Foto: Francisco Bonilla (Reuters)

Søndagskupong med gigantpott

Bonuspotten er på hele 5,2 millioner kroner. Sjekk våre tippetips.

Kommersielt

Søndagens tipsmeny fra Sportspill.no:
Odds: Tar sin niende hjemmeseier
Odds: Roma henger seg på Milan
Odds: Lesernes oddstips søndag
Lotto: Er dette din lottorekke?

Søndagskupongen er virkelig internasjonal denne søndagen, da det er kamper fra sju forskjellige ligaer (om vi deler La Liga og Segunda i to). Kun en kamp fra England og det er fjerderundekampen mellom Fulham og Tottenham i FA-cupen. Det ligger store penger i luften.

Bonuspotten er nå på 5,2 millioner kroner.

1. Fulham - Tottenham
Prestisjefylt London-derby melllom to lag i brukbar form dette. Før onsdagens bortetap mot Liverpool (0-1), hadde hjemmelaget 4-1-1 på de seks foregående kampene. Ingen nye skader for Fulham siden sist, og manager Mark Hughes ka mønstre en bra ellever her.

Gareth Bale er uaktuell for Spurs, ellers det kun langtidsskadde Ledley Ling og Tom Huddlestone som savnes hos bortelaget. Kun ett tap på de siste ti kampene nå uansett turnering, borte mot Everton (1-2) 5. januar.

Veldig åpen affære dette, det står 1-4-2 på de siste sju tilsvarende og denne kampen kan nok bikke i begge retninger. HUB.

OBS: Nå kan du spille uten kortleser

2. Espanyol - Villarreal
Hjemmelaget er en av årets store overraskelser i La Liga og ligger helt oppe femteplass når sesongen er halvspilt. Formidable 8-0-1 på hjemlig gress, og nå står laget også med to strake borteseire (mot Sevilla og Getafe). Viktige Pablo Osvaldo er fortsatt skadet (har vært ute i de tre siste kampene som alle likevel er vunnet). Raul Baena er også aktuell, mens javi Lopez er ventet tilbake.

Bortelaget har vært kraftig rammet av skader en periode nå, men har likevel 4-0-1 på de fem siste i ligaen. Sentrale Angel Lopez, Nilmar og Marcos Senna er fortsatt ute. 3-2-4 er fasiten etter ni bortekamper for Villarreal som i øyeblikket innehar den svært viktige tredjeplassen (som gir direkte CL-plass). Det er to poeng ned til Valencia på fjerde og fem poeng ned til dagens motstander.

1-5-2 på de åtte siste tilsvarende oppgjørene, søndag tror vi det en bra sjanse for at hjemmelaget vinner. H.

3. Osasuna - Real Madrid
Kun ett poeng ned til nedrykk for hjemmelaget nå etter å ha tapt den viktige bunnkampen mot Almeria sist helg. Og det er bortestatistikken som er den viktigste grunnen til det, kun to poeng er tatt på elleve bortekamper (0-2-9). Hjemme går det vesentlig bedre med 4-4-1 på ni hjemmekamper og eneste tapet er kommet mot Barcelona (0-3).

Viktige Masoud Shojaei og Javad Nekounam er ventet tilbake fra Asiamesterskapet til søndagens kamp, nå mangler kun Walter Pandiani og Nacho Monreal av de som har spilt en del denne sesongen.

Real Madrid henger på Barcelona så godt de kan, men avgå altså to svært viktige poeng i siste bortekamp mot Almeria (1-1). Overbeviste heller ikke mot Mallorca sist helg (1-0). Khedira, Pepe og Gonzalo Higuain mangler, men det er stor bredde i stallen som vi vet. 6-3-1 er tallene på bortebane for Real Madrid.

Det står 1-2-4 på de siste sju tilsvarende og vi utelukker ikke helt at hjemmelaget kan ta poeng her. UB.

4. Atletico Madrid - Athletic Bilbao
Spillernes skrekk Atletico Madrid mot bortesvake (men dog formsterke) Atheltic Bilbao. Hjemmelaget må unnvære Raul Garcia som er suspendert, og det er tvilsomt om Aguero rekker kampen. Reyes og Suarez er skadet. Brukbare 6-2-2 på hjemmebane.

Atheltic Bilbao ligger på en flott sjetteplass, mest takket være en solid hjemmestatistikk (8-0-3). Borte går det som vanlig trått (2-2-5). 4-1-1 på siste seks i serien (kun to av disse er spilt borte). Ingen fravær av betydning for bortelaget.

4-2-3 på de siste ni tilsvarende, Bilbao har vunnet to av de tre siste tilsvarende og vi utelukker ikke at baskerne kan vinne igjen. HUB.

5. Tenerife - Girona
Trøstesløs sesong for Tenerife etter nedrykket fra Primera, og laget ligger helt sist i Segunda. Scorer lite mål og sliter med å avgjøre kamper. Trener Mandia har fått sparken og sesongens tredje trener er hentet inn. Hjemme står laget med labre 2-4-5, mens formen viser 0-4-2 på siste seks. Mannskapsmessig ser det faktisk veldig bra ut.

Bortelaget Girona ligger på tolvteplass i den rekordjevne serien. Og det er kun fire poeng ned til nedrykksstreken. 1-4-6 er fasiten etter ni bortekamper. Brukbar form med 3-2-1 på siste seks i serien.

Hjemmelaget vant begge innbyrdes kampene for to år siden, det omvendte møtet vant Girona med 4-2.

Åpen affære dette, men vi tror ikke hjemmelaget taper. HU.

6. KV Mechelen - Anderlecht
Middelhavsfarer Mechelen har sin klare styrke på hjemmebane med 5-4-1 og sterke 15-6 i målforskjell. Men to av de beste spissene er dessverre uaktuelle nå og det svekker laget mye.

Anderlecht har tre poengs ledelse ned til andreplasserte Genk (som slo Beerschot fredag). Knallsterke 10-2-0 på de siste tolv i ligaen og 8-2-2 er gode tall på bortebane for Belgias beste lag i øyeblikket. Lite problemer med mannskapet.

2-0-7 på de ni siste tilsvarende, og med tanke på fraværene til hjemmelaget heller dette veldig mot borteseier. B.

7. St. Truiden - AA Gent
Bunn mot topp dette. Hjemmelaget har dog bra klaring til de to nederste plassene (sju poeng), men er havnet litt i ingenmannsland. Brukbare 5-0-4 på hjemmebane, borte er kun fem poeng hentet.

Gent ligger på tredjeplass, men har hele åtte poeng opp til Genk på andreplass (dog en kamp til gode). 5-2-3 er ålreit bortestatistikk. Midtbanespilleren Bernd Thijs er suspendert.

Det står 1-2-4 på siste sju tilsvarende, og i mangel av gode sikkeralternativer bruker vi Gent her. B.

8. Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach
Ingen god start for hjemmelaget etter juleferien, med to strake tap. Hjemmetap for Hannover (0-3) og bortetap for HSV (0-1). Gjorde ellers en bra høstsesong. Caio er blitt skadet, ellers er det får viktige fravær for hjemmelaget. Variable 4-1-4 på hjemmebane og har tatt like mange poeng borte som hjemme.

Borussia tok en viktig trepoenger borte mot Nürnberg nest sist, sist var det tilbake til hverdagen med 1-3 tap hjemme for Leverkusen. Ligger utsatt til nederst på tabellen, og har seks poeng opp til kvalikplassen. Opptrer svært variabelt. Viktige Igor De Camargo (a) og Sebastian Scachten (f) ble begge skadet sist. Har faktisk tatt ni av sine tretten poeng på bortebane.

3-0-2 på de siste fem tilsvarende. HB.

9. Bordeaux - Nice
Etter en god periode før jul, har det kladdet litt for hjemmelaget på nyåret med to strake tap, der cuptapet mot Angers var spesielt forsmedelig. Ingen problemer med mannskaper for trener Jean Tigana. 3-5-2 er ingen spesielt imponerende hjemmestatistikk.

Blodfattige Nice (kun 14 mål på 20 kamper) ligger utsatt til og har kun to poengs klaring ned til streken. Formen er helt på det jevne, men er ikke så aller verst borte (1-5-4). Heller ikke bortelaget har noen skader av betydning.

Det står meget sterke 9-2-0 i de elleve siste tilsvarende i favør hjemmelaget, men årets utgave av Bordeaux er nok ikke blant de sterkeste de senere årene. H.

10. Nancy - Montpellier
Oppgjør mellom lag nummer 13 og lag nummer sju i den rekordjevne Ligue 1. Nancy har kun fire poengs luke til nedrykkstreken, men er samtidig ikke mer enn fem poeng bak Montpellier. To strake bortetap etter nyttår (mot Toulouse og Lille). Kun Paul Alo'o Efoulou mangler av sentrale spillere. 4-1-5 er hjemmestatsen.

Montpellier har fulgt opp fjorårets sensasjonelle sesong (femteplass) på en flott måte. Har fortsatt sin styrke på hjemmebane, men 3-3-4 på fremmed gress er ikke håpløst.

Det endte uavgjort og 0-0 i tilsvarende oppgjør forrige sesong, i dag tror vi sterkt på hjemmeseier. H.

11. Monaco - Marseille
Champions League-finalisten fra 2003 Monaco, ligger altså nest sist på den franske tabellen og kun fortapte Arles ligger bak. Det er imidlertid tett i bunnen, og en trepoenger søndag sender Monaco på trygg grunn. Mamoddou Diarra er hentet fra Real Madrid, mens Gregory Lacombe er hentet på lån fra Montpellier. Nicolas Nkoulou er suspendert.

Hjemmestatsen er ikke bedre enn 2-5-3 for hjemmelaget som kapret er sterkt poeng borte mot Auxerre i sin hittil eneste ligakamp på nyåret.

Ambisiøse Marseille hadde en skuffende høstsesong og er ikke bedre enn nummer fem. Åtte uavgjort på de 20 første ligakampene er en vesentlig årsak til dette. Borte er det blitt 3-4-3. Brandao er suspendet, mens Valbuena er skadet.

Fire strake seire til Marseille i tilsvarende oppgjør, men et forsterket Monaco tilmåles poengsjanse. UB.

12. Juventus - Udinese
Formsvake Juventus mot feiende friske Udinese. Dessverre for Juve så er spissproblemene fortsatt store. Verken Amauri, Quagliarella, Iaquinta eller Luca Toni er aktuelle og evigunge Del Piero må fortsatt styre "butikken". Felipe melo returnerer i det minste etter karantene. Greie 5-3-2 på hjemmebane og det er fortsatt ikke mer enn ni poeng opp til ledende Milan.

Udinese holder form og har 3-1-0 på sine fire siste i ligaen. Slo Inter fortjent 3-1 hjemme sist helg, og superspiss Antonio Di Natale holder knallform. Har fortsatt sin styrke hjemme (7-1-2) og med litt bedre bortestatistikk (3-2-6) hadde Udinese vært helt i toppen.

2-0-1 på de tre siste tilsvarende. Vanskelig kamp dette, vi utelukker ikke en ny overraskelse fra Udinese. HUB.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

Tipping Søndag, frist: 30.01.2011 16:55
1. Fulham - Tottenham U
2. Espanyol - Villarreal H
3. Osasuna - Real Madrid U B
4. Atletico Madrid - Athletic Bilbao H U B
5. Tenerife - Girona H U
6. Yellow-Red KV M - Anderlecht B
7. St.Truiden - KAA Gent B
8. Eintracht Frank - Borussia Mönche H B
9. Bordeaux - Nice H
10. Nancy - Montpellier H
11. Monaco - Marseille U B
12. Juventus - Udinese H U

432-rekker:

Tipping Søndag, frist: 30.01.2011 16:55
1. Fulham - Tottenham H U B
2. Espanyol - Villarreal H
3. Osasuna - Real Madrid U B
4. Atletico Madrid - Athletic Bilbao H U B
5. Tenerife - Girona H U
6. Yellow-Red KV M - Anderlecht B
7. St.Truiden - KAA Gent B
8. Eintracht Frank - Borussia Mönche H B
9. Bordeaux - Nice H
10. Nancy - Montpellier H
11. Monaco - Marseille U B
12. Juventus - Udinese H U B


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus