Sevilla-spillerne har all grunn til å feire utfallet av årets sesong (AP Photo/Massimo Pinca)
Sevilla-spillerne har all grunn til å feire utfallet av årets sesong (AP Photo/Massimo Pinca) Foto: Massimo Pinca (Ap)

Sevilla avslutter med stil

Sevilla ønsker å feire Europa League-triumfen med seier foran egne fans i kveld. Mot et Elche i feriemodus bør det være grei skuring.

Kommersielt

Øvrige spill fra Sportspill søndag:
Tippekupongen:Helnorsk tippemeny
Dagens langskudd:Fram suser framover
V64 Østersund:Blekkan byr opp til jackpotdans
V4/V5 Täby: Rett for Wright?
V65 Sørlandet:
En gnistrende duell i vente

Det florerer ikke av enkle spillobjekter denne søndagen, men vi har funnet en dobbel som bør innkassere noen kroner i kassa.

Dagens dobbel
Brumunddal + Sevilla, samlet odds 2,39

Brumunddal – SK Herd, H 1,45

En kamp mellom to nyopprykkede lag hvor hjemmelaget har startet sesongen klart best. Laget fra Hedmark åpnet sesongen strålende, og innkasserte tre strake seire, før serieleder Levanger ble for sterke sist.

Seirene har kommet mot lag fra nedre halvdel av tabellen, men laget har imponert spillermessig. Tapet forrige helg var også av det knepne slaget.

Scorer relativt lite, men er bunnsolde i forsvar, og slipper motstanderen lite til.

Herd har fått et tøffere gjensyn med 2. divisjon enn sin motstander, og har 0-2-2 på sine fire første. Laget har kun to mål på disse kampene, og sesongen blir en kamp om å overleve. Har bortsett fra i serieåpningen møtt lag som på papiret er spådd å ligge under midten denne sesongen, uten at det har hjulpet Herd-laget til flere poeng.

Brumunddal har imponert både poeng – og spillermessig og skal være klare favoritter i dag. H-oddsen til 1,45 er i minste laget, men kampen passer fint inn å vår søndagsdobbel.

Sevilla - Elche, H 1,65

Sevilla tok sin tredje Europa League-tittel på ti år, da de slo Benfica under en dramatisk straffesparkkonkurranse for fem dager siden. Det smakte nok godt for den spanske storklubben, som måtte se Champions League-plassen ryke til fordel for Athletic for et par runder siden.

Laget fra kystbyen har ikke imponert i ligaen de siste kampene, men mye av skylden må nok Europa League-fokuset ta. Tre strake seire, ble etterfulgt av to bortetap mot nevnte Athletic og Getafe og en uavgjort mot tabellnabo Villarreal. 3-2-1 på de siste seks er godkjent.

På skadefronten ser det greit ut, men man må ta forbehold om enkelte endringer i startoppstillingen fra onsdagens finale.

Elche reddet plassen med den imponerende 0-0 kampen mot Barcelona sist helg. Dermed ble det naturligvis vill feiring for den lille klubben. Har derfor ikke lenger kniven på strupen, og kan glede seg til en ny sesong i det gjeve selskap.

Formen er stabil, 2-2-2, på de siste seks, men laget har ikke bedre enn 3-5-10 på utebane denne sesongen. Tok dog en sterk borteseier mot Malaga sist.

Vi tror Sevilla fortsatt har motivasjonen til å beholde femteplassen som gjør at laget slipper å spille kvalifisering til Europa League-spill neste sesong, og mot et Elche som kan ha fått en utladning sist, tror vi at de tre poengene forblir i Sevilla.

H til 1,65 fullfører dagens dobbel.

Dagens dobbel, samlet odds 2,39 (spillstopp klokken 15.55.)

Kamp 166: Brumunddal - SK Herd, 1,45 - 4,50 - 3,80

Kamp 218: Sevilla – Elche, 1,65 - 3,15 - 3,95

Klikk her for å levere spillet


Dagens langskudd

Asker – Fram Larvik, B 2,80

Asker har startet sesongen svakt, og trener Svein Roger Pettersen har foreløpig ikke klart å løfte laget til det samme nivået som ga en imponerende andreplass i fjor, rett bak Bærum. Daværende trene, Lars Bohinen, prøver nå lykken i Sandefjord. Denne sesongen ser en kamp om opprykk lite sannsynlig ut for hjemmelaget.

Sesongens fire første kamper har gitt tre strake tap, og det mot middels motstand, før laget tok en prekær seier over Birkebeineren forrige uke. Hjemmelaget klarer heller ikke å putte ballen i mål, og har kun to mål på sesongens fire første kamper. Det er naturligvis altfor dårlig.

Tapene har kommet for Fløy, (0-1), Jerv, (3-0) og Holmen, (0-2).

Fram Larvik åpnet med tap, men har siden tre imponerende seire mot tøff motstand. 2-1 seieren borte mot opprykksfavoritten Notodden var sterkt, før Ørn-Horten ble slått hjemme på Fram-banen. Har så langt vist at de er kapabel til å kjempe om opprykk til 1. divisjon også denne sesongen.

At Asker skal være favoritter på oddsen i denne er uforståelig, selv om forrige helgs seier kan ha vært et lite vendepunkt for hjemmelaget. Vi tror likevel at Fram Larvik er det sterkeste laget her, og skal ha gode muligheter for tre poeng.

B til 2,80 ser vi dermed på som et meget godt langskudd denne søndagen.

Kamp 162: Asker – Fram Larvik, 1,75 – 4,00 – 2,80

Obs: Oddsen har sunket til 2,70.

Lever kupongen din hersterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus