Gå til sidens hovedinnhold

Solskjær advarer United-stjerner mot toppscorertanker

Varsler drastisk grep om han ser tegn til intern kamp i eget lag.

Manchester Uniteds norske manager vil ikke høre snakk om individuelle priser eller utmerkelser foran sesonginnspurten i Europa League.

Angriperne Marcus Rashford (22) og Anthony Martial (24) kjemper om å bli klubbens toppscorer i sesongen 2020-21, men må legge den duellen til side om de akter å beholde plassen på laget framover. Martial står med 23 fulltreffere i alle turneringer, mens Rashford følger ett mål bak ham.

- Det er ikke noen kamp mellom dem. Du ser at Anthony og Marcus spiller sammen. De er alltid villig til å gi hverandre gaver i form av et åpent mål, sier Solskjær ifølge Daily Mail.

Les også: Søndagens Premier League-rykter

- Etter min mening kan det ikke være kjemping mellom spillere på samme lag. Vi har ett felles oppdrag: Å vinne. Hvis jeg noen gang merker spillere som spiller for sin egen del, egne utmerkelser eller personlige priser, så tar jeg dem ikke ut på laget. Så enkelt er det, fortsetter United-manageren.

Bort med egoisme

I Europa League-sammenheng er det faktisk Bruno Fernandes og Mason Greenwood som har stått for flest United-scoringer med henholdsvis seks og fem mål.

Selv om Premier League og hjemlige cuper er ferdigspilt for lengst, har de røde djevlene fortsatt EL-tittelen å spille om, og Solskjær krever full konsentrasjon inn mot oppgavene laget står overfor.

Les også: Luka (21) forbløffer: Nå har han slått både Michael Jordan og «Magic» Johnson

- Jeg vil ikke ha egoer. Det kan ikke handle om én spiller som tenker at han skal score flere mål enn en annen. Hvis du vinner som lag, så spiller det ingen rolle om du har scoret 15 eller 30 mål. Det eneste som betyr noe er hva du har bidratt med, poengterer Solskjær.

47-åringen mimrer tilbake til dagene da Ruud van Nistelrooy var toppscorer på Manchester United-laget, og forteller at nederlenderen kunne være helt nedtrykt om han ikke scoret, selv om United vant 4-0. Manageren påpeker at Van Nistelrooy likevel var en lagspiller som aldri skjøt hvis han så en lagkamerat i bedre scoringsposisjon.

Norsk trenerdyst

FC København og trener Ståle Solbakken er motstander for Manchester United i neste runde av europaligasluttspillet. Kvartfinaleoppgjøret spilles på Rhein Energie Stadion i Solbakkens tidligere hjemby Köln mandag.

Følg Manchester United - FC København direkte klokka 21 mandag

Vinneren av bataljen mellom de to norske trenerprofilene og tidligere landslagskompisene kan møte velkjent motstand. Da venter enten Solbakkens eks-klubb Wolverhampton eller Sevilla på samme stadion førstkommende søndag.

Solskjær har enn så lenge ikke vunnet en tittel som United-manager. En Europa League-triumf henger utvilsomt svært høyt for den tidligere storscoreren.

Les også: Molde mot Erlandsens klubb i kvalifisering

Han legger til at å vinne en eventuell tittel med klubben ville blitt det stolteste øyeblikket hans i fotballsammenheng.

- Det ville vært den største prestasjonen. Som spiller var jeg en del av et fantastisk lag, og noen ganger fulgte du bare med på bølgen. Roy Keane sa at han var stiv i ryggen fordi han måtte bære meg rundt, og han har sannsynligvis rett! spøker Solskjær.

Les også

Elabdellaoui bekrefter: Forlater Olympiakos

Les også

Søndagens Premier League-rykter

Kommentarer til denne saken