Søndagens tippekupong består av VM-finalen mellom Argentina og Frankrike, den inneholder sju kamper fra italiensk Serie B og den avsluttes med fire kamper fra spansk Segunda. Fra og med midtuken, er det engelsk ligacup på midtuken og i julehelgen starter Premier League opp igjen. Bonuspotten er på ca 900 000 kr. Innleveringsfristen på søndagens tippekupong er allerede kl 13.55.

1. Argentina - Frankrike
VM-finalen i fotball er i særklasse den største kampen på søndagens tippekupong. Argentina innledet som kjent fotball-VM med et sensasjonelt 1-2 tap mot Saudi Arabia, men har siden spilt seg stort opp og imponert mer og mer. Lionel Messi har sett fantastisk bra ut og Argentina tok en meget komfortabel 3-0 seier over Kroatia i semifinalen.

Frankrike har ikke sett like imponerende ut, men det vet hvordan man vinner fotballkamper. Sleit med England i kvartfinalen, men så lenge England ikke setter sine sjanser, så vinner Frankrike. Imponerte heller ikke spesielt mot Marokko i semifinalen, men endte opp med å vinne kampen 2-0. Kylian Mbappe har vært fantastisk bra i perioder, men verken i kvartfinalen eller semifinalen var han på sitt beste.

VM-finalen ser åpen ut på forhånd og vi helgarderer kampen både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren. HUB.

2. Cittadella - FC Südtirol
Serie A starter ikke opp igjen før tidlig i januar, men i Serie B er det spilt kamper under hele fotball-VM. Det er totalt 20 lag på nest øverste nivå i Italia. De to øverste rykker direkte opp til Serie A, mens lagene fra 3 til 8. plass spiller playoff om den tredje opprykksplassen. De tre nederste lagene rykker direkte ned, mens lagene som ender fjerde sist og femte sist må ut i nedrykkskvalik om den fjerde nedrykksplassen. Det er spilt 17 serierunder i Serie B og Frosinone topper med 36 poeng, mens Reggina på andreplass har 32 poeng. Nederst ligger Perugia med kun 13 poeng.

Cittadella ligger femte sist med kun 19 poeng og det er kun tre poeng ned til Como som ligger nest sist. Tok en overraskende 1-0 seier borte mot Genoa tredje sist, men har tapt de to siste. Beskjedne 2-4-2 på hjemmebane og kun maktet sju scoringer på de åtte hjemmekampene.

FC Südtirol rykket opp til foran denne sesongen og har klart seg bra. Ligger på 9. plass med 23 poeng og har kun ett poeng opp til Pisa på playoff. Hele seks uavgjorte på de sju siste seriekampene, men tapte 0-2 borte mot Genoa nest sist. Helt anstendige 3-2-3 på åtte spilte bortekamper.

Det lukter poengdeling i lange baner her og FC Südtirol "jakter" sin sjuende poengdeling i løpet av de åtte siste seriekampene. U.

3. Cosenza - Ascoli
Cosenza endte femte sist forrige sesong og måtte ut i nedrykkskvalik, men kom seg gjennom denne og beholdt plassen i Serie B. Det er bunnstrid som gjelder også denne sesongen og Cosenza ligger tredje sist med 17 poeng, men det skiller kun tre poeng opp til sikker plass. Stod med tre strake poengdelinger før det ble 0-2 tap borte mot Venezia forrige søndag. Anstendige 3-2-3 på hjemmebane.

Ascoli endte på 6. plass forrige sesong, men lyktes ikke i playoffen. Ligger på 10. plass nå med 22 poeng og har kun ett poeng opp til playoff. Tre av de fire siste seriekampene er endt uavgjort, mens det ble 0-2 tap borte mot Pisa nest sist. Klart godkjent 3-3-2 på bortebane.

Det spilles veldig mye uavgjort i Serie B. Vi tar sjansen og står på U i denne.

4. Modena - Benevento
Modena rykket ned fra Serie B etter sesongen 2015/16 og lyktes endelig med å ta seg tilbake igjen etter forrige sesong. Ligger på 13. plass med 21 poeng og har to poeng opp til playoff og to poeng ned til nedrykkskvalik. Etter 2-3-0 på fem kamper, ble det 1-4 tap borte mot Bari forrige søndag. Brukbare 3-2-3 på hjemmebane.

Benevento vant Serie B i 2019/20-sesongen og tok et overraskende opprykk til Serie A. Men det ble med en sesong på øverste nivå, Benevento endte tredje sist og rykket ned igjen til Serie B foran forrige sesong. Da ble det 7. plass og playoff, men Benevento lyktes ikke i denne. Fått en middels start på denne sesongen og ligger på 12. plass med 22 poeng, men har klart seg ganske bra på bortebane (3-2-3).

Det endte 0-2 i tilsvarende kamp forrige sesong. Veldig vrien kamp dette. Vi spiller HB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. Parma - SPAL 2013
Velkjente Parma endte på en litt skuffende 12. plass forrige sesong, men har innledet bedre denne sesongen og ligger på 5. plass med 26 poeng. Men har vært veldig variable i det siste og står med 3-1-3 på sine sju siste seriekamper. Hjemme står laget med 5-1-3.

SPAL 2013 spilte faktisk tre sesonger i Serie A før de endte helt sist i 2019/20-sesongen. Endte på 9. plass i Serie B sesongen 2020/21, mens det ble en skuffende 15. plass forrige sesong. Innledet denne sesongen enda svakere og ligger fjerde sist med kun 17 poeng. Hele seks av åtte bortekamper er endt med poengdeling.

Parma vant hele 4-0 i tilsvarende kamp forrige sesong. Spal har dog vært vanskelig å slå på bortebane denne sesongen. HU.

6. Ternana - Como
Hjemmelaget endte på 10. plass forrige sesong, men har innledet litt bedre denne sesongen og ligger på 6. plass med 26 poeng. Det er seks poeng opp til Reggina på andreplass. Solide 4-3-1 på hjemmebane. Fire av de sju siste seriekampene er endt med 0-0.

Como endte på 13. plass forrige sesong og hadde god klaring ned til nedrykkstreken da. Det ser ikke like bra ut denne sesongen. Como ligger nest sist med kun 16 poeng. Etter fire strake poengdelinger, ble det 0-1 tap hjemme mot serietoer Reggina sist søndag. Ikke vunnet på bortebane, men halvparten av de åtte spilte bortekampene er endt med poengdeling.

Vi tror ikke Ternana taper denne, men det er klar U-fare også her. HU.

7. Palermo - Cagliari
Palermo er endelig tilbake i Serie B, men har ikke lyktes noe særlig hittil. Ligger på 14. plass med 20 poeng, men det er kun tre poeng opp til Pisa på åttendeplassen som er den siste playoffplassen. Er i det minste ubeseiret på sine tre siste med 1-2-0. Hjemme på Sicilia viser tallene 3-3-3 på ni spilte hjemmekamper.

Cagliari kjempet i flere sesonger i nedrykkstriden i Serie A, men til slutt ble det nedrykk ettersom de endte tredje sist forrige sesong. Har innledet i kjent stil med solide takter på hjemmebane (4-3-2) og ditto svake på bortebane (1-4-3). Ligger på 11. plass med 22 poeng. Etter fem strake poengdelinger, ble det 0-1 tap borte mot Ternana nest sist og 3-2 seier hjemme mot Perugia forrige søndag.

Palermo bør unngå tap på hjemmebane. HU.

8. Genoa - Frosinone
Genoa endte fjerde sist i Serie A både i 2018/19-sesongen og i 2019/20-sesongen, men endte faktisk helt oppe på 11. plass sesongen 2020/21. Men forrige sesong endte laget nest sist i Serie A og det ble nedrykk. Har klart seg bra hittil og ligger på fjerdeplass med 27 poeng, det er fem poeng opp til andreplassen og direkte opprykk. Meget spesielle 2-5-1 på åtte spilte hjemmekamper. Formen er ikke allverden med 1-2-3 på de seks siste seriekampene.

Frosinone hadde en gjestevisitt i Serie A sesongen 2018/19, men det ble med en sesong da laget endte nest sist. Har endte på 8, 10 og 9. plass de tre sesongene etter nedrykket til Serie B. Men vært meget solide denne sesongen og topper Serie B med sine 36 poeng og har sju poeng ned til Bari på tredjeplass. Er ubeseiret på sine ti siste seriekamper (7-3-0).

Genoa taper nesten ikke hjemmekamper, mens serieleder Frosinone er ubeseiret på siste ti. HU.

9. Albacete - UD Ibiza
De fire siste kampene på søndagens tippekupong er alle hentet fra spansk Segunda som er nivå to i spansk fotball. I denne divisjonen er det totalt 22 lag. De to øverste rykker direkte opp til La Liga, mens lagene fra 3 til 6. plass spiller playoff om den tredje opprykksplassen. De fire nederste rykker direkte ned. Det er spilt 20 serierunder og Eibar topper tabellen med 36 poeng, ett poeng foran Las Palmas og Levante på plassene bak. Nederst ligger Malaga og UD Ibiza, begge med 16 poeng.

Albacete endte helt sist i Segunda sesongen 2020/21, men brukte kun en sesong på å ta seg tilbake til nest høyeste nivå. Ligger på en fin 8. plass med 29 poeng og har kun tre poeng opp til sjetteplassen. Etter kun fire poeng på fem kamper (1-1-3), tok laget en overraskende 2-1 seier borte mot serietoer Las Palmas sist søndag. Moderate 3-5-2 på ti spilte hjemmekamper.

UD Ibiza rykket opp til Segunda foran forrige sesong og klarte seg brukbart da med en 15. plass. Ikke vært like spreke denne sesongen og etter halvspilt serie ligger laget sist med kun 16 poeng. Det er fem poeng opp til Ponferradina på sikker plass. 12 av lagets 16 poeng er kommet på hjemmebane, borte er sju av lagets ni kamper tapt (1-1-7).

Det bør være gode sjanser for hjemmeseier i denne og Albacete blir en av våre sikre på søndagens tippekupong. H.

10. Burgos - Huesca
Burgos rykket opp til Segunda foran forrige sesong og tok en meget respektabel tiendeplass da med sine 55 poeng, men det var hele 13 poeng opp til Girona på sjetteplass. Meget solide 10-7-4 på hjemmebane da. Åpnet enda litt bedre denne sesongen og ligger på fjerdeplass med 34 poeng og har kun to poeng opp til serieleder Eibar. Men formen er ikke som best om dagen, kun to seire på de seks siste seriekampene (2-1-3).

Huesca hadde vært i La Liga både sesongen 2018/19 og 2020/21, men rykket ned etter en sesong ved begge tilfellene. Endte på en skuffende 13. plass i Segunda forrige sesong og ligger faktisk på 13. plass også nå etter halvspilt sesong. Bunnsolide 6-3-1 på hjemmebane, men ditto svake 1-3-6 på bortebane.

Det endte 3-1 til Burgos i tilsvarende kamp forrige sesong. Det er en meget vrien søndagskupong. Vi gir full tillit til Burgos. H.

11. Levante - Eibar
Rundens toppkamp i Segunda mellom serietreer Levante og serieleder Eibar.

Etter fem strake sesonger i La Liga, endte Levante nest sist forrige sesong. Men de har åpenbare planer om å ta seg tilbake på første forsøk. Ligger på tredjeplass med 35 poeng og har kun ett poeng opp til serieleder Eibar. Ubeseiret på de elleve siste seriekampene (7-4-0) og står med respektable 5-3-2 på hjemmebane.

Eibar rykket ned fra La Liga foran forrige sesong og hadde direkte opprykksplass inne i det lengste forrige sesong. Men sprakk litt på slutten og endte ett poeng bak Valladolid på andreplass og direkte opprykk. Mislyktes deretter i playoffen. Har levert like sterkt denne sesongen og topper altså med sine 36 poeng. Råsterke 7-3-0 på hjemmebane, men vesentlig svakere 3-3-4 på bortebane.

Levante overtar tabelltoppen med seier og Eibar har ikke imponert på bortebane. H.

12. Malaga - Alaves
Tradisjonsrike Malaga var lenge et solid lag i La Liga, men de siste sesongene har det vært dårlig stilt. Var i nedrykkstrøbbel i det lengste forrige sesong og endte tilslutt femte sist, kun to poeng foran Amorebieta som rykket ned. Innledet enda svakere denne sesongen og ligger nest sist med kun 16 poeng. Det er spesielt på bortebane laget har sviktet med kun fire poeng (1-3-7). Det har gått litt bedre på hjemmebane (2-4-3). Formen har vært litt bedre i det siste med 1-4-1 på de seks siste seriekampene.

Alaves endte helt sist i La Liga forrige sesong, men de har ambisjoner om å ta seg tilbake på første forsøk. Ligger på femteplass med 34 poeng og har kun to poeng opp til serieleder Eibar. Tapte toppkampen hjemme mot Levante sist søndag, det var Alaves første hjemmetap for sesongen (6-3-1) og faktisk lagets tredje strake tap. Mer beskjedne 3-4-3 på bortebane.

Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

96-rekker:
1. Argentina - Frankrike HUB

2. Cittadella - FC Südtirol U

3. Cosenza - Ascoli U

4. Modena FC - Benevento HB

5. Parma - SPAL 2013 HU

6. Ternana Calcio - Como HU

7. Palermo - Cagliari HU

8. Genoa - Frosinone HU

9. Albacete - UD Ibiza H

10. Burgos - Huesca H

11. Levante - Eibar H

12. Malaga - Alaves U


432-rekker:
1. Argentina - Frankrike HUB

2. Cittadella - FC Südtirol U

3. Cosenza - Ascoli U

4. Modena FC - Benevento HUB

5. Parma - SPAL 2013 HU

6. Ternana Calcio - Como HU

7. Palermo - Cagliari HU

8. Genoa - Frosinone HU

9. Albacete - UD Ibiza H

10. Burgos - Huesca H

11. Levante - Eibar H

12. Malaga - Alaves HUB