Vinneren av Bodø/Glimt og Viking møter Molde i cupfinalen på Ullevaal 1. mai.

Viking har spilt tre cupfinaler siden 2000, og de har vunnet to av dem. Glimt har ikke tilsvarende cupbravader å vise til. De har kun spilt én cupfinale i samme tidsrommet, og den tapte de.

Dette spillet gir deg 2,95 i odds på hjemmeseier til Glimt i kveld

Torsdag møter de regjerende cupmester Viking. De slo FK Haugesund i den siste cupfinalen som ble spilt i 2019. Siddisene vant også cupfinalen i 2001. Den gangen slo de Bryne 3-0 på Ullevaal, mens de tapte 1-2 etter ekstraomganger i cupfinalen mot Odd i 2000.

Forrige gang Glimt spilte en semifinale i cupen var tilbake i 2016. Den gangen tapte de 2-0 mot Rosenborg i Trondheim.

Her kan du levere Eurojackpot - fredag er det 352 millioner kroner i førstepremiepotten

Det er hele 19 år siden nordlendingene sist var i en cupfinale. Den gange slo de erkerival Tromsø 3-0 i semifinalen, men Rosenborg var nok en gang deres nemesis. De tapte 1-3 mot trønderne i finalen etter ekstraomganger.

Denne gangen tror vi de kan gå hele veien.

Bodø/Glimt - Viking

Odds: HUB og begge lag scorer - Glimt og ja - 2,95

Kampstart torsdag 21. april kl. 20.10

Spillestopp kl 20.09 Live odds etter kampstart

Aspmyra

Slik ser du kampen:

Den vises på NRK1

Vi tror at Bodø/Glimt vinner og at begge lag scorer. Det spiller du på her til 2,95 i odds

Glimt jakter klubbens tredje cupmesterskap når de møter Viking i semifinalen på Aspmyra torsdag. Nordlendingene har vunnet cupen to ganger tidligere - i 1975 og i 1993.

Viking har flere cuptrofeer i premieskapet i Stavanger. Siddisene har vunnet cupen seks ganger, det er kun Rosenborg med sine elleve cupmesterskap som har flere enn dem.

Vi tror Viking ryker ut av cupen i Bodø. Iallfall om Glimt spiller slik de gjorde mot Vålerenga.

Målfest i vente?

For fire dager etter nedturen mot Roma reiste Bodø/Glimt seg mesterlig med en storseier hjemme mot Vålerenga. Med Kjetil Knutsen tilbake på trenerbenken igjen, etter å ha blitt henvist til tribunen på Stadio Olimpico etter bråket på Aspmyra, ble VIF sendt tilbake til Oslo med 1-5-tap.

Viking på sin side gikk på et surt 1-2 mot Odd på bortebane etter å ha sluppet inn et mål fem minutter på overtid. Det var Stavanger-lagets første bortetap siden juni i fjor.

Her kan du levere Eurojackpot - fredag er det 352 millioner kroner i førstepremiepotten

Samtlige spillere skal være tilgjengelige hos Viking her. Glimt mangler Morten Konradsen som er ute med skade her, mens Moe og Pellegrino meldes som usikre.

Selv om Glimt feide over Vålerenga søndag, tviler vi på en like overlegen seier i torsdagens cupkamp.

Men historien forteller oss at denne matchen kan bli underholdende, for det har vanligvis blitt scoret en del mål når disse to lagene hans møttes de siste sesongene.

På de seks siste kampene mellom Glimt og Viking har det vært scoret 27 mål. Det gir et snitt på 4,5 mål per kamp.

Det har vært scoret over 3,5 mål i fire av de siste seks kampene mellom Glimt og Viking, og etter måten de filleristet Vålerenga på tror vi også at nordlendingene lager stor underholdning i torsdagens cupkamp på Aspmyra.

At det scores over 3,5 mål i kampen mellom Glimt og Viking gir flotte 3,65 i odds

Det mener vi er et interessant spill, men hovedspillet vårt på semifinalen mellom Glimt og Viking blir at bodøværingene vinner og begge lag scorer.

I fem av de siste seks kampene mellom Glimt og Viking har begge lag scoret. Viking har faktisk scoret i de 13 siste bortekampene i serien. Sist gang de gikk målløse av banen i en bortekamp var i Sandefjord i juni i fjor.

Vi tror at Bodø/Glimt vinner og at begge lag scorer. Det spiller du på her til 2,95 i odds