Gå til sidens hovedinnhold

Sjekk den vanvittige kvalik-statistikken til England

England har kun tapt én av de siste 54 kampene i EM- og VM-kvalifiseringen, og de har et solid overtak på Polen.

6. juni 1973 scoret Robert Gadocha og Wlodzimierz Lubanski hvert sitt mål på Peter Shilton da Polen sist slo England. Siden den gang er statistikken elleve seiere til England, og seks uavgjorte kamper.

Skal Polen omsider slå England igjen, må storscorer Robert Lewandowski på jobb onsdag kveld i Warzawa.

Polen-England 5.10-3.55-1.67 U (spillestopp onsdag kl. 20.44)

Tror du som oss på uavgjort spiller du på det her til 3.55 i odds.

Suverene England reiser til Warszawa for å sementere ledelsen sin i VM-kvalifiseringsgruppe I. De har startet kvalifiseringen med fem strake seiere, men står nå foran sin tøffeste test på stadion Norodowy i sentrum av Warzawa.

I det motsatte oppgjøret i mars endte det med seier 2-1 til England. Da var Lewandowski ute med et skadet leddbånd, og England slet seg til seier. Det så stygt ut da John Stones rotet det til i forsvaret og Jakub Moder utliknet for Polen i det 58.minutt, men helt på slutten av kampen hamret Harry Maguire ballen i nettet etter assist av nevnte Stones.

Historisk sett er England veldig stabile i kvalifiseringskamper. Siden 2009 har de spilt 54 kamper i EM og VM-kvalik, og tapet i Praha mot Tsjekkia i oktober 2019 er det eneste nederlaget. De har bygget opp en utrolig kultur i forhold til å få resultater, og i denne kvalifiseringen har de kun sluppet inn det ene målet mot Polen.

Sterk borteseier mot Ungarn

De kommer fra en sterk 4-0 seier borte mot Ungarn. I den kampen tok det litt tid før de klarte å bryte ned Ungarn, og hadde sin første store sjanse i det 49.minutt da Harry Kane kom alene med Gulácsi i Ungarns mål, men skuddet var svakt og rett på keeper.

Når Raheem Sterling bredsidet innlegget fra Mason Mount i mål i dette 55. minutt åpnet Ungarn slusene og England cruiset inn til klar seier.

De byttet ut hele laget sitt til hjemmekampen mot Andorra, og uten å ta ut veldig mye fikk de en enkel dag på jobben.

England stiller med friske uthvilte bein i Warzawa og vi tror ikke de taper denne kampen heller.

Onsdag er det ca 45.millioner kroner i Vikinglotto-potten

Polen må vinne på onsdag

Halvveis i gruppespillet ligger Polen fem poeng bak England, og er avhengig av seier på onsdag hvis de skal ha noe håp å vinne gruppen og kvalifisere seg direkte til VM i 2022. De ligger godt an til å klare andreplassen som gjør at de må ut i play-off for å komme seg inn i sluttspillet.

De to siste kampene har endt med overbevisende seiere, først 4-1 hjemme mot Albania, så 7-1 borte mot amatørene fra San Marino. Det har vært enkel motstand, men det gjør aldri noe å score mange mål i fotball.

Målet de slapp inn mot San Marino var en solid misforståelse i forsvaret, noe som gjorde at San Marino scoret sitt første mål i VM-kvalik på åtte år. Slike tabber må unngåes hvis de skal klare å hamle opp med England.

Målmaskinen Robert Lewandowski

Kaptein Robert Lewandowski er som vanlig på hugget og bøtter inn mål. Tre mål og to assist mot Albania og San Marino(byttet ut ved pause), samt fem mål på de tre første kampene for Bayern München i Bundesligaen, viser at han ikke har noen planer om å senke farten selv om han har blitt 33 år.

Det som taler veldig til Polens fordel er hjemmestatistikken i EM og VM-kvalik, samt Nations league-kamper. Siden de slo Tyskland 2-0 hjemme i EM-kvalik i oktober 2014, har de 17 seiere, 3 uavgjort og kun 1 tap i disse 3 turneringene. Det ene tapet kom hjemme mot Nederland i november 2020. og viser at de er utrolig vanskelige å slå.

England taper nesten ikke uansett hvor de spiller, og Polen taper nesten aldri hjemme. Her tror vi på en jevn kamp der vi ikke får noen vinner.

Tror du som oss på uavgjort spiller du på det her til 3.55 i odds.