Gå til sidens hovedinnhold

Setter vi tolveren igjen?

Sist uke fikk vi tolv rette både på midtukekupongen og søndagskupongen. Torsdag jakter vi en ny tolver. Sjekk våre tippetips.

Sportspills meny torsdag:
Oddstips: Vi spiller belgisk supercup

Travtips Bjerke: Lettløst meny?

Sist uke satte vi tolveren både på midtukekupongen og på søndagskupongen og vi håper på ny fullklaff denne uken. Grunnet labert kamptilbud avvikles midtukekupongen på en torsdag også denne uken og samtlige kamper er hentet fra returkampene i 2.runde i Europa League-kvalifiseringen. Merk at innleveringsfristen er kl 17.55.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

1. Aalesund - Ferencvaros
Solomon Okoronkwos svært viktige 1-0 mål for Aalesund i Ungarn kan vise seg svært verdifull torsdag. Selv om Aalesund tilslutt tapte 1-2, er utgangspunktet ypperlig før returen hjemme på Color Line Stadion, og 1-0 er altså nok til avansement til neste kvalrunde. Sunnmøringene hadde ingen problemer med walisiske Neath i første kvalrunde, og fjorårets kvalkamper mot skotske Motherwell har gitt verdifull erfaring (1-1 hjemme og tap 0-2 borte for skottene i fjor).

Ungarske Ferencvaros trykket tidvis hardt på Aalesund i første kamp, og hadde nok fortjent mer enn 2-1 seier etter spill og sjanser. Har ikke spilt i Europa siden 2004/2005 sesongen og veldig vanskelig å vite hva dette ungarske laget står for på bortebane. Hadde ingen problemer med armenske Ulisses i den første kvalrunden (3-0 seier hjemme og 2-0 seier borte).

Aalesund blir forholdsvis store favoritter på folkerekka, vi er ikke overbeviste om at Kjetil Rekdals menn fikser dette og siden det er svært mange sikkeralternativer på midtukekupongen tar vis oss råd til å helgardere. HUB.

2. Tromsø - Paks
Hjemmesterke Tromsø tok som ventet alle poengene hjemme mot Vålerenga søndag og hadde også fortjent seieren borte mot ungarske Paks, men trener Per Mathias Høgmo og Tromsø var nok uansett fornøyd med 1-1 i Ungarn. Tromsø tok seg veldig enkelt av FK Daugava i forrige kvalrunde og er som kjent ubeseiret i seriespill hjemme på Alfheim i år.

Ungarske Paks består utelukkende av ungarske spillere og tok en overraskende andreplass i den ungarske serien i fjor bak serievinner Videoton. Har ingen erfaring fra Europacupspill og kommer således til Alfheim som et svært ubeskrevet blad i europeisk sammenheng.

Hos Tromsø er det fortsatt skader på Miika Koppinen og Sigurd Rushfeldt, men de ferske spillerne Thomas Drage og Magnus Andersen har sammen med Mos imponerte voldsomt og dette søler ikke Tromsø vekk. H.

3. Elfsborg - Suduva
En overtidsscoring av friskmeldte David Elm sørget for en knepen, men svært fortjent 2-1 seier borte mot Halmstad i Allsvenskan søndag for Elfsborg. Hadde stort sett full kontroll borte mot Suduva, men konsentrasjonssvikt i sluttminuttene sørget for at litauiske Suduva utlignet to minutter før full tid. Hjemme på kunstgresset i Borås, er Elfsborg normalt svært sterke. Kom seg til 4. kvalrunde i begge de foregående sesongene, men har blitt slått ut av Lazio og Napoli.

Suduva er en gjenganger i disse tidlige kvalrundene, men har svært lite meritter å vise til. Slo riktignok ut walisiske Neath i 2008, men det er stort sett det.

Vi kan ikke se at Elfsborg roter dette til, og svenskene må være en av kupongens aller sikreste kamper. H.

4. Honka - Häcken
Finske Honka leverte en overraskende sterk kamp borte mot Häcken sist torsdag og det hadde faktisk ikke vært noe å si på om Honka hadde fått med seg et uavgjort resultat fra den kampen. Kampen ble for øvrig spilt i Halmstad og ikke i Gøteborg. Har levert varierende resultater i hjemlig Veikkausliiga, men slo Rops 2-1 borte søndag og er på fjerdeplass, tolv poeng bak ledende Inter Turku. Slo ut estiske Kalju Nömme i første kvalrunde, etter å ha vunnet 2-0 borte. I fjor ble finnene eliminert av middelmådige Bangor City fra Wales.

Häcken hadde spillefri i Allsvenskan i helgen, men har ellers levert en fin vårsesong og ligger som nummer sju ved halvspilt serie. Skuffet stort sett i hjemmematchen og må heve seg noen hakkk for å ta knekken på finnene. Men er selvsagt bedre på kapasitet.

Det ser veldig åpent ut dette oppgjøret og helgardering ser fornuftig ut. HUB.

5. FK Sarajevo - Ørebro
0-0 er utgangspunktet for disse lagene etter første møte i Ørebro og utgangspunktet er selvsagt best for hjemmelaget. Fk Sarajevo er en gjenganger i disse kvalikrundene, men har kun en gang kommet seg til fjerde runde. Det var i 2009, men røk da ut for svenske Helsingborg. Den hjemlige serien er ikke igang enda, og ikke lett å plassere bosnierne.

Ørebro gikk vi mot på oddstipsene søndag, med rette. Selv etter å ha tatt ledelsen, ble Ørebro nedsablet 4-1 av GAIS. Ørebro var tippet som en av outsiderne denne sesongen, men midtveis er det den største skuffelsen. Spiller svært fin fotball, men mangler goalgettere. Var klart best i det første oppgjøret, men sliter altså med å score mål.

Det blir ikke lett for Ørebro dette, formen er helt fraværende, men så lenge vi er usikre på kapasiteten til FK Sarajevo garderer vi. HU.

6. Dinamo Tbilisi - Llanelli
Overraskende nok vant walisiske Llanelli det første oppgjøret 2-1. Georgiske Dinamo Tbilisi har gjort som svenske Halmstad og hentet hjelp fra Spania, med både spansk trener og flere spanske spillere er hentet inn. I Halmstad har det samme prosjektet havarert, nå er både spillerne og treneren borte vekk etter en grusom vårsesong, så får vi se om Dinamo Tbilisi lykkes bedre. Ambisjonene er ihvertfall store, men bortetap mot dette svake walisiske laget var ikke imponerende.

Walisiske Llanelli har røket på fire forsøk i Europa på det første hinderet og det vil nesten være et sjokk om waliserne unngår tap her. Forskjellen på hjemme - og bortebane er enorm i Europa.

Vi kan ikke se Dinamo Tbilisi ryke ut mot dette walisiske laget. Dette må bli en klar hjemmeseier. H

7. MSK Zilina - KR Reykjavik
Slovenske MSK Zilina som deltok i gruppespillet sist sesong, røk på et sensasjonelt 0-3 tap i den islandske hovedstaden i første oppgjør og har fått et svært tøft utgangspunkt før returmøtet i Slovenia. Manager Pavel Hapal fikk sparken umiddelbart etter fadesen i Reykjavik og ungdomstreneren er foreløpig engasjert som ny manager.

Islandske KR Reykjavik har altså en ypperlig sjanse til å nå neste kvalrunde. Islendingene slo ut greske Larissa i kvaliken i 2009, men måtte melde pass for sveitsiske Basel i neste kvalrunde. Leder den islandske serien og er i full kampform, mens motstander Zilina startet opp sin hjemlige sesong sist helg.

Sloverne er nok det sterkeste laget, men scorer KR Reykajvik et mål, må Zilina score fem. Det kan bli tøft og da kan et frustrert Zilina miste motivasjonen. HU.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

8. Gaziantepspor - FC Minsk
Tyrkiske Gaziantepspor har ikke deltatt i Europa siden 2003/04 sesongen og skal si seg svært godt fornøyd med 1-1 i Hviterussland i første kamp, selv om de spilte med en mann mer lenge. Tok en overraskende fjerdeplass i den tyrkiske ligaen i fjor, men seriespillet er ikke startet i Tyrkia enda.

Hviterussiske FC Minsk har aldri deltatt i Europa og er således et helt nytt bekjentskap. Er kun på tiendeplass i hjemlig liga når denne er halvspilt, og har kun vunnet en av sine åtte siste kamper, men drar jo uansett fordel av at de er midt i sesongen.

Det er mange store favoritter på ukens midtukekupong, og det er nok en flott sjanse for tyrkerne dette, men vi har råd til å hekte på en halvgardering. HU.

9. Westerlo - TPS Turku
Glimrende utgansgpunkt for belgierne ettersom innbytter Geoffrey Cabekes mål på overtid ga belgierne seieren 1-0 i det første møtet i Finland. Det var en fortjent scoring, all den tid belgierne også dominerte både banespillet og sjansestastikken. Den hjemlige ligaen starter neste helg, men uansett skal Westerlo ha en kjempemulighet til å avansere her. Har ikke deltatt i europacupen siden 2001/02-sesongen.

Finske TPS Turku ligger på fjerdeplass i den hjemlige ligaen, men formen er ikke allverden. 1-3-2 på sine seks siste seriekamper, seieren kom søndag hjemme mot Mariehamn. Var også med i Europa League-kvalik i fjor, og vant da borte mot belgiske Cercle Brügge (1-0), men presterte å tape returoppgjøret hjemme med 1-2 og røk på bortemålsregelen.

Belgierne har et flott utgangspunkt og kan ikke unngå et klart favorittstempel. H.

10. Fulham - Crusaders
Ikke veldig mye å si her. H.

11. Dundee United - Slask Wroclaw
Skotske Dundee United har et brukbart utgangspunkt etter 0-1 tap i Polen forrige torsdag. Har imidlertid mistet flere viktige spillere foran denne sesongen, og holder trolig ikke samme nivå som i fjor. I fjor røk skottene ut for greske AEK Athen etter å tapt 0-1 hjemme og spilt 1-1 borte.

Polsk klubbfotball er definitivt på vei opp igjen, etter mange års dvale og det kommende Europamesterskapet på hjemmebane i 2012 er nok en viktig årsak til dette. Slask Wroclaw dominerte den første kampen, men var ineffektive og triller mye ball. På bortebane blir det garantert bedre plass, ikke minst siden Dundee United må fremover på banen.

Et av midtukekupongens vanskeligste oppgjør dette og en kamp som kan bikke alle veier. HUB.

12. Naciona Madeira - FH Hafnarfjordur
Portugisiske Nacional er nok bra tilfreds med 1-1 på Island i det første møtet forrige torsdag har sin klare styrke på hjemmebane. I 2009/10-sesongen gikk laget til gruppespillet i denne turneringen og troppen fra forrige sesong er stort sett intakt.

Islandske Hafnarfjordur har dominert stort i hjemlig liga på Island det siste tiåret, men har fått tøff konkurranse fra KR Reykjavik denne sesongen. Har bra erfaring fra Europa da laget ved flere tilfeller de senere årene har deltatt i Champions League-kvalifiseringen, men har aldri gått videre fra 2. kvalrunde.

Svært vanskelig å argumentere mot portugisisk seier her også, og enda en storfavoritt som trolig innfrir. Men siden vi har penger til overs kan vi ta oss råd til å hekte på en U for et islandks sjokk. HU.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 21.07.2011 17:55
1. Aalesund - Ferencvaros H U
2. Tromsø - Paksi SE H
3. Elfsborg - FK Suduva H
4. FC Honka - Häcken H U B
5. FK Sarajevo - Örebro H U
6. Dinamo Tbilisi - Llanelli AFC H
7. MSK Zilina - KR Reykjavik H
8. Gaziantepspor - FC Minsk H U
9. KVC Westerlo - TPS Turku H
10. Fulham - Crusaders FC H
11. Dundee United - Slask Wroclaw H B
12. CD Nacional Mad - FH Hafnarfjördu H U

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 21.07.2011 17:55
1. Aalesund - Ferencvaros H U B
2. Tromsø - Paksi SE H
3. Elfsborg - FK Suduva H
4. FC Honka - Häcken H U B
5. FK Sarajevo - Örebro H U
6. Dinamo Tbilisi - Llanelli AFC H
7. MSK Zilina - KR Reykjavik H U
8. Gaziantepspor - FC Minsk H U
9. KVC Westerlo - TPS Turku H
10. Fulham - Crusaders FC H
11. Dundee United - Slask Wroclaw H U B
12. CD Nacional Mad - FH Hafnarfjördu H U

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Sjekk ut den nye LIVE-tjenesten for all sport!

Kommentarer til denne saken