Gå til sidens hovedinnhold

Slaget i Drammen

Strømsgodset kan gjenerobere tabelltopppen med seier over RBK på Marienlyst i kveld. Les dagens tippetips.

Sportspills meny søndag:
Eksperten: Spill Nettavisens populære andelslag
Oddstips 1: Sandnes Ulf med tre strake på hjemmebane
Oddstips 2: Falkenberg fortsetter festen
V65 Sørlandet: Jackpot i sør
V4 Vaggeryd: Pengene renner inn fra Sverige
V64 Jägersro: Søndag spiller vi galopp

Søndagskupongen fra Norsk Tipping består av kamper fra Tippeligaen, Adeccoligaen, danske Superliga, belgiske Pro League og franske Ligue 1.

Bonuspotten er oppe i 1.350.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Les Sportspill på mobilen!

1. Vålerenga – Start
Vålerenga ledet 2-0 borte over Tromsø sist, men måtte til slutt nøye seg med ett poeng etter at Morten Moldskred utlignet for vertene ti minutter før slutt. Bør likevel være fornøyd med resultatet ettersom de ble regelrett utspilt i store deler av kampen og skapte ikke en eneste målsjanse utenom scoringene. Er nå ubeseiret på de seks siste med 3-3-0 og har klatret opp til 7.plassen med 7-4-7 totalt. Har vært variable på Ullevaal på med 4-2-3, hvor de slo Sarpsborg (14.) 5-3 sist. Tapene er kommet mot Strømsgodset (2.), Rosenborg (1.) og bekymringsverdig nok Hønefoss (15.). Christian Grindheim er ute med skade, mens Lars Hirschfeld og Jan Gunnar Solli betegnes som usikre.

Start tapte hjemme mot Odd (7.) sist og ligger dermed fremdeles sist i Tippeligaen med 3-6-9 totalt. Har ikke vunnet en kamp siden de slo samme lag på bortebane i midten av mai, og hvis nåværende form fortsetter ser det svært mørkt ut for sørlendingene. Står med 1-2-6 på bortebane denne sesongen, hvor der har tapt de tre siste, mot Sarpsborg (14.), Viking (4.) og Sandnes Ulf (13.). Henrik Dahlum er eneste skadefravær, men både Espen Hoff, Solomon James Owello og Matthias Vilhjalmsson må sone karantene.

Lagene har hatt vidt forskjellig formkurve i det siste, og når Start i tillegg har tre sentrale spillere ute med karantene tror vi det ender med hjemmeseier. H

2. Haugesund – Hønefoss
Haugesund (5.) var effektive og vant 3-1 over Sandes Ulf (13.) hjemme sist, men gjestene hadde to kjempesjanser til å utlikne til 2-2, og det med én mann mindre på banen etter at Henrik Furebotn ble utvist rett før hvilen. Haugesund holder seg dermed på øvre halvdel med 8-3-7 totalt. Står med 6-0-3 hjemme, hvor de blant annet har slått Rosenborg (1.) og Strømsgodset (2.), men også tapt mot Aalesund (3.), Sogndal (11.) og Sarpsborg (14.).

De dårlige resultatene fortsetter for Hønefoss som tapte hele 2-5 hjemme mot Aalesund (3.) sist, og lagets forrige seier var over Lillestrøm (10.) i mai. Siden har det blitt svake 0-3-4 og de har nå falt ned på 15.plassen med 3-7-8 totalt. Har kun vunnet en kamp på bortebane (mot Vålerenga) og står med 1-4-4, hvor forrige match endte med 1-6 tap for Strømsgodset. Har spilt uavgjort mot både Viking og Sogndal, men med formen de viser tror vi ikke de henter nye poeng i dag. Toni Kolehmainen er tilbake etter skade, mens Helge Haugen soner karantene. H

3. Sandnes Ulf – Tromsø
Sandnes Ulf (13.) har kommet seg over nedrykksstreken med tre seiere på de fem siste, men forrige kamp endte med 1-3 tap borte mot Haugesund. Måtte da spille med en mann mindre i 2.omgang, og selv om de var nære ved å utligne, var det ingenting å si på resultatet. Slo derimot Strømsgodset i forrige kamp på Sandnes Idrettspark; hjemmelaget var best i det meste som ble foretatt utpå banen og kunne fort ha vunnet med større sifre. Ble også det første laget som slo Aalesund på Color Line Arena med 3-2 seieren i forrige runde. Og selv om seieren var av det heldige slaget, var det likevel en god prestasjon av Sandnes Ulf. Er tross fremgangen seriens minst-scorende lag med 20 mål totalt, og må nå også klare seg uten Tommy Høiland som ble solgt til Molde. Står med 2-3-4 hjemme.

Tromsø kom seg videre i Europa League på torsdag, men det måtte straffekonk til for å sende ut Differdange fra Luxembourg. Det har ikke gått like bra i Tippeligaen i det siste for Gutan, med 0-2-3 på de fem siste har laget falt ned til 11.plass. Har kun fire poengs klarering til Sarpsborg på play-off og nedrykkssonen begynner nå å komme faretruende nære. Tapte 1-3 mot Odd i forrige bortekamp, og har nå tapt fem strake på fremmed gress, hvor de har til gode å vinne med 0-4-5. Zdenek Ondrasek soner karantene.

Sandnes Ulf har vist formstigning i det siste, mens Tromsø som vanlig sliter på bortebane. Gutan måtte spille ekstraomganger i EL senest på torsdag og det kan godt være at den kampen ennå sitter i beina. Hjemmelaget vant på Alfheim i april, og vi tror de skal ha gode sjanser i dag også. HU

4. Strømsgodset—Rosenborg
Strømsgodset er tilbake på vinnersporet med to seiere på rad; først ble Hønefoss (15.) kjørt over på Marienlyst med 6-1, før de vant 4-2 borte mot Sarpsborg. Gikk derimot ikke like bra i Europa League mot Jablonec fra Tsjekkia på torsdag; Godset tapte 1-3 hjemme og 2-5 sammenlagt. Er seriens beste hjemmelag med 8-1-0, hvor kun Sarpsborg har greid å hente poeng så langt.

Rosenborg vant 2-0 over Sogndal sist og har nå fire strake seiere. I forrige bortekamp påførte de Brann sitt første tap i Bergen og trønderne ga seg ikke før det stod 4-1. Leder serien med to poeng på Godset og har 12-4-2 totalt. Er seriens beste bortelag med 5-2-1, hvor deres enste tap kom mot Haugesund i april. Fredrik Midtsjø (kne) og Per Werner Rønning (hæl) er langtidsskadet. Borek Dockal er vei til Sparta Praha.

Hjemmelaget kan gjenvinne tabelltoppen med seier, men trønderne er formlaget i serien og slo Godset i det motsatte oppgjøret. Dagens kamp kommer til å bli en jevn affære og vi helgarderer. HUB

5. HamKam – Hødd
HamKam fikk endelig en trepoenger igjen etter at de slo Stabæk hele 5-1 borte sist. Hadde ikke vunnet på fire kamper før det og har nå 1-1-3 på de fem siste. Innehar den siste play-off plassen som nummer seks på tabellen med 8-3-6 totalt. Står med 4-3-1 på Briskeby, hvor deres eneste tap kom i forrige hjemmekamp mot Mjøndalen.

Etter en sterk sesongåpning har Hødd falt av med kun én seier på de syv siste. Ligger nå på 7.plass med 8-3-6 totalt. Resultatene har variert voldsomt i år, noe 0-2 tapet hjemme mot Vard og 2-0 seieren over Sandefjord borte bevitner. Har ukarakteristisk nok plukket mer poeng borte, 4-3-2, enn hjemme med 4-0-4. Har mistet viktige Pål Andre Helland til RBK.

Dagens oppgjør er mellom to ustabile lag, og vi tror det kan svinge begge veier. HB

6. Kristiansund BK—Mjøndalen
Kristiansund åpnet høstsesongen med å tape hjemme mot Stabæk, men kom seg raskt tilbake på vinnersporet med 3-2 seieren over Elverum borte sist. Har vært den store overraskelsen i ligaen og med 12-2-5 total ligger laget på 2.plass. Står med 5-1-3 hjemme, hvor de har slått lag som HamKam og Sandefjord, men også tapt mot Vard og Hødd.

Mjøndalen spilte 2-2 hjemme mot Strømmen sist og har fått litt pusterom fra nedrykkssonen med 3-1-1 på de fem siste. Forrige bortekamp endte med 2-1 seier over HamKam i det som var en temposvak og sjansefattig match. Ingen av lagene imponerte, men til slutt var det greit at Mjøndalen stakk av med alle poengene. Har 3-1-5 på bortebane, hvor de to andre seieren kom mot Elverum og Ranheim.

Hjemmelaget er favoritter, men vi utelukker ikke at Mjøndalen kan ta poeng. HU

7. Ranheim—Kongsvinger IL
Etter sin gode start på sesongen sliter Ranheim fremdeles med å finne tilbake til formen. Gikk fra å vinne fem på rad i mai til å tape fire strake i juni. Har falt ned på 5.plass med 9-2-6 totalt. Forrige runde endte med 1-3 tap borte mot Bryne, og de fem siste har ikke gitt bedre enn 1-1-3. Står med 3-2-3 hjemme, hvor de kun greide 2-2 mot tabelljumbo Elverum sist.

KIL sliter også i motvind om dagen, står med kun én seier (mot Follo) på de ti siste og forrige runde resulterte i 0-2 tap hjemme mot Ull/Kisa. Ligger fremdeles på sikker plass som nummer 11 med 4-7-6 totalt, men det er kun ett poeng ned til Strømmen på nedrykk. Har vist seg å være vanskelig å slå på bortebane med 1-5-2 i år, men Bryne er det eneste laget de har tatt tre poeng mot. De to siste på fremmed gress mot HamKam og Sandefjord har endt med poengdeling. Henry Joseph Shindika, årets KIL spiller i fjor og som leverte en god sesong i år også, har forlatt klubben.

Ranheim slo KIL 3-2 i det motsatte oppgjøret, og tross den dårlige formen holder vi de som favoritter i dag også. H

8. Strømmen – Stabæk
Strømmen fikk med seg et viktig poeng fra Mjøndalen sist og viser fremgang med 2-2-1 på de fem siste. Ligger fremdeles på direkte nedrykk, men bare dårligere målforskjell skiller de fra Ull/Kisa sikker plass. Slo Bryne 2-0 i forrige hjemmekamp og har dermed 4-2-2 på Strømmen Stadion. Ser ut til å ha problemer fremover på banen med sine 15 mål totalt, som er minst av samtlige lag i serien.

Stabæk totalhavarerte hjemme mot HamKam i forrige runde og tapte til slutt 1-5, deres første tap på Nadderud i år. Står med 2-1-2 på de fem siste og er fremdeles med i play-off kampen på sin 8.plass. Har vært uberegnelige på bortebane med 3-3-3, hvor de tok en sterk borteseier over Kristiansund sist.

Strømmen har begynt å plukke poeng, mens Stabæk svinger veldig i prestasjonene. HUB

9. Ullensaker/Kisa—Follo
Ull/Kisa tapte mot Bodø/Glimt i forrige hjemmekamp, men vertene var fullt på høyde med serielederen og hadde fortjent i hvert fall ett poeng. Bedre gikk derimot borte mot KIL sist; i en sjansefattig kamp var Ull/Kisa det meste effektive laget og vant til slutt 2-0. Har vist god formstigning i det siste med 3-1-1, og ligger nå på 12.plass, men bare målforskjell skiller Strømmen på nedrykk. Har ikke bedre enn 2-3-4 hjemme, men viste i det minste gode takter med 4-0 seieren over Bryne for to runder siden.

Follo vant overraskende borte mot Fredrikstad sist, men ligger fremdeles under streken med syv poeng opp til sikker plass. Hadde tapt fire strake før det og har svake 3-2-11 totalt i år. Står med 2-0-6 på bortebane, hvor den andre seieren kom mot Vard i mai. Har ellers kun slått Elverum. H

10. FC Nordsjælland—FC København
Dansk Superliga. Nordsjælland tapte borte mot AGF sist og har bare fått med seg ett poeng etter de tre første rundene i Danmark. Havnet på 2.plass i fjor, fem poeng bak seriemester FC København, og hadde da solide 11-5-1 på hjemmebane. Prøvde seg i CL-kvaliken mot Zenit i Russland på torsdag, men røk ut etter de tapte 0-1 hjemme og 0-5 borte.

FC København har fått en katastrofal start på sesongen med tre strake tap og ligger nå helt sist på tabellen. Kan forsvares med at de begynte med to vanskelige bortekamper, mot Midtjylland og AaB, men få trodde at de også skulle tape hjemme mot Randers i forrige runde. Trener Ariel Jacobs har fått massiv kritikk etter de dårlige resultatene og føler garantert presset for å ta årets første seier i dag.

Fjorårets topp to lag okkuperer nå de to nederste plassene, men det er bare et tidsspørsmål før de begynner å klatre. Ingen av lagene har overbevist så langt, og vi ser oss nødt til å helgardere. HUB

11. RSC Anderlecht—KAA Gent
Belgisk Pro League. Fjorårets seriemester Anderlecht skuffet i serieåpningen med tap hjemme mot Lokeren, men slo tilbake allerede i neste runde med 4-0 seieren over Cercle Brugge borte. Var meget solide på hjemmebane i den ordinære sesongen i fjor med 12-2-1.

Gent åpnet med å spille uavgjort mot Waasland-Beveren borte for deretter å slå Mechelen 2-1 hjemme. Hadde en skuffende sesong i fjor, hvor de var forventet å havne blant de seks beste, men endte til slutt på 12.plass. Hadde ikke bedre enn 3-6-6 borte, og tapte 0-1 mot Anderlecht på dagens bane. H

12. EA Guingamp—Olympique Marseille
Fransk Ligue 1. Guingamp er tilbake i Ligue 1 for første gang siden 2004 etter de havnet på 2.plass i Ligue 2, seks poeng bak seriemester Monaco. Har hentet inn noen nye spillere fra den nest øverste divisjonen, men ingen av dem har erfaring fra Ligue 1. Mistet sentrale Gilbert Imbula til dagens motstander. Er forventet å kjempe på nedre halvdel av tabellen.

Olympique Marseille endte på 2.plass i fjor, men var tolv poeng bak PSG på topp. Var et av de bedre bortelagene i serien med 9-4-6, hvor tapene for det meste kom mot toppen, men hadde også noen feilskjær, som i 0-1 tapet mot Troyes som rykket ned. Har beholdt kjernen i laget fra i fjor og kommer til å kjempe i toppen i år også. UB

96-rekker:

1.H
2.H
3.H
4.HU
5.HB
6.HU
7.H
8.HB
9.H
10.HUB
11.H
12.UB

Klikk her for å levere vår 96-rekker

432-rekker:

1.H
2.H
3.HU
4.HUB
5.HB
6.HU
7.H
8.HUB
9.H
10.HUB
11.H
12.UB

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken