Gå til sidens hovedinnhold

Søndag kan Haaland ta enda en Bundesliga-rekord

Erling Braut Haaland vil tangere rekorden for flest bortemål i Bundesliga i samme sesong om han scorer mot Mainz søndag. Vi tror Haaland scorer og Dortmund vinner.

16 av de 25 Bundesliga-målene til Erling Braut Haaland er scoret på bortebane.

Scorer Dortmund-stjernen i søndagens kamp mot Mainz, vil han tangere rekorden for antall bortemål i samme sesong. Rekorden er på 17 bortescoringer og er delt mellom Jupp Heynckes og Timo Werner.

Onsdag er det ca 270 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

20-åringen, som nok en gang kom i rampelyset da han scoret to mål og sikret cupgullet til Borussia Dortmund mot Alexander Sørloth og RB Leipzig torsdag, har knust rekord etter rekord i Bundesliga etter at han kom til Tyskland i januar i fjor.

Yngste og raskeste spiller til å score 38 Bundesliga-mål: Erling Braut Haaland skrev seg inn i historiebøkene etter bortekampene mot Wolfsburg. De to scoringene hans i den kampen gjorde at han nå har 38 mål på 41 kamper i den tyske toppdivisjonen. Kun den legendariske Hamburg SV-spissen Uwe Seeler har rukket å score 38 mål like kjapt. Haaland ble også den første 20-åringen til å score 38 Bundesliga-mål.

At Erling Braut Haaland scorer to ganger mot Mainz gir 2,75 i odds

Hensynsløse bortetall: Erling Haaland har scoret 16 Bundesliga-mål på bortebane denne sesongen. Ingen Borussia Dortmund-spiller har scoret like mange bortemål i samme sesong. Han slo rekorden til Pierre-Emerick Aubameyang, som scoret 15 bortemål i 2016-2017-sesongen. Søndag kan han også ta rekorden for antall bortemål i samme sesong i Bundesliga.

Tomålsscorer: Erling Haaland har scoret minst to mål i ti Bundesliga-kamper denne sesongen. Ingen Dortmund-spiller har klart å score to mål eller mer i et tosifret antall kamper i samme sesong. Nå har han scoret to mål i de fem siste kampene på rad. Han kan ta rekorden til Dieter Müller. Han scoret to mål eller mer for FC Köln i 1977.

1. FSV Mainz 05 - Borussia Dortmund - Erling Braut Haaland scorer og Dortmund vinner - 1,70 (spillestopp søndag kl. 17.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Mainz lå nest sist i Bundesliga med kun tatt seks poeng etter 14 kamper, da danske Bo Svensson i januar ble lagets tredje trener denne sesongen. Han tok over etter Jan-Moritz Lichte, som allerede hadde erstattet Achim Beierlorzer tidligere denne sesongen.

Onsdag er det ca 270 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Svensson har virkelig fått sving på Mainz. De har tatt 30 poeng på de siste 18 kampene, og de står uten tap i ni kamper på rad før Dortmund kommer til Opel Arena.

Mainz ligger nå på tolvteplass, men det er kun fem poeng ned til Arminia Bielefeldt på nedrykkskvaliken med to kamper igjen av sesongen.

Rykker ikke direkte ned

Selv om de ikke lenger kan rykke direkte ned, tror vi ikke at Mainz-laget vil ta lett på kampen mot Dortmund

Forsvarsspilleren Stefan Bell var suspendert i 1-1-kampen mot Eintracht Frankfurt, men han er antakeligvis tilbake i startelleveren søndag.

Her kan du skrape Flax på nett

Dortmund kjemper om en topp fire-plassering. Etter forrige helgs 3-2-seier mot RB Leipzig klatret de opp på fjerdeplassen, og de vet at to seire i de to siste kampene vil sikre dem spill i Champions League neste sesong. Med Jadon Sancho og Erling Braut Haaland gjenforent offensivt lukter det mål på Opel Arena søndag. Duoen sto for to mål hver da Dortmund vant den tyske cupfinalen mot Leipzig torsdag.

Roman Bürki beholder plassen mellom stengene, mens Gio Reyna kan få sjansen fra start om Dortmunds midlertidige manager Terzic vil roetere på laget. Thomas Meunier, Julian Brandt og Thorgan Hazard er også aktuelle for å komme inn i startelleveren.

Stoppet Haaland to ganger

Mainz har sluppet inn mål i fire av de fem siste kampene, og nå skal hjemmelagets forsvar bryne seg på Erling Braut Haaland. Nordmannen markerte seg med å score to mål i DFB Pokal-finalen torsdag, og nok en gang er 20-åringen mannen motstanderne må passe opp for.

Haaland har gått målløs av banen i begge kampene han har spilt mot Mainz etter at han kom til Tyskland, men vi tror han får ballen i mål på det tredje forsøket mot Mainz.

Her kan du skrape Flax på nett

Haaland har scoret minst to mål i ti Bundesliga-kamper denne sesongen. Om han scorer to mål på Opel Arena er vi usikker på, men at han kommer på scoringslisten og at Dortmund vinner, føler vi oss ganske sikre på. Oddsen på at Dortmund vinner og den norske målmaskinen scorer er 1,70. Det er greit nok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset