Eurovision 2021 ble vunnet av italienske Måneskin, som vi tippet skulle kun klare andreplassen i fjor. (Du kan lese fjorårets tips her). Siden Italia vant er det også her den første semifinalen avholdes den 10. mai klokken 21:00.

Eurovision 2022: Deltagerne i den første semfinalen

Den første semifinalen avholds den 10. mai klokken 21:00. Sytten land deltar i denne semifinalen etter at Russland ble ekskludert. Landene som deltar i semifinalen, samt Italia og Frankrike stemmer her. De 10 beste går til finalen.

Ronela Hajati - Sekret (Albania)

Den 32 år gamle albanske sangerinnen med den mørke stemmen har de siste årene vært en av de største artistene i sitt hjemland. Hun har skrevet sangen selv, og har også skrevet for fjorårets deltager fra Albania - Anxhela Peristeri.

Odds: 375 (Her kan du levere ditt spill)

Vår vurdering: En outsider basert på oddsen, men dette er en mye sterkere låt enn den skyhøye oddsen skulle tilsi. En av låtene som skiller seg ut fra mengden i år. Låten mangler kanskje et superrefreng, men dette er en virkelig gøy låt som sitter etter en gjennomlytting. Med en energisk Ronela på scenen skal dette i hvert fall holde til finalen.

Karakter: 7/10

Citi Zēni - Eat Your Salad (Latvia)

Denne gruppa har seks medlemmer, og de ga ut sitt debutalbum i 2021. Sangen de deltar med er skrevet av gruppens medlemmer. De kaller seg selv popens divaer.

Odds: 750 (Her kan du levere ditt spill)

Vår vurdering: De skal ha for forsøket om å lage en morsom låt om å ta smarte miljøvalg, men noen god låt er ikke dette. Snarere tvert imot er den både anmasende og uinteressant. Det er greit at noen drar til Eurovision bare for å ha det gøy, faktisk mer enn greit. God musikk blir det likevel ikke av den grunn, i hvert fall ikke denne gangen. Om denne vinner blir jeg veganer.

Karakter: 3/10

Monika Liu - Sentimental (Litauen)

34 år gamle Monika Liu debuterte med utgivelse i 2015, og var jurymedlem på Maskorama i hjemlandet i 2021. Kjendisen er kjent for sin vakre stemme, og synger her på litauisk.

Odds: 500 (Her kan du spille på Litauen)

Vår vurdering: Monika Liu er stor på scenen, men låten som hun har skrevet selv, må høres en del ganger før den sitter. Det kan bli et problem i en slik finale. Så absolutt ikke en dårlig låt, og det fungerer faktisk fint å høre den på et språk man ikke har noe forhold til.

Karakter: 6/10

Marius Bear - Boys do Cry (Sveits)

Marius Hügli bruker artistnavnet Marius Bear, og han slo igjennom i hjemlandet i 2019 med sin hese og vakre stemme. Låten er skrevet sammen med Martin Gallop.

Odds: 125 (Her kan du spille)

Vår vurdering: En ganske kjedelig ballade fra en god stemme. Denne går liksom ingen vei, men vil jo heller ikke støte så mange fra seg. God oppbygning på låten, men man skulle ønske at Marius Bear kom med en bedre låt til Eurovision med den stemmen han har.

Karakter: 5/10

Last Pizza Slice (LPS) - Disko (Slovenia)

Denne slovenske gruppa ble startet i 2018, og består av en gjeng tenåringer som har skrevet denne låten selv.

Odds: 600 (Her kan du spille)

Vår vurdering: En av de svakeste låtene i årets Eurovision. Det er rett og slett noe som høres helt feil ut med både melodig og framføring. Hvis denne går til finalen er det rett og slett fordi semifinalen ikke har 10 andre gode låter.

Karakter: 2/10

Kalush orchestra- Stefania (Ukraina)

Denne rapgruppen startet opp i 2019, og kom egentig på andreplass i den nasjonale finalen i hjemlandet. Vinneren trakk seg etter kontroverser rundt opptredener og reiser til Krimea, og det ble derfor Kalush som skal representere sitt krigshjerede hjemland.

Odds: 1.80 (Her kan du spille)

Vår vurdering: Rap hører du ikke så ofte i Eurovision, og blandingen med etnisk ukrainsk musikk fungerer sånn rimelig greit. Selve instrumentdelen i denne låten kan bli noe slitsom, men dette er jo ikke en dårlig låt uavhengig av hvor den måtte komme fra. Låten omhandler en mor, men det gis ikke poeng for å tenke at den har videre mening. Uansett kvaliteten på låten så er nok dette sannsynligvis vinneren av årets Eurovision, og vil gli glatt til finalen. Folk stemmer med hjertet.

Karakter: 7/10

Intelligent Music Project - Intention (Bulgaria)

Intelligent Music Project er en supergruppe som ble laget av den styrtrike Milen Vrabevski i 2012. Chilenske Ronnie Romero er vokalist, noe han også har vært for Rainbow og Michael Schencker Group. Låten er skrevet av Milen Vrabevski.

Odds: 750

Vår vurdering: Dette er slik elendig europeisk hardrock var på åttitallet. En låt fullstendig blottet for noe som helst. Det er godt gjort å få et gitarriff til å kun bli irriterende, men det har de klart her. Muligens gir det en pris i seg selv.

Karakter: 1/10

S10 - De Diepte (Nederland)

S10 er 21 år gamle Stien den Hollander, som hadde sitt store gjennombrudd i 2021. S10 har fått diagnosen bipolar, og låten handler om hennes egne utfordringer. Den er skrevet sammen med Arno Krabman.

Odds: 50

Vår vurdering: Har en stor fordel i å komme rett etter semifinalens dårligste låt, men dette er heller ingen klassiker. S10 har en fin stemme, men hvorfor denne får såpass lav odds sett opp mot andre er for oss usikkert. Greit, men ikke mye mer.

Karakter: 5/10

Zdob şi Zdub & Advahov Brothers - Trenulețul (Moldova)

Dette er et samarbeidsprosjekt mellom to band fra Moldova, som begge har lang erfaring. Zdob și Zdub er i finalen for tredje gang, mens Frații Advahov består av 45 folkemusikanter. I front Advahov-brødrene, som er med her.

Odds: 125

Vår vurdering: Uff, dette er slitsomt å høre på. Der fjorårets låt, og tidligere deltagelser har vært sjarmende blir dette bare litt for mye av det gode. Og som Gammelsmurfen sier: For mye av det gode er for mye av det gode.

Karakter: 4/10

Maro - Saudade, saudade (Portugal)

Den 27 år gamle portugisiske sangerinnen Maro (Mariana Secca) har vært aktiv i hjemlandet siden 2018. Etter utdannelsen ga hun ut flere album og singler selv, og ble med Jacob Collier på turné som sanger etter at han så henne på Instagram. Hun har skrevet låten selv.

Odds: 125

Vår vurdering: En vidunderlig stemme, en svært vakker og tender låt. Dette er en type låt som setter seg i ryggmargen din, og blir der. Har nok ikke potensialet til å vinne siden den mangler de løftene en vinnerlåt ofte trenger, men fy søren så vakkert dette er.

Karakter: 8/10

Mia Dimšić - Guilty Pleasures (Kroatia)

29 år gamle Mia slo igjennom med et brak i hjemlandet i 2018, og er en av de største artistene i Kroatia. Et musikalsk multitalent som også spiller flere instrumenter selv.

Odds: 375

Vår vurdering: Fin stemme, men en låt som ikke har nok ved seg til å skille seg ut. Det er vakkert, men kanskje ikke særegent nok. Spesielt ikke sammenlignet med Portugals bidrag over.

Karakter: 6/10

Reddi - The Show (Danmark)

Reddi er en gruppe bestående av to svensker og to dansker. Gruppen er en ganske ny dannelse. Trommeslager Ihan, som står bak gruppen, deltok også i 2012.

Odds: 750

Vår vurdering: En av de aller svakeste låtene i årets Eurovision, og fullstendig uinteressant som musikalsk eksperiment. Elendig rock blandet med fullstendig intetgivende refreng. Som en dvask skinke som har stått for lenge ute i sola. Selv ikke sympatistemmer fra Norge (som er i samme semifinale) kan hjelpe her. Uff, Danmark.

Karakter: 2/10

Lumix feat. Pia Maria - Halo (Østerrike)

Lumix er en østerrisk DJ, som har har et par hits i hjemlandet. 18 år gamle Pia Maria er vokalisten som er leid inn for låten. Låten er skrevet av et kollektiv av låtskrivere.

Odds: 500

Vår vurdering: Dette er en slik låt det spys ut tusenvis av hvert eneste år, og hvor det eneste som egentlig kan skille den ene fra den andre er noen kulere beats eller refreng. Denne har ikke det. Da blir de flatt, kjedelig og rett og slett ganske dårlig.

Karakter: 3/10

Systur - Með hækkandi sól (Island)

Låten er skrevet av Lay Low (Lovísa Elísabet Sigrúnardóttir), mens gruppa Systur har sin første hit med denne låten. Med den stigende solen kommer gruppa til Torino. Gruppa har under navnet Sísí Ey hatt en stor hit i hjemlandet.

Odds: 750

Vår vurdering: Dette er jo fint nok, men det er også veldig lite låtmateriale her. Litt som en slik sang du kanskje hopper over på et helt album. Anonymt og ganske kjedelig. Skikkelig, skikkelig midt på treet.

Karakter: 5/10

Amanda Georgiadi Tenfjord - Die Together (Hellas)

Amanda Tenfjord er født i Ålesund, og klassekameraten til Sigrid representerer sin fars land i årets Eurovision. Hun har skrevet låten sammen med Bjørn Helge Gammelsæter.

Odds: 50

Vår vurdering: Det er ikke ofte Norge har to sjanser i Eurovision, men det må vi vel nesten si vi har i år. En episk powerballade som fungerer godt med den vakre stemmen til Amanda Tenfjord, og joda - denne får vel mange poeng fra oss i denne semifinalen, vel? Med litt ekstra kraft på scenen kan denne fort krangle om topp-plasseringer i finalen.

Karakter: 8/10

Subwoolfer - Give That Wolf a Banana (Norge)

Det er vel nesten avslørt her hjemme hvem som er Subwoolfer, men vi skal ikke spoile det for de som vil leve i overraskelsens verden. Uansett, vi får se da?

Odds: 40

Vår vurdering: Hadde det ikke vært for Ukraina i år kunne fort Norge kranglet om seieren. Det er flere gimmicker her som virker, men mest av alt er det en slik låt som klistrer seg i øret. Så får vi se hvor mange bananer ulven får til slutt. Gøy er det uansett.

Karakter: 8/10

Rosa Linn - Snap (Armenia)

Roza Kostandyan (21 år) debuterte som plateartist i fjor, og framfører denne låten hun har vært med på å lage selv blant annet sammen med Tamar Kaprelian, som har deltatt i finalen tidligere.

Odds: 250

Vår vurdering: Fint refreng, og skiller seg litt mer ut enn flere av de midt-på-treet-balladene over. Stemmen er god, men kanskje ikke særegen nok. Så det ender opp som en fin sang som du kanskje glemmer litt for fort. Slik som at du faktisk har spist en sjokolade før i dag. Søtt, og greit. Får nok kanskje litt stemmer fra Ukrainia.

Karakter: 6/10

Våre tips til landene som ryker ut: Latvia, Slovenia, Bulgaria, Danmark, Moldova, Østerrike, Island

Eurovision 2022: Deltagerne i den andre semfinalen

Semifinale to avholdes den 12. mai klokken 21:00. Her vil Storbritannia, Spania og Tyskland stemme i tillegg til landene som deltar.

The Rasmus - Jezebel (Finland)

Desmon Child, kjent fra Kiss og Bon Jovi, har vært med på skrive denne låten sammen med rockegruppa The Rasmus. Gruppen har vært aktiv lenge, og har hatt flere storselgende album.

Odds: 175

Vår vurdering: Herregud så kjedelig denne sangen er. Virker som om låtskriver Child helt har glemt hvordan man lager låter som sitter, eller så er det bare The Rasmus som gjør det gørr kjedelig. Som den låten på det dårligste albumet til Bon Jovi du hopper over.

Karakter: 2/10

Michael Ben David - I.M. (Israel)

Foreldrene til Michael Ben David kom til Israel fra Ukrainia, men stammer opprinnelig fra Georgia. 25-åringen vant X-faktor i Israel.

Odds: 600

Vår vurdering: Det er ikke vanskelig å skjønne hvem Michael Ben David prøver å appellere til, men her prøver man for hardt med en låt som ikke er god nok. Han er kjekk, da.

Karakter: 3/10

Konstrakta - In corpore sano (Serbia)

43 år gamle Konstrakta (Ana Đurić) ble kjent i hjemlandet som vokalist i gruppen Zemlja gruva! Hun har skrevet tekst, og vært med på melodi på denne låten på serbisk og latin.

Odds: 125

Vår vurdering: Hvis du kommer for sent til den andre semifinalen vil du ikke gå glipp av mye god musikk. En hysterisk lite sjarmerende låt som knapt har noe ved seg.

Karakter: 3/10

Nadar Rustamli - Fade to Black (Aserbadsjan)

22 år gamle Nadar Rustamli vant The Voice i hjemlandet i 2021. Sangen er skrevet av et svensk låtskriverkollektiv.

Odds: 500

Vår vurdering: Dette er en slik ballade det går hundre av på dusinet. Maskinprodusert, kjedelig og kun noe som kunne vært strålende om vokalist leverte til tusen. Her er det til litt under 80.

Karakter: 4/10

Circus Mircus - Lock Me In (Georgia)

Progrock får du ikke mye av i Eurovision, men denne gruppa forsøker i hvert fall. Gruppen spiller under pseudonym.

Odds: 500

Vår vurdering: Uff, denne semifinalen starter ikke med mye kvalitet. Dette er jo helt greit, men det er ikke mye mer enn det. Kanskje er det morsomt på scenen. Vi får håpe det.

Karakter: 4/10

Emma Muscat - I Am What I Am (Malta)

Emma Muscat er en 22 år gammel sangerinne og modell fra Malta som jobber i Italia. Sangen er byttet fra sangen hun opprinnelig skulle delta med, og denne har røtter i svenske låtskriverfabrikker.

Odds: 375

Vår vurdering: Emma Muscat er nok semifinalens vakreste sangerinne, men låten er ikke den sterkeste. Likevel, etter en så elendig start er det fint med en helt rett fram og fin Eurovision-sang med refreng slik vi kjenner det fra tusen andre sanger fra konkurransen.

Karakter: 5/10

Achille Lauro - Stripper (San Marino)

31 år gamle italienske Achille Lauro har prøvd å vinne San Remo-festivalen flere ganger for å representere Italia, men det blir istedenfor lilleputtstaten i år. Låten han deltar med har 11 låtskrivere.

Odds: 250

Vår vurdering: Dette er noe heseblesende svakt i en eller annen Måneskin-ripoff uten sjarmen eller melodiene. Her har de 11 låtskriverne sammen som et lag laget rett og slett ingenting.

Karakter: 3/10

Sheldon Riley - Not the Same (Australia)

23 år gamle Sheldon Riley har deltatt i flere syngekonkurranser i hjemlandet, og han er åpen på at han har Asperbergs. Låten er skrevet Sheldon sammen med to andre låtskrivere.

Odds: 60

Vår vurdering: Her smøres det tykt på, mye patos og det er veldig mye mening bak dette. Sangen er dessvere ikke god nok.

Karakter: 5/10

Andromache - Ela (Kypros)

Andromache Dimitropoulou fikk en hit i hjemlandet etter å ha deltatt i The Voice. Låten hennes er skrevet av 10 låtskrivere.

Odds: 250

Vår vurdering: Det er ingen tvil om at denne semifinalen har noen av de svakere låtene i årets Eurovision-finale, og denne intetsigende poplåten kan kanskje reddes av poeng fra Hellas om norske Amanda hadde sunget i denne semifinalen. Det gjør hun ikke. Helt greit, men ikke mye mer.

Karakter: 5/10

Brooke - That's Rich (Irland)

Irland har lenge vært ute i ørkenen i Eurovision etter å ha vært en av de beste landene i mange år. 23 år gamle Brooke Scullion har vært med på å skrive denne sangen selv, og har deltatt på The Voice.

Odds: 600

Vår vurdering: Det blir nok ikke irsk seier i år heller, for her er det en svak låt med en ikke spesielt imponerende framføring som kakepynten.

Karakter: 4/10

Andrea - Circles (Nord-Makedonia)

22 år gamle Andrea Koevska framfører en låt skrevet av Aleksandar Masevski.

Odds: 600

Vår vurdering: Andrea synger med innlevelse, og har en fin stemme for en låt som har noe mer ved seg enn mange av låtene i denne semifinalen. Relativt lett å nynne med på, men noen revolusjon er det ikke.

Karakter: 6/10

Stefan - Hope (Estland)

Stefan Airapetjan har armensk opprinnelse, og 24-åringen har deltatt fire ganger i den lokale MGP-finalen i hjemlandet. Låten er skrevet sammen med Karl-Ander Reismann.

Odds: 250

Vår vurdering: Stefan bør nok ikke ha et håp om å vinne hele greia, men låten er sterk nok til å ha et håp om å komme til finalen fra denne semifinalen. Kul stemme, og morsom countryinspirert sound.

Karakter: 7/10

WRS - Llámame (Romania)

Andrei-Ionuț Ursu hadde en hit i hjemlandet i 2021, og denne låten er skrevet sammen med tre andre låtskrivere. 29-åringen er også danser.

Odds: 200

Vår vurdering: Andrei kan kanskje synge sånn greit, og han danser jo fint nok. Låten, derimot, har ikke så alt for mye ved seg. Før du har hørt den en gang, så to ganger så tre ganger. Da sitter den som tyggegummi under skoen. På godt og vondt.

Karakter: 6/10

Ochman - River (Polen)

Krystian Ochman vant The Voice i hjemlandet, og 22-åringen som er født i USA synger en låt han har vært med på å skrive selv.

Odds: 40

Vår vurdering: Her er artistene bedre enn låten, for Krystian leverer som bare det. Låten er en klassisk Eurovision-låt, men mangler bittelitt på selve det å bli en låt du synger med på.

Karakter: 6/10

Vladana - Breathe (Montenegro)

35 år gamle Vladana Vučinić synger den tolvte sangen som Darko Dimitrov har i en finale.

Odds: 1 000

Vår vurdering: Du får tusen ganger igjen pengene om denne vinner. Det gjør den ikke.

Karakter: 2/10

Jérémie Makiese - Miss You (Belgia)

Fotballkeeperen (og sangeren) synger en låt han har vært med på skrive selv. 21-åringen fra Antwerpen vant The Voice i hjemlandet i 2021.

Odds: 250

Vår vurdering: Det er lett å skjønne at dette var vinneren av The Voice i Belgia, for stemmen er god. Sangen, derimot, er ikke det. Ganske anmasende og intetsigende samtidig. Nesten godt gjort.

Karakter: 5/10

Cornelia Jakobs - Hold Me Closer (Sverige)

30 år gamle Cornelia har deltatt i den svenske finalen med gruppen Love Generation, og det er også hun som synger låten til serien Björnstad.

Odds: 7

Vår vurdering: Hvis ikke denne går til finalen er alle som ser på semifinalen tonedøve. Samtidig har den sjokkerende lav odds, for så god er ikke denne låten sammenlignet med resten av låtene i Torino. Kanskje er det mest litt svak vokal som gjør det, men også at låten mangler litt det at du husker den. Uansett så kan Sverige overraske oss (ikke oddssetterne), om Cornelia virkelig leverer på scenen.

Karakter: 7/10

We Are Domi - Lights Off (Tsjekkia)

Ok, så er det ikke slik at Norge bare har med to deltagere i år. Vi har faktisk tre. For denne tsjekkisk-norske gruppen har to nordmenn bak Dominika Hašková (Casper Hatlestad fra Stavanger og Benjamin Rekstad fra Nesodden).

Odds: 250

Vår vurdering: En låt du liker å høre om og om igjen. Kanskje ikke nok hitmateriale til å vinne, men det er ikke veldig langt unna. Fin oppbygning, og herlig start. Hvem skulle tro at Norge skulle ha 3 gode deltagelser i en og samme finale?

Karakter: 7/10

Våre tips til landene som ryker ut: Finland, Serbia, Aserbadsjan, Montenegro, Irland, Serbia, Georgia og Australia

Landene som er direkte kvalifsert til finalen

De fem store landene er direkte kvalifisert til finalen.

Mahmood & BLANCO - Brividi (Italia)

En av de store, unge gruppene i Italia som selger som bare det i hjemlandet. De har skrevet låten selv.

Odds: 5.50

Vår vurdering: Hadde det ikke vært for Ukraina kunne denne låten vunnet. En virkelig fin og stor ballade, og hjemlandet stiller knallsterkt.

Karakter: 8/10

Alvan og Ahez - Fulenn (Frankrike)

Dette er et samarbeidsprosjekt mellom vokalgruppa Ahez, og elektromusikeren Alvan. Sangen synges på bretonsk.

Odds: 75

Vår vurdering: Etnisk tekno kan fungere, men det mangler bittelitt på topp her. Likevel, en kul låt som fenger. Med litt ekstra på scenen skal du ikke se bort fra denne.

Karakter: 7/10

Malik Harris - Rockstars (Tyskland)

24 år gamle Malik Harris har amerikansk far, og kanskje derfor er låten på engelsk.

Odds: 500

Vår vurdering: Dette fungerer helt greit til den lange seansen med prating. Da faller vi helt av. Malik Harris er ingen Eminem.

Karakter: 4/10

Chanel - SloMo (Spania)

30 år gamle Chanel Terrero har det mest å komme med. Skuespilleren debuterer her som musikkartist. Låten er blant annet skrevet av Keith Harris.

Odds: 20

Vår vurdering: Finalens hotteste framføring kan fort få de stemmene den trenger, og låten er også fengende.

Karakter: 8/10

Sam Ryder - Space Man (Storbritannia)

Stor på TikTok. Kan det være nok for Sam Ryder? 32-åringen har vært med på å skrive låten selv.

Odds: 11

Vår vurdering: Dette er den beste sangen Storbritannia har sendt på lenge, men det sier dessverre ingenting. Likevel, en fin låt. Mangler kanskje litt på å være fengende nok, men Sam er sjarmerende.

Karakter: 7/10

Hvem vinner? Ukraina.

Her kan du spille på din favoritt