Helder Postiga i aksjon for FC Porto i 2007
Helder Postiga i aksjon for FC Porto i 2007 Foto: Wikipedia Commons

Sluttspurt fra Real Zaragoza

Vi så det i fjor, og nå er vi i ferd med å se Real Zaragoza berge plassen igjen.

Kommersielt

Sportspills meny fredag
V4 Gävle: Her blir det penger

Lunsjtrav Bjerke: Superjenta til Eggen

Langoddsen byr på objekter fra VM i ishockey, en del norsk 3. divisjonsfotball, noe svensk og dansk fotball, samt irsk Premier League og fransk Ligue 2. I Primera Division møtes Levante og Real Zaragoza, i Ligue 1 Lille og Reims.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
9. IFK Norrköping - Elfsborg H 3,10

Allsvenskan. Norrköping har spilt tre hjemmekamper hittil, der de har slått Gefle 2-1 og Häcken 4-2. Mot Helsingborg gikk de på en smell og røk 1-4, men formen ser bedre ut nå. Elfsborg spilte uavgjort i sesongens fire første, men nå har de vunnet tre på rad, mot Djurgården. Östers og Mjällby. Denne bortekampen tror vi imidlertid kan bli hakket tøffere, Norrköping er vriene hjemme når de er i form. Lagene har bare spilt ut hjemmeseire seg imellom de to siste sesongene, og når oddsen er gode 3,10 på at det blir H igjen, har vi et flott langskudd.

Dagens avslag
15. Clermont Foot - Chateauroux H 1,75

Ligue 2. Hjemmelaget er ligaens svakeste, med tre seire på 17 forsøk. Hvorfor de er favoritter i dag, etter tap 0-2 hjemme for det ferdigspilte og nedgraderte bunnlaget GFCO Ajaccio i forrige hjemmekamp, kan man spørre seg om. Clermont vant borte mot Nantes forrige runde, kanskje det er derfor, men de tok samtidig et stort skritt i retning ny kontrakt, og vi stoler ikke på dem her. Chateauroux er så godt som sikret ny kontrakt, de har spesielle 0-9-8 på bortebane, og de er i bedre form enn hjemmelaget. Det ble 0-0 i sesongens første møte, og det kan det nok fort bli her også. 1,75 på hjemmeseier ser vi ingen grunn til å spille.

3. FC Nordsjælland - OB H 1,60
Dansk superliga. Det er tre runder igjen å spille, og Nordsjælland blir høyst sannsynlig nummer 2 uansett hvor mange poeng de tar i disse, Randers på 3. plass er 6 poeng bak og har igjen tre tøffe kamper. Dermed får FC Nordsjælland CL-kvalik, den har de god lyst på. 0-3-1 på de fire siste rundene er svakt, man klarer for eksempel ikke mer enn 2-2 hjemme mot Sønderjyske og 2-2 borte mot bunnlaget Silkeborg. Det ser nesten kalkulert ut, Nordsjælland vet at det holder med ett poeng her og der. OB er i horribel form, de har tapt fire kamper på rad, men ligger relativt trygt til. De er imidlertid presset og kritisert, da de har en spillerstall som skulle kunne kjempe i toppen, men som etter hvert har en hel del å svare for. 1,60 på et lag som har sluttet å vinne og som ikke trenger å vinne, er uaktuelt, selv om motstander er i kjellern. Vi må melde avslag her også.

Dagens spill
Etter en meget spennende dag i går, med norsk fotball, er utvalget mer beskjedent nå. Men det spilles en interessant kamp i Spania, der formkatastrofen Levante tar imot desperate Real Zaragoza.

Norsk Tipping

34. Levante - Real Zaragoza
Primera Division. Levante var spennende å følge før nyttår, da var de høyt oppe og kjempet om spill i Europa. I februar, mars, april og mai har de imidlertid falt helt sammen og bare vunnet én kamp. Forrige runde spilte de umotivert 1-1 borte mot et Mallorca-lag som sliter enormt. Før det tapte Levante 0-4 hjemme for Deportivo La Coruna og 0-1 hjemme for Celta Vigo. Med fire runder igjen er sesongen mer eller mindre over, plassen er i praksis trygg. Samtidig er Levante dessverre havnet i en lite kledelig situasjon, det klikket for midtbanespiller Barkero i pausen mot Deportivo, han mente fire av lagkameratene gikk inn for å tape med vilje for å hjelpe Deportivo, som kjemper mot nedrykk. Nå etterforskes kampen av fotballforbundet, rutinemessig.

Barkero (m) er ute, vi kan ikke se Juanfran (f) heller. Lopez (f) skal slite med et vondt kne, men er med, det samme gjelder Iborra (m), Lell (f) og Rubén Garcia (m), som var usikre med mindre skader, men er med. Slik kan Levante stille, tror Marca, og her er det faktisk fem endringer fra laget som startet sist:

K. Navas - Lell, Vyntra, Navarro, Karabelas - Iborra, Diop - Valdo, Michel, R. Garcia - Acquafresca

Real Zaragoza gikk ufattelige 15 runder uten å vinne en eneste kamp på denne siden av nyttår, og det som lovet så godt endte med bunnstrid. Det toppet seg med det forsmedelige 1-2-tapet borte for bunnkollega Celta Vigo, der Sapunaru sendte Zaragoza i ledelsen, før de fikk et baklengs og hadde maks uflaks og slapp inn et mål rett før slutt. Men dette ble også et vendepunkt, for runden etter var det Zaragoza som scoret 3-2 rett før slutt i den like viktige bunnkampen mot Mallorca. Forrige runde vant de 3-0 hjemme mot Rayo Vallecano og klatret opp på trygg plass, ett poeng over streken. Nå har de igjen kveldens kamp, der de skal ha brukbare sjanser, hjemmekamp mot AC Bilbao, Real Betis borte og Atletico Madrid hjemme. Med litt flaks kan det gå, slik det gjorde i fjor.

Det er ingen nye skader hos bortelaget, men Zuculini (m), Obradovic, Edu Oriol og Alamo er stadig ute. Sapunaru (f) og Movilla (m) er suspendert, og Lucas Wilchez er i Argentina av personlige årsaker, forteller klubben. Det er bare de to suspenderte spillerne som kunne hevet laget, mener vi. Slik kan bortelaget stille:

Roberto - Abraham, Alvaro, Loovens, Fernandez - Apono, Mari - Montanes, Rodri, Rodriquez - Postiga

Levante er ute av form og har sett lite skjerpet ut den siste tiden. Skal de gire opp i dag og vinne, for å prøve å dempe snakket om å tape med vilje? Det gjorde de til en viss grad mot Mallorca, de klarte 1-1 mot en desperat motstander der, men var likevel langt unna gamle høyder. Dette er egentlig opp til Real Zaragoza, det handler om livet i La Liga og de må opp på samme nivå som mot Mallorca og Rayo Vallecano for å vinne her. Vi tror de klarer det. 2,35 på borteseieren får en innsats på 100 kroner. Spillefrist klokken 20.55.

34. Levante - Real Zaragoza 2,55 3,15 2,35

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

2935-10

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus