TABELLTIPS OBOS-LIGAEN:
10. plass: Ull/Kisa

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Sindre Tjelmeland?

- Jeg tror vi kommer til å se et Ull/Kisa lag med en tydelig spillestil, som kommer til å spille seg bedre og bedre utover sesongen.

- Hvilken spiller på ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år?

- Jeg vil nok si at den mest aktuelle der er Elias Solberg. Han er en offensiv spiller som er underholdende, og så lenge vi beholder han er det en jeg ville fulgt med på. Han blir 17 i løpet av året, og han er bra teknisk, god en mot en, og har den litt klassiske pakken. Han skiller seg ut fordi han er en vanvittig smart spiller.

- Hvem tror du vinner OBOS-ligaen i år?

- Jeg tror Ranheim tar det jeg. De har gjort gode og smart signeringer, og det er en klubb med god struktur over tid. Jeg tror som sagt de har truffet bra med de nye ansiktene, og om det ikke skal bli oss som vinner - så går jeg for Ranheim.

Les også: Interessen eksploderte på Færøyene. Bryne-profilen røper skepsis i kulissene: - Fikk beskjed om at det ikke kom til å gå

- Hvem rykker ned?

- Jeg er veldig spent på Bryne, jeg vet det jobbes godt der nede. De kan nok få det tøft. Og en lur trenersignering til tross, pluss noen gode spillere inn, så tror jeg Stjørdals- Blink skal få det vanskelig.

- Hvilken spiller tror du blir årets store profil – og hvorfor?

- Nå var han jo allerede en profil forrige sesong, så kanskje jeg burde kommet opp med noen andre, men med et år i banken tror jeg Kristoffer Valdsvik i Sogndal kommer til å få et enda bedre år i år.

- Hvis du ikke kan velge egen, hvilken trener i OBOS har du størst sans for?

- Jeg har alltid hatt sansen for Jørgen Isnes, for han ble på mange måter en slags foregangsfigur for det arbeidet vi gjorde i Åsane da jeg var der. Da de slo Åsane da jeg var i utviklingsavdelingen der, de slo de ned i 2. divisjon. Vi så mot KFUM på den tiden, og han har alltid slått meg som en fin og sympatisk type som har fått til mye bra med klubben sin.

- Hvis du må trekke frem et talent i Eliteserien du har stor tro på, hvem velger du da?

- Hvis jeg ikke skal velge Solberg, så blir det Joel Mvuka i Åsane. Men Solberg er født i 2004, og han skiller seg litt ut. Han er så fotballklok til å være så ung. Han ser rom og noen trekk frem i tid, som skiller han fra den klassiske unggutten som er kjapp og flink til å drible. Ser du han én gang ville du kanskje ikke tenkt så mye, men han har et helt vanvittig bra blikk og fotballforståelse.

Les også: Spisstalentets strålende sesong skapte interesse: - Hørte om både Sverige og Danmark

- Hvor ser du for deg at du er om fem år?

- Det har jeg ikke tenkt så veldig mye på. Jeg har et prinsipp for meg og laget at det handler om i dag, det handler om å bli best mulig i dag. Jeg er så heldig at jeg har fått trene et lag i OBOS-ligaen allerede, så hvis jeg skal være ærlig håper jeg at jeg fortsatt er her, men at vi kanskje har rykka opp. Det handler om her og nå, jeg bruker ikke mye tid på å dagdrømme meg frem i tid.

- Hvilken bortebane liker du best i Eliteserien?

- Det er ingen plasser som Sør Arena, spør du meg. Vi spilte mot Jerv der i fjor, da været var for dårlig Grimstad, og anlegget på Sør Arena er rimelig vanvittig sammenlignet. Den er soleklart den kuleste arenaen i OBOS.

- Hvordan har koronaviruset påvirket sesongoppkjøringen deres?

- Vi var fem uker uten kontaktrening. Det betyr at vi fort er fem uker i minus, og det betyr jo at man må tilpasse alt man gjør i etterkant til det. Absolutt ingen ideell situasjon når tre lag er nedstengt i fem uker, og de andre ikke er det. Det blir en rimelig tøff konkurransevridning, men sånn er det.

- Hvordan var dialogen mellom klubbene når det ble skjev trenings-fordeling?

- Det var masse diskusjon rundt dette, og vi fikk muligheten til å utsette seriestarten om vi ønsket det. Vi ville bare i gang, det er ingen måte å få de ukene tilbake uansett. Spillerne har tatt det fint. Det er bare å ta av seg hatten for innstillingen de har vist. Vi har ikke fått de fem ukene med trening, men jeg føler samtidig at vi har mistet minimalt - etter forholdene.

Ull/Kisas treningskamper:

18. april: Fredrikstad - Ull/Kisa 4-1
28. april: HamKam - Ull/Kisa 4-0
8. mai: Raufoss - Ull/Kisa 2-1

Overganger:

INN:

Henning Tønsberg Andresen (Skeid)
Sondre Sørløkk (Ranheim)
Jens Berland Husebø (Hødd)
Ole Sebastian Sundgot (Molde)
Mikkel Rakneberg (Lillestrøm)
Magnus Knudsen (Lillestrøm, lån)
Matias Tjellaug Finnestrand (Strømsgodset)
William Lunde (Sarpsborg 08)
Robert Williams (Ranheim, lån)

UT:

Sverre Hjelle Økland (Hødd)
Ole Andreas Mundal Nesset (Eidsvold TF)
Herman Johan Haugen (avsluttet lån)
Sander Haugaard Werni (avsluttet lån)
Kristoffer Ødemarksbakken (avsluttet lån)
Erik Ansok Frøysa (avsluttet lån)
Fredrik Holmé (avsluttet lån)
Alexander Håkull-Vangen (trapper ned)
Nikolas Walstad (Mjøndalen)
Vegard Kongsro (Bodø/Glimt)
Martin Søreide (Haukar)
Sander Forø (Haukar, Island)
Thor Kristian Ekerhovd Økland (lagt opp)

Oddsfavoritter på OBOS-ligaen 2021

De to store favorittene for direkte opprykk er Sogndal og Aalesund, som begge har 1.45 i odds. Bak der følger Start med 3,65.

Ekspertene tror Akor Adams, Niklas Castro eller Sigurd Haugen blir toppscorere. Alle har 10 i odds.

På nedrykk har ekspertene størst tro på, eller minst tro på om du vil, Grorud, Raufoss og Stjørdals-Blink.

Her finner du all oddsen på OBOS-ligaen 2021