At tirsdag for mange er blant ukens hyggeligste kvelder, er vel ikke sånn umiddelbart logisk. Hinter vi med "Extra-trekning på NRK2", demrer det nok for flere. Extra-trekningen på tirsdager er både spennende og koselig.

Spillefrist for Extra er tirsdag kl. 17.00

Forrige uke: Fullt hus etter tre tall (!)

Forrige ukes Extra-kandidat, en kvinne fra Årdal, var sensasjonelt heldig. Hør bare på dette:

Kvinnens første tall - 10 - gikk inn. Hennes andre tall - 40 - gikk inn, og det tredje strake tallet som ble trukket ut - 36 - gikk også inn.

Dermed klatret årdalskvinnen rett til topps, vant to millioner kroner og ble Extra-millionær etter tre trukne tall, og som programleder Truls Pedersen konkluderte etter det tredje tallet: "Jadda, hun hadde det også. Her er det ingen grunn til å trekke videre." Tallene 15, 6 og 43 ble altså stående ubenyttet (!)

- Fy fader altså! Unnskyld at jeg banner, men dette er jo helt rått! Dette var veldig kjærkomment og nå er jeg nærmest målløs - ja ikke helt målløs da, sier den heldige kvinnen fra Årdal og ler godt.

Norsk Tipping ønsker at du skal spille i trygge rammer - og at det skal gi spenning og glede. Er du imidlertid bekymret for dine spillvaner, foreslår vi at du besøker våre spillevettsider.

Dette er Extra

Extra er et bingo-lignende lotterispill hvor det trekkes 47 av totalt 75 tall. En kupong har 2 spillebrett, og hvert brett består av 18 tall og 7 friruter. Det er 16 vinnermuligheter på kupongen og det trekkes ut en Extra-kandidat hver tirsdag, som har mulighet til å vinne toppremien på 2 millioner kroner.

Spillefrist for Extra er tirsdag kl. 17.00

Størrelsen på premien avgjøres ved at det trekkes seks tall. For hvert av disse seks tallene Extra-kandidaten har på sitt spillebrett, jo høyere premie får vedkommende.

I tillegg til denne premien er det flere premier som er basert på hvor mange riktig hovedtall man har på spillebrettet.

Første bilde: Vinnes av den som først fyller alle de ni rutene i midten av spillebrettet.

Første ramme: Vinnes av de som først fyller alle rutene i ytterkant av spillebrettet.

Første brett: Vinnes av de som først fyller hele spillebrettet sitt med tall.

Bilde: Vinnes av de som har fylt alle de ni rutene i midten av spillebrettet når alle de 47 tallene er trukket.

Ramme: Vinnes av de som har fylt alle rutene i ytterkant av spillebrettet når alle de 47 tallene er trukket.

Brett: Vinnes av de som har fylt hele spillebrettet når alle de 47 tallene er trukket.

En siste premiemulighet er Extra-sjansen, hvor det trekkes et tilfeldig antall spillere (fra 1 til 25) som deler en fast premiepott på 100 000 kr.

Vinnersjanse Extra:

I Extra er det rundt 550 000 spillebrett i spill pr. trekning, og da blir vinnersjansen 1:550 000 pr. brett. Det er to brett pr. kupong, slik at vinnersjansen pr. kupong er ca. 1:275 000

Antall premieutbetalinger totalt i 2020: 2 041 358

Antall førstepremieutbetalinger i 2020: 52

Antall millionærer i 2020: 19

Høyeste premieutbetaling i 2020: 2 000 000 kr