Sportspills øvrige søndagsmeny:
Håndball-VM:
Norge slår tilbake i kveld
V75 Örebro: Stor V75-jackpot med 3,5 millioner ekstra
V4 Bergsåker: Nytt snadder blir servert til lunsj
Oddssingel La Liga: Messi med nytt målshow
V65 Leangen: Internasjonal V65-kveld på Leangen
Oddssingel La Liga: Poengdeling til tre ganger pengene
Oddsdobbel 1: En svært spillbar dobbel fra England og Italia
Live: Overgangsvinduet januar 2019
Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

Vi har kommet frem til en ny søndagskupong i jakten på 12 rette. Denne gangen skal vi innom alle de fem store ligaene i Europa. Kupongen starter med et derby i London mellom Fulham og Tottenham. Deretter følger tre kamper fra La Liga i Spania, to oppgjør fra den tyske Bundesliga, tre kamper fra Frankrike, før kupongen avsluttes med tre kamper fra Serie A i Italia. En meget vrien kupong, som nesten garantert vil gi fine penger til de som er heldige og dyktige nok i sin jakt på de tre premiegruppene. Innleveringsfrist er denne søndagen satt til 15:55.

NB! Førstepremiepotten i Vikinglotto er på smellfine 83 millioner kroner onsdag. Lever kupongen her!

1. Fulham - Tottenham
Kupongen åpner med et derby i London. Tottenham mot Fulham venter. Hjemmelaget er i store problemer nest sist på tabellen, mens Spurs er fint inne på en tredjeplass så langt.

Fulham sliter og har gjort det hele denne sesongen. I øyeblikket er bare Huddersfield bak på tabellen, og skuta styrer mot Championship neste sesong, om ikke en radikal formtopp skulle komme. Lite tyder dog på det. Hjemme har laget noenlunde greie 3-3-4, men med bare to bortepoeng blir fasiten lite hyggelig. I siste kamp tapte Fulham det viktige bunnoppgjøret borte mot Burnley med 1-2. Nest sist også tap med 1-4 på Emirates borte mot Arsenal. I mellom disse to falt laget ut av FA cupen på eget gress med 1-2 mot lille Oldham.

Ingen bekreftede spillere ute til denne kampen, for et Fulham i store problemer.

Tottenham har hatt en fin sesong så langt. Et skuffende 0-1 tap for Manchester United i siste kamp var dog et skår i gleden over første halvdel av sesongen. Det skal jo dog sies at Tottenham spilte en gnistrende flott andreomgang mot United. En solid De Gea reddet de røde djevlene. Om Spurs er i nærheten av det nivået de viste i andreomgang mot United, så slår de Fulham med fire-fem mål. Nest sist i ligaen vant de 3-0 borte mot Cardiff. Borte er Spurs meget sterke, og står med imponerende 10-0-2 så langt. En tredjeplass etter 22 runder er nok greit for de fleste med hjerte i Tottenham. Laget er også videre i Champions League, ligacupen og FA cupen. Tottenham går utvilsomt en interessant annen halvdel av sesongen i møte.

Gode Son spiller ikke. Han er reist til Asia-mesterskapet. Toppscorer Harry Kane er også ute, med en ankelskade fra kampen mot Manchester United. Når vi også legger til at Sissoko er tvilsom, kan det bli et svekket Tottenham som entrer Craven Cottage. Men jeg mener bestemt at det bør holde selv uten Son og Kane.

Tottenham med en del fravær. Vi mener troppen til laget er mer enn god nok til og hanskes med Fulham allikevel, og åpner kupongen med bare et tegn. B

2. Villarreal - Athletic Bilbao
Kamp to bringer oss til La Liga og Spania. I et meget viktig bunnoppgjør tar Real Sociedad turen til kamp mot Villarreal på Estadio Ceramica.

Villarreal som var helt oppe på femteplass sist sesong, sliter voldsomt denne gangen. Etter halvspilt serie er det bare Huesca som ligger bak på tabellen. Nedrykk truer, og laget må virkelig finne tilbake til fjorårsformen, for å unngå spill på nivå to fra høsten av. Hjemme har Villarreal sviktet totalt, og står med 1-4-5 etter 10 spilte. I siste kamp ble det et hjemmetap med 1-2 mot Getafe. Villarreal vant 3-0 i det motsatte oppgjøret tilbake i september.

Athletic Bilbao ankommer fem poeng foran vertene. Laget har tre poeng ned til nedrykk, og dette er en meget viktig kamp i den nedre del av tabellen. Med tap her vil man virkelig føle nedrykksspøkelse rett rundt hjørnet. Borte er lager svært begrenset, og statistikken er på 1-5-3 så langt. Athletic er dog i bra form. Slo Sevilla 2-0 hjemme sist, og noterte med det resultatet femte kampen på rad uten tap. Lekue og Rico er skadet og spiller ikke.

Viktig kamp i bunnen. Villarreal med en seier hjemme. Athletic med en seier borte. Vi dekker fult ut. HUB

3. Rayo Vallecano - Real Sociedad
I kamp tre reiser Real fra Sociedad til bortekamp mot Rayo Vallecano. Hjemmelaget på nedrykksplass, mens Real Sociedad henger fint med, rett under plassene som gir spill i Europa neste sesong.

Rayo Vallecano rykket opp sist sesong, men har funnet livet i toppetasjen meget vanskelig. Etter halvspilt La Liga ligger laget på nedrykk. Fremgang må til, om ikke oppholdet skal bli på bare en sesong. Laget står med 3-3-4 hjemme og sliter både hjemme og borte. Laget er dog i fin form, og noterte sin tredje strake seier sist da Celta Vigo ble slått 4-2. I det motsatte oppgjøret tilbake i september endte det uavgjort 2-2. Gorka Elustondo er ute for resten av sesongen, ellers greit på skadefronten.

Real Sociedad har vist fremgang denne sesongen, og er bare tre poeng fra en plass, som gir spill i Europa neste sesong. Borte har laget greie 5-1-4. Det kan bli en spennende andre halvdel for Real Sociedad. I siste kamp ble det seier 3-2 hjemme mot Espanyol. Nest sist så vi laget vinne 2-0 borte mot Real Madrid. Meget imponerende, og for liten seier etter spill og sjanser. Merino soner karantene, mens Merquelanz er skadet.

Vi tror Real Sociedad bygger videre på den imponerende borteseieren mot Real Madrid og vinner dette. B

4. Levante - Valladolid
I kupongens fjerde og siste fra La Liga tar Valladolid turen til bortemøte med Levante. Begge lagene i sjiktet rett over nedrykk. Mange lag ligger tett her, og det blir knallhard kamp i årets La Liga om å unngå nedrykk, med mange lag involvert.

Levante ligger med sine 23 poeng fire poeng over nedrykk, og kan på ingen måte slappe av. Årets La Liga er litt alle slår alle, og halvveis er det bare ni poeng mellom nedrykk og en plassering som gir spill i Europa neste sesong. Levante presterer omtrent likt borte som hjemme, og står med 3-2-4 på eget gress så langt. Siste kamp i ligaen endte med et 0-1 tap borte mot Atletico Madrid. Nest sist 2-2 hjemme mot Girona. Chema ute med kneskade, ellers full tropp.

Valladolid ankommer Levante et poeng bak hjemmelaget. Det vil si tre poeng ned til nedrykk. Således er dette et meget viktig oppgjør i nedre del av tabellen. Laget spiller mye uavgjort borte. og står med 3-5-2 etter de første 10. Siste kamp for Valladolid sin del endte med poengdeling 1-1 borte mot Valencia. I motsatt oppgjør tilbake i september vant Valladolid 2-1. Luismi er ankelskadet, mens Martinez og Alcaraz soner karantener.

Viktig oppgjør i bunnstriden. Gjestene spiller mye uavgjort borte. Vi heller mot Levante, og spiller HU.

5. FC Nürnberg - Hertha Berlin
Kamp fem bringer oss til Tyskland og Bundesliga. Etter en måneds pause sparkes annen halvdel i gang, med runde nummer 18. Hertha Berlin tar turen til Nürnberg. Hjemmelaget helt sist på tabellen, gjestene fra Berlin tre poeng etter plassene som gir spill i Europa neste sesong.

Nürnberg har hatt en meget svak første halvdel av årets Bundesliga. Helt sist på tabellen, og bare to seire på de første 17. På hjemmebane har laget svake 2-3-4 å vise til. Med bare to fattige bortepoeng på kontoen, blir fasiten samlet lite hyggelig, og Nürnberg styrer nok mot spill på nivå to neste sesong. Siste kamp før pausen endte med tap 0-1 hjemme mot Freiburg. Robert Bauer er skadet, og i tillegg har laget noen småskader som må sjekkes opp før kampen.

Hertha Berlin ankommer Nürnberg som lag nummer åtte på tabellen. Det er bare tre poeng opp til plassene som gir spill i Europa neste sesong. Hertha er bedre hjemme enn borte, og står med 2-3-4 på fremmed gress. Siste før pausen endte med tap 1-3 borte mot Leverkusen. Matthew Leckie og Derrick Luckassen er skadet, men på vei tilbake.

Hertha skal være best av disse to, og bør slå jumbolaget i ligaen. B

6. Schalke 04 - Wolfsburg
I kupongens andre og siste kamp fra Tyskland gjester Wolfsburg Schalke. Hjemmelaget på en meget skuffende plass 13, mens gjestene er inne på en fin femte plass så langt.

Schalke som endte på andre plass sist sesong, har på ingen måte klart å følge opp denne sesongen. Laget er klare for 1/8 dels finalen i Champions League, men i Bundesliga sliter laget enormt. Det er bare fire poeng ned til plassen som gir kvalik for å unngå nedrykk, og Schalke må virkelig opp i ringene. Hjemme har det blitt 3-0-5 så langt. Laget avsluttet dog fint før pausen, med en 3-1 seier mot Stuttgart. En del småskader, men ingen bekreftede fravær.

Wolfsburg ankommer til denne kampen 10 poeng foran Schalke. Det hadde gitt skyhøye odds før sesongen. Laget endte tredje sist forrige sesong, men har virkelig tatt store steg. Wolfsburg er inne på en Europa League plass, og har bare tre poeng opp til fjerde plass, som gir spill i neste års Champions League. Borte har laget fine 5-1-2. Før pausen i Bundesliga avsluttet Wolfsburg med en 3-2 seier borte mot Augsburg. Ingen bekreftet ute til denne kampen.

Jevnt tror vi. Schalke er nok bedre enn tabellposisjonen. Litt enten eller. Vi dekker dog fult ut på det store spillet. HB (HUB på 432 rekker spillet)

7. Rennes - Montpellier
Kamp sju bringer oss over til toppdivisjonen i Frankrike. Montpellier tar turen til kamp mot Rennes. Begge lag rett bak plassene som gir spill i en av de to turneringene i Europa neste sesong.

Rennes henger greit med på øverste halvdel av tabellen. Laget ble nummer fem sist sesong, og ligger på plass åtte så langt ved denne anledningen. Det er fem poeng opp til plassene som gir spill i Europa neste sesong, og Rennes må trylle frem en rekke med gode resultater for å ha en sjanse i så måte. Laget presterer jevnt borte og hjemme, og står med 4-2-3 på eget gress så langt. Onsdag var laget ute i en utsatt kamp i ligaen og gikk på en smell, med tap 1-2 mot bunnlaget Guingamp. Guitane, Baal og Danze er alle skadet og spiller ikke.

Montpellier ankommer til denne kampen på en femte plass på tabellen, og to poeng mer på konto enn hjemmelaget. Laget som endte i midtsjiktet sist sesong, har vist fin fremgang, og kan meget vel klare en ligaplassering, som gir spill i Europa neste sesong. Montpellier presterer omtrent likt borte og hjemme, og står med greie 4-3-2 på utebane så langt. Formen er ikke all verden, og siste kamp med 1-1 borte mot svake Dijon var den fjerde på rad uten seier. Montpellier må nok tilbake på vinnersporet fort om Europaspill skal bli en realitet neste sesong. Clemente og Dolly tvilsomme, men på vei tilbake. Ellers ingen skade / karantene problemer.

Vanskelig og jevnt. Vi heller ørlite mot hjemmelaget, men dekker fult ut på det store spillet. HU (HUB på 432 rekker spillet)

8. Caen - Marseille
Ny kamp fra Frankrike. Marseille tar turen til kamp mot Caen. Hjemmelaget i nedrykksstriden, mens gjestene ligger plassert i midtsjiktet på tabellen.

Caen hadde bare fire lag bak seg sist sesong, og er på ny i problemer. I øyeblikket er det bare et fattig poeng ned til plassen som gir kvalikspill for å unngå nedrykk. Laget må opp i ringene, om ikke spill på nest øverste hylle skal bli en realitet neste sesong. Hjemme har Caen sviktet, og står med svake 2-4-4 etter de 10 første. Siste kamp endte med tap 1-3 hjemme mot gode Lille. Aly N Dom er ute, mens Oniangue og Genevois er ventet tilbake.

Marseille som var på fjerdeplass sist sesong, sliter litt. I øyeblikket er laget plassert i midtsjiktet på tabellen, og lite tyder på spill i Europa neste sesong. Borteformen er bare middels med 3-1-6 etter de 10 første. Laget tapte 1-2 borte for St. Etienne i en utsatt kamp onsdag. Nest sist 1-1 hjemme mot Monaco. Ingen bekreftet ute til denne kampen.

Caen er svake. Marseille har sviktet litt etter en fin sesong sist. Vi prøver UB.

9. Saint-Etienne - Lyon
Kupongens siste av tre fra Frankrike. Lyon reiser til bortekamp mot Saint-Etienne. Meget viktig kamp i toppen av tabellen. Vertene nummer tre, mens gjestene ligger på plassen bak.

Saint-Etienne har hatt en meget fin første del av sesongen. Laget er inne på tredje plass, og kan faktisk lukte på Champions League spill neste sesong, om fremgangen vedvarer. St-Etienne er et meget solid hjemmelag, og står med enorme 8-2-0 så langt. Bare sju mål imot på disse 10 spilte er også solid. Laget vant 2-1 hjemme mot Marseille i en utsatt kamp onsdag, og har nå tre strake trepoengere i ligaspillet. Ingen skader/ karantener.

Lyon ankommer til denne kampen på plassen bak hjemmelaget på tabellen. Det skiller to små poeng. Således en meget viktig kamp med tanke på mulig spill i Europa neste sesong. Lyon er greie borte, men heller ikke mer. 3-4-2 er statistikken etter ni spilte på fremmed gress. Amine Gouiri og den tidligere Manchester United backen Rafael da Silva er skadet og spiller ikke.

Toppkamp. St-Etienne er meget gode hjemme. Vi tror mest på vertene, men tar med en gardering for poengdeling på det store spillet. H (HU på 432 rekker spillet)

10. Fiorentina - Sampdoria
Kamp 10 bringer oss til Italia og Serie A. Etter en weekend med cupspill, er lagene i den italienske toppdivisjonen klare for runde 20. Sampdoria tar her turen til Fiorentina. Begge lag i sjiktet under plassene som gir spill i Europa neste sesong.

Fiorentina har hatt en sesong på det jevne så langt. En plassering i midtsjiktet på tabellen, fortsatt med en liten mulighet for spill i Europa neste sesong. Laget er bra hjemme, og står med 5-2-2 etter de første ni. Siste i serien endte 0-0 borte mot Genoa. I den italienske cupen avanserte Fiorentina til kvartfinalen sist helg med 2-0 borte mot Torino.
Ingen rapporterte skader / karantener i forkant av denne kampen.

Sampdoria ligger i likhet med hjemmelaget i sjiktet under plassene som gir spill i Europa. Ankommer Fiorentina med tre poeng mer på kontoen enn vertene. Dette er således svært viktig med tanke på neste sesong. Sampdoria presterer noenlunde likt borte og hjemme. Står med 3-3-4 etter 10 på fremmed gress. Siste i serien endte med tap 1-2 borte mot den suverene serielederen Juventus. I cupen falt Sampdoria ut i 1/8 finalen etter ekstraomganger mot Milan. I likhet med hjemmelaget ingen rapporterte fravær.

Viktig og jevnt tror vi, men heller litt mot Fiorentina. HU

11. Cagliari - Empoli
Ny kamp fra Serie A. Empoli tar turen til møtet med Cagliari. Hjemmelaget i midtsjiktet på tabellen, gjestene på plassen over nedrykksstreken.

Cagliari styrte unna nedrykk med fire poeng sist sesong. Ser ut til å forbedre den sesongen noe. I øyeblikket ligger laget relativt trygt plassert midt på tabellen. Hvilemodus kan dog på ingen måte kobles inn. Det er bare halvspilt i Serie A og mye kan skje. Cagliari er bedre hjemme enn på fremmed gress. Statistikken hjemme lyder på 3-5-1 så langt. Bare sju baklengs på disse ni er sterk kost. Siste i serien endte med tap 0-2 borte mot Udinese. I cupen sist helg ble det stopp i 1/8 finalen, da Atalanta vant 2-0. Castro er ute med korsbåndskade, mens Ceppitelli soner for direkte rødt kort.

Empoli rykket opp som suverene seriemestere i Serie B sist sesong, men har funnet livet i toppetasjen tøft. I øyeblikket er det bare tre lag bak på tabellen, og den lite hyggelige nedrykksstreken er bare tre små poeng unna. Empoli er greie hjemme, men meget begrenset på fremmed gress. Etter ni spilte venter fortsatt laget på den første trepoengeren
0-3-6 er stygge tall, og må nok forbedres for å sikre ny kontrakt til våren. Empoli tapte 0-1 mot Inter hjemme i siste i ligaen, og har fire strake tap i seriespillet. Krunic og Bennacer soner karantene, mens Polvani er ute for resten av sesongen.

Vi mener Cagliari tar dette, og spiller bare et tegn. H

12. Napoli - Lazio
Vi er kommet frem til kupongens siste kamp. Et toppoppgjør i Napoli, når hjemmelaget får besøk av Lazio. Begge inne blant topp fire som gir spill i Champions League neste sesong. Merk dog at Napoli har hele 12 poeng til gode på sine gjester.

Napoli fulgte serievinner Juventus helt til døren sist sesong, og havnet bare fire poeng etter. Igjen ligger laget på andre plass på tabellen, dog med vesentlig større margin opp til Juventus på topp. Hjemme på Stadio San Paolo er Napoli meget gode. 8-2-0, og bare seks mål imot er sterke tall. Napoli vant 3-2 hjemme mot Bologna i siste seriekamp, og avanserte til kvartfinalen i den italienske cupen sist helg, da Sassuolo ble slått 2-0 på hjemmebane.

Napoli har hele tre mann i karantene til denne kampen (Insigne, Allan og Koulibaly) Lazio er i likhet med hjemmelaget inne blant topp fire, noe som gir Champions League neste sesong. Marginen opp til Napoli er dog på voksne 12 poeng til tross for naboskapet på tabellen. Laget presterer omtrent likt på hjemme og borte bane. Statistikken etter ni på utebane lyder på 4-2-3. Siste i serien endte 1-1 hjemme mot Torino. Lazio er også klare for kvartfinalene i cupen i Italia, etter 4-1 hjemme mot Novara fra nivå tre.

Adam Marusic soner karantene etter direkte rødt kort.
Napoli enormt sterke hjemme. Vi tror poengene blir igjen hos vertene. H

96-rekkeren:
1.
Fulham - Tottenham B
2. Villareal - Atletic Bilbao HUB
3. Rayo Vollecano - Real Sociedad B
4. Levante - Valladolid HU
5. FC Nürnberg - Hertha Berlin B
6. Scalke 04 - Wollfsburg HB
7. Rennes - Montepelier HU
8. Caen - Marseille UB
9. Saint-Etienne - Lyon H
10. Fiorentina - Sampdoria HU
11. Cagliari - Empoli H
12. Napoli - Lazio H


432-rekkeren:
1. Fulham - Tottenham B
2. Villareal - Atletic Bilbao HUB
3. Rayo Vollecano - Real Sociedad B
4. Levante - Valladolid HU
5. FC Nürnberg - Hertha Berlin B
6. Scalke 04 - Wollfsburg HUB
7. Rennes - Montepelier HU
8. Caen - Marseille HUB
9. Saint-Etienne - Lyon HU
10. Fiorentina - Sampdoria HU
11. Cagliari - Empoli H
12. Napoli - Lazio H