Everton har underprestert kraftig denne sesongen. Nå er det på tide at Richarlison og de andre stjernespillerne til Everton løfter seg. 
Everton har underprestert kraftig denne sesongen. Nå er det på tide at Richarlison og de andre stjernespillerne til Everton løfter seg.  Foto: Andrew Yates (Reuters)

Søndagsdobbel til over seks ganger innsatsen

Nå er det på tide at Everton-stjernene levere.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Tippetips: Tottenham - Manchester United på kupongen
Oddssingel PL: Solskjær får trøbbel på Wembley
Oddssingel La Liga: Real Madrid ligner ikke seg selv
V75 Mantorp: Stor V75-jackpot med 2,6 mill ekstra
V4 Ålborg: Birger Jørgensen blir sentral
Live: Overgangsvinduet januar 2019
Premier League: Alle Premier League-overgangene i januar

Søndagens langoddsprogram har sitt soleklare høydepunkt i Premier League-kampen mellom Tottenham og Manchester United. Den første virkelige testen for Ole Gunnar Solskjær som United-manager. I tillegg er det kamp mellom Everton og Bournemouth. I Spania skal både Barcelona, Atlético Madrid og Real Madrid i aksjon og det er også noen seriekamper fra Ligue 1. Håndball-VM for menn ruller på og det seks kamper søndag. I tillegg er det to kamper i Eliteserien for kvinner her hjemme og det er masse vintersport på menyen.

NB! Onsdag er det 69 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Everton – Bournemouth (Handikap fulltid 0-1) 2,65 – 3,60 – 1,95 H (spillestopp kl. 1510)

Desember var en forferdelig måned for Everton. De har kun vunnet én av de siste åtte kampene i Premier League.

Statistikken viser 1-2-5. Tre av tapene har kommet mot topp tre-lagene i Premier League, men de to siste tapene har kommet mot middelmådige lag som Brighton og Leicester.

Sist helg gikk de videre i FA-cupen da de slo Lincoln City 2–1 hjemme på Goodison Park. Nå håper de å komme tilbake på vinnersporet i Premier League.

Heldigvis for Marco Silva, så møter Everton et skaderammet Bournemouth-lag som også sliter. The Cherries har kun vunnet to av de siste elleve kampene, og sist helg røk de ut av FA-cupen etter å ha tapt hjemme mot Brighton.

Nå skal det sies at Bournemouth hadde et tøft kampprogram. De har tapt mot Manchester United to ganger, Arsenal, Manchester City, Spurs og Liverpool i denne perioden. Tapene mot Newcastle og Wolves derimot er vanskeligere å bortforklare. De svake resultatene har gjort at Bournemouth har falt ned til tolvteplass med 27 poeng. De har like mange poeng som Everton på ellevteplass, men dårligere målforskjell. Begge lagene ligger likevel bare fire poeng bak en Europa League-plass, så de har fortsatt masse å spille for.

Jeg venter en underholdende kamp med to offensive lag. Det har vært scoret tre mål eller mer i åtte av de ti bortekampene til Bournemouth i Premier League, og det har vært scoret over tre mål i seks av de siste åtte kampene mellom Everton og Bournemouth.

Everton har egentlig en veldig bra spillerstall, og jeg mener de har underprestert denne sesongen. Jeg venter fortsatt på at de skal løsne for dem. Kanskje det skjer i denne kampen.

Jeg forsøker meg på et litt vågalt tips her. Jeg tror at Everton vinner med to mål eller mer mot et svekket Bournemouth-mannskap. Det gir 2,65 i odds. Denne kan ikke spilles som singel. Derfor kombinerer jeg denne med en kamp fra La Liga.

Athletic Bilbao – Sevilla B 2,50 (spillestopp kl 16.10)

Disse to lagene kommer til å være lei av hverandre når neste uke er omme.

Athletic Bilbao og Sevilla skal møtes tre ganger i øpet av én uke. På torsdag vant Sevilla 3–1 på bortebane i Copa del Rey, og de har oppholdt seg i Baskerland før søndagens ligakamp på San Mames.

Sevilla skal forsøke å bryte en elendig bortestatistikk i ligaen på denne banen. Andalucia-laget har nemlig tapt de åtte siste kampene i La Liga på San Mames.

Denne kampen er viktigere for begge lagene enn det torsdagens cupkamp var. Athletic vaker like over nedrykksstreken og trenger sårt poeng, mens Sevilla kjemper om en Champions League-plass neste sesong.

Tapet mot Sevilla var det første etter at Gaizka Garitano tok over som trener i Bilbao. Likevel har trenerbyttet hatt en positiv effekt. Baskerne har tatt åtte poeng på de fire siste ligakampene, men det er kun målforskjellen som skiller Bilbao og Rayo Vallecano som er på nedrykksplass.

Sevilla beskrives som dark-horses i tittelkampen, og denne kampen vil gi oss en indikasjon på om det stemmer. I likhet med Atlético Madrid har også Sevilla spilt for mye uavgjort på bortebane denne sesongen, og det gjør at avstanden frem til Barcelona er syv poeng. Med seier mot Athletic vil imidlertid gapet kun være fire poeng. Da er det fortsatt liv i gullkampen i La Liga.

Det er en viss U-fare i denne kampen, men jeg har størst tro på Sevilla som forsterker laget med offensive spillere som Pablo Sarabia og Wissam Ben Yedder før søndagens kamp.

Sevilla kan ta sin andre seier mot Bilbao på San Mames på fire dager. Oddsen er 2,50. Denne kombinerer med hjemmeseier til Everton med to mål eller mer. Det gir en frisk søndagsdobbel.

Søndagens dobbel er Everton-seier med to mål eller mer + Sevilla. Denne kombinasjonen belønnes med 6,63 i odds. Spillestopp er klokken 1510.

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør