Gå til sidens hovedinnhold

Slik går Spania videre med uavgjort mot Slovakia

Uavgjort er nok for Spania til å gå til åttendedelsfinalen, men da er de avhengig av hjelp fra Sverige.

Resultatene i gruppe B og C på mandag, har gjort at Finland og Ukraina ligger på tredjeplass i hver sin gruppe. Begge nasjonene står med tre poeng, men har negativ målforskjell. Ukraina har minus ett mål og Finland har minus to.

Onsdag er det ca 250 millioner kroner i Vikinglotto-potten

Det betyr at Spania - med uavgjort - vil ende opp på tre poeng, men siden de har spilt uavgjort i alle tre kampene har de verken pluss- eller minusmål.

En polsk seier mot Sverige, vil gjøre at polakkene ender opp med fire poeng, og da havner Spania på sisteplass i gruppen, om de ikke vinner.

Slovakia - Spania (Pauseresultat) 11.50 - 2.65 - 1.62 U (spillestopp onsdag kl. 17.59. Kampen vises på NRK1)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Seieren mot Polen i åpningskampen gjør at Slovakia har skaffet seg et godt utgangspunkt for å gå videre til åttendedelsfinalene. Selv om de tapte mot Sverige i forrige runden, styrer slovakene sin egen skjebne før den siste gruppespill-kampen i Sevilla.

De kan sikre avansement i EM, hvis de unngår tap mot Spania på Estadio de La Cartuja onsdag, men historien er ikke på slovakenes side. Spania har spilt tre kamper mot Slovakia hjemme i Spania, og de har vunnet alle tre gangene.

Lørdag er det Supertrekning i Lotto. Lever kupongen her!

EM-oppkjøringen ødelagt

Spanias forberedelser til EM-sluttspillet ble ødelagt av koronapandemien. Sergio Busquets positive covid 19-test skapte stor usikkerhet rundt spanjolenes EM-åpning, og all viraken har tydeligvis påvirket prestasjonene til spillerne, selv om spanjolene spiller på hjemmebane i gruppespillet.

Luis Enriques menn var frustrerte i 0-0-kampen mot Sverige, og de klarte bare 1-1 mot Polen i den andre kampen.

Slovakias landslagstrener Stefan Tarkovic har hatt muligheten til å se begge kampene til Spania i turneringen, og han kan forhåpentligvis bruke noe av det han har sett til å gå videre i EM.

Defensiv suksess-oppskrift

Å legge seg bakpå og spille disiplinært defensivt har fungert for Sverige og Polen mot det spanske laget som er rangert som nummer seks i verden på FIFA-rankingen. Det er ekstremt usannsynlig at Slovakia, som vet at de vil gå videre med uavgjort vil tilnærme seg denne kampen på en annen måte.

Her finner du hele onsdagens oddsprogram

Spania er utvilsomt farligst når de har rom å spille i. Dersom man tetter rommene, særlig på kantene, vil spanjolene gå seg fast. Det gjorde de mot Sverige, og det gjorde de også mot Polen. Vi tror på en tett og jevnspilt første omgang i Sevilla. At det står uavgjort etter de første 45 minuttene gir 2,65 i odds. Det virker ganske sannsynlig.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset