Gå til sidens hovedinnhold

Søndag blir Pep Guardiola historisk i England

Kun Liverpool har vunnet ligacupen fire ganger på rad. Søndag kan Manchester City klare det samme.

Manchester City er tilbake på Wembley for andre uke på rad. Forrige helg røk de ut i semifinalen i FA-cupen da de tapte 0-1 mot Chelsea. Denne søndagen møter de Tottenham Hotspur i ligacupfinalen.

Onsdag er det ca 210 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Begge lagene jakter sesongens første trofé.

Den tror vi havner i premieskapet på Etihad Stadium.

Pep Guardiolas menn har vunnet ligacupen de tre siste sesongene, og de vil tangere Liverpools rekord på fire ligacuptitler på rad hvis de vinner søndagens kamp mot Spurs. Liverpool vant ligacupen i 1981, 1982, 1983 og i 1984.

At Manchester City vinner ligacupfinalen gir 1,47 i odds

Bob Paisley vant ligacupen tre ganger på rad som Liverpool-manager (1981, 1982 og 1983). Liverpool vant også ligacupen i 1984, men den gangen var det Joe Fagan som ledet laget.

Pep Guardiola tangerte legendariske Paisley i fjor, da City slo Aston Villa 2-1 i finalen.

Jose Mourinho, Alex Ferguson og Brian Clough har alle vunnet ligacupen fire ganger som managere, men ingen manager har klart å vinne ligacupen fire ganger på rad, men vi tror City vinner søndag og at Guardiola blir historisk.

Manchester City - Tottenham (Pause/fulltid dobbel) - H/H 2,10 (spillestopp søndag kl. 17.25)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Åtte dager etter å ha tapt semifinalen i FA-cupen på Wembley, er Pep Guardiola tilbake i London som kjempefavoritter til å vinne sin fjerde ligacupfinale på rad.

City har vunnet 29 av de siste 32 kampene i alle turneringer, men to av de tre tapene i denne perioden har kommet i de fire siste kampene - mot Leeds i Premier League (1-2) og nå sist mot Chelsea i semifinalen i FA-cupen (0-1).

Onsdag er det ca 210 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Tottenham er et av de få lagene som har vunnet mot Manchester City denne sesongen. De slo dem 2-0 på hjemmebane i Premier League tilbake i november. City slo imidlertid tilbake i det omvendte møtet i februar, hvor Pep Guardiolas mannskap vant 3-0 på Etihad Stadium.

Det har vært en turbulent uke i Nord-London-klubben, som ga manager José Mourinho sparken mandag og trakk seg fra Super League tirsdag.

Nå skal 29 år gamle Ryan Mason, som har fått jobben som midlertidig manager for Tottenham, prøve å hente hjem lagets første trofé siden de vant turneringen i 2008. Han har egentlig ingenting å tape i denne matchen, for de fleste forventer at Spurs taper mot City.

Gjør endringer på City-laget

Guardiola har aldri tatt lett på ligacupen, og vi tror ikke at han gjør det denne gangen heller, selv om de spiller semifinale i Champions League mot Paris St. Germain allerede onsdag.

- Vi kan ikke nekte for at Champions League nærmer seg slutten og Premier League ikke er over, og de er viktigere. Men vi ønsker å vinne denne konkurransen, sa Pep Guardiola.

Fredag er det ca. 341 millioner i Eurojackpot-potten.

Men City-manageren kan komme til å gjøre noen endringer, ifølge Manchester Evening News. Han vil trolig plassere Zack Steffen mellom stengene. Amerikaneren gjorde en avgjørende feil i sin forrige kamp, semifinalen i FA-cupen, men Guardiola vil etter alt å dømme gi ham fornyet tillit.

Det ligger også an til endringer i forsvaret. John Stones er suspendert etter å ha fått rødt kort mot Aston Villa. Aymeric Laporte vil sannsynligvis ta hans plass. Joao Cancelo kommer antakeligvis inn på venstrebacken, mens Ruben Dias og Kyle Walker beholder plassene sine.

Kaptein Fernandinho kan komme inn på midtbanen, da vil Rodri få en pust i bakken før kampen i Paris. Kevin De Bruyne kan også være tilbake.

Her finner du hele søndagens oddsprogram

Ilkay Gundogan, Riyad Mahrez og Gabriel Jesus vil alle beholde plassene sine, men Phil Foden kan få en liten pause. I så fall vil Raheem Sterling ta hans plass.

City vil ifølge Manchester Evening News stille med dette laget: Steffen; Walker, Dias, Laporte, Cancelo; De Bruyne, Fernandinho, Gundogan; Mahrez, Jesus, Sterling.

Rekker Kane finalen?

Spurs vant den første kampen under vikarmanager Mason. De snudde 0-1 til 2-1-seier mot Southampton, uten Harry Kane på banen. Premier Leagues toppscorer kjemper en kamp mot klokken for å bli spilleklar til søndagens kamp.

Dersom Kane blir klar, vil han trolig komme inn for Moura i startelleveren. Akkurat som han gjorde i Champions League-finalen i 2019.

Giovani Lo Celso er en annen som kan bli ofret for Kane, men det er mindre sannsynlig siden argentineren er viktig defensivt. Det gjør at han kan bli nyttig mot City. Ellers vil Mason, ifølge Evening Standard, stille med samme laget som mot Southampton.

Fredag er det ca. 341 millioner i Eurojackpot-potten.

Joe Rodon får ikke spille i ligacupen, mens Ben Davies er ute med skade.

Tottenham stiller sannsynligvis med dette laget: Lloris; Aurier, Alderweireld, Dier, Reguilon; Hojbjerg, Ndombele; Bale, Lo Celso, Son; Kane.

Siden ligacup-triumfen i 2008, har Tottenham spilt seg frem til tre finaler, men de har tapt alle tre, uten å score et eneste mål. Vi tror ikke de vinner denne gangen heller.

City har ledet til pause og vunnet to av de tre siste ligacupfinalene. Vi tror de gjør det samme søndag.

Manchester City har ledet til pause i fire av de seks siste kampene mot Tottenham, og vi tror også de går til pause med ledelse i søndagens ligacupfinale. Det laget som har tatt ledelsen i ligacupfinalen har vunnet finalen fem av de seks siste gangene. Vi tror City vinner.

At Manchester City leder til pause og vinner til slutt gir 2,10 i odds. Det er grei odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset