Gå til sidens hovedinnhold

Snart kan du vinne 720 mill. i Lotto

Drømmer du om de skikkelige store pengesummene, er det bare å glede seg.

I fjor vår ble det sagt fra Norsk Tipping at man var i samtaler med andre land i Norden, samt Tyskland, Nederland og Italia for å etablere Euro Jackpot.

– Det er et initiativ som for en god stund siden kom fra Tyskland, hvor man ønsker å komme med et tilbud på linje med det som i dag er i England, Frankrike og en rekke andre europeiske land. Det er et tallspill som representerer veldig små spilladferdsproblemer, men som har potensial for store premier, sa administrerende direktør Torbjørn Almlid i Norsk Tipping til TV 2 Nyhetene.

Den gangen sa kulturminister Anniken Huitfeldt at man ville innhente uttalelser fra Lotteritilsynet for å se på alle forhold i saken. I siste utgave av Norsk Tippings eget magasin «Spill» sier Atle Hamar, direktør i Lotteritilsynet, følgende:

- Vi har ingen merknader til store jackpoter eller Euro Jackpot med 700 millioner i potten. Dette er uproblematisk sett fra et spilleavhengighetsperspektiv.

Nyhet:Nå kan du levere Lotto-kupongen på iPhone og Android

Første halvår 2011?
Foreløpig har det ikke kommet noen beskjeder fra verken departement eller Norsk Tipping om spillet vil bli lansert i Norge, men i fjor sa Almlid følgende:

- Dersom man blir ferdig i Tyskland og andre land er planen å lansere det i første halvdel neste år i 2011.

Presidenten i det bayerske lotteriselskapet, Erwin Horak, bekreftet i desember til Süddeutsche Zeitung at man hadde fått tillatelse fra de fleste tyske delstatene, men ventet på noen.

- Vi håper vi kan starte neste år, men de nødvendige godkjennelser fra de føderalte statene er ennå ikke gitt. Hessen og Rheinland-Pfalz har allerede godkjent dette. Nordrhein-Westfalen vil snart følge etter.

Så spørsmålet er nå om tyskerne har samlet beina og når dette i så fall blir tilgjengelig som spill for oss nordmenn. Inntil videre er potten på den norske Lottoen på 15 millioner kroner, med 2,7 millioner i Jokerpotten på toppen av det.

Spill uten kortleser
For å levere Lotto, Tipping og Norsk Tippings øvrige spill på nett, har spillerne helt fra starten vært nødt til å bruke en egen kortleser.

Hvis du er en av mange som har irritert deg over å ha glemt kortleseren hjemme når du sitter på jobben og ønsker å spille på Bjørndalen, Northug eller en spennende fotballkamp, kan vi glede deg med at det nå går an å levere spill uten kortleser.

Norsk Tipping har akkurat lansert en betaversjon av en spilløsning basert på mobilidentifikasjon.

For å levere spill på den nye måten, må du klikke deg inn på denne lenken og følge instruksjonene.

Du må være kunde hos Norsk Tipping med mobilnummeret registrert for å kunne benytte deg av løsningen. Registrer deg som kunde her .

Slik spiller du Viking Lottoog Tippingpå nett og mobil
Klikk her for å spille på nett.
Klikk her for å spille på mobilen

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken