Gå til sidens hovedinnhold

Solbakkens FCK skal ha full kontroll mot tidligere Sarpsborg-spiss

FC København møter AGF i den andre serierunden i den danske toppdivisjonen Superliga fredag kveld.

Det er en stille fotballfredag. Midtukens kvalifiseringskamper til Champions League og Europa League er ferdigspilt. Videre er det heller ingen kamper i fotball-EM G19 denne fredagen. Heldigvis spilles det en kamp i den danske Superligaen, og lagene har flere navn som er kjente for det norske fotballpublikummet. I Tour de France er det duket for tempoetappe i den sørvestlige byen Pau.

NB! Denne fredagen er det hele 259 millioner i Eurojackpot-potten! Spillestopp er 19:00.

FC København - AGF Over/Under ant. mål fulltid H-lag 2.5 Over (2,50).
Spillestopp er 18:55

FC København endte øverst i den danske Superligaen forrige sesong. Ikke overraskende er derfor Ståle Solbakkens lag favoritter i kampen om den danske serietittelen. I sesongåpningen sist søndag, hadde en tøff bortekamp mot Odense Boldklu, som endte endte på tredjeplass i serien forrige sesong. Til tross for at det danske hovedstadslaget lå under både 1-0 og 2-1, maktet de regjerende mesterne å snu kampen. Sluttresultatet ble 2-3, etter to FCK-scoringer av superspissen Dame Ndoye og ett av stortalentet Jonas Wind. Borteseieren vitner om at de hvitkledde har funnet formet før sesongen. Forrige sesong scoret københavnerne 86 mål på 36 kamper. Med andre ord et snitt på omtrent 2,4 mål per kamp. Regner man bare hjemmekampene, var snittet nesten tre mål per kamp.

Den tidligere Sarpsborg 08-spilleren Patrick Mortensens lag AGF fikk ikke samme serieåpning som FCK. Borte mot norske Julian Kristoffersen og Pål Alexander Kirkevolds Hobro-lag klarte AGF bare uavgjort. Det til tross for at Hobro endte på 13. plass av totalt 14 lag forrige sesong. AGF avsluttet på sin side 2018/19-sesongen på en 9. plass. Den danske serien deles etter 26 serierunder, og AGF-laget vant Gruppe A i sluttspillet om nedrykk.

FC København er favoritter før fredagens oppgjør. Ettersom oddsen på 1,40 er for lav, velger vi heller å spille på at hjemmelaget scorer tre mål eller mer. Begrunnelsen er todelt. Først og fremst er vi imponert over at FCK vant åpningskampen sin mot OB, og dermed virker å være i god form. I tillegg vet vi at Solbakken og co pleier å score mange mål hjemme i Parken. Sesongens første hjemmekamp foran omtrent 17 000 skal ikke være noe unntak.

Kommentarer til denne saken