Gå til sidens hovedinnhold

Skal Frankrike våkne mot Sveits?

Frankrike er favoritter til å vinne EM, men de har ennå ikke vist hvorfor. Vi tror vi får se det mot Sveits.

Selv om Frankrike vant «dødens gruppe», har de ennå ikke sprudlet spillemessig i dette mesterskapet. Det har liksom vært noe litt daft over Kylian Mbappe, Antoine Griezmann, Karim Benzema og de andre franske stjernene.

Vi sitter å venter på at de regjerende verdensmesterne skal våkne.

250 millioner i førstepremiepotten. Vikinglotto har spillefrist onsdag kl. 18.00

Vi tror de gjør det mandag. Da skal Frankrike booke en plass i kvartfinalene når de møter Sveits i Bucuresti.

Frankrike - Sveits (Halvtid/Fulltid) Frankrike- Frankrike - 2.45 (spillestopp mandag kl. 20.59. Kampen vises på NRK1)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

De regjerende verdensmesterne Frankrike er den største favoritten til å vinne EM denne sommeren, men så langt virker det som de har spilt for halv maskin. De står med én seier og to uavgjorte etter de tre førte kampene.

1-0-seieren mot Tyskland ga Frankrike en god start på mesterskapet, men de slet seg til 1-1 mot Ungarn etter å ha havnet bakpå i starten av kampen. I den siste gruppespill-kampen måtte de nøye seg med 2-2 mot Cristiano Ronaldo og Portugal.

Et tvilsomt straffespark hjalp Didier Deschamps' menn mot Portugal. Franskmennene har ikke fått det til å klaffe offensivt så langt i EM.

Paul Pogba har tidvis levert noen utenomjordiske pasninger, men han har blitt sørgelig ensom som den kreative kraften på midtbanen hos franskmennene.

Skaper ikke nok sjanser

Frankrike trenger at flere av stjernespillerne deres står frem, for de har skapt alt for få sjanser, og det er kanskje en litt underlig ting å si om et lag med Kylian Mbappe i lagoppstillingen.

Men den offisielle statistikken til Uefa viser at Frankrike kun har skapt 31 sjanser. Det holder bare til en 14.-plass. Til sammenligning ligger Sveits på fjerdeplass. De har skapt 47 sjanser.

250 millioner i førstepremiepotten. Vikinglotto har spillefrist onsdag kl. 18.00

Barcelona-angriperen Antoine Griezmann har lagt ned en enorm arbeidsinnsats, men han har ikke klart å skape så mye offensivt ennå.

Det positive er at Karim Benzema har gjenåpnet målkontoen på landslaget. Han scoret begge målene mot Portugal. Mannen som scoret 30 mål for Real Madrid sist sesong blir viktig i denne matchen.

Forsvarsspillet til Frankrike har vanligvis vært bunnsolid, men ikke i dette mesterskapet. De har kun klart å holde nullen én gang, og det var mot Tyskland i åpningskampen.

Sveits har svinget i prestasjonene

Sveits startet mesterskapet med å spille 1-1 mot Wales, før de ble utklasset av Italia og tapte 0-3. Men sveitserne slo tilbake i skjebnekampen mot Tyrkia og vant 3-1. Dermed sikret de seg avansement i turneringen. Sveitserne var gode mot Tyrkia, og spiller de på samme måte mot Frankrike kan de gi franskmennene kamp.

Sveits har ikke vunnet på de syv siste kampene mot Frankrike, men det er interessant å merke seg at fire av de syv kampene har endt uavgjort.

Likevel: Vi sitter å venter på at Kylian Mbappe og de andre franske stjernene skal våkne for alvor. Gjør de det på mandag, tror vi Sveits får problemer. Vi tror Frankrike kliner til fra start, og at de leder til pause og vinner etter 90 minutter. Oddsen på et slikt scenario er 2.45.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset