Foto: PA Wire (Pa Photos)

Setter Blackpool ny rekord?

Blackpool har muligens den tynneste stallen som har vært i Premier League. Hvor ille kan det gå?

Kommersielt

Nettavisens odds- og travmagasin Sportspill.nogir deg tabelltips og vurdering av samtlige lag i Premier League frem mot seriestart 14. august.Klikk herfor å se tabelltipset og de øvrige klubbomtalene.

Historie: Blackpool ble startet i 1887, og vant FA-cupen i 1953. Laget fra byen med samme navn klarte opprykk til Premier League i sin 100. sesong i det engelske ligasystemet.

Stadion: Bloomfield Road (12 500)


Vis større kart

Billetter: Nettbestilling

Manager: Ian Holloway (47 år)
Den tidligere manageren for Leicester, Plymouth, WPR og Bristol Rovers tok over Blackpool før sesongen før sesongen 2009-10 og styrte laget rett til opprykk. Han har vunnet 45 prosent av sine kamper som Blackpool-manager etter deres 6.plass i Championship med dertil påfølgende seire i play-offs.

Keeper:
Paul Rachubka og Matthew Gilks spilte begge 20 kamper for Blackpool forrige sesong. Det ser ut til at 28-åringen Gilks vil bli foretrukket foran Rachubka, som spilte sine ungdomsår for United. Det er ikke stor klasse over noen av de to og de skal nok få sjansen til å plukke ut mange baller fra nettet, uansett hvem som står.

Forsvar:
Midtstopperen Dekel Keinan er foreløpig Blackpools eneste signering før sesongen. Den israelske landslagsspilleren (15 landskamper for Israel) kan bli en svært viktig mann for et forsvar som sannsynligvis mangler de kvaliteter man trenger i Premier League. Engelskmannen Alex Baptiste har blitt skrytt opp i skyene av sine manager, men spilleren har aldri spilt på et høyere nivå enn Championship (han kom fra League Two-klubben Mansfield Town før 2008/9-sesongen). Danny Coid har snart tjent opp kongens (muligens dronningens) fortjenestemedalje for Blackpool etter å ha vært i klubben siden 1998. Forsvarsspilleren var skadet store deler av forrige sesong, men med sine 263 kamper for klubben er han nok en del av inventaret.

Skotten Stephen Crainey har erfaring fra toppnivå med Southampton og Celtic, og har faktisk fått med seg 6 landskamper for Skottland på sine 29 år. Etter sin første sesong i klubben vant han de fleste trofeer som årets spiller. Den 21 år gamle Neal Eardley er en høyreback med talent, og har med sine 13 landskamper for Wales viktig erfaring i store kamper. Han kom dog på kant med manageren forrige sesong, men forhåpentligvis for Blackpool er problemene løst. Waliseren Robert Edwards har 15 landskamper for Wales, og kan også være viktig. Viktig er også Ian Evatt som har 116 kamper for Blackpool siden overgangen fra QPR i 2007.

Unggutten Ashley Eastham har kun en ligakamp for Blackpool, og er nok kun en reserve for laget.

Det er ingen tvil om at det er ekstremt tynt bak hos Blackpool, og mangel på erfaring på toppnivå og generelt talent betyr at Blackpool vil få store problemer med møtene med Premier League-lagene. Laget slapp inn 58 mål på 46 kamper sist sesong (dårligst av lagene på topp 6), det blir mer i år.

Midtbane:
Kaptein Jason Euell har rukket å bli 33 år gammel, og den tidligere spissen har også blitt mer og mer trukket tilbake på midtbanen. Sammen med seg har han ungguttene Ishmel Demontagnac (22 år) som har vist gode takter på vingen og skotten Stephen Husband (begge 19 år gamle). Keith Southern har vært hos Blackpool etter han kom fra ungdomslaget til Everton i 2002, og har rukket å få 267 kamper for laget. Gary Taylor-Fletcher har vært en målfarlig midtbanemann (og spiss), mens waliseren David Vaughan (17 landskamper for Wales) er en god defensiv midtbanespiller.

Det er likevel ingen tvil om at det er tynnere enn tynnest på midten hos Blackpool. Holloway er nok helt avhengig av å låne noen spillere for å fylle opp laget. Det hjelper ikke at den tidligere Rangers-spilleren Charlie Adam sannsynligvis er mer enn god nok for mange lag i England (4 landskamper). Rundt ham er det lite å rope mye hurra for.

Angrep:
Angrepsmessig har Blackpool Billy Clarke som har vært en god spiller for aldersbestemte lag hos Irland. Han har dog kun ett mål på 17 kamper for Blackpool. Unggutten Louis Almond har ikke hatt sin debut (og er utlånt) og hele angrepet til Blackpool er nok Brett Ormerod. Det ble dog kun 10 mål på 33 kamper sist sesong for engelskmannen.

Stall: Det er en ekstremt tynn stall Blackpool stiller med i Premier League, og det er helt avhengige av å klare å låne inn noen spillere for å fylle opp. Med 6 forsvarsspillere og 4 midtbanespillere ifølge sine egne sider så ser man problemene (vi har dog plassert noen spillere andre steder på banen basert på fjoråret).

Viktig:
PS! Denne saken ble skrevet onsdag 11.august. Etter at vi hadde skrevet den ferdig hentet Blackpool Craig Cathcart fra Manchester United, Ludovic Sylvestre fra Mlada Boleslav, Elliot Grandin fra CSKA Sofia, Malaury Martin fra Monaco og Marlon Harewood fra Aston Villa.

Sylvestre er en midtbanespiller som har vært innom Barcelona som ungdomsspiller før han har spilt for Sparta Praha og Mlada Boleslav. Nord irske-Cathcart har 11 U-21-kamper for sitt hjemland, men rakk aldri å debutere i serien for United før han kom til Blackpool. Midstopperen har vært på utlån til klubber som Watford og Plymouth i sin United-karriere. 30 år gamle Marlon Harewood har aldri slått til for Aston Villa, og 5 mål på 29 kamper for laget siden 2007. Han har også vært på utlån til Wolves og Newcastle i Championship uten stort hell. Han klarte dog å banke inn 14 mål for West Ham i sesongen 2005-6 i Premier League, og Holloways håp er kanskje at han slår til igjen. Franske Grandin spiller på kanten, og 22-åringen har blitt sett på som et talent. Han laget 4 mål på 11 kamper for CSKA Sofia. Han har tidligere prøvespilt for Stoke uten å få kontrakt. Mindtbanespiller Malauray Martin har 20 kamper for aldersbestemte lag i Frankrike, og 21-åringen har tidligere blitt vurdert som et stort fransk talent. Han klarte likevel ikke å spille seg til fast plass for Monaco (han fikk kun 8 kamper), og er derfor et relativt ubeskrevet blad på dette nivået.

Oddsen: Tipp på Langoddsen her

Spillere inn: Dekel Keinan (Maccabi Haifa), Craig Cathcart (Manchester United), Marlon Harewood (Aston Villa), Ludovic Sylvestre (Mlada Boleslav), Elliot Grandin (CSKA Sofia), Maluray Martin (Monaco)

Spillere ut: AL Bangura (Mersin idmanyurdu), Hameur Bouazza (Arles-Avignon), Stephen McPhee, Joe Martin, Daniel Nardiello (Exeter), Ben Burgess (Notts County)

Vurdering: Blackpool har verken kvalitetene eller stallen til å overleve i Premier League, selv med sine fem forsterkninger rett før seriestart.

Offisell hjemmeside: http://www.blackpoolfc.co.uk/

Norsk supporterside:

Tipping: Her kan du levere tippekupongen på nett

Klassisk Youtube-øyeblikk:

Viktig for deg som tipper: Blackpool kommer nok til å tape de aller fleste kampene, men se opp for en eventuell cupkamp mot Preston...

Mobilspill: Slik kan du levere spill på mobilen

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus