Gå til sidens hovedinnhold

Skottland sender Kroatia ut av EM

Det er vinn eller forsvinn for Skottland mot Kroatia tirsdag. Vi tror skottene slår ut VM-finalistene hjemme på Hampden Park.

Skottland vet at en seier mot Kroatia vil ta dem til åttendedelsfinalene.

Men det er enklere sagt enn gjort.

Onsdag er det ca 250 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Siden det er 23 år siden sist the Tartan Army kvalifiserte seg for et EM eller VM, og de ligger 30 plasser bak Kroatia (14.-plass) på FIFA-rankingen, virker tirsdagens oppgave å være uoverkommelig, men vi tror Steve Clarks menn har den mentaliteten som skal til for å vinne på Hampden Park.

De skotske spillerne vil bli historiske om de går videre fra gruppespillet. Det har aldri et skotsk lag klart verken i EM eller VM på de ti siste forsøkene. Vi tror de klarer det, men da må de score. Det har de så langt ikke klart.

Kroatia - Skottland 2.20 - 3.60 - 2.85 B (spillestopp tirsdag kl. 20.59. Kampen vises på NRK3)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Og du trodde kampen mot England var viktig?

Tirsdag kveld blir det avgjort hvilke lag som går videre til åttendedelsfinalene fra gruppe D.

Det er Skottland mot Kroatia på Hampden, og dette er en kamp begge lagene må vinne. Uavgjort holder ikke for noen av lagene. Da ryker de begge ut av mesterskapet.

Lørdag er det Supertrekning i Lotto. Lever kupongen her!

Men skottene må klare seg uten Chelsea-spilleren Billy Gilmour som har testet positivt for covid-19.

Steve Clarke har bedt laget sitt om å gå på banen å vinne for Billy og de andre 5,4 millioner skottene.

Skottland hadde ikke marginene med seg i sin åpningskamp mot Tsjekkia som de tapte 0-2. Men var gode mot England og fikk med seg et velfortjent poeng på Wembley. I kveld er det tilbake på Hampden Park. Der har de hjemmefansen i ryggen. Det tror vi kan bli avgjørende.

Ber om hjelp fra tribunen

Steve Clarke ber, ifølge den skotske avisen Daily Record, fansen på Hampden Park om støtte gjennom hele kampen mot Kroatia.

- Hvis fansen kan lage halvparten av lyden som 2500 eller 3000 skotter gjorde på Wembley, vil det bli god stemning. Jeg håper Tartan Army vil gi oss full støtte fra første til siste minutt. Vi trenger deg hele veien, særlig hvis ting går mot oss, sa den skotske landslagssjefen til avisen.

Lørdag er det Supertrekning i Lotto. Lever kupongen her!

Skottland har fortsatt ikke scoret i mesterskapet, men det er heller ikke enkelt å score mot Steve Clarks menn. Statistikken viser at det kun er scoret over 2,5 mål i tre av de siste 13 kampene til Skottland.

VM-finalistene har skuffet

Kroatia har vært en gedigen skuffelse hittil og gjorde ikke god kamp mot Tsjekkia sist, men fikk i det minste med seg ett poeng. Det var ventet at VM-finalistene fra 2018 skulle kjempe med England om tabelltoppen i denne gruppen, men den svake starten på mesterskapet gjør at vi tror på en tidlig exit for det kroatiske laget som virker helt uinspirert.

Her finner du hele tirsdagens oddsprogram

Siden Kroatia bare har vunnet to av de siste elleve kampene, og de har bare scoret én gang på de tre siste kampene, er det overraskende at Kroatia er satt til så klar favoritt i kveld.

Skottene har tross alt aldri tapt mot Kroatia. De står med to seire og tre uavgjorte mot Balkan-nasjonen. De to siste kampene har de vunnet.

Vi tror mest på Skottland til fin odds. 2,85 i odds på skottene som spiller på hjemmebane er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset