Gå til sidens hovedinnhold

Snur det for Wolves uten Solbakken?

Kampen mellom Ståle Solbakkens og Henning Bergs tidligere klubber topper fredagskupongen.

Sportspills meny fredag
V65 Biri: Gunnar sikrer fredagscashen
Premier League: Skaderapport

V75 Leangen: Nå skal du spille V75
Oddstips: Våkn opp, Llorente
Tippetips: Snur det for Wolves?

Fotball: Har dommere favorittlag?
Odds og tipping: Årsregnskap 2012

En av årets mest franske tippekuponger ligger foran oss. Øverst finner vi Championship og Primera Division, mens de ti neste kampene er hentet fra fransk Ligue 1 og Ligue 2.

Bonuspotten er oppe i 1.150.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong. Leveringsfristen er klokken 18.55.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

1. Wolverhampton Wanderers - Blackburn Rovers
Championship. Det hadde vært artig om Solbakken og Berg fortsatt var på plass som managerne når disse klubbene møtes igjen, men det begynner dessverre å bli tynt med nordmenn i Championship. Wolves har nylig ansatt waliseren Dean Saunders som manager, han kommer fra suksess med Doncaster på nivået under, og som spiller var han aktiv på toppnivå i nesten 20 år, for Derby, Liverpool, Aston Villa, Galatasaray og Benfica, blant annet. Wolves-formen er svak, som vi vet, 0-1 for Luton i FA-cupen var det fjerde strake tapet og man har 1-0-4 på de fem siste i ligaen. Men i dag re-startes alt.

Skadefravær var et stort problem for Solbakken, og i sin første kamp med laget mangler Saunders en del spillere, blant annet Doumbia (m), som har pådratt seg en strekk, og som ellers skulle spilt for Mali i Afrikamesterskapet. Fra før er Boukari, Edwards, Mouyokolo, Hennessey, Hunt og Elokobi ute. Sigurdarson og Peszko er tilbake fra skader.

Blackburn har fått et oppsving etter at Henning Berg forlot klubben. Under midlertidig ledelse av trenerne fra juniorlaget og reservelaget, har det blitt solide seire over Barnsley og Nottingham Forest i ligaen, og på lørdag gikk Rovers videre i FA-cupen med 2-0 over Bristol City. 3-7-3 borte i ligaen.

Todd Kane (f) er kommet på lån fra Chelsea og får ventelig sin debut her, da høyreback Adam Henley er ny på skadelisten. Etuhu (m) og Robinson (k) er stadig ute. Kveldens kamp blir trolig den siste for vikarmanager Bowyer, og vinner Blackburn denne også har Bowyer vunnet fire av fire mulige i løpet av sitt vikariat. Det er han nok veldig lysten på.

Her er det noen nye og ukjente faktorer. Det har snudd for Blackburn etter at de byttet manager, men vil det snu for Wolves på samme måte, like raskt? Vi tror det blir enten-eller fra Wolves i kveld. HB i kamp 1.

Se kampen live på TV 2 Sumo

2. Athletic Bilbao - Rayo Vallecano
Primera Division. AC Bilbao tok en tidlig ledelse borte mot Levante forrige runde, men viste raskt at de ikke hadde så mye mer å by på utover i kampen og røk fortjent 1-3. Det var deres andre strake tap, de tapte 0-2 hjemme for Real Zaragoza før jul. Bilbao er helt enkelt ikke like sterkt denne sesongen, laget ble filleristet av alt oppstusset før sesongen da målmaskinen Llorente ville bort og Javi Martinez reiste til Bayern München, og det er som om de vakler litt fortsatt. Det finnes mye talent i laget, de holder nivået, men San Mames fremstår ikke som det fortet det har vært. 4-2-3 er tallene her. Betis, Getafe og Zaragoza har vunnet her, det er uvanlig kost fra baskerne.

Laporte (f) er suspendert. Aurtenetxe (f) er usikker, mens Ruiz de Galarreta (m) og Inigo Perez (m) har vært ute en stund. Slik kan hjemmelaget starte:

Iraizoz – Iraiola, Ekiza, Amorebieta, Marchos – Susaeta, Ander, Gurpegi, Muniain – Llorente, Aduriz

Rayo Vallecano fikk både mandagskamp og fredagskamp denne uken, og har ikke fått hvilt eller trent så mye som vanlig etter den fine 3-1-seieren hjemme mot Getafe mandag. Her kontret de motstanders forunderlig svake forsvar i senk, det var bare å ta med seg ballen fremover og runde den ene etter den andre Getafe-forsvaren. Rayo burde vunnet rundt 6-1. I dag blir det antagelig tøffere, man vil ikke få like mange målsjanser. Formen er meget god, tre strake kamper er vunnet, blant annet slo man Valencia 1-0 på forrige reise. 3-0-5 borte totalt.

Labaka (f) og Nacho (f) mister denne kampen, og fra før er Jose Carlos (m) og Rodri (f) ute.

Cobeno – Casado, Amat, Galvez, Tito – Fuego, Trashorras – Piti, Dominguez, Vazquez – Baptistao

Vi frykter for Rayo Vallecanos del at de kan bli offer for sitt tette kampprogram. Hjemmelaget så svake ut sist, men er nesten nødt til å heve seg i dag, etter to usle tap. H i kamp 2.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

3. Paris Saint Germain - Ajaccio
Ligue 1. PSG har sett veldig sterke ut den siste tiden. De fire siste i ligaen er vunnet, og de inkluderer 4-0 borte mot Valenciennes, 3-0 borte mot Brest og 1-0 hjemme mot Lyon, og over nyttår har man vunnet en treningskamp mot Lakhwiya fra Qatar og slått Arras 4-3 i Coupe de France. Zlatan, Lavezzi og de andre bøtter inn mål og PSG leker med motstanderne. Før helgens runde topper de Ligue 1 på bedre målforskjell enn Lyon og Marseille.

Den brasilianske spissen Lucas Moura er foreløpig sistemann inn døra på Parc des Princes. Den talentfulle 20-åringen er ferdig med sesongen for Sao Paulo og er nå PSG-spiller. På skadelisten i dag står Hoarau (a), Nene (m), Bodmer (m) og van der Wiel. Tiéné og M. Sissoko er ute grunnet Afrikamesterskapet.

Ajaccio er tre poeng over streken og formen er svak. 2-3 for Troyes og 2-4 for Rennes var de to siste før juleferie i ligaen, og sist lørdag røk man ut av Coupe de France på straffer for Rouen. Nå handler det om å overleve i ligaen for korsikanerne, som har blitt trukket to poeng. 2-3-5 på bortebane kunne vært verre.

Tiberi (m), Faty (m), Eduardo (a) og Oberhauser (k) er ute med skader, men Eduardo er med i troppen likevel. I tillegg mangler Medjani, Belghazouani, Diarra, Diawara og Mostefa, alle er tatt ut til Afrikamesterskapet.

Det er vanskelig å se PSG tape i disse dager, det ser ut til at de nå har nådd det skyhøye nivået de har betalt hundrevis av millioner for å oppnå. Når et svekket Ajaccio står på andre halvdel blir markeringen H i kamp 3. PSG er kupongens største favoritt, men vi tror ikke på noe sjokk her.

4. Saint-Etienne - Toulouse
Ligue 1. Saint-Etienne klarte ikke å score ett eneste mål i de fem siste ligakampene før jul, og er nede på en 10. plass. Tap 0-1 for Lyon og 0-2 for Lorient i de to siste på dagens bane. Sist søndag løsnet det litt, man vant 3-2 borte mot Caen i en cupkamp. 5-1-4 på hjemmebane, og nå blir det spennende å se om den svake formen vedvarer. Cup-seieren kan være en liten indikasjon på at formen er tilbake.

Brandao (a) er tilbake og nyankomne Mollo (a) er også med i troppen, men Alonso (m), Nicolita (m) og Diomande (m) står på skadelisten. Ghoulam (f) og Gradel (a) er ute grunnet Afrikamesterskapet.

Toulouse rundet av før jul med 2-0 hjemme mot bunnlaget Sochaux, en meget viktig seier som satte en stopper for en svak periode for Daniel Braatens klubb. På bortebane har Toulouse fått til veldig lite i det siste, med 0-2 for Lille, 0-1 for Lorient, 0-1 for Nice og 0-1 for Bordeaux i de fire siste. Sist lørdag tok man derimot en borteseier igjen, 1-0 mot Boulogne i cupen.

M'Bengue (f) skal være tilbake fra suspensjon nå, men Abdennour (f) og Tabanou (m) mangler.

Vi tror Saint-Etienne har hatt godt av en liten juleferie. De er et habilt hjemmelag og vi gir dem full tillit her, siden Toulouse lenge har vært svake på bortebane i ligaen. H i kamp 4.

5. Nantes - Nîmes Olympique
Ligue 2. Nantes har tatt ledelsen i Ligue 2, poenget foran ambisiøse Monaco. De er ubeseirede på ni strake kamper i ligaen og har sterke 6-4-0 hjemme. Kun fem baklengsmål hjemme på Stade de la Beaujoire. Seier også i cupen sist helg, amatørlaget Dieppe ble slått 3-2.

Nimes var gode før jul og tapte ingen av sine fire siste. De tok til og med poeng i Monaco, 1-1 ble det der. Med 2-3-5 på reise er de et helt gjennomsnittlig bortelag, og de har lagt seg til midt på tabellen. Tap 2-3 borte for Lille i cupen sist lørdag.

Nantes har hatt et godt tak på Nimes de siste sesongene, og nå er de bedre enn på lenge. Vi tror på hjemmefavoritten. H i kamp 5.

6. Angers SCO - Clermont Foot
Ligue 2. Angers rundet av med tre strake seire før jul, og nå skiller bare målforskjellen opp til 3. plass og opprykk. Men det er jevnt. 5-2-3 på eget gress er greit levert av Angers, de er vriene å score på her. Sist lørdag tapte man cupkampen i Niort 2-3.

Clermont har ikke vært til å stole på den siste tiden. Det er spesielt at de har tapt fire strake hjemmekamper, mens de har 3-3-0 på de seks siste bortekampene. Nå er Clermont blant de bedre bortelagene, med 3-4-2 totalt. Vi har ikke sett dette laget denne sesongen, men kanskje trives de med å være outsidere og spille uten press på bortebane. De tapte hjemme for dagens motstander i sesongens omvendte oppgjør, men vant 2-1 her i fjor.

Dette er et spennende tippeobjekt, for hjemmelaget har hele 63 prosent på folkerekka, bortelaget bare 16 prosent. Nå har Clermont vært forbausende gode på bortebane over tid, og de overrasket med seier her i fjor. Alle tegn må med, og vi håper på borteseier for premienes skyld. HUB i kamp 6.

7. Havre AC - EA Guingamp
Ligue 2. Le Havre viser god form med 4-0-1 på de fem siste i ligaen. Le mans er slått 1-0 og Tours 3-0 i de to siste på Stade Oceane. Man er blant de bedre hjemmelagene med 5-2-2 totalt, og etter premieretapet hjemme for Arles er det bare Clermont som har vunnet her. 3-1 borte mot Belfort i cupen sist helg.

Erick Mombaerts er ny manager hos Havre, dette er hans første kamp. Han kommer fra trenerjobber for Frankrikes U18- og U21-landslag, og Toulouse, Cannes, Guingamp og PSG før det. Det skal ikke være snakk om nye, sentrale fravær hos hjemmelaget. Louvion (f) og fire mindre viktige spillere er ute. Toure (f) og Bonnet (m) returnerer fra skader. Klubben forteller videre at Pontdemé (k) er ny i stallen, mens Nouri, Samba og Placide har reist. Dette er kveldens tropp:

Boucher, Pontdemé - Rivierez, Genton, Touré, Le Marchand, Mendy, Mombris - Zola, Bonnet, Malfleury, Mahrez, François, Mesloub - Rivière, Koné.

Guingamp har ikke tapt i ligaen siden 28. september. 5-5-0 på de ti rundene siden da har 5. plass og heng på lagene på opprykk. Man har riktignok feilet med å score i de to siste hjemmekampene, 0-0 mot Arles og Ajaccio GFCO var litt skuffende. Sist helg spilte man jevnt med Marseille i cupen, men tapte til slutt i ekstraomgangene.

Pereira (f), Mamadou Samassa (k) og toppscorer Mustapha Yatabare (a) meldes ute til kveldens kamp, de to sistnevnte er tatt ut til Afrikamesterskapet, og dette er fravær som svir.

Havre er meget sterke på eget gress og vi gir dem gode sjanser mot Guingamp når bortelaget har et par sentrale fravær. H i kamp 7.

8. Ajaccio GFCO - FC Istres
Ligue 2. Lillebror i Ajaccio, Gazélec Football Club Ajaccio, sliter med å ta nok poeng etter opprykket. Før fredagens runde er de på nedrykk, tredje sist, med tre poeng opp til trygg plass. 2-5-2 på eget gress er ikke godt nok, men de slo Laval 3-1 i forrige hjemmekamp. Sist helg ble det cup-tap 0-2 i Monaco.

Istres har tapt sine fire siste bortekamper og har falt litt av i opprykksstriden. 2-2-5 på bortebane er ikke stort. Da var det morsommere i Coupe de France på mandag, når man slo ut Ligue 1-klubben Valenciennes etter 1-1 til ordinær tid, 3-3 etter ekstraomganger og 4-3 til Istres på straffer.

Her er det ikke så lett å se en vinner. Uavgjort skal med på kupognen, og garderingen blir hjemmeseier, da GFCO er vanskelige å slå her og Istres har vunnet under halvparten av bortekampene sine. HU i kamp 8.

9. Dijon - Le Mans
Ligue 2. Sterk avslutning på 2012 av Dijon, som vant de tre siste hjemmekampene sine og spilte 1-1 borte mot Arles før de tok ferie. 6-3-1 på eget gress er blant de aller beste. Siden de er svake på bortebane ligger de ikke høyere enn på 7. plassen. Dijon er ute av begge cupene og konsentrerer seg om ligaen og opprykk.

Le Mans hadde to vriene kamper før jul og tapte begge, 0-1 i Havre og 2-3 hjemme for Monaco. Formen er svak og de er ligaens svakeste bortelag med 1-2-7 totalt. Coupe de France satser de tydeligvis ikke på, 1-2 hjemme for Le Poire Sur Vie sist lørdag var svakt.

Hjemmelagets store styrke på eget gress og lagenes formutvikling taler for hjemmeseier. H i kamp 9.

10. Lens - AC Arles-Avignon
Ligue 2. Lens er blitt vanskelige å slå, de står med 5-5-0 på de ti siste rundene og på søndag slo de Rennes 2-1 i cupen. 6-10-3 totalt gir 8. plass, man rykker ikke opp når det bare blir ett poeng i de fleste kampene.

Arles har heller ikke tapt i ligaen på en stund, 1-4-0 på de fem siste. Som bortelag har man 2-3-4 totalt og sist ble det 0-0 mot Guingamp. I Coupe de France på søndag var man enorme favoritter borte mot amatørlaget Avenir Lozere fra nivå 7, men tapte 0-2. Dette skal ha slått dårlig an hos klubbens ledelse og en ny, laber innsats i dag tåles neppe.

Det har blitt 0-0 i de to siste innbyrdes og disse lagene ser ut til å være fornøyd med ett-poengere. Vi utelukker borteseier og markerer HU i kamp 10.

11. Chamois Niort FC - Tours
Ligue 2. Opprykker Niort sliter tungt og ligger på nedrykk etter 0-4-6 på de ti siste rundene. Før jul tapte de 1-3 hjemme for det eneste lag de har under seg, kriserammede Sedan, en skikkelig nedtur. 2-6-1 hjemme totalt, og alle uavgjortene kan koste dem plassen. Opptur i cupen lørdag med 3-2 hjemme mot Angers, og med det har Niort om ikke annet så hvert fall scoret mål i sine fire siste spilte.

Tours er habile hjemme og holder seg rundt midten av den grunn, mens ti reiser har gitt 1-4-5. De vant ingen av de fire siste før jul og formen ser ikke spesielt god ut. 3-1 hjemme mot Red Star Saint-Ouen i cupen lørdag, men det resultatet trenger ikke bety at vinden har snudd.

Igjen en kamp som ligner en uavgjort på papiret. Vi skal likevel gardere, for Niort har slått både Dijon og Caen på dagens bane og før eller siden slår de til med en ny hjemmeseier. Hvorfor ikke i første runde etter juleferien. HU i kamp 11.

12. Châteauroux – Sedan
Ligue 2. Chateauroux leder uavgjort-konkurransen i Ligue 2 med 3-12-4 totalt og 3-6-0 hjemme. De har ikke vunnet noen av de åtte siste og nedrykk er bare fire poeng unna. Søndag tapte de 2-3 for Bordeaux i Coupe de France.

Sedan er midt i en turbulent sesong med mye utenomsportslige problemer som har gått ut over prestasjonene. 3-5-10 totalt gir sisteplass, men Sedan er et lag som skal ha mye mer inne, så toget er på ingen måte gått. Borteseier mot Niort og 0-0 hjemme mot Nantes i de to siste før jul.

Selv om hjemmelaget er ubeseirede, tror vi ikke de får det enkelt her. Sedan viste seg fra en mindre dårlig side før jul, og kan stjele med seg ett poeng. HU i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 96-rekker

Klikk her for å levere vår 432-rekker

96-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 11.01.2013 18:55
1. Wolverhampton Wanderers - Blackburn Rovers H B
2. Athletic Bilbao - Rayo Vallecano H
3. Paris Saint Germain - Ajaccio H
4. Saint-Etienne - Toulouse H
5. Nantes - Nîmes Olympique H
6. Angers SCO - Clermont Foot H U B
7. Havre AC - EA Guingamp H
8. Ajaccio GFCO - FC Istres H U
9. Dijon - Le Mans H
10. Lens - AC Arles-Avignon H U
11. Chamois Niort FC - Tours H U
12. Châteauroux - Sedan H U

-

432-rekker:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 11.01.2013 18:55
1. Wolverhampton Wanderers - Blackburn Rovers H U B
2. Athletic Bilbao - Rayo Vallecano H
3. Paris Saint Germain - Ajaccio H
4. Saint-Etienne - Toulouse H U
5. Nantes - Nîmes Olympique H
6. Angers SCO - Clermont Foot H U B
7. Havre AC - EA Guingamp H
8. Ajaccio GFCO - FC Istres H U
9. Dijon - Le Mans H
10. Lens - AC Arles-Avignon H U
11. Chamois Niort FC - Tours H U B
12. Châteauroux - Sedan H U

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken