*Nettavisen* Sportspill.

Solbakken kan få luke

Ståle Solbakken og FC København øker sin ledelse i danske Superligaen med hjemmeseier i kveld. Foto: Lars Baron (Getty Images)

FC København tar imot Odense hjemme i kveld og blir en av våre sikre på søndagens tippekupong.

06.12.15 11:39

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddstips 1: Klopp har gjort underverker
Oddstips 2: Sampdoria til sprek odds
Oddstips 3: Ole Einar aldri for gammel
Oddstips 4: Toni må berge Verona
Oddstips 5: Derby har fått opp farten
V64 Färjestad:
Jackpot med 1,2 mill ekstra
V65 Sørlandet:
Frekk banker i sør
V4/V5 Täby:
Herlig galoppsøndag i vente
TV-kampene/streaming:
Her er søndagens oversikt

Søndagens tippekupong beveger seg Europa rundt og består av kamper fra England, Spania, Tyskland, Danmark, Belgia, Frankrike og Italia. Ingen spillere klarte tolv rette på lørdagskupongen, og bonuspotten overlevde dermed og er på ca 2,1 millioner i dag. Innleveringsfristen er kl 16.55

Nederst i artikkelen vil du finne to leveringsklare forslag på hhv 96 rekker og 432 rekker. Bak hver kamp på kampomtalen er det markert hvilket tegn som er med på lite og stort forslag (parentes på stort forslag)

1. Newcastle - Liverpool B (B)
Premier League har vært alt annet enn forutsigbart hittil, men Newcastle har ikke vært veldig uforutsigbare. Magre 10 poeng på de 14 første seriekampene og laget ligger nest sist før denne kampen. Så ut til å være på rett vei etter 0-0 hjemme mot Stoke fjerde sist og 1-0 seier borte mot Bournemouth tredje sist, men det to siste har endt med åtte baklengsmål. Mark Williamson ble hentet tilbake fra låneavtale hos Wolves, men er blitt skadet. Heller ikke Cheick Tiote rekker kampen.

Liverpool måtte ha straffe for å få hull på Swansea hjemme sist helg, og imponerte ikke voldsomt da. Men på bortebane svinger det voldsomt av Liverpool for tiden. De to siste seriekampene borte har gitt hhv 3-1 seier mot Chelsea og 4-1 seier mot Manchester City og onsdag ble Southampton smadret 6-1 i ligacupens kvartfinale. Philippe Coutinho som har mistet Liverpools tre siste kamper er usikker også i dag, og Emre Can må sone karantene. Men Jordan Henderson er som kjent tilbake etter sitt lange skadefravær og Daniel Sturridge (som scoret to mål i cupkampen mot Southampton) kan få sin første ligastart på to måneder.

Tøff oppgave for Newcastle dette og Liverpool ser sterke ut om dagen, spesielt på bortebane. Sikker B.

2. Athletic Bilbao - Malaga H (H)
De to neste kampene er begge fra La Liga i Spania. Hjemmelaget har fire seire på de fem siste seriekampene og har løftet seg etter en litt svak sesongstart. Ligger på 8. plass før denne runden, og kan avanserer noen plasser med seier og om andre resultater går rett vei. 4-0-2 på eget gress.

Malage sliter og ligger tredje sist før denne runden, og a poeng med både Las Palmas og Levante. Borte er det helt natta, ingen mål er scoret og kun ett poeng er tatt.

4-4-0 på de åtte siste tilsvarende i Bilbao. Søndag er det svært mye som taler for hjemmeseier. Sikker H.

3. Sporting Gijon - Las Palmas HU (HUB)
Bunnoppgjør og såkalt sekspoengskamp i Gijon. Hjemmelaget ligger femte sist, men har kun to poeng til de tre nederste lagene. Sliter med målproduksjonen og har kun scoret fem mål på seks hjemmekamper (1-2-3).

Las Palmas ligger helt sist sammen med Levante og Malaga med ti poeng, men har kontakt med lagene over streken. Heller ikke Las Palmas scorer flittig, kun 10 mål totalt på 13 kamper og borte er ingen kamper vunnet (0-2-4).

To lag som scorer lite og sjelden vinner kamper. Helgardering. HUB.

4. Girona - Cordoba HU (HU)
Denne kampen er hentet fra Segunda, altså nest høyeste nivå i Spania. Hjemmelaget med spesielle 1-4-2 hjemme og 3-2-3 borte og ligger på 15 plass (totalt 22 lag i Segunda) og har 18 poeng. To poeng ned til streken og fem poeng opp til playoff forteller mye om hvor jevn denne serien er.

Cordoba topper serien etter 8-3-4 totalt og 2-2-3 på bortebane. Jevnheten i denne serien illustreres godt av at Cordoba tross serieledelse kun har to plussmål.

Girona tok sesongens første trepoenger i forrige hjemmekamp og taper svært sjelden hjemme. Cordoba har ikke prestert veldig godt på bortebane hittil tross serieledelse. HU.

5. Eintracht Frankfurt - Darmstadt H (HUB)
Tysk Bundesliga. Hjemmelaget nede på 13. plass før denne runden med 14 poeng, mest av alt grunnet svake 1-3-2 på hjemmebane. 0-2-2 på de fire siste og i kveld må viktige Aleksander Meier sone karantene etter sin utvisning borte mot Mainz forrige helg.

Nyopprykkede Darmstad har klart seg brukbart, og ligger på 12. plass før denne kampen med 15 poeng og har 2 poeng ned til Werder Bremen på kvalikplassen. 2-2-2 på bortebane, men formen viser ikke bedre enn 0-2-3 på de siste fem.

To lag som altså ikke viser toppform som møtes her. Normalt hjemmesterke Eintracht Frankfurt får tipset. HUB.

6. FC København - Odense H (H)
Fjorårets seriemester FC Midtjylland er ikke uovervinnelige lenger, og ettersom de tapte 1-2 borte for AGF Aarhus fredag kveld, vil Ståle Solbakken og hans FCK få luke på fire poeng ned til FC Midtjylland med seier i kveld. Solide 6-3-0 hjemme i Parken, men kommer fra to strake 0-0 kamper nå. Thomas Delaney og Danny Amankwaa er eneste spillere på skadelisten for Ståle Solbakkens mannskap.

Odense fikset treff for vårt oddstips mandag kveld, da Rasmus Falk scoret seiersmålet mot Esbjerg på overtid. Samme Falk kan for øvrig være på vei bort fra klubben. Ligger på 7. plass og ha sju poeng opp til serieleder FCK, og står med supervariable 7-3-7 på de 17 første seriekampene. 3-1-4 på bortebane. Keeper Kent Nielsen er ute, det samme er Lasse Kryger.

FC København kan altså få luke til FC Midtjylland i kveld med seier og gjør jobben? Sikker H.

7. Genk - Anderlecht HB (HB)
Fire lag har fått luke i den belgiske toppserien, men Genk er ikke blant dem og ligger på en skuffende 8. plass når 17 serierunder er spilt. Det er på bortebane det svikter (2-2-5). Hjemme i Genk viser tallene solide 5-0-3.

Anderlecht er sist blant de fire lagene som har fått luke og ligger på 4. plass med 5 poeng opp til serieleder Gent, men laget har to kamper til gode og kan teoretisk overta serieledelsen. Også Anderlecht er klart best hjemme (6-3-0), bortetallene er ikke bedre enn 3-2-2.

Det står 1-0-3 på de tre siste tilsvarende i Genk. HB.

8. Lokeren - Kortrijk HUB (HUB)
Belgisk toppserie også denne. Hjemmelaget nede på 13. plass (av 16 lag) etter meget svake 1-2-5 på hjemmebane, og ditto sterkere 4-1-3 borte. Har ikke mer enn to poeng ned til OH Leuven under streken, men har to kamper til gode. Står med 3-2-0 på de seks siste, alle seirene er kommet på bortebane.

Motstander Kortrijk oppe på 6. plass, men har åtte poeng opp til Anderlecht på 4. plass. Det er hjemmebane som gjelder for Kortrijk (5-4-0), bortetallene viser svake 1-3-4.

0-3-3 på de seks siste tilsvarende, og dette ser åpent ut. HUB

9. Bordeaux - Guingamp HU (HU)
Fransk Ligue 1. Hjemmelaget har etter to strake tap og 4-6-6 havnet under streken med sine 18 poeng, men vil med poeng i denne komme seg over streken igjen. Det er bortebane som det store problemet for Bordeaux, fattige fire poeng er tatt på reise hittil (0-4-4). Hjemme går det meget bedre (4-2-2), men sist søndag ble det fæle 1-4 hjemme mot Caen.

Guingamp med kun ett poeng mer og er altså involvert i bunnstriden. 3-3-2 på hjemmebane og 2-1-5 på bortebane. Tre tap på de fire siste og i kveld må Yannis Salibur sone karantene etter sitt røde kort hjemme mot Reims i midtuken.

Hjemmesterke Bordeaux taper normalt ikke to hjemmekamper på rad. HU.

10. Saint-Etienne - Rennes HU (HU)
Med seier her vil Saint-Etienne avansere forbi fire lag og havne på 4. plass, kun to poeng bak Angers på 2. plass. Og eventuelt 17 poeng bak suveren PSG på toppen. 5-1-2 hjemme for Saint-Etienne som har vunnet tre av de fire siste hjemme.

Rennes på 10.plass før denne kampen med 22 poeng i en rekordjevn Ligue 1. 2-3-3 hjemme og sterke 3-4-1 på bortebane. Står med spesielle 1-7-2 på de ti siste seriekampene.

2-2-0 på de fire siste tilsvarende og stor U-fare i kveld. HU.

11. Sampdoria - Sassuolo H (H)
Ingen god start for Vicenzo Montella som ny manager i Sampdoria med tre strake tap. Men to av dem er kommet på bortebane, hjemme i Genova står laget med sterke 4-2-1.

Sassuolo har hatt en strålende sesongstart og ligger faktisk helt oppe på 6. plass med 23 poeng. Mer enn noe annet er det hjemmebane som gjelder for Sassuolo (4-3-0), borte går det tråere (2-2-3). I midtuken ble det skuffende hjemmetap 0-1 for Serie B-laget Cagliari.

På tide at hjemmelaget får en trepoenger igjen nå, og dette er en bra anledning. Sikker H.

12. Carpi - AC Milan B (B)
Nyoppprykkede Carpi klarte å utnytte at Genoa fikk Pavoletti utvist allerede etter seks minutter i bortemøtet mot Genoa sist helg og snudde 0-1 til 2-1 seier. Lagets andre seier for sesongen. Ligger likevel nest sist med sine 9 poeng og har fem poeng opp til Frosinone over streken.

Milan er på rett vei og gjorde sesongbeste i 4-1 seieren hjemme mot Sampdoria sist helg. Ligger på 7. plass før denne runden med 23 poeng og har ikke avskrekkende avstand opp til lagene foran. Sterke 5-1-1 hjemme på San Siro, men har ikke bedre enn 2-1-4 på bortebane.

På tide at Milan også viser seg fram på bortebane nå, og dette skal være en ypperlig anledning. Sikker B.

96-rekker

432-rekker


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag