Gå til sidens hovedinnhold

Slik ender Rema1000-ligaen i håndball for kvinner 2021/22

Å sette pengene på Vipers Kristiansand som grunnspillvinner i Rema1000-ligaen er ikke veldig spenstig. Selv om det har vært litt utskiftinger i troppen er de naturligvis enorme favoritter. Spenningen ligger i om noen av hovedutfordrerne kan nærme seg giganten fra sørlandet.

Siden Vipers Kristiansand tok over hegemoniet fra Larvik, har de dominert norsk kvinnehåndball totalt. De har vunnet grunnspillet, sluttspillet og norgesmesterskapet de fire siste sesongene.

Totalt overlegne i Norge

De tre siste sesongene har de spilt 54 kamper i grunnspillet og vunnet 52 av dem. Kun Molde i 2018/19-sesongen og Storhamar i 2019/20-sesongen har klart å stjele en seier hver. De har i snitt vunnet hver kamp 35-24 noe som tallfester dominansen ennå litt mer.

De er heller ikke bare best i Norge. Tidligere i år nådde de sitt store mål da de spilte en praktkamp i Champions League-finalen mot Brest. Sluttresultatet ble 34-28 og kaptein Kathrine Lunde kunne heve trofeet. Det var andre gang i historien et lag fra Norge klarte bragden. Kun Larvik i 2011 har matchet dette tidligere.

Før denne sesongen har de mistet noen sentrale spillere. Emilie Hegh Arntzen har gått til Bucuresti, Henny Reistad har forsvunnet til Esbjerg og Linn Jørund Sulland har lagt opp.

De har forsterket laget med den kroatiske linjespilleren Ana Debelic. Tsjekkiske Marketa Jerabkova skal bidra med scoringer, og Isabella Gulldèn kommer med bøttevis av kvalitet og rutine. I tillegg har de signert Nerea Pena fra Esbjerg. Den spanske veteranen med 165 landskamper gjør troppen komplett og Vipers ser faktisk sterkere ut enn tidligere.

Kamp om de andre medaljene

Sølvet tar Storhamar. De har blitt soleklart nummer to de siste tre sesongene, og er de som er nærmest Vipers. Målet for sesongen er å ta en tittel, noe som er ambisiøst med tanke på motstanden de har. Ingenting er riktignok umulig når man holder på med idrett så vi får gi de en liten sjanse til å klare dette.

Den siste medaljen tror vi står mellom Molde, Sola og Tertnes. Sola tok tredjeplassen i fjor, knepent foran Tertnes og Molde. I år tror vi Molde tar den siste medaljen. De har gjort store utskiftninger i stallen foran årets sesong og har en meget spennende gjeng på gang. Med ringreven Tor-Oddvar Moen ved roret kniper de tredjeplassen.

Hvem rykker ned?

I bunnstriden tror vi det kommer til å handle om fire lag. Det er Oppsal, Flint, Romerike og Follo. Historikken viser at det er tøft for nyopprykkede lag å holde seg i toppdivisjonen. Dette kommer Follo til å merke og de rykker rett ned igjen.

Samme vei går Romerike som har en ung stall der det har vært mye utskiftinger. Det siste laget som rykker ned er Oppsal. Også der er det mange nye fjes inn og selv om de ønsker å fremstå som tøffe og uredde, tror vi ikke det er kvalitet nok til å holde plassen.

Her kan du se håndballen

Slik ender Rema1000-ligaen for kvinner i 2021/22:


1. Vipers Kristiansand
2. Storhamar
3. Molde
4. Sola
5. Tertnes
6. Fana
7. Byåsen
8. Fredrikstad
9. Larvik
10. Aker
11. Oppsal
12. Flint
13. Romerike
14. Follo

Her finner du all oddsen hos norsk-tipping