KLAR TIL DYST: Ståle Solbakken gleder seg til å ta fatt på årets Superligaen-sesong.
KLAR TIL DYST: Ståle Solbakken gleder seg til å ta fatt på årets Superligaen-sesong. Foto: Jens Nørgaard Larsen (NTB scanpix)

Skandinavisk fest på tippekupongen

Det er Skandinavia rundt på tippekupongen og vi har satt opp kryssene for deg!

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagsprogram:
Oddstips 1: Det brenner for Hønefoss
Oddstips 2: Odd må tilbake på vinnersporet
Langskudd: Dette er Rosenborgs svakhet

V4 Jägersro Gallopp: Store kroner til lunsj

På søndagens langoddsprogram er det tettpakket med kamper fra hele Europa - inkludert Tippeligaen.

Det var ingen treff på gårsdagens to oddstips.

Er du sugen på å vinne en VIP-tur til seriestart 16/17 i Premier League? På Nettavisens nye Premier League-fantasy kan du gjøre nettopp det!

1, Sandefjord Fotball — Rosenborg
Sandefjords formkurve i Tippeligaen har hatt et lite oppsving, men kom tilbake på jorden med 2-0-tap for Vålerenga sist. Før det hadde de imidlertid tre poengdelinger på rad.

Dessverre har de slitt med å vinne kamper og hatt kraftig med marginer mot seg i det siste. De vil nok føle seg urettferdig behandlet, men ni poeng er uansett fasiten etter 16 runder.

Rosenborg har brukt hvileperioden på å leke seg videre i Europa League-kvalifiseringen. Med 3-0 over KR Reykjavik har de satt opp et stevnemøte med Debrecen.

Hjemme er de suverene og det skal bli vanskelig for Sandefjord å overliste ligaens beste lag. Men Rosenborg har tapt kamper mot antatt mye svakere motstand - som Mjøndalen og Bodø/Glimt. Det er godt mulig de undervurderer dagens motstander også.

Rosenborg er for tiden Norges beste lag, men Sandefjord har vist forbedring den siste måneden. HB.

2, Sarpsborg 08 — Mjøndalen
Hjemmelaget er i dårlig flyt i seriesammenheng og har kapret kun to poeng de siste fem kampene - dog mot formidabel motstand. Spesielt offensivt har det vært grått, men Peter Kovacs inn vil være en formidabel forsterkning.

Mjøndalen går det enda verre med, og Vegard Hansen har ikke lang tid på å finne ut hva som går galt. De har klart en del uavgjort, men ikke vunnet siden de slo Rosenborg for mange måneder siden. I tillegg er toppscorer Christian Gauseth suspendert.

H.

3, Odd — Tromsø
Det var mange som spekulerte på om Odd gikk en fantastisk sesong i møte etter de kapret tre seiere på rad i sesonginnledning. Nå har de blitt uavgjortspesialister og ser ut til å havne midt på tabellen.

I ferien har de slått ut Shamrock Rovers fra Europa League-kvalifiseringen.

Tromsø er i en veldig god flyt for tiden og har 3-1-1 de siste fem kampene. Det har ført dem langt over streken og der dem hører hjemme. 1-2-5 er imidlertid en svak bortestatistikk og vi krysser HU, selv om vi spiller H på langoddsen.

4, Åsane — Nest-Sotra
Det er duket for vestlandsderby og det er to formsvake lag som møtes. Åsane tapte 3-2 for Ranheim i den siste kampen før ferien og hadde bare grei form før det. Har slitt stort med å vinne fotballkamper siden den fantastiske åpningen.

Nest-Sotra ligger helt sist og har bare én seier de siste syv kampene, dog kun tre tap. De har vist klare tegn til bedring i det siste og ferien kom trolig på et beleilig tidspunkt. HB.

5, Bærum — Ranheim
For en katastrofal form Bærum tok ferie med! Ett poeng de siste fem kampene ser ikke ut i måneskinn og de har falt jevnt og trutt ned fra kvalifiseringsplassene.

Likevel har de tidligere i sesongen vist høy kvalitet og har hatt tre gode uker til å finne ut hva som gikk galt.

Ranheim er på sin side på vei opp og er endelig over streken. Selvfølgelig skal de være med i kamp om opprykk og ikke for å unngå nedrykk.

Det kan imidlertid sies at ferien kom på feil tidspunkt, for Ranheim hadde med ti poeng på fire kamper virkelig funnet flyten.

Vi er ikke helt enige i at Ranheim vurderes som favoritt til denne. HUB.

6, Hønefoss BK — Strømmen
Det føles smått absurd at vi er i juli måned og Hønefoss fortsatt ligger på nest siste plass. Stallen er altfor god til det, det samme er treneren, så det er all grunn til å forvente en god høst for Hønefoss.

Likevel tok de ferie med tre strake tap og det er ikke mange lyspunkter for Skarsfjord og gjengen for tiden. Heldigvis kom ferien på et godt tidspunkt og de har hatt tre gode uker til å hente seg inn igjen.

For det er bare å gjenta: Stallen til Hønefoss er for god for dette tullet.

Hjemmestatistikken på 1-3-3 viser imidlertid hvor svake de har vært i år og hvorfor de ligger der de ligger.

Strømmen har på sin side 1-2-4 på reisefot, men har forsterket stallen med Ulrik Berglann fra Bodø/Glimt. Han kommer på lån etter å ha slitt med å få spilletid.

Gjestene skal ha skryt for å, så langt, ha gjort nedrykksspådommene til skamme og det er et spennende prosjekt de har på gang. Men fortsatt er de mye bedre hjemme enn borte og vi tror de skal få slite i dag.

For Hønefoss har virkelig ikke råd til flere feilskjær. Med hele seks poeng opp til trygg plass, må de vinne mange kamper fremover. Spesielt på hjemmegress.

Vi tror hjemmelaget innfrir og spiller H.

7, Levanger — Fredrikstad
Levanger har møtt veggen og kapret kun to poeng på fem kamper siden de slo Brann og fikk Rikard Norling sparket. Stallens svake kvalitet har for alvor begynt å vise seg.

Fredrikstad har på sin side begynt å vise sin ordentlige kvalitet og har nå tre seiere på rad. Sist tok de en uhyre sterk 2-3 seier på Jæren over Bryne og vi krysser B i denne.

8, Sandnes Ulf — Bryne
Ferien kom noe ubeilelig for Sandnes Ulf, som hadde fire strake triumfer før hvilen. Uansett virker de innstilt på å slå følge med Sogndal opp og da må de ha tre poeng i alle hjemmekamper.

Bryne under Gaute Larsen er notorisk ustabile og det føles aldri trygt å spille hverken med eller mot dem. HB.

9, Kvik Halden — Drammen FK
Kvik har spilt fire bortekamper på rad og gleder seg nok til trygge, gode Østfold igjen. De ligger på en solid fjerdeplass etter en bra vårsesong, og har gjort det bra.

Drammen FK ligger sist og bør allerede nå forberede seg på 3. divisjonsspill igjen. Usle tre poeng fra tolv kamper holder rett og slett ikke. Klink H.

10, Moss — Sprint-Jeløy
Moss ønsker å revansjere fjorårets tapte opprykk og er i god posisjon til nettopp det. 9-0-2 fra elleve kamper er en formidabel statistikk.

Gjestene har fem tap på rad og ligger i sumpen. Det er ikke vits å overkomplisere dette. H.

11, Esbjerg — FC København
Esbjerg åpnet solid med uavgjort borte mot Aalborg, en kamp de var stor underdog i. Er kvalitetsmessig dårligere enn FCK, men kan fort ta et poeng her.

FCK har ikke startet sin sesong, med unntak av Europa League-kvalifisering. Det gikk enkelt mot Newtown. FCK skal være best, men vi krysser UB.

12, GAIS — Ljungskile SK
Hjemmelaget tok en solid seier mot Athletic United sist, men de er veldig ustabile. 3-0-4 de siste syv understreker det.

Ljungskile ligger rett foran på tabellen, men har tapte seg med to strake tap. Før det hadde de imidlertid tre seiere på rad, men blir nok en middelhavsfarer i år. Vi sliter med å skille lagene. HUB.

432-rekker:

1, Sandefjord Fotball — Rosenborg HB

2, Sarpsborg 08 — Mjøndalen H

3, Odd — Tromsø HU

4, Åsane — Nest-Sotra HUB

5, Bærum — Ranheim HUB

6, Hønefoss BK — Strømmen H

7, Levanger — Fredrikstad B

8, Sandnes Ulf — Bryne HB

9, Kvik Halden — Drammen FK H

10, Moss — Sprint-Jeløy H

11, Esbjerg — FC København UB

12, GAIS — Ljungskile SK HUB

Klikk her for å levere denne kupongen.

96-rekker:

1, Sandefjord Fotball — Rosenborg B

2, Sarpsborg 08 — Mjøndalen H

3, Odd — Tromsø HU

4, Åsane — Nest-Sotra HB

5, Bærum — Ranheim HB

6, Hønefoss BK — Strømmen H

7, Levanger — Fredrikstad B

8, Sandnes Ulf — Bryne HB

9, Kvik Halden — Drammen FK H

10, Moss — Sprint-Jeløy H

11, Esbjerg — FC København UB

12, GAIS — Ljungskile SK HUB

Klikk her for å levere denne kupongen.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus