Ciljan Skjelbred har fått bryne seg på sterke motstandere i Bundesliga. Her med Nuri Sahin.
Ciljan Skjelbred har fått bryne seg på sterke motstandere i Bundesliga. Her med Nuri Sahin. Foto: Patrik Stollarz (Afp)

Skjelbred er i kjempeform

Per Ciljan Skjelbred er blant Hertha Berlin-spillerne som har fått mye skryt. De bryner seg på Hannover i dagens dobbel.

Kommersielt

Sportspills øvrige lørdagsmeny:

V75 Leangen: Det måtte bli Ask
Oddstips 1: Ringreven som aldri gir seg
Tippekupongen: Solskjær i tøff bortekamp

Lørdagens langoddsmeny er full av kamper fra Tyskland og England, samt noen kveldskamper i de øvrige ligaene.

Dagens dobbel
Hertha Berlin + Southampton. Samlet odds 2,58.

Hertha Berlin – Hannover

Per Ciljan Skjelbred spiller en av hovedrollene i denne kampen. Hjemmelaget er inne i en god periode, og Skjelbred er en av de som blitt skrytt opp i skyene. En nytelse å se på, skrev Nettavisen tidligere denne uken.

På de fem siste kampene har hjemmelaget sanket åtte poeng, og tapt kun hjemme mot Wolfsburg. De to siste kampene har endt med uavgjort – 1-1 mot Mainz og 0-0 mot Freiburg. Denne poengfangsten betyr at hovedstadslaget er kun to poeng unna Europa League-plass, noe som burde gi motivasjon til å gi det lille ekstra.

Hjemmelaget har en formidabel skadeliste, spesielt på midtbanen, men har endelig funnet en måte å jobbe rundt problemene på. Likevel kommer de til å merke at Ndjeng, Baumjohann, Lustenberger, Ben-Hatira og Cigerci er utilgjengelige.

Situasjonen er ganske annerledes for dagens gjester. Med en poengfattig rekke på de syv siste kampene i form av 1-3-3, har de falt på tabellen. Likevel har de god klaring til nedrykksstreken, og begynner å komme i en situasjon der de ikke har mye å spille for.

Dagens gjester har også fem spillere på sykestuen, blant dem Tippeliga-kjenningen Mame Biram Diouf.

Med ny trener kommer ofte ny giv, men Hannover kan nok ikke forvente å ta med seg poeng fra Berlin allerede i dag. Bortelaget er desidert dårligst av samtlige i Bundesligaen når de er på reisefot, og 1,70 i odds på hjemmeseier passer meget bra i en dobbel.

Southampton – Norwich

Dagens hjemmelag har vært inne i en tøff periode, men reiste seg forrige helg og slo Crystal Palace på bortebane. De har blitt det siste laget i et tetfelt bestående av ni lag, og har nok ikke spesielt mye å spille for. Men laget er fullt av unge, talentfulle engelskmenn som ønsker å fortsette å imponere Roy Hodgson.

Hjemmelaget har alle nøkkelspillere tilgjengelig, og mangler kun Cork og Kevin Davies. Wanyama er tvilsom foran kampen. Følg spesielt med på Jay Rodriguez, toppscoreren med elleve nettkjenninger.

Norwich er et merkelig lag for tiden. De har tatt poeng mot topplag som Tottenham og Manchester City, men tapte for blant annet West Ham og Cardiff i samme periode. Er for tiden helt forferdelige på bortebane, og har ikke vunnet siden 7. desember borte fra eget gress. Sist de var på reisefot, tapte de 4-1. Mot Aston Villa.

Norwich har en litt lenger skadeliste, med Leroy Fer, Jonas Gutierrez, Bennett og Turner utilgjengelige.

Southampton er et spennende lag med mange gode, unge spillere. Men de har fortsatt mye å bevise, og når et av ligaens dårligste bortelag kommer på besøk har de grunnlaget til å ta seier. 1,52 er oddsen på hjemmeseier, som passer bra i vår dobbel.

Hertha Berlin – Hannover, 1,70 – 3,35 – 3,75.
Southampton – Norwich, 1,52 – 3,55 – 5,75.
Samlet odds er 2,58. Spillstopp er 15.25.

Klikk her for å levere dagens dobbel.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus