*Nettavisen* Sportspill.

Skjebnekamp for Solskjær

Foto: All Over Press

Cardiff og Ole Gunnar Solskjær må ha tre poeng i lørdagens hjemmekamp mot Fulham.

08.03.14 09:27

Sportspill meny lørdag:
Oddstips 1: Festen er over for Southampton
Oddstips 2: Nå mener Leeds alvor
V75 Bjerke: 37 millioner kroner i potten
V5 Bjerke: Herlighet for et vorspiel

Lørdagens tippekupong består av tre kamper fra Premier League og ni kamper fra Championship. Bonuspotten vokser og er nå på ca 3,5 millioner kroner.

1. Chelsea – Tottenham
Chelsea hadde få problemer med å beseire Fulham på bortebane forrige runde og økte serieledelsen til fire poeng. Ettersom ingen av gullutfordrerne spiller i helgen, vil man være sju poeng foran nærmeste konkurrent med seier i dag.Viktige Eden Hazard fikk en smell i ankelen for Belgia i midtuken og er noe usikker. Marco van Ginkel er tilbake i trening, men denne kampen kommer for tidlig.

Tottenham vant 1-0 over Cardiff forrige runde og har fortsett et visst håp om å nå den gjeve fjerdeplassen. Vlad Chiriches, Etienne Capoue og Erik Lamela er skadet, og det er også ventet at Danny Rose må stå over. Kyle Walker og Christian Eriksen er usikre.

Chelsea ser knallsterke ut om dagen, mens alt tyder på enda en nesten sesong for Tottenham. Som likevel kan knipe ett poeng. HU.

2. Cardiff – Fulham
To lag i akutt poengnød. Cardiff ligger nest sist og står med stusselige 0-1-3 og 1-8 i målforskjell på de siste fire seriekampene.

Fulham innehar bunnplassen i Premier League og har ett poeng opp til dagens motstander. Har 0-2-4 på de siste seks, men her skal det tas med at man har møtt lag som Chelsea, Liverpool og Manchester United i denne perioden. Har også begynt å score brukbart med mål, så situasjonen er ikke helsvart.

Hos hjemmelaget er kaptein Mark Hudson skadet, og backen Andrew Taylor er høyst usikker. Fulham må klar seg uten Scott Parker, Fernando Amorebieta og Damien Duff, og det er usikkert om den greske spissen Kostas Mitroglou blir klar. William Kvist må trolig stå over.

Klar bedring for Cardiff sist helg, men da handlet alt om å forsvare seg. Her kan alt skje. HUB.

3. Norwich – Stoke
Norwich tok tre sterke og viktige poeng mot Tottenham forrige hjemmekamp, men var tilbake på tapersporet med 1-4 borte mot Aston Villa sist. Ligger på 15. plass, fire poeng over nedrykksstreken. Ricky van Wolfswinkel, Joseph Yobo, Martin Olsson og Robert Snodgrass er usikre til dette oppgjøret. Jonas Gutierrez, Michael Turner, Leroy Fer og Elliot Bennett er ute med skader.

Stoke har levert flere gode prestasjoner i det siste, og har blant annet slått Arsenal (forrige runde) og Manchester United på hjemmebane og spilt uavgjort borte mot Southampton. Ligger to plasser og to poeng over dagens motstander. Peter Odemwingie og Robert Huth kan være tilbake etter skader for bortelaget, men Oussama Assaidi er trolig ute.

Norwich har vært flinke til å plukke tre poeng i de "riktige" kampene og taper neppe denne heller. HU.

4. Crystal Palace – Southampton
Et sent straffespark sørget for at Palace berget et viktig bortepoeng mot Swansea sist. Ligger på 16. plass, tre poeng over nedrykksstreken, men har én kamp til gode på de fleste lagene rundt seg. Spissen Marouane Chamakh ser ut til å gå glipp av dagens oppgjør, og det er usikkert om Kagisho Dikgacoi blir klar.

Southampton spilte en god førsteomgang mot Liverpool, men måtte likevel nøye seg med 0-3-tap. Har dermed vært poengløs i tre kamper på rad og har falt ned til niendeplass.Kaptein Kelvin Davis blir trolig eneste fravær for gjestene.

Vi lanserer Palace som oddsspill i dag, men dette er tippekupongen og da tenker vi annerledes. HUB.

5. Birmingham - Queens Park Rangers
Birmingham tapte 0-1 borte mot Ipswich sist og falt ned til 17. plass. Slo Blackpool på bortebane runden før og har spilt på fremmed gress fire av de fem siste kampene. Venstrebacken Mitch Hancox må belage seg på et skadeavbrekk på ca seks uker. Brian Howard er også ute, mens Lee Novak og Albert Rusnak er usikre.

QPR er i elendig form og har bare tatt to poeng på de siste fem kampene. Har dermed falt ned til fjerdeplass og er i ferd med å tape kampen om direkte opprykk. Har imidlertid fortsatt god kontroll på plyoff-spill. Niko Kranjcar, Gary O'Neil, Benoit Assou-Ekotto og Armand Traore er alle usikre i dag, Danny Simpson og toppscorer Charlie Austin er uaktuelle.

Birmingham er ikke lett å bli kloke på. Dags for QPR igjen nå? UB.

6. Leeds – Bolton
Leeds har bare tatt to poeng på de siste tre kampene, men tallene lyver og Leeds gjorde en strålende bortekamp mot QPR sist helg. Connor QWickahm er ankommet på lån fra Sunderland og skal sammen med Ross McCormack skyte Leeds inn i playoffdiskusjoen. Har nå åtte poeng opp til Wigan på den nederste playoffplassen, men det er fjorten kamper å gjøre det på.

Bolton var inne i en tung periode, men har fått en luke til nedrykkslagene takket være full pott i de to siste kampene.

Leeds har sikret seg solide forsterkninger og mener alvor nå. H.

7. Middlesbrough – Ipswich
Middlesbrough har sluttet helt å score mål og står med 0-2 i målforskjell på de siste seks kampene. Har spilt 0-0 i fire av disse kampene og ligger nå helt nede på 14. plass.

Ipswich på niendeplass har tatt åtte poeng mer enn dagens motstander. Slo Birmingham 1-0 forrige runde og står med 2-3-1 på de siste seks.

Poengdelinger er lønnsomt på tippekupongen. UB.

8. Derby – Millwall
Derby tapte 0-2 for opprykksrival Burnley sist, og er nå fem poeng bak sistnevnte i kampen om direkte opprykk. Stod med en lang rekke med kamper uten tap før det.

Den skotske landslagsspilleren Craig Bryson var tilbake på benken mot Burnley, men manager Steve McCLaren våget ikke å bruke midtbanespilleren. Bryson er imidlertid friskmeldt til dagens kamp. Toppscorer Chris Martin (15 mål) soner karantene.

Millwall er i slapp forfatning og står med 0-2-4 og 3-10 i målforskjell på de siste seks kampene. Ligger nå bare ett poeng over nedrykkstreken, og det er ekstra urovekkende at de tre lagene nederst på tabellen har kamper til gode.

DJ Campbell er trolig tilbake etter å ha stått over 0-1-tapet for Brighton med sykdom. Spisskollega Steve Morison er noe usikker. Mmidtbanespillerne Richard Chaplow og Nicky Bailey er ute med skader.

Litt tråere for Derby nå, ihvertfall prestasjonsmessig. Mulig skrelllkamp dette. HB.

9. Barnsley - Nottingham Forest
Barnsley tok en sjelden seier hjemme mot bunnkollega Millwall nest sist, men gikk på en stjernesmell borte mot Huddersfield forrige helg. 0-5-tapet førte til at laget igjen ligger sist på tabellen.

Midtbanespiller Jim O'Brien er trolig tilbake i laget etter sykdom. Tomasz Cywka ser også ut til å bli klar. Marcus Pedersen skadet seg i Norges U23-kamp i midtuken og må stå over.

Forest har møtt meget tøff motstand i det siste og har bare tatt ett poeng på de fire siste rundene. Har fortsatt et greit grep om playoff-billetten, men bør komme seg ut av formsviktet for å unngå å få Reading og Brighton opp i ryggen.

Midtbanespilleren Guy Moussi er trolig tilgjengelig etter å ha vært ute med skade sist. Midtstopperen Eric Lichaj er fortsatt ute, og vi får heller ikke se Kelvin Wilson, Jack Hobbs, Andy Reid, Henri Lansbury og David Vaughan. Manager Billy Davies må sone karantene de neste fem rundene.

Hjemmelaget er sterke på eget gress, mens Forest har voldsomme skadeproblemer. H.

10. Brighton – Reading
Brighton tok en meget viktig 1-0-seier borte mot Millwall sist og ligger nå tre poeng og to plasser bak Wigan på den nederste playoffplassen.

Rohan Ince og Andrea Orlandi er usikre til dagens møte. Midtbanekollega Andrew Crofts er uaktuell, og manager Oscar Garcia kan dermed få store problemer med å komponere den sentrale midtbanen. Spissene Will Hoskins og Craig Mackail-Smith er på vei tilbake etter langtidsskader, men denne kampen kommer nok for tidlig.

Reading skuffet med 1-1 hjemme mot bunnlaget Yeovil sist og tapte 0-1 hjemme for Blackburn runden før. Har dermed falt utenfor topp seks og må finne tilbake formen for å ha håp om å nå playoff.

Wayne Bridge og Sean Morrison er på bedringsvei etter å ha vært ute siden i høst, men det er tvilsomt om forsvarerne blir involvert i dag. Mikele Leigertwood, Jason Roberts og Jem Karacan er uaktuelle.

Vidåpent. HUB.

11. Doncaster – Huddersfield
Bortesvake Doncaster (1-5-11) sviktet igjen sist helg ved å tapee hele 0-5 mot Bournemouth. Hjemme går det dog meget bedre (6-4-6). Når 13 serierunder gjenstår har Doncaster kun tre poeng ned til Charlton under streken.

Variable Huddersfield gikk fra å tape 0-2 hjemme mot Sheffield Wednesday til å knalle til med 5-0 hjemme mot Barnsley sist helg. Huddersfield har 43 poeng og har egentlig både for langt fram til playoff og for langt ned til bunnstriden og er litt i ingenmannsland nå. Borte viser tallene 4-3-9.

Ingen tvil om at det er hjemmelaget som trenger poengene mest her. H.

12. Blackpool – Bournemouth
Hjemmelaget åpnet sesongen med 5-1-0 på sine seks første seriekamper. Nå står laget med forferdelige 0-4-12 på sine seksten siste seriekamper. Likevel er det fortsatt åtte poeng ned til Charlton på nedrykksplass, men fortsetter tapsrekken som nå ender dette med nedrykk.

Bournemouth har med sine 39 poeng hele tolv poeng ned til trøbbel og smalt til med 5-0 hjemme mot Doncester sist helg. Men hadde ikke bedre enn 1-5-3 på deni foregående seriekampene.

To noe formløse lag dette med andre ord. Men nå må vel Blackpool vinne en fotballkamp igjen? H.

96-REKKER

1. Chelsea — Tottenham H

2 Cardiff City — Fulham HUB

3 Norwich City — Stoke City HU

4 Crystal Palace — Southampton HU

5 Birmingham City — Queens Park Rangers UB

6 Leeds United — Bolton Wanderers H

7 Middlesbrough — Ipswich Town U

8 Derby County — Millwall HB

9 Barnsley — Nottingham Forest H

10 Brighton & Hove Albion — Reading FC HU

11 Doncaster Rovers — Huddersfield Town H

12 Blackpool — Bournemouth H

Klikk her for å levere vår 96-rekker

432-REKKER

1. Chelsea — Tottenham HU

2 Cardiff City — Fulham HUB

3 Norwich City — Stoke City HU

4 Crystal Palace — Southampton HB

5 Birmingham City — Queens Park Rangers UB

6 Leeds United — Bolton Wanderers H

7 Middlesbrough — Ipswich Town U

8 Derby County — Millwall HB

9 Barnsley — Nottingham Forest H

10 Brighton & Hove Albion — Reading FC HUB

11 Doncaster Rovers — Huddersfield Town H

12 Blackpool — Bournemouth H

Klikk her for å levere vår 432-rekker


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag