Foto: MIGUEL RIOPA

Sjekk vår 17. mai-dobbel

La disse sterke hjemmelagene jobbe for deg mens du går i tog.

Kommersielt

Det er nasjonaldag i dag, og mange har sikkert andre planer enn å spille på langoddsen. Husk at det tar kort tid å levere en liten dobbel, og det er fullt mulig å spise kransekake med svigermor samtidig som fotballagene jobber for deg. Blant et begrenset utvalg denne mandagen plukker vi to hjemmelag med gode sjanser til seier i dag.

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Hansa Rostock - FC Ingolstadt 04
Dette er en play-off kamp fra Tyskland og det spilles om den siste ledige plassen i 2. Bundesliga neste sesong. Ingolstadt vant 1-0 på hjemmebane i den første kampen, dette er returoppgjøret. Hansa Rostock må vinne kampen, gjerne med to mål, så er saken klar. Bortemål teller, så kun resultatet 1-0 utløser eventuelle ekstraomganger og mulig påfølgende straffesparkkonkurranse. Ingolstadt kan altså tape 1-2, 2-3, 3-4 og så videre, og rykke opp.

Både Hansa-Trainer Marco Kostmann og FCI-Trainer Michael Wiesinger er enige i sin karakteristikk av den første kampen: Ingolstad eide førsteomgangen, men det stod 0-0 til pause. Hansa Rostock overtok fullstendig i 2. omgang, men Ingolstad klarte på score et mål mot spillets gang.

Hansa endte tredje sist i 2. Bundesliga denne sesongen. De hadde 7-3-7 totalt på hjemmebane og 20-17 i målforskjell. Ingolstad var det beste bortelaget på nivået under, med 9-2-8 totalt og målforskjell 28-26.

OBS! Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient

Hjemmelagets midtbanespiller Kevin Schlitte soner for fem gule kort, det gjør også Kai Bülow.

Dette blir fjerde gang disse møtes. Ingolstad har vunnet 4-2 og 1-0 på hjemmebane, og klart 1-1 i Rostock tidligere.

7.600 tilskuere så sitt kjære Ingolstadt vinne 1-0 i den første kampen. I dag er det ventet i overkant av 25.000 Hansa Rostock fans, og det blir nok en annerledes opplevelse for Ingolstad på DKB-Arena i dag enn på hjemmebane sist.

Hansa Rostock skal klare å vinne dette på hjemmebane, selv med noen rokkeringer i laget. De må være tålmodige, for Ingolstad kan legge seg bakpå og forsvare ledelsen fra første kampen mens de fisker etter overgangsmuligheter for å punktere kampen. Men de tåler å tape med ett mål så lenge de scorer selv, og siden det er lite annet å velge mellom tar vi med 1,60 på H her i dag. Oddsen er dessverre et stykke under markedet forøvrig.

Oppdatering: Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient
Alltid oppdatert:Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

Örebro - Trelleborg
Allsvenskan er i full gang, og Örebro har åpnet meget bra. De ligger på fjerdeplass, med 4-0-2 på hjemmebane, 8-4 i målforskjell. De er sterke på bortebane også. Tre strake seire på hjemmebane nå, over Djurgården, Häcken og Halmstad.

Trelleborg sliter stort i bunnen av tabellen. Man har hentet 8 av sine 9 poeng på hjemmebane, borte har man ynkelige 0-1-5 totalt og 3-14 i målforskjell. Det ene poenget kom i sesongens første bortekamp.

Hjemmelaget har Kim Olsen ute med skade, mens Michael Almebäck kan være tilbake fra skade.

Trelleborg stiller ventelig ganske likt som sist mot AIK. (4-4-2): Viktor Noring- Yousef Fakhro, Peter Abelsson, Thommie Persson ( Jonathan Asp 16), Kristian Haynes- Mattias Adelstam, Joakim Nilsson, Viktor Svensson, Magnus Andersson (Fisnik Shala 45)- Andreas Drugge, Joakim Sjöhage (Philip Milenkovic 66).

Det ble 1-1 her i fjor. Det står 7-2-1 fordel Örebro på denne banen på de ti siste spilte.

En dag snur den dårlige trenden for Trelleborg, men at det skal skje på bortebane mot Örebro har vi liten tro på. 1,55 på H er lavt, fryktelig lavt i forhold til hva andre tilbyr. I mangel av andre alternativer spiller vi likevel, og vi får en dobbel til 2,48 i odds.

Vi har god tro på at denne dobbelen går inn, men etter å ha sett hvor skammelig lav odds vi tilbys på resultatene vi har tro på i dag (oddsen på hockeymatchene er ikke satt i skrivende stund), må vi nesten gjøre et grep. Vi går litt ned på innsatsen, uten at det betyr at troen på dobbelen er mindre, men vi tipser ikke bare om utfall her, vi anbefaler innsats også. I dag blir den lav, vi spiller for 50 kroner i dag. Spillefristen er klokken 18.55.

85. Örebro - Trelleborg 1,55 3,25 4,50
92. Hansa Rostock - FC Ingolstadt 04 1,60 3,20 4,20

Klikk her for å levere denne dobbelen.

Total odds 2,48

OBS! Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient

Sportspill.no on Facebook

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus