Baskeroppgjøret skulle vært spilt 16. februar, men ble utsatt på grunn av en brann på en søppelplass som skapte farlig luftforurensing. Eibar har tatt 19 av 27 poeng hjemme på Municipal de Ipurúa, men svikter også hjemmeformen for baskerne.

NB! Onsdag er det ca 109 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Eibar - Real Sociedad - B 2,30 (spillestopp kl 19.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Eibar gikk på sitt første hjemmetap siden starten av desember, med 1-2-tapet mot Mallorca på lørdag. I serien har de tre seire og én uavgjort siden 0-1-tapet mot Getafe 8. desember. De har i denne perioden vunnet mot Atletico Madrid (2-0), Granada (3-0) og Levante (3-0), i tillegg har de spilt uavgjort 1-1 mot Real Betis.

Elendig bortestatistikk for Sociedad

Lørdagens 1-2-tap gjorde at nedrykkstruede Mallorca puster Eibar i nakken. Baskerne ligger nå nede på en skuffende 16.-plass, og de har kun to poeng ned til Mallorca som er under nedrykksstreken.

Historien gir likevel Eibar grunn til å være optimistisk. De har nemlig ennå til gode å tape på hjemmebane mot Real Sociedad i La Liga. 25. mai 2014 rykket Eibar opp til øverste nivå i spansk fotball for første gang. Siden den gang har Eibar og Sociedad møttes fem ganger på Municipal de Ipurúa. Fire ganger har den baskiske miniputten vunnet og én gang har de spilt uavgjort.

Tirsdag tror vi Real Sociedad og Martin Ødegaard bryter skrekkstatistikken på bortebane mot Eibar.

Sociedad har hatt en fantastisk sesong. De har spilt seg frem til finalen i den spanske cupen, og henger fortsatt med i kampen om en Champions League-plass neste sesong. Martin Ødegaards lagkamerater vil med seier i baskerderbyet klatre opp til fjerdeplass på tabellen.

Onsdag er det ca 109 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Tre strake bortetap

Laget fra San Sebastián gikk på et knepent 0-1 tapt borte mot Barcelona på Camp Nou lørdag. Det var baskernes tredje strake bortetap.

Til tross for den skrale bortestatistikken, så har Sociedad vært god mot bunnlagene. De har vunnet tre av fire kamper mot de fem lagene i bunnen av tabellen. Gjestene viste også at de var flere hakk bedre enn Eibar i det omvendte oppgjøret i San Sebastián. Martin Ødegaard & Co. vant kampen 4-1 i slutten av november, og Ødegaard scoret 4-1-målet til Sociedad.

Martin Ødegaard er ute mot Eibar tirsdag kveld. Det skriver La Liga-eksperten Petter Veland, på sin Twitter-konto. Bakgrunnen for at nordmannen ikke spiller kampen er en smell han fikk i en duell med Sergio Busquets i kampen mot Barcelona i helgen.

Vi tror likevel Real Sociedad bryter den dårlige bortestatistikken mot baskernaboene tirsdag. Oddsen på Sociedad-seier er 2,30. Det er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset