*Nettavisen* Sportspill.

Sjekk dagens oddsdobbel

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Vi har trålet langoddsen etter fredagens beste spill.

27.08.10 15:22

Hva spiller Sportspills lesere på i dag? Lesernes oddstips fredag

Det er blandet drops på langoddsen i dag. Det spilles fotball på nest høyeste nivå i Tyskland, Sverige og Frankrike, vi finner også norsk 3. divisjon og et par engelske kamper på programmet, samt noe mer prestisjefylte Kaiserslautern - Bayern München og GAIS - Djurgården som dagens storkamper.

I går traff vi for sjette gang på rad denne uken, og vi regner med at våre faste lesere rakk å spille før oddsen på PSV Eindhoven litt overraskende ble justert ned. Klarer vi ukens syvende treff? Ja, det tror vi, og oddsen fra Norsk Tipping er ikke så aller verst i dag heller.

Er du ikke nettspiller hos Norsk Tipping? Bestill gratis kortleser her.

Tours - Stade Lavallois
Det er spilt fire runder i Ligue 2 nå, og en av flere små overraskelser er at nyopprykkerne Evian Thonon Gaillar topper tabellen. Men bare på bedre målforskjell en Tours, etter at Tours tok en sterk 2-1 borteseier over nettopp Evian forrige runde.

Tours står med full pott på hjemmebane etter 4-3 over Sedan og 3-2 over Clermont. I fjor endte Tours midt på tabellen, med ikke spesielt gode 6-8-5 på hjemmebane. Det skal man lett klare å toppe i år hvis man holder koken noen runder til.

Laval har innledet med typiske og litt kjedelige 1-2-1 på de fire første. På bortebane klarte man 1-1 mot Reims i første runde, som trolig ikke blir noe topplag i år, og sist tapte man 1-2 mot Vannes. Laval endte også midt på tabellen i fjor, de stoppet på 5-8-6 på bortebane totalt. I en liga dominert av uavgjortresultater var Laval det mest uavgjortspillende laget forrige sesong. Dog var det på hjemmebane man fikk de fleste topoengstapene.

Tours har Yohann Thuram ute med suspensjon i dag. Han er, så vidt vi kan forstå, 2. keeper bak Jérémy Sopalski, førstekeeperen, som er med i dagens tropp. Mohamed Ali Ghariani og Stéphane Tritz er ute med skade. Disse er ikke spesielt viktige spillere. Laval ser ut til å ha fult lag. Chris Makiese er nylig hentet inn som et offensivt tilskudd, men han står ikke oppført i dagens tropp. Du kan se begge troppene her.

Innbyrdes oppgjør viser at Laval vant 3-0 her i fjor. Året før vant Tours 1-0.

De store borteseieren Laval tok i fjor er ganske utypisk for Ligue 2. Per i dag virker Tours å være i god form, mens Laval virker å ha litt vondt for å score. Det er alltid fare for uavgjort i denne ligaen, men 1,90 på et Tours i form vurderer vi som akkurat over grensen til spillbart og oddsen fra Norsk Tipping er da heller ikke veldig langt unna gjennomsnittet av andres odds (1,97) torsdag kveld. Tours inntar tabelltoppen med seier her, og der har vi den lille, ekstra motivasjonen for hjemmelaget som gjør at vi spiller H til 1,90. Objektet må kombineres.

Vinn på trav med Sportspill.no: Jackpot-tipsene du ikke kan gå glipp av

Willem II - Groningen
Wilhelm II Tilburg har dessverre startet sesongen der de slapp i våres: Med en tapsrekke så lang at man nesten blir fascinert. Det er spilt tre runder i Nederland og Wilhelm II har tapt 0-3 for Heracles, 3-5 for Nijmegen og 0-3 for Utrecht. Man taper altså klart, for lag som ikke forventes blant de aller beste. Man har nå 0-0-10 på de ti siste hvis vi tar med forrige sesong, syv av disse er tapt med to mål eller mer.

Med en slik statistikk er det et under at man fortsatt befinner seg på øverste nivå, men takket være RKC Waalwijks elendige sesong i Eredivisie sist, endte Wilhelm II bare nest sist og fikk berget plassen via play-off. Wilhelm II hadde 6-2-9 på hjemmebane totalt forrige sesong.

Groningen har startet bra i denne høsten og har 1-2-0 på de tre første. Dette er bra, for motstanden har vært ganske tøff. 2-2 hjemme mot Ajax er godkjent, 1-1 borte mot AZ må også være godkjent, og 2-1 hjemme over De Graafschap er som forventet. I fjor stanset Groningen på 5-4-8 på bortebane totalt, det er midt på treet i en liga der de fleste tar sine poeng på hjemmebane.

Willem II har skader på Pawel Wojciechowski, Jasper Waalkens og Livramento. I tillegg soner Frank Demouge den første av en tre kampers karantene han fikk med på kjøpet etter det røde kortet mot Utrecht sist.

Groningen-trener Pieter Huistra uttaler på klubbens hjemmeside at Wilhelm II ser meget sårbare ut for tiden. Selv stiller han samme lag som i de tre første rundene, hvilket betyr at Petter Andersson og Danny Holla fortsatt er ute med skader. Førstnevnte, som er en gammel helt fra Hammarby, har vært ute med kneskade i over et år nå.

Innbyrdes historikk viser at Groningen gjør det svakt i Tilburg. Man tapte 1-2 her i fjor, og 0-3 året før. Man har en 2-1 seier fra 2008 å vise til, men totalt står det 9-0-1 fordel Wilhelm II i de ti siste tilsvarende.

Pieter Huistra var trener for ungdomsavdelingen til Groningen første halvdel av 2000-tallet. Deretter har han vært innom Vitesse og Ajax, før han returnerte til Groningen til denne sesongen. Han kan ikke fatte hvorfor Groningen har vunnet så sjelden i Tilburg, og vi tror han gjør de nødvendige justeringene slik at Groningen vinner i kveld. Hjemmelaget er totalt ute av form og mangler spillere, mens Groningen virker sterke. 1,75 på B er godt nok til en plass i fredagens dobbel, som får en samlet odds på 3,33. Vi prøver en hundrelapp på denne, spillefristen er klokken 19.55. Canal+ viser Willem II - Groningen klokken 20.45.

18. Tours - Stade Lavallois 1,90 2,65 3,35
27. Willem II - Groningen 3,15 2,80 1,75

Total odds 3,33.

Klikk her for å levere dette spillet.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.