*Nettavisen* Sportspill.

Solskjær med drømmeåpning?

Foto: NTB scanpix / Afp / Ian MacNicol

Vår oddsekspert tror Ole Gunnar Solskjær vinner i hans første Premier League-kamp med Cardiff. Her er lørdagens kupong.

11.01.14 14:32

Sportspills øvrige lørdagstips:
V65 Ålborg: Dansk redningsplanke
V5 Bergen: Vidar vekker Åsakjappen
V75 Bergen: Samme gamle visa
Oddsen: Seriefinale i La Liga & Dagens avslag

Denne artikkelen er oversatt og tilrettelagt av Jens Friberg, tipsene er utarbeidet av Steven-Lee Holmdahl.

Nettavisen kan glede alle odds- og tippeinteresserte med at vi har ansatt Steven-Lee Holmdahl som ny ekspert på Sportspill.no. Steven har gjennom sine fire år i Aftonbladet opparbeidet seg et renommé som en av Nordens fremste oddseksperter.

Her kan du lese mer om Steven.

1, Manchester United – Swansea
Manchester United er ikke lenger så dominerende på Old Trafford, og har igjen fått for mye tillit av bookmakerne. Det er veldig usikkert om Robin van Persie spiller kampen, og Wayne Rooney virker å være helt avskrevet. David Moyes er under press og det er lite harmoni i klubben. Swansea spiller bra fotball og kommer ikke til å bli utspilt. H føles for spinkelt.

2, Everton – Norwich
Norwich gjør det ofte bra når de kriger på «like vilkår». Har dog ofte problemer når de spiller mot bedre lag. Statistikken deres mot lag på øvre halvdel er ikke lystig lesning – 1-1-8.

De savner to spillere i form av stopperen Michael Turner og midtbanespilleren Jonny Howson.

Everton ser ut som de er svekket defensivt, og det stilles spørsmålstegn til om duoen Jagielka og Distin starter. Leighton Baines har også vært usikker foran kampen, men det er nå ventet at han kan starte kampen.

Rent offensivt ser alt bra ut, og de skal virkelig ha alle verktøy som trengs for å slå et beskjedent Norwich.

3, Tottenham – Crystal Palace
Tottenham spiller bedre under Tim Sherwood og har en god sjanse på seier i dag, men det blir ingen «walk in the park» for Spurs.

Younes Kaboul, Jan Vertonghen, Sandro og Paulinho kommer ikke til å spille. Laget er svekket, men kommer fortsatt til å stille med en sterk startellever.

Crystal Palace har vært vanskelige å slå under Tony Pulis. Mange spillere som kjenner på småskader, men ingen større skadebekymringer. Knepen hjemmeseier?

4, Southampton – West Bromwich Albion
Southampton klarer mye i sine lyse stunder, men har hatt det tungt etter det litt uheldige tapet mot Arsenal. Pablo Osvaldo er utestengt, og Rickie Lambert er usikker – så er de skikkelig uheldige, står de uten sine to førstevalg i angrepet.

West Brom savner høyrebacken Billy Jones. Det er også usannsynlig at Youssuf Mulumbu og Victor Anichebe spiller kampen. I tillegg er to ikke navngitte spillere usikre til start. HU burde holde lenge.

5, Fulham – Sunderland
Sunderland har hatt det veldig vanskelig mot lag fra nedre halvdel denne sesongen. Trives som aller best når de får ikle seg rollen som underdog. Trener Gus Poyet har ikke annonsert noen nye skader og sender ut samme mannskap som slo Manchester United i ligacupen tidligere denne uken.

Fulham luftet flere unggutter i forrige cuprunde. Forventes å mønstre en kraftigere startellever og har ingen nye skader som forstyrrer. Jeg heller mot H ...

6, Cardiff City – West Ham
West Ham har det vanskelig for tiden og har gått på harde smeller i både FA- og ligacup. Sam Allardyce er presset, men han har ikke hatt en enkel jobb i det siste, med mange viktige spillere på fraværslisten. Fokus ligger tross alt på Premier League og vi kan få se et forbedret «the Hammers» i ettermiddag. Skadelisten har krympet, selv om de fortsatt ikke er fulltallige.

Cardiff, i Ole Gunnar Solskjærs Premier League-debut, er en knapp favoritt.

7, Ipswich Town – Queens Park Rangers
Ipswich roterte på syv posisjoner til FA-cupen sist. Nå stiller de med en betydelig bedre startellever. Darryl Murphy er litt usikker til spill, men utenom det – ingen problemer.

QPR er ikke på sitt beste for tiden og de fremstår litt sløve. Ikke rart Harry Redknapp er på jakt etter ny spiss. HU.

8, Yeowil Town – Burnley
Burnley er det beste laget og er en klar favoritt. De har imidlertid ikke storspilt på bortebane i det siste og dette blir ikke en lett seier. Det stilles spørsmålstegn til om backen Ben Mee og midtbanespilleren Michael Knightly spiller kampen.

Yeowil gjorde det bra i FA-cupen sist, men har gjort noen virkelig dårlige opptredener i ligaen. Stort spørsmålstegn på formen. Tvilsomt at Byron Webster spiller.

9, Bolton Wanderers – Nottingham Forest
Underholdene og jevn kamp i vente. Nottingham Forest har en bra stal som tåler skader. Viste ingen nåde mot West Ham i FA-cupen (5-0) og kommer til kampen med stor selvtillit. Nytt spørsmålstegn for Eric Lichaj.

Bolton går videre med samme, fremgangsrike spisspar (N’gog og Beckford) som mot Blackpool. Nå venter dog tøffere motstand. Ikke overrasket om spillerne fordelere kryssene jevnt. Ideelt: HUB.

10, Brighton & Hove Albion – Birmingham City
Har en viss følelse om at Birmingham kan overraske her, selv om troppen er svekket. 75% av alle kuponger så langt heller mot borteseier. Interessant.

Brighton holder et høyt toppnivå, men har rotet bort unødvendig mange poeng mot lag fra nedre halvdel av tabellen. Backen Bruno er tvilsom til spill. HB.

11, Watford – Reading FC
Reading får ut overraskende lite av sin stall. Kan snart blomstre. De er ganske klare i dag, selv om skadelisten gir grunn til bekymring. Savner Wayne Bridge, Sean Morrison, Chris Baird, Hal Robson-Kanu Mikele Leigertwood, Jason Roberts og Jem Karacan. Tre-fire av disse herrene hadde vært aktuelle for startelleveren.

Watford kan glede seg over å få tilbake Fernando Foristieri og Daniel Pudil. Begge to går rett inn i startoppstillingen. Ny skade på Marco Cassetti. HB.

12, Blackburn Rovers – Doncaster Rovers
Paul Dickov, Doncasters trener, var fly forbannet over lagets innsats på Stevenage i FA-cupen og har annonsert flere endringer. Jeg er dog ikke sikker på om det hjelper. Følelsen sier at Blackburn helt enkelt har for mye «firepower» helt der fremme for at Donny skal klare å stå imot. U burde imidlertid krysses av på større system.

96-rekker:
1 Manchester United—Swansea City - HB

2 Everton—Norwich City - H

3 Tottenham—Crystal Palace - H

4 Southampton—West Bromwich Albion - HU

5 Fulham—Sunderland - H

6 Cardiff City—West Ham United - H

7 Ipswich Town—Queens Park Rangers - HU

8 Yeovil Town—Burnley - B

9 Bolton Wanderers—Nottingham Forest - HUB

10 Brighton & Hove Albion—Birmingham City - HB

11 Watford—Reading FC - HB

12 Blackburn Rovers—Doncaster Rovers - H

Klikk her for å levere kupongen!

384-rekker:
1 Manchester United—Swansea City - HB

2 Everton—Norwich City - H

3 Tottenham—Crystal Palace - H

4 Southampton—West Bromwich Albion - HU

5 Fulham—Sunderland - H

6 Cardiff City—West Ham United - HU

7 Ipswich Town—Queens Park Rangers - HU

8 Yeovil Town—Burnley - B

9 Bolton Wanderers—Nottingham Forest - HUB

10 Brighton & Hove Albion—Birmingham City - HB

11 Watford—Reading FC - HB

12 Blackburn Rovers—Doncaster Rovers - HU

Klikk her for å levere denne kupongen!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag