Foto: Gorm Kallestad (Scanpix)

Slik tjener du penger på norsk VM-suksess

Norsk Tipping satser stort på ski-VM. Sjekk hvordan du får spilt på jobben.

Kommersielt

SJEKK HVORDAN: NÅ KAN DU SPILLE UTEN KORTLESER

Selv om det i seg selv er ekstremt spennende å se de norske stjernene kjempe om medaljer på direktesendt-TV eller live på nettet, synes mange nordmenn det er moro å sette noen slanter på Langoddsen under store vintersportmesterskap.

Normalt er fotball den klart mest populære idretten på Langoddsen, men Norsk Tipping merker at stadig flere også spiller på vintersport. Derfor har oddsavdelingen på Hamar gjort VM i Holmenkollen til årets store satsingsområde, og aldri tidligere har spillselskapet tilbudt flere spill på et vintersportsarrangement.

- Vi håper å flyte videre på den fantastiske bølgen som ble skapt under OL i Vancouver. Det var først og fremst ski som var det store der, og etter OL har også langoddsdueller og andre objekter fra individuelle idretter vist en jevnt stigende formkurve, forteller webredaktør Atle Jensen i Norsk Tipping til Sportspill.no.

Med tanke på at VM går i Norge og vi har gullmuligheter i de fleste av øvelsene, forventer Jensen at interessen for vintersport på langoddsen kommer til å være rekordhøy de neste ti dagene.

- Det har vært svært stor interesse for verdenscuprennene denne sesongen, og VM på hjemmebane er noen ganger større enn vanlig verdenscup, understreker Jensen.

OBS: Slik får du spilt på iPhone og Android

Rekordmange spillobjekter
Norsk Tipping kommer til å tilby en rekke spill på hver øvelse på Langoddsen, og i tillegg til dueller mellom forskjellige utøvere (de aller fleste norske deltakerne er representert), kan du kan spille på objekter som «Tar Norge gull - ja/nei» og «Tar Northug gull – ja/nei».

De to første øvelsene på programmet er sprint friteknikk for kvinner og menn torsdag ettermiddag. Her har Norsk Tipping allerede satt opp 15 dueller på Langoddsen, og du kan spille på objektene frem til kl 13.25. torsdag.

Det vil også bli satt opp en rekke spill på Vinneroddsen. I skrivende stund kan du tippe på hvor mange medaljer og gullmedaljer Norge vinner under mesterskapet. Vær obs på at oddsen på Vinneroddsen er flytende, så du vil ikke vite hva slags odds du får før spillstopp.

Sportspills oddsekspert Kurt Rune Leirvåg er svært vintersportsinteressert, og vi kommer med tipsforslag og forhåndsomtaler til en rekke av øvelsene. Klikk deg inn på Sportspill.no for daglige oddtips, tippetips og travtips.

Slik spiller du
Dersom du ikke har anledning til å spille hos fysisk kommisjonær, er det svært enkelt å levere spillene på mobilen eller på nettet.

En fordel med å bruke nett eller mobil er at du kan spille på jobben uten å måtte skulke unna eller bruke lunsjpausen, og du rekker også å sjekke siste nytt om deltakerne, føreforhold og eksperttips før du setter spillene.

Nett
For å levere Langoddsen, Lotto, Tipping og Norsk Tippings øvrige spill på nett, har spillerne helt fra starten vært nødt til å bruke en egen kortleser. Du kan bestille kortleseren her.

Norsk Tipping har imidlertid akkurat lansert en betaversjon av en spilløsning basert på mobilidentifikasjon. For å levere spill på den nye måten, må du klikke deg inn på denne lenken og følge instruksjonene. Du må være kunde hos Norsk Tipping med mobilnummeret registrert for å kunne benytte deg av løsningen. Registrer deg som kunde her.

Du finner langoddsprogrammet nederst i artikkelen.

Mobil
Norsk Tippings mobilklient er helt gratis og fungerer på de aller fleste telefontyper, også smarttelefoner som iPhone og Android. I tillegg til å sette spill, kan du blant annet sjekke resultater og overføre penger til og fra spillkontoen.

Du kan laste ned klienten gratis her. For å spille på mobilen må du være kunde hos Norsk Tipping og ha registrert mobilnummeret. Du kan registrere deg her.