*Nettavisen* Sportspill.

Sjekk denne lottorekka!

Foto: norsk-tipping.no

Men det er ikke slik du bør tippe hvis du vil bli styrtrik i Viking Lotto.

03.04.19 13:50

Hele sju personer fikk seks rette i Viking Lotto onsdag kveld, noe som førte til at førstepremien «bare» ble på 767.295 kroner.

Årsaken er trolig den noe uvanlige vinnerkombinasjonen; fem av de trukne tallene kom i riktig tallrekkefølge:

3-30-31-32-33-34

Nyhet: Lever Lotto-kupongen på mobilen

Mange like kuponger
Det er kjent fra både Tipping, Lotto og Viking Lotto at en del spillere liker å levere kuponger med kombinasjoner der tallene henger sammen eller rekken har en form for mønster.

- Den mest spilte Lotto-rekken har i alle år vært 1-2-3-4-5-6-7. Dersom du skulle vinne med en slik kombinasjon, blir gevinsten under 10.000 kroner, sier pressetalsmann Magne Vikøren i Norsk Tipping til Sportspill.no.

Han er derfor ikke overrasket over at det ble sju vinnere i gårsdagens Viking Lotto-trekning.

- Vi vet at mange tenker likt når de fyller ut Lotto- og Tippekupongen for hånd. Det ender ofte med velkjente mønstre og tallkombinasjoner, som for eksempel 34-32-30-28-26-24-22 i Lotto.

Dagens oddstips fra Sportspill.no:
Lurer Eggen Europa igjen?
Vi går etter fransk seier igjen

Slik vinner du stort
Dersom du ikke ønsker å dele gevinsten med for mange andre spillere, bør du derfor unngå slike kombinasjoner.

- Ettersom alle tallkombinasjoner har den samme sannsynligheten for å gå inn, har du større mulighet til å vinne stort i Lotto eller Viking Lotto med rekker som ikke har et gjenkjennelig mønster, forteller Vikøren.

Også i Tipping gjør det samme fenomenet seg gjeldende. Hvis du sjekker premieprognosen for 12 rette rett etter at kampene har startet, vil du se at premien for 12 uavgjorte er svært lav.

Les også: Slik er du sikret 6 rette i Viking Lotto

Fem norske vinnere
Fem av onsdagens Viking Lotto-vinnere er norske, mens de to andre er fra Finland. De norske vinnerne er i fra henholdsvis Sørum i Akershus, Trysil i Hedmark, Fredrikstad i Østfold, samt to vinnere fra Oslo.

Vinneren fra Akershus har spilt den samme rekka i ca et år, mens vinneren fra Østfold har et fast system med noen lave tall og noen høye tall i rekkefølge.

Nyhet! Nå kan du tippe på Android-telefoner

Begge vinnerne fra Oslo hadde også levert et fast system.

- Dette var ordentlig pussig. Jeg har spilt denne rekka i mange år, og snakket akkurat om at det var på tide å skifte den ut, fordi tallene var umulig å vinne på. Og så går den rett inn, sier den ene vinneren fra Oslo til norsk-tipping.no.

Den femte vinneren, en kvinne fra Trysil, hadde levert et lynspill.

Fire av fem norske vinnere hadde altså levert et fast system, noe som styrker teorien om at den spesielle vinnerkombinasjonen er årsaken til at så mange klarte seks rette i går.

Lykketallet var for øvrig ikke å finne i vinnerrekka denne omgangen heller, noe som innebærer at det er mulig å vinne ca 39 millioner kroner neste trekning.

Lottofestivalen på Sportspill.no
Løndag 18. september starter den fjerde utgaven av Lottofestivalen. Sportspill.no/Nettavisen er også i år Norsk Tippings nettpartner under festivalen, og vi kommer som vanlig med vinnerintervjuer og annet interessant stoff.

Fra 18. september skal Norsk Tipping trekke en ny lottomillionær hver dag i ti dager.

Du behøver ikke gjøre noe annet enn å spille Lotto eller Viking Lotto for å være med i de ti ekstratrekningene. De foregår ved at én spiller trekkes ut blant alle som har levert for den neste trekningen i enten Lotto eller Viking Lotto - eller begge deler for den saks skyld. Det er antall rekker som avgjør hvor mange ganger ditt navn finnes «i hatten».

Det spiller ingen rolle om du har spilt hos kommisjonær, på nett eller på mobil - alle stiller likt.

Slik deltar du
Eksempler på hvordan du kan bli med i ekstratrekningene:

*Spiller du en en-ukes kupong til trekningen lørdag 18. september, er du med i trekningen om den ekstra millionpremien samme dag og den ordinære Lotto-trekningen. Men ingen flere.

*Dersom du spiller en en-ukes kupong søndag 19. september er du med i den ordinære Lotto-trekningen lørdag 25. september - og alle milliontrekningene fra og med søndag til og med lørdag. Det blir til sammen åtte muligheter.

*Dersom du spiller en femukers kupong (eller gjerne en ti-ukers) til trekningen lørdag 18. september, er du med på alle de ekstra milliontrekningene - i tillegg til fem ordinære Lotto-trekninger. Det blir 15 trekninger med mulighet til å bli Lotto-millionær. (Med ti-ukers blir det 20 millionærsjanser.)

*Dersom du leverer en fem- eller ti-ukers Viking Lotto i dag, er du både med i trekningen av premien på 39 millioner kroner førstkommende onsdag og samtlige ekstratrekninger under Lottofestivalen. Klikk her for å levere kupongen på nett.

Slik går du frem for å levere spill på Sportspill.no/Nettavisen:
*Dersom du ikke har spillkort og/eller kortleser, kan du bestille dette på denne lenken. Kortleseren er gratis.

*Når du har mottatt kortleseren, plugger du denne inn i pc-en og setter inn spillkortet.

*Deretter går du inn på en av lenkene under og følger instruksjonene for utfylling av kuponger og innlevering.

Lotto (lørdag)

Viking Lotto (onsdag)

Klikk her for å delta på Lottofestivalen!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.