*Nettavisen* Sportspill.

Skynd deg å spille denne dobbelen

Foto: Javier Soriano (AFP)

Oddsen på dagens spillforslag synker dramatisk.

07.07.11 10:02

Som vi går nærmere inn på lenger ned i artikkelen, kan vi forvente en del endring av odds på dagens EL-objekter. En av våre to favoritter er allerede satt ned, den andre står også i fare for å settes ned.

Langoddsen inneholder mange returkamper fra første runde av kvalifiseringen til Europa League, i tillegg til objekter fra Tour de France, islandsk fotball og Copa America.

Aalesund og Tromsø skal i aksjon, begge med godt utgangspunkt fra de første kampene. Vi ønsker dem lykke til, og velger heller andre, mer spennende objekter fra programmet.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
NK Siroki Brijeg fra Bosnia-Herzegovina klarte bare 0-0 hjemme mot slovenske Olimpija Ljubljana. Det var skuffende, for de er visstnok helt på høyde med Olimpija. I Balkan-land kan alt gå an, og vi mistenker at dette er mer åpent enn oddsen gir inntrykk av. 4,00 på at Siroki Brijeg vinner kveldens returkamp er det mest fristende langskuddet i dag.

Dagens avslag
Vi klarer ikke ta oddsen på 1,05 på Tromsø og Häcken seriøst. Tromsø har 5-0 å gå på fra det første møtet. Tenk å bruke denne som kombinasjonsobjekt til andre objekter som ikke kan spilles alene, og så ryke hvis det ender 0-0 på Alfheim. Den opplevelsen unner vi ingen, og styrer unna, selv om Tromsø har vist seg å være et mye bedre lag enn Daugava.

Dagens spill
De første kvalifiseringsrundene til Europa League og Champions League er gjerne artige for oddsspillere, med store endringer i oddsene på kampdagen og muligheter for å gjøre såkalte gode kjøp. Grunnen er blant annet at nesten ingen, ikke en gang bookmakerne, har snøring på hvordan det kommer til å gå. Det gjettes i større grad enn ellers på sannsynligheter for utfall mellom lag som sjelden eller aldri har møttes før. Vi kaster oss inn i dansen.

Glentoran - FK Renova
Returkamp etter 2-1 til Renova i Makedonia. Glentoran Belfast spiller i nord-irsk liga, og er for tiden utenfor sesong. Glentoran er et av de store Belfast-lagene, sammen med Linfield og etter hvert også Crusaders. Glentoran ble nummer tre bak disse forrige sesong. De er fast inventar i de tidlige kvalifiseringsrundene i Europa, men kommer sjelden langt. Matty Burrows mactvinnerscoring på overtid mot Portadown i fjor ble legendarisk på YouTube og kåret til årets mål av flere TV-stasjoner. Verdt en kikk.

Et par ord om den første kampen: Det haglet med kort i Skopje. Allerede etter 13 minutter ser Glentorans Jamie McGovern (m) det røde kortet, og Jancevski setter den påfølgende straffen og 1-0 til Renova. Kapteinen Nixon utligner for Glentoran rett før pause. Kranglingen fortsetter i 2. omgang og avgjørelsen faller tre minutter før full tid, Bajrami setter 2-1 for Renova. Rett etter får Glentorans keeper Morris sitt andre gule, dommer mener angivelig at han haler ut tiden, noe som ville være veldig rart å gjøre når laget ligger under, men Morris må forlate banen. Tre gule kort til makedonerne, og syv gule og to røde til nord-irene ble delt ut. Morris og McGovern er følgelig suspendert i dag.

Trener Scott Parker forteller i et flott video-preview at han var skuffet etter den første kampen. Han dro med et delvis ungt lag, inkludert en del juniorspillere som det skulle vise seg at fikk spilletid. Etter den tidlige utvisningen ble han nødt til å endre kamp-planen. Når laget likevel går i kjellern og henter krefter til å utligne i undertall, var det skuffende at det ikke holdt helt inn. Med to suspenderte spillere i dag, blir Parker igjen nødt til å gjøre endringer. Parker advarer fansen mot å tro at det blir en enkel kamp i kveld, selv om 1-0 er alt som trengs.

FK Renova spiller til daglig i den makedonske toppserien. Laget består av spillere fra Makedonia og Kosovo. Vinneren herfra får CL-kvalifisering, mens lag to og tre får EL-kvalifisering. Renova endte på 3. plassen forrige sesong. Året før vant de, og røk 0-2 og 0-3 for kypriotiske Omonia i CL-kvalifiseringen. I 2009/10 ble de nummer tre i hjemlig serie, og spilte 1-1 og tapte 1-2 mot Dinamo Minsk i EL-kvaliken. Så Renova har ikke lykkes, men de har en viss erfaring med dette her.

Det blir spennende på The Oval i Belfast. Uten at vi kjenner disse lagene spesielt godt, mener vi hjemmelaget skal være favoritter. De puttet tross alt et viktig bortemål og kom unna med et 1-2-tap med 10 og så 9 spillere på banen. I dag er de 11, og har fordelen av hjemmebane. 2,40 på H ser spillbart ut hos oss. Objektet må kombineres.

Sjekk ut den nye LIVE-tjenesten for all sport!

JK Nõmme Kalju - FC Honka
Returkamp etter 0-0 i Finland. Estiske Nõmme Kalju var ikke levnet store sjansene i den første kampen. De skapte heller ingenting, og ble skutt i senk i finnene, ifølge rapportene. Men Nõmme Kalju klarte en viktig ting, nemlig å holde buret rent, og på mirakuløst vis stiller de nå med et brukbart utgangspunkt på hjemmebane. De er i god form i estisk Meistrilliiga, der de ligger på 4. plass med 9-6-2 totalt. De tok et sterkt bortepoeng med 3-3 mot ligaleder Flora Tallinn på søndag. På hjemmebane har de dog ikke bedre enn 2-4-2 totalt.

Finske Honka fikk ikke ballen i mål i sin hjemmekamp, og nå må de helst scorefor å ikke gå på en stor smell. Men med for eksempel 1-1 i dag, er de videre på bortemålsregelen, uavgjort med scoring holder. På papiret er de et mye sterkere lag en gutta fra Nomme, men formen er ikke helt på topp. I finske Veikkausliiga er de bare nummer 7, og de røk 2-3 hjemme for FC Inter på søndag. Formen viser 1-2-2 på de fem siste i ligaen.

Kvalitetsforskjellen på lagene viste seg på alle måter bortsett fra i målprotokollen i den første kampen, og mon tro om ikke Honka klarer å sette hvertfall én sjanse i kveld. De kommer til å gå for seieren, og vi tror de har gode sjanser. 1,80 mener vi er for høy odds på Honka, som var favoritter i størrelsesorden 1,25 i den første kampen. Vi bruker B til 1,80 og håper denne oddsen står seg utover dagen. Vi får en dobbel til 4,32 og setter som vanlig 100 kroner. Spillefristen er klokken 18.25.

Allerede klokken 09.35 er oddsen på Honka nede i 1,55. Dobbelen gir nå 3,72. Vi anbefaler fortsatt spill.

87. JK Nõmme Kalju - FC Honka 3,00 2,80 1,80
96. Glentoran - FK Renova 2,40 2,60 2,25

Total odds 4,32

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.