Gå til sidens hovedinnhold

Slik går Danmark videre med tap mot Belgia

Danmark kan fortsatt ta andreplassen i gruppe B i EM, selv om de taper torsdagens kamp mot Belgia.

Danmark fikk den verst tenkelige starten på EM. Ikke bare fikk Christian Eriksen, som er danskenes største stjerne hjerteinfarkt, men de tapte også 0-1 mot EM-debutant Finland.

Løpet er likevel ikke kjør for Danmark.

De fikk gode nyheter onsdag ettermiddag da Russland slo Finland 1-0.

Resultatet gjør at gruppe B helt åpen, og Danmark kan fortsatt ta andreplassen, selv om de taper torsdagens kamp mot Belgia i Parken. Men før danske går på banen mot laget som er rangert som nummer én på FIFA-rankingen, så er det verdt å merke seg at resultatet i kampen vil ha stor betydning for Danmarks videre EM-skjebne.

Fredag er det ca. 352 millioner i Eurojackpot-potten.

Skulle Danmark tape mot Romelu Lukaku & co, som vi tror de gjør, så er det viktig at de ikke taper med mer enn to mål. Da vil det være nok for Danmark å score to mål mot Russland for å ta andreplassen i gruppen, forutsatt at Finland samtidig taper mot Belgia.

Dersom Danmark vinner 1-0 mot Russland, og Finland taper mot Belgia, risikerer Danmark, Finland og Russland å ende likt innbyrdes. Da er reglene slik at man ser på måldifferansen i hele gruppen, ifølge den danske avisen Ekstrabladet. Det gjør at Danmark ikke må tape stort mot Belgia.

Her kan du skrape Flax på nett

Russland tapte med tre mål og har således et dårlig utgangspunkt, hvis de også taper mot danskene i København i siste kampen.

Det finnes også enklere måter for danskene å gå videre. Slår Danmark både Belgia og Russland, så er de iallfall videre, i likhet med at ett poeng mot Belgia og seier mot Russland antakeligvis også er tilstrekkelig til å gå til åttendedelsfinalene. Vi tror ikke på noen av de to siste scenariene.

Sorry, Danmark! Dere taper mot Belgia.

Danmark - Belgia 3.90 - 3.10 - 2.00 B (spillestopp torsdag kl. 17.59. Kampen vises på TV2)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

EM, gruppe B. Spilles i København. Den belgiske seiersmaskinen har de tre siste årene toppet FIFA-rankingen. Belgia tapte VM-semifinalen mot Frankrike for tre år siden, men de endte opp med å ta VM-bronse.

Nå vil de til topps. Det kan de klare.

På vei mot EM-sluttspillet vant Romelu Lukaku & co. ti strake kamper med målforskjellen 40–3. Seiersprosenten i alle kamper siden 2019 er på vanvittige 83.

Skal den gyllne generasjonen lykkes

Men det haster for Belgia å lykkes i et mesterskap. Flere av spillerne i Belgias gyllne generasjon begynner nemlig å dra på årene. Axel Witsel, Eden Hazard, Toby Alderweireld, Jan Vertonghen og Dries Mertens er alle over 30 år, mens spillere som Kevin de Bruyne, Thibaut Courtois og Romelu Lukaku nærmer seg 30-tallet med stormskritt.

Fredag er det ca. 352 millioner i Eurojackpot-potten.

2021-EM kan være den siste sjansen for Belgia å vinne et mesterskap med denne spillergruppen.

Romelu Lukaku viste at han har lyst til å vinne dette mesterskapet, da han scoret to mål i Belgias 3-0-seier mot Russland i EM-åpningen. Vi tror han også muskelbunten, som ble flasket opp på akademiet til Anderlecht, vil skape trøbbel for Danmark i København torsdag.

Kun tre tap på tre år

Fotball var det siste folk tenkte på da kampen mellom Danmark og Finland ble ferdigspilt lørdag. Det alle snakket om var kollapsen til danskenes største stjerne, Christian Eriksen. Det var forståelig at de danskene spillerne slet med å få spillet til å fungere mot finnene i den andre omgangen som ble utsatt.

Danmark er et mye bedre lag enn det resultatet mot Finland skulle tilsi, men uten Christian Eriksen vil de slite mot et stjernespekket lag som Belgia.

Danskene har kun tapt tre ganger siden november 2018, og to av tapene kom mot Belgia i Nations League.

Mangler nøkkelspillere

Også Belgia har sentrale spillere ute med skader. Kevin De Bruyne gikk glipp av den første kampen, og det samme gjorde midtbaneankeret Axel Witsel. Eden Hazard og Dries Mertens er heller ikke toppform til EM, mens vingbacken Timothy Castagne har allerede måttet kaste inn håndkleet etter en skade han pådro seg i kampen mot russerne. Selv om belgierne har flere viktige spillere ute, så har erstattere med holder omtrent samme nivå.

Her kan du skrape Flax på nett

Selv om Christian Eriksen hadde spilt torsdagens kamp for Danmark, ville danskene vært underdogs, men uten deres største stjerne tror vi at Danmark er sjanseløse.

Belgia har vunnet syv av de siste ni bortekampene, og de vant 2-0 på Parken i København så sent som i september i fjor.

Vi synes ikke det danskene viste mot Finland før Christian Eriksen kollapset var særlig overbevisende, og vi tror Kasper Hjulmands menn får problemer mot Belgia. 2,00 i odds på belgisk seier er absolutt spillbart.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset