Tottenham-spillerne har ikke hatt mye å juble for denne sesongen, men vi tror ikke London-klubben er helt sjanseløs mot Swansea.
Tottenham-spillerne har ikke hatt mye å juble for denne sesongen, men vi tror ikke London-klubben er helt sjanseløs mot Swansea. Foto: Lynne Cameron (Pa Photos)

Slik skal vi få 12 rette

Sjekk søndagens tippetips før du leverer kupongene.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Oddstips: 
Klarer Roma å slå tilbake?
Dagens dobbel:
United forsterker Liverpool-nedturen

Søndagens tippekupong består av kamper fra Premier League, La Liga, Serie A, Bundesligaen, Ligue 1 og øverste nivå i Belgia.

Bonuspotten er kommet opp i fire millioner kroner.

Her finner du tipsforslaget vårt til 432 kroner, og her er rekken til 96 kroner.

1.  Swansea – Tottenham
Swansea fikk en fin start mot West Ham sist, men en utvisning og et baklengsmål midtveis ut i andre omgang ble for mye for waliserne, og kampen endte til slutt med 1-3-tap. Falt ned til åttendeplass.

Har gjort det klart best på hjemmebane, der det er blitt 5-2-1 og 13-5 i målforskjell på de første åtte.

Keeper Lukasz Fabianski soner karantene, og det er dermed duket for Premier League-debut for Gerhard Tremmel. Neil Taylor og Federico Fernandez er tilgjengelige etter å ha vært ute med henholdsvis karantene og skade.

Tottenhams tunge sesong ble ikke noe bedre av den skuffende 0-0-hjemmekampen mot Crystal Palace sist. Tapte 0-3 for Chelsea runden før og ligger på tiendeplass, ett poeng bak dagens motstander.

Jan Vertonghen, Harry Kane, Ryan Mason, Nabil Bentaleb og Christian Eriksen ble hvilt i Europa League-tapet for Besiktas fredag, men er tilgjengelige her. Det er håp om at Kyle Naughton, Eric Dier og Kyle Walker rekker kampen.

Emmanuel Adebayor er uaktuell av personlige årsaker.

Tottenham har hatt et meget godt tak på Swansea de siste sesongene, og selv om vi tror mest på hjemmelaget, kan vi utelukke London-klubben i dette oppgjøret. HU.

2. Real Sociedad - Athletic Bilbao
Real Sociedad fikk en grei start under den nye treneren David Moyes, med uavgjort og seier i de to første. Tapte imidlertid hele 0-4 for Villarreal sist, og har bare scoret i én av fire kamper under skotten. Ligger på 14. plass med 13 poeng.

Moyes ser ut til å ha fem forfall til kveldens kamp: midtbanespillerne Markel Bergara og Gorka Elustondo, spissen Imanol Agirretxe og forsvarerne Joseba Zaldua og Mikel Gonzalez.

Bilbao er klar Europa League etter å ha slått BATE 2-0 onsdag. Gikk imidlertid på et stygt hjemmetap for bunnlaget Cordoba forrige serierunde og falt ned til tiendeplass etter en positiv periode.

Forsvarerne Andoni Iraola og Xabier Etxeita er eneste fravær.

Bilbao har ingen god statistikk på bortebane i dette baskerderbyet (kun seier i 4 av 18 møter siden 1993), og vi satser på at HU holder selv om hjemmelaget har en del fravær.

3.  Atletico Madrid – Villarreal
Atletico gjorde jobben borte mot Juventus tirsdag (0-0) og sikret gruppeseier i Champions League. Har også stø medaljekurs i La Liga og ligger på bronse med 32 poeng på 14 kamper. Ettersom Barcelona bare klarte ett poeng mot Espanyol lørdag, vil hovedstadslaget komme á poeng med katalanerne dersom det skulle bli seier i kveld.

Trener Diego Simeone har klart å bevise at forrige sesongs suksess ikke var et blaff, og sommersigneringene Antoine Griezmann og Mario Mandzukic har vært gode erstattere for Diego Costa.

Laget er fortsatt bunnsolid bak, og det er bare blitt ett baklengsmål på de siste seks kampene.

Miranda og Cristian Ansaldi ser ut til å være eneste fravær.

Villarreal kommer fra en flott 4-0-seier over Real Sociedad og ligger åtte poeng og tre plasser under dagens motstander. Sikret avansement i Europa League med en stødig borteseier over Apollon Limassol torsdag.

VM-profilen Giovani Dos Santos og Cani er fortsatt ute, i tillegg til tre langtidsskadde spillere. Det har også vært noe usikkerhet rundt Moi Gomez, Gerard Moreno og Luciano Vietto, men de er med i troppen.

Villarreal har plukket bra med poeng i det siste, men motstanden har ikke vært allverden. Nå står laget overfor en av årets tøffeste bortekamper - et Atletico-lag som står med 6-1-0 på sine første sju hjemmematcher og som ikke tapte en eneste kamp på eget gress i serien forrige sesong. H.

4. Sevilla – Eibar
Sevilla fikset sluttspillplass i Europa League med 1-0-seier over Rijeka torsdag. Har vunnet de to siste i serien og ligger på fjerdeplass. Har som vanlig gjort det klart best på hjemmebane (5-2-0 og 16-5 i målforskjell).

Fraværsmessig ser det ganske bra ut, men det er noe usikkerhet rundt midtbanespilleren Grzegorz Krychowiak og et par andre spillere.

Nyopprykkede Eibar var tippet som en bunnkandidat før sesongstart, men har vært en positiv overraskelse og ligger på niendeplass. Har slått Almeria 5-2 og Celta Vigo 1-0 i de to siste seriekampene.

Angriperen Saul Berjon er trolig ute, ellers ser det bra ut for bortelaget.

Sevilla på bortebane er en langt tøffere oppgave enn bunnlaget Almeria, og vi tror Eibar kan gå på en smell her. H.

5.  Wolfsburg – Paderborn
Wolfsburg spilte en strålende bortekamp mot Lille torsdag og vant 3-0 på bortebane selv om laget fikk en spiller utvist etter 55 minutters spill. Er dermed klar for sluttspillet i Europa League.

Har også imponert stort i Bundesligaen, der det er blitt 9-2-3 og en klar andreplass etter 14 runder. Har vunnet fem av de siste seks seriekampene og står med 6-1-0 og 15-4 i målforskjell.

Skademessig ser det fortsatt bra ut.

Nyopprykkede Paderborn åpnet sesongen bra, men har bare tatt to poeng på de siste fire kampene. Har dermed falt ned til 14. plass, og det skiller bare fire poeng ned til nedrykk. Har tatt klart flest poeng hjemme og står med stusselige 1-1-4 og 5-14 i målforskjell på fremmed gress.

Ingen fravær av spesiell betydning for bortelaget.

Vi blir overrasket dersom dette ikke ender med H.

6.  Monaco – Marseille
Vi har vært litt skeptiske til Monaco denne sesongen, men laget har imponert med gode prestasjoner de siste ukene. Sikret avansement i Champions League med 2-0-seier over Zenit torsdag og har vunnet de to siste kampene i Ligue med samme sifre. Har klatret opp på sjuendeplass.

Hjemmelaget har en del forfall til kveldens kamp: Formspiss og toppscorer Dimitar Berbatov, forsvarsklippen Ricardo Carvalho, Layvin Kurzawa, Uwa Echiejile (begge forsvar) og midtbanespilleren Geoffrey Kondogbia er ute med skader, mens midtstopperen Wallace soner karantene.

Marseille er blitt truet kraftig av et formsterkt PSG den siste tiden, men troner fortsatt på toppen av tabellen takket være 3-1-0 på de siste fire kampene.

Midtbanespillerne Romain Alessandrini og Abdelaziz Barrada mangler for bortelaget.

Monaco stiller svekket i dagens kamp, mens et langt mer skadefritt Marseille som ikke spiller i Europa denne sesongen, har hatt spillefri en hel uke. Uavgjort er et nokså sannsynlig resultat. HUB.

7.  Guingamp - Paris Saint-Germain
Guingamp var inne i en meget svak periode i november, men har vunnet de to siste seriekampene og klatret opp på trygg plass. Torsdag ble det avansement i Europa League takket være en sterk borteseier over PAOK.

Spissen Claudio Beauvue er i kanonform og står med fem mål på de tre siste kampene.

Midtbanespillerne Sylvain Marveaux og Sambou Yatabaré og spissen Ronnie Schwartz er ute med skader.

PSG yppet seg mot Barcelona onsdag, men klarte ikke å sette sjansene og måtte ta til takke med 1-3-tap. Er likevel klar for sluttspillet i Champions League. Åpnet Ligue 1-sesongen med mange uavgjort resultater og har fortsatt ikke klart å ta ledelsen fra Marseille selv om det er blitt langt flere trepoengere i det siste.

Fraværsmessig er det bedre enn på lenge for PSG.

Det er på tide at storlaget fra Paris tar over tabelleteten, og det kan fort skje med seier her. B.

8.  Lille – Toulouse
Lilles elendige form ble bekreftet med 0-3-tap hjemme for Wolfsburg i den avgjørende runden i grunnspillet i Europa League. Spilte med 11 mot 10 mann store deler av andre omgang, men klarte ikke å score selv fra straffemerket. Er dermed ute av turneringen.

I serien er det bare blitt tre poeng på de siste seks kampene, og fjorårets bronsevinner har falt ned til 15. plass.

Florent Balmont og Marko Basa er tilbake i troppen, og da ser det ut til at bare midtbanespilleren Marcos Lopes mangler.

Toulouse ligger to poeng og to plasser over dagens motstander. Tok en fin borteseier over Nantes nest sist, men tapte 0-3 på hjemmebane for Monaco forrige runde.

Oscar Trejo, William Matheus og Mihaï Roman er fortsatt ute med skader, men to spillere er tilbake fra karantene.

Lille har fortsatt bare tapt én hjemmekamp (3-4-1), og vi satser på at HU holder selv om formen er skral.

9. Milan – Napoli
Vi varslet om at Milan var overvurdert i helgens tips og ble belønnet med Genoa-seier til fin odds. Den falmende storklubben ligger på en skuffende sjuendeplass og er for tiden ute av alle plasser som gir spill i Europa.

Trener Pippo Inzaghi har litt trøbbel med å komponere forsvaret i denne kampen. Ignazio Abate og Alex er skadet, og det er også usikkerhet rundt Mattia De Sciglio.

Napoli var i aksjon i Europa League torsdag, der gruppeseieren ble sikret med en oppskriftsmessig 3-0-seier over svake Bratislava. Har spilt uavgjort i de tre siste seriekampene og har falt ned til femteplass. Har brukbare 3-3-1 borte.

Michu, Lorenzo Insigne og Juan Zuniga ser ut til å være fraværende grunnet skader, mens midtbanespilleren Christian Maggio soner karantene.

Milan er nok noe bedre enn tabellen viser, og vi tror HU holder.

10.  Cesena – Fiorentina
Nyopprykkede Cesena har ikke vunnet en eneste seriekamp siden første runde og ligger nest sist med åtte poeng. Har ligaens dårligste form med 0-2-4 og 5-12 i målforskjell. Eneste lyspunkt er at laget er vanskelig å slå på hjemmebane (1-4-2).

Domenico Di Carlo er hentet inn som ny trener denne uken, og dette blir hans debut i klubben. 50-åringen må klare seg ute midtbanespilleren Luigi Giorgi (karantene) og skadde Gabriele Perico (forsvar) og Guido Marilungo (angrep).

Fiorentina hadde sikret gruppeseieren i Europa League før torsdagens hjemmekamp mot bunnlaget Dinamo Minsk, og vi skal derfor ikke legge så stor vekt på at det endte med 1-2-tap for reservepregete italienere.

I serien er formen nemlig strålende, med uavgjort mot serieleder Juventus og to seiere på de tre siste kampene. Den dårlige sesongstarten gjør at laget likevel ikke ligger høyere enn niendeplass.

Den viktige midtbanespilleren Juan Guillermo Cuadrado soner karantene. Kaptein Manuel Pasqual og spissen Khouma Babacar er fortsatt ute med skader, mens stjernespissen Giuseppe Rossi er langtidsskadet.

Fiorentina får utgangstipset, men det tre forhold gjør at vi garderer: Cesenas trenerskifte, Cesenas brukbare hjemmestatistikk og Fiorentinas ujevne prestasjoner denne sesongen. UB.

11.  Zulte Waregem – Lokeren
Zulte ligger helt nede på 14. plass, kun to poeng fra nedrykk, men formen er ikke så aller verst. Det ble riktignok bortetap for serieleder Club Brügge sist, men laget kunne glede seg over seier i tre av de fire siste rundene før det.

Forsvareren Steve Colpaert er eneste fravær.

Lokeren hadde en fin sluttspurt i Europa League, med seier i de to siste kampene, men tapte avansementet på innbyrdes oppgjør.

Står med en lang rekke med kamper uten tap i den hjemlige ligaen. Laget spiller imidlertid litt for mange uavgjorte (7-8-3) til at man klarer å henge med i gullkampen. Ligger på femteplass, to poeng bak sølvplassen.

Spissen Mijat Maric (fem mål) og midtbanespilleren Besart Abdurahimi (tre mål) er ute med skader.

Lokeren har bare vunnet én bortekamp (1-5-2) og spiller mye uavgjort om dagen. U må med her. HU.

12.  Anderlecht - Oostende
Anderlecht mistet tre viktige poeng i gullkampen med Club Brügge da det ble 2-4-tap for Mouscron forrige runde. Har bare tatt tre poeng på de fire siste hjemmekampene (0-3-1). Ligger på tredjeplass, fire poeng bak serielederen.

Har fravær på de sentrale spillerne Steven Defour og  Mathias Suarez samt Andy Najar.

Nådde ikke opp i Champions League gruppe D, men gjorde det såpass bra at det blir spill i Europa League på nyåret.

Oostende ligger omtrent som forventet midt på tabellen. Har fire poeng opp til sluttspillplass etter at det ble seier over bunnlaget Lierse sist.

Romelu Lukakus lillebror Jordan (forsvar) og John Ruiz (angrep) er ute med skader.

Anderlechts dårlige form i serien kan nok ha sammenheng med deltakelsen i Champions League. Laget er også litt svekket i dag, og det frister å ta med en vurdering når vi tar i betraktning at folkerekka viser 71 prosent på H. HU.

432-rekker:
1. Swansea – Tottenham HU

2. Real Sociedad - Athletic Bilbao HU

3. Atletico Madrid – Villarreal H

4. Sevilla – Eibar H

5 . Wolfsburg – Paderborn H

6. Monaco – Marseille HUB

7. Guingamp - Paris Saint-Germain B

8. Lille – Toulouse HU

9. Milan – Napoli HU

10. Cesena – Fiorentina UB

11 . Zulte Waregem – Lokeren HU

12 . Anderlecht - Oostende HU

Klikk her for å levere 432-rekken.

96-rekker:
1. Swansea – Tottenham HU

2. Real Sociedad - Athletic Bilbao HU

3. Atletico Madrid – Villarreal H

4. Sevilla – Eibar H

5 . Wolfsburg – Paderborn H

6. Monaco – Marseille HUB

7. Guingamp - Paris Saint-Germain B

8. Lille – Toulouse HU

9. Milan – Napoli HU

10. Cesena – Fiorentina UB

11. Zulte Waregem – Lokeren HU

12. Anderlecht - Oostende HU

Klikk her for å levere 96-rekken.