TABELLTIPS OBOS-LIGAEN:
6. plass: Sandnes Ulf

- Hva tror du om ditt lag denne sesongen, Aslak Falch?

- Jeg har veldig troen. Vi har en veldig bra gruppe nå, med mange spennende spillere. Jeg føler at samholdet bare blir bedre og bedre i forhold til tidligere. Det er en gruppe som drar i samme retning, så jeg har veldig troen på det laget vi har nå.

- Hvilken spiller på ditt lag er det verdt å følge ekstra med på i år?

- Det er mange spennende, men både i fjor høst og i oppkjøringen har Jostein Ekeland sett veldig bra ut. Vi skal ikke legge for mye press på han, men jeg føler at han har et ganske bra potensial, som vi kan dra godt nytte av i alle fall i år. Du har også flere bak der, blant andre Torbjørn Heggem, som også er et stort talent fra Rosenborg.

Les også: Strand Larsen åpner opp om den tøffe tiden

- Hvem tror du vinner Obosligaen i år?

- Jeg har selvfølgelig veldig troen på eget lag. Jeg tror ikke vi skal kalle oss selv favoritter, men jeg tror det dumt å ikke nevne oss. Såpass ambisoner må vi ha, men vi vet at alle lag slår alle i denne divisjonen. Hvis du klarer å unngå å slå de antatt dårligste, så tror jeg du er godt på vei.

- Hvem rykker ned?

- Det er komplett umulig å si noe om, tror jeg. Det tror jeg står mellom åtte lag - jeg tror det er såpass. Det er umulig å si i forhold til treningskamper og sånn og. I fjor vant ikke Ulf en treningskamp, så ligger de på tredjeplass til sommeren.

- Hvilken spiller tror du blir årets store profil?

- Jostein Ekeland og Torbjørn Heggem.

Les også: Her er Nettavisens tabelltips for OBOS-ligaen

- Hvis du ikke kan velge egen trener, hvilken trener i Obosligaen har du størst sans for?

- Det skjer ganske mye spennende rundt Kjetil Rekdal, da. Hvis man ser på typen, så tar man gjerne han. Vi har også noen unge trenere det er kult å følge, men hvis jeg ikke kan velge vår egen galning, så tar jeg en annen galning. Kjetil Rekdal.

- Hvis du må trekke frem et talent i Obosligaen du har stor tro på, hvem velger du da?

- Jeg får si Sivert Mannsverk i Sogndal. Det er noe spesielt med han. Han virker som en type, og det er gjerne det vi har savnet litt i norsk fotball - de unguttene der som tar litt plass og tør å stikke seg litt fram.

Les også: Her er Nettavisens tabelltips for Eliteserien 2021

- Hvor ser du for deg at du er om fem år?

- Jeg ser for meg at jeg spiller på et høyere nivå enn jeg gjør i dag i hvert fall. Først og fremst er selvfølgelig målsettingen å rykke opp med Sandnes Ulf. Det vil da si til Eliteserien. Klarer vi ikke det med Sandnes Ulf, så er fortsatt målsettingen å spille høyere enn Obosligaen.

Les også: Allerede som 16-åring ble Åsane-angriperen historisk

- Hvilken bortebane liker du best i Obosligaen?

- Nå har jeg bodd oppe på Sunnmøre i to år, da, og jeg likte alltid å spille i Ålesund da jeg var i Hødd. Jeg har sansen for den stadion der. Sør Arena og Fosshaugane Campus er også fine, men den i Ålesund er vel den jeg har best opplevelser på.

- Det har vært en del reaksjoner fra fansen etter Magnus Grødem gikk til Molde. Hvordan takler dere å miste en nøkkelspiller rett før seriestart?

- Jeg tror først og fremst at hele spillergruppa unner ham den sjansen, og fra klubben sin side, så viser det at vi har gjort en god jobb med ham. Han ble hentet fra benken i Danmark og utviklet ham såpass godt at han ble solgt videre for en bra sum. Som klubb er det veldig positivt, men samtidig er det et navn og en spiller som er vanskelig å erstatte. Samtidig har vi mange fremadstormende ungutter som kan ta hans plass.

Les også: Spisstalentets strålende sesong skapte interesse i utlandet

- Eurosport-ekspert Joacim Jonsson tipper dere på sjetteplass - akkurat som oss. I Fredrikstad Blad sier han at spørsmålet er når Sandnes Ulf skal begynne å levere etter forutsetningene. Han mener klubben har skuffet sesong etter sesong og at det er komplett fiasko hvis det ikke blir minst kvalik denne sesongen. Hva tenker du om det?

- Han er jo en karakter som melder i hytt og gevær, egentlig. Han tippet oss vel på første- eller andreplass for noen måneder siden. Så nå har han endret seg fra første til sjette på noen måneder. Er det kun på grunn av at vi har mistet Grødem, da? Du kan vel si at vi har alltid mål om å kjempe om opprykk. Når du ikke klarer det, som i fjor, så er det langt ifra godt nok. Det vet vi spillerne og hele klubben. Nå har vi alle forutsetningene til å ta det neste steget, med de fascilitetene vi har. Ingen skal i alle tro at vi ikke jobber hardt for å få det til i hvert fall.

- Han mener også dere har Obosligaens beste benk og at det kun er du som ikke kan bli skadet fordi dekningen på keeperplass ikke er like god. Enig i det?

- Vi så jo i fjor, da, i den ene kampen jeg var skadet, så kom Sander Lønning inn og briljerte, men jeg føler jo at jeg har en sterk rolle i laget og at jeg har en del å bidra med. Samtidig har vi ungutter som kan steppe inn i den posisjonen der også, så jeg får svare litt ydmykt på den, tenker jeg.

Les også: Interessen eksploderte på Færøyene. Bryne-profilen røper skepsis i kulissene

Overganger:

INN:

Matteo Vallotto (tilbake fra utlån)
Ståle Stålinho Sæthre (Aalesund)
Torbjørn Lysaker Heggem (Rosenborg)
Mathias Bringaker (Start)
Fredrik Mani Pålerud (Kongsvinger)
Erlend Hustad (Brann, lån)
Jørgen Øveraas Olsen (Stabæk)

UT:

Kent Håvard Eriksen (Lillestrøm)
André Södlund (Sandefjord)
Tord Johnsen Salte (avsluttet lån)
Mats Berg Sande (avsluttet lån)
Alexander Johansson (avsluttet lån)
Adrian Berntsen (Notodden)
Claes Phillip Kronberg (KÍ Klaksvík)
Jasmin Bogdanovic (Vard Haugesund)
Pål Vestly Heigre (utgått kontrakt)
Christer Reppesgård Hansen (Arendal)

Sandnes Ulfs treningskamper:

17. april: Jerv - Sandnes Ulf 3-2
21. april: Sandnes Ulf - Viking 1-1
28. april: Brann - Sandnes Ulf 3-3
8. mai: Sandnes Ulf - Bryne 1-0

Oddsfavoritter på OBOS-ligaen 2021

De to store favorittene for direkte opprykk er Sogndal og Aalesund, som begge har 1.45 i odds. Bak der følger Start med 3,65.

Ekspertene tror Akor Adams, Niklas Castro eller Sigurd Haugen blir toppscorere. Alle har 10 i odds.

På nedrykk har ekspertene størst tro på, eller minst tro på om du vil, Grorud, Raufoss og Stjørdals-Blink.

Her finner du all oddsen på OBOS-ligaen 2021