*Nettavisen* Sportspill.

Solskjær mener alvor

Foto: Svein Ove Ekornesvaag/Scanpix

Det skal spilles kjapp fotball og scores mange mål. Stakkars Sogndal. Her er dagens første oddstips.

19.06.11 09:50

Sportspills meny søndag
Tippetips: Nå skal vi få 12 rette
Oddstips 1: Molde og Senja spilles
Oddstips 2: Vålerenga er tilbake
Tippeligaen: Skader og karantener
Lesertips: Se hva andre tror på

Langoddsen domineres av norsk fotball, og alle divisjoner fra Tippeliga til 3. divisjon er representert. Vi finner også svensk fotball, Gold Cup og norsk kvinnefotball.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Vi så hvordan det datt tonnevis med stein av skuldrene til Viking-spillerne og trener Hareide etter den meget kjærkomne 3-0-seieren over Brann på torsdag. I dag spiller Viking borte mot Stabæk, som har funnet på mye rart på eget kunstgress. At Stabæk vinner denne kampen er slett ikke sikkert, og 4,10 på Viking blir et opplagt langskudd. Og denne kan vi spille som single.

Dagens avslag
Ranheim til 1,60 borte mot Randaberg må vi takke nei til. Grunnen er at Ranheim har spilt veldig mye uavgjort på bortebane hittil, og gjorde en heller svak kamp forrige runde. Randaberg har begynt å ta poeng på hjemmebane og kan fort gjøre det igjen, uten vi er bombesikre på saken. 1,60 på Ranheim blir uansett for lavt for oss.

Dagens spill
Vi spiller to store hjemmefavoritter i Tippeligaen, nemlig Molde og Vålerenga. Vi tar også med oss Sandefjord fra nivået under, og et spennende objekt i FK Senja, som møter et hjemmelag i turbulens i 2. divisjon avdeling 4.

Fram Larvik - FK Senja
Fair Play-Ligaen avdeling 4. Fram Larvik er uten seier siden midten av april, da de slo Tromsdalen 1-0. Siden da har det blitt 0-5-3, alle turneringer medregnet. 1-2-1 på hjemmebane er ikke godt nok, og Fram har bare scoret 5 mål på de 9 første rundene, klart minst i avdelingen. I forrige kamp røk man 0-3 i Oslo for Vålerengas reservelag.

Fram har ikke ressurser i klubben til å oppdatere nettsiden sin lenger, de er nå bare på Facebook, så vidt vi forstår. En litt lei sak for klubben og trener Jacobsen oppsto da en av lagets viktigste spillere, toppscoreren fra forrige sesong Lars Flatøy, ga seg med umiddelbar virkning etter å angivelig ha blitt skjelt ut i pausen mot VIF 2. Vi var ikke tilstede, så vi skal ikke si akkurat hva som skjedde, men det er hvertfall ut med Flatøy, av private årsaker, som det offisielt heter. Uansett hva som ligger bak her, indikerer dette turbulens, motgang og dårlig stemning.

Senja vant 3-1 i Oslo mot VIF 2, før de gikk på et knepent tap mot avdelingsleder Skeid, etterfulgt av tre strake seire. Klubben fra nord kjemper helt i toppen, og har sterke 3-0-1 på bortebane. Vi har ikke lagnyheter fra Senja, men det er liten tvil om disse gutta er i medgang og har stilt lag sterke nok til å kjempe i toppen.

Norsk Tipping tilbyr 2,45 på Senja, som etter resultatene å dømme er det beste laget av disse. Når vi i tillegg får en smak av interne stridigheter på Frams Facebook-side, må vi prøve et spill på Senja. Dette er ikke noen sikker B, men oddsen er så høy, mener vi, at den må prøves. Den er også så høy at den kommer til å bli satt ned ganske raskt, tror vi, så her spiller vi til dagens første kaffe, kanskje før også. Dessverre må objektet kombineres, men vi har flere aktuelle kombinasjonsobjekter.

Molde - Sogndal
Sist vi satset på Molde røk de 0-5 for det mest reservepregede Haugesund-laget som har sett dagens lys, men utenom dette ene tapet har de vært svært gode. De slo Start hele 5-1 i Molde og på torsdag vant de like greit 1-0 borte mot hjemmesterke Strømsgodset. Det er all grunn til å forvente mer festfotball fra Solkskjærs Molde.

Børre Steenslid er fortsatt uaktuell. Christian Steen og Emil Johansson stod over mot Strømsgodset, men kan være tilbake mot Sogndal. Thomas Holm måtte ut med en ankelskade mot Godset.

Sogndal er på gang, men ikke mer enn at en forsvarstabbe sørget for tap mot Vålerenga og to til sørget for tap mot Brann. På torsdag slo de tilbake med 3-1-seier hjemme på Fosshaugane mot Haugesund, i en meget god og underholdende kamp. Likevel, på bortebane har Sogndal slitt, og de har bare 1-0-4 og målforskjell 2-6. Borteseieren kom mot Stabæk.

Eirik Bakke (kne/rygg) tar en pause fra fotballen frem til sommerferien i et håp om å bli helt skadefri. Henrik Furebotn, Gustav Valsvik, Eivind Daniel Røed og Espen Næss Lund var skadet før kampen mot Haugesund, og ingen av dem er med i dagens tropp:

Kenneth Udjus, Mats Goberg Solheim, Vegard Heggenes Gjermundstad, Even Hovland, Per Egil Flo, Ahyee Aye Elvis, Ulrik Flo, Espen Olsen, Ole Jørgen Halvorsen, Joseph T. Bendik, Barry Kader, Joakim Rudolfsen, Cato Hansen, Ørjan Hopen, Thomas Eriksen Ness, Isak Scheel, Eirik Skaasheim, Bjørnar Hove, Eirik Hove.

Her blir Molde store favoritter. De liker å spille angrepsfotball, og stopper ikke på 1-0 hvis de skulle få en ledelse. Det tror vi de får, og at de kan klare 2-0 eller 3-0 mot et av ligaens svakeste bortelag, mener vi er sannsynlig. 1,62 er ikke gull-odds, men brukes i en dobbel med FK Senja. Denne gir 3,96 og vi setter 100 kroner. Merk den noe tidlige spillefristen klokken 15.25. Molde - Sogndal ser vi på TV 2 Zebra klokken 16.00.

10. Fram Larvik - FK Senja 1,85 3,80 2,45
17. Molde - Sogndal (0-1) 1,62 3,85 3,35

Total odds 3,96

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag