Gå til sidens hovedinnhold

Slik ender Bundesligaen 2021/22

Blir det Erling Braut Haaland-show, eller tar Bayern München seriegullet for 10. året på rad. Vi tipper tabellen og gir deg de viktigste nyhetene før årets sesong i Bundesligaen

Ikke siden Jürgen Klopps Borussia Dortmund vant Bundesligaen i 2011/12 sesongen har noe annet lag enn Bayern München vunnet den tyske serien. Ni sesonger på rad har altså giganten fra Bayern tatt hjem den største pokalen.

Lotto har spillefrist lørdager kl. 18.00. Klikk her for å spille.

Selv om Bayern spilte 1-1 mot Borussia Münchengladbach i fredagens serieåpning, er det ingen som blir spesielt overrasket om de vinner ligaen igjen denne sesongen.

Ankepunktet mot Bayern München er at de har en litt tynn stall. Førsterekka er meget bra, men får de skader på sentrale spillere kan det gå ut over kvaliteten etter hvert. I tillegg blir det spennende å se hvilken påvirkning den nye manageren Julian Nagelsman vil ha.

Se all oddsen på alle Bundesliga-kampene her

Utfordrerne står helt sikkert klare til å ta steget opp hvis Bayern skulle svikte. I hovedsak gjelder dette Borussia Dortmund og Red Bull Leipzig.

Borussia Dortmund har Europas mest spennende og unike angrepsspiller i Erling Braut Haaland. Jadon Sancho har gått til Manchester United, og Donyell Malen har kommet inn som erstatter. Blir interessant å se om dette samarbeidet blir like fruktbart.

Nå har mannen som hentet Haaland til Red Bull Salzburg fra Molde, Marco Rose, tatt over managerstolen i Dortmund. Rose har hatt stor suksess i Borussia Münchengladbach, og kan kanskje løfte laget til å bli en reell utfordrer til Bayern München.

Red Bull Leipzig har mistet sin manager Julian Nagelsman til Bayern München, og erstattet han med Jesse March som kom fra Red Bull Salzburg. March er en fascinerende type som er opptatt av frihet på banen i større grad enn den tradisjonelle tyske disiplinen.

I tillegg sverger han til en bakre firer, mens Nagelsman var tilhenger av en fleksibel bakre treer. Blir nok en innkjøringsperiode for Leipzig, men når amerikaneren får satt måten han vil spille på er det så mye talent i Leipzig-laget at de skal bli meget interessante å følge.

Slik spilles første serierunden i Bundesliga:

Spill på kampene her

Lørdag 14. august, kl. 15.30:

Arminia Bielefeld – Freiburg (Viaplay)

Wolfsburg – Bochum (Viaplay)

Augsburg – Hoffenheim (Viaplay)

Stuttgart – Greuther Fürth (Vsport 1/Viaplay)

Union Berlin – Bayer Leverkusen (Vsport 1/Viaplay)

Lørdag 14. august, kl. 18:30

Dortmund – Eintracht Frankfurt (Vsport 1/Viaplay/Viasat Ultra HD)

Søndag 15. august, kl. 15:30

Mainz 05 – Leipzig (Vsport 1/Viaplay)

Søndag 15. august, kl. 17:30

Köln – Hertha Berlin (Vsport 1 | Viaplay)

Se all oddsen på alle Bundesliga-kampene her

Slik tror vi Bundesligaen ender:

1. Bayern München

Har mistet David Alaba til Real Madrid og Jerome Boateng som har gått ut kontrakten.Inn har Upamecano kommet fra Leipzig. Det holder til å ta pokalen for 10. gang på rad. Odds 1.16 på seier.

2. Borussia Dortmund

Vil være nærmere Bayern med Haaland, Reyna og Bellingham som har blitt et år eldre, og Marco Rose som ny manager. Det holder likevel ikke til mer en 2.plass. Oddsen er 8.00 på seier.

3. Red Bull Leipzig

Har mistet både Konate(Liverpool) og Upamecano(Bayern München). Inn har de fått storscorer Andre Silva fra Eintracht Frankfurt. Talent i massevis i laget og får Jesse March ballen til å rulle er de en utfordrer til topplasseringer. 12 i odds på seier.

4. Bayer Leverkusen

Har mistet Lars og Sven Bender som har lagt opp, og Leon Bailey til Aston Villa. Inn har Mitchell Bakker fra PSG kommet. Vi tror fjorårets 6. beste lag kommer seg inn topp 4 i år. Dette gir 2,25 i odds.

5. Borussia Münchengladbach

De går inn i sesongen med en del skader og et tøft kampprogram i starten. Har i tillegg ny trener så det kan ta litt tid før de kommer i gang. Topp 4 er mulig til 3,25 i odds.

6. Wolfsburg

Skal fjorårets 4.plass kopieres er de nok avhengig av en like god sesong fra storscorer Wout Weghorst.Nedelenderen hadde 20 mål og 9 Assist på 34 kamper. De har ikke mistet noen spillere, og det blir interessant å se hva nyansatt manager Mark Van Bommel kan få ut av laget. Topp 4 gir 3,75 i odds.

7. Eintracht Frankfurt

Fjorårets turbulente sesong endte med 5. plass og at flere i ledelsen forsvant. Manager Adi Hutter gikk til Gladbach og sportsdirektør Fredi Bobic til Hertha Berlin. For å få skuta på rett kjøl igjen har de hentet den Østerrikske taktikeren Oliver Glasner fra Wolfsburg. Toppscorer Andre Silva har gått til Leipzig og Rafael Santos Borres er hentet fra River Plate som erstatter. Blir i tillegg spennende å se hva Jens Petter Hauge kan få til. Vi tror ikke de klarer topp 4, men du kan spille på det til 8.00 i odds.

8. Hoffenheim

Det er over 2 år siden en viss Julian Nagelsman forlot Zuzenhausen treningsanlegg for godt. Siden den gang har de famlet litt i blinde, og det er fortsatt Sebastian Hoeness som skal få laget på rett spor. Skader og Covid 19 har slitt mer på dette laget enn de fleste, og de er simpelthen for talentfulle til gjøre noe annet enn å se oppover. Fjorårets 11.plass blir forbedret, og topp 4 til 12.00 i odds kan være innen rekkevidde.

9. Hertha Berlin

Laget til Rune Jarstein har hatt en ok oppkjøring til årets sesong der de blant annet slo Liverpool 4-3 i på Tivoli stadion i Innsbruck i juli. Siden 6.plassen i 2016/17 har de hatt plasseringene 10, 11, 10 og 14, og i fjor var de kun 4 poeng fra nedrykk. Selv om de har fått inn Suat Serdar(Schalke), og den hjemvendte sønn Kevin-Prince Boateng, har de også mistet Sami Khedira(lagt opp) og Matteo Guendozi(tilbake til Arsenal). Dette blir nok en sesong som middelhavsfarer.

10. VFB Stuttgart

Utfordringen til Stuttgart blir å tette igjen et forsvar som slapp inn 55 mål i fjorårets sesong. De har mistet keeper Gregor Kobel til Dortmund, og erstattet har med Florian Muller(Mainz). Får de Silas tilbake fra skade og suspensjon(tilbake i september) vil det hjelpe kreativiteten offensivt, og de kan muligens nærme seg spill i Europa(topp 6).Tør du å satse litt kan du spille på topp 4 til 20.00 i odds.

11. Union Berlin

Overraskelseslaget fra Berlin kapret 7.plassen i fjor, og kvalifiserte seg med det for spill i europa. Utfordringen i år blir akkurat det. Å spille flere kamper. Med en relativt uerfaren tropp tror vi det blir for tøff belastning utover i sesongen og de vil vake rundt midten av tabellen.

12. Freiburg

Det mest interessant for Freiburg om dagen er at de flytter inn på flunkende ny stadion i oktober. I det dødballsterke laget(19 av 52 mål i fjor) har det ellers skjedd lite med spillerstallen. De jaktet på en plass i Europa i fjor. I år vil de være lavere på tabellen, men vil berge plassen komfortabelt. Vil du spille på at de rykker ned kan du gjøre det til 7.00 i odds.

13. Mainz 05

Mainz så ut til å gå mot et sikkert nedrykk i starten av fjoråret. Etter at de hentet inn den tidligere danske forsvarsspilleren Bo Svensson som manager, snudde de hele sesongen og tok 32 poeng på de 17 siste kampene. De unngår en kamp om nedrykk, men middelhavsfarer lukter det lang vei av Mainz.

14. FC Køln

Såpeoperaen FC.Køln berget plassen med et nødskrik i fjor da de slo Kiel i playoff. Etter det har det vært nye utskiftinger og det er nå den tidligere Paderborn-treneren Steffen Baumgart som skal styre skuta. Baumgart tror på rask angrepsfotball der ballen skal vinnes høyt, som fører til kort vei til mål. Istedenfor å flørte med nedrykk, er målet å komme seg forbi lag som Freiburg, Augsburg og Mainz. Vi tror det blir nok en tøff sesong og oddsen på 4.50 for nedrykk kan spilles på.

15. Augsburg

Augsburg lå 4 poeng over nedrykksstreken i april når de hentet inn tidligere manager Markus Weinzierl. Han bidro til at plassen ble berget. Får de stabilisert forsvaret sitt vil en skadefri Alfred Finnbogason sørge for scoringer, og de har hentet Niklas Dorsch(Gent) som var stor stjerne i finalen i U21-EM mot Portugal. Augsburg berger plassen igjen. Tror du ikke det kan du spille på nedrykk til 4,33 i odds

16. Arminia Bielefeld

For første gang i Bundesligaen siden 2009 berget de plassen i fjor, etter en brukbar avslutning på sesongen. De slet veldig med å score mål(26 på 34 kamper), og får de ikke opp effektiviteten blir det nok en tung sesong. Innkjøpet av Janni Serra(Kiel) kan hjelpe dem med dette, men det blir nok en sesong i nedrykksstriden. Oddsen på nedrykk er 3.00

17. Bochum

Etter 11 år i ingenmannsland er Bochum tilbake i det gode selskap. De siste årene har det vist seg at laget som vinner 2.Bundesliga, berger plassen i sin første sesong etter opprykket. Thomas Reis har innført rask og underholdende fotball. Spørsmålet er om det holder mot de store gutta. De har litt svakheter i forsvarsleddet og vi tror de rykker ned igjen.

18. Greuther Furth

At dette laget er tilbake i Bundesliga for bare 2. gang(første i 2012/13)er en liten sensasjon. Det kryr av klubber i 2.Bundesliga med rike tradisjoner og ambisjoner, og dette viser bare at alt er mulig i fotball. Hovedutfordringen er å få tettet igjen et forsvar som slapp inn 44 mål i divisjonen under. Klarer de det kan det være et håp om å berge plassen. Vi tror at stallen er for tynn og dårlig, så dette blir rett ned igjen.

Se all oddsen på Bundesligaen her