Gå til sidens hovedinnhold

Sorry, Norge! Vi vinner ikke mot Montenegro heller

Det norske herrelandslaget i fotball fikk bank av Tyrkia lørdag. Vi tror heller ikke de vinner mot Montenegro.

Erling Braut Haaland er toppscorer i Champions League, og han har scoret 21 mål på 21 kamper i Bundesliga, men etter to VM-kvalifiseringskamper med Ståle Solbakken som landslagssjef har ikke 20-åringen scoret et eneste mål.

Målmaskinen fra Jæren har spilt 662 minutter for Norge etter debuten mot Malta i september 2019, og han har scoret seks ganger på de ni kampene han har vært på banen. 20-åringen scorer i snitt et mål hvert 110 minutt på landslaget.

Onsdag er det ca 130 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

I Champions League scorer han til sammenligning hvert 53 minutt.

Haaland er en av de heiteste spissene på planeten, og før VM-kvalifiseringen startet hadde norske fotballsupportere forventninger om at Ståle Solbakken skulle ta Norge til vårt første mesterskap siden EM i 2000. Etter de to første kampene ser det ikke så veldig lovende ut. Det er mye som ikke stemmer i det norske laget, og vi tror Norge får problemer i Montenegro.

Montenegro - Norge 4,50 - 3,55 - 1,72 U (spillestopp tirsdag kl. 20.40)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

VM-kvalifisering, gruppe G. Norge tapte 0-3 i en skuffende forestilling mot Tyrkia lørdag. Ståle Solbakken har overtatt et spennende norsk landslag. Men han har også arvet et lag som har store problemer defensivt.

Norske fotballfans er grunn til å være bekymret før tirsdagens kamp i Podgorica, for Montenegro har Stevan Jovetic i rekkene.

Supertrekning lørdag. Ca 45 ekstra Lotto-millionærer. Spill her!

Monaco-spissen har scoret tre mål på de to siste kampene. Han scoret begge montenegrinernes mål mot Latvia (2-1), og han scoret 4-1-målet mot Gibraltar. Mot Gibraltar kom 31-åringen, som tidligere har spilt for Manchester City, Sevilla, Inter og Fiorentina, inn de siste 45 minuttene.

Montenegro og Norge har aldri tidligere møttes i en EM- eller VM-kvalifisering, men de har spilt to privatlandskamper mot hverandre. Norge tapte 1-3 på Balkan i 2008, men de vant 2-1 på Ullevaal to år senere.

Må bruke Haaland og Sørloth bedre

Til tross for at Norge spilte en svak kamp mot Tyrkia i Malaga i helgen, har spillermateriellet til å slå tilbake i Podgorica. Ståle Solbakkens mannskap trenger tre poeng i den kampen om de skal holde liv i VM-drømmen.

Å klare det er lettere sagt enn gjort.

Den nye norske landslagssjefen har mye å rette på før tirsdagens kamp, men han har lite tid.

Her finner du hele oddsprogrammet.

Det viktigste han måtte komme opp med, er en plan for hvordan han kan bruke styrkene til stjernespissene Erling Braut Haaland og Alexander Sørloth. Mot Tyrkia fikk de to Bundesliga-profilene hvert sitt mål annullert for offside. Duoen kom ellers til noen avslutninger hver og Sørloth traff blant annet stolpe ut. Men det tok ofte tid mellom gangene duoen ble involvert.

Norge har kun tapt fire av de siste 18 kampene i alle turneringer, og de største seirene har kommet mot lag som Romania og Nord-Irland. Det er nasjoner som er omtrent på nivå med Montenegro, men Norge møter et montenegrinsk lag som er i fin form.

Etter det flaue 0-7-tapet mot England i november 2019, har Montenegro kun tapt én av de siste elleve kampene, om enn mot svakere motstand.

Uansett, Miodrag Radulovics lag har vunnet tre strake kamper, og de har fått en perfekt start på VM-kvaliken med seirene mot Latvia og Gibraltar. De vet at en seier mot Norge vil holde dem over Norge og gruppefavoritt Nederland på tabellen før kampene i september.

Hvilte nøkkelspillere

Stevan Jovetic er en nøkkelspiller hos Montenegro offensivt, og i forsvaret har de Atletico Madrid-spilleren Stefan Savić.

Radulovic hvilte Savic mot Gibraltar, og lot Jovetic kun spille andre omgang. Begge er ventet tilbake i startelleveren tirsdag.

Onsdag er det ca 130 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Norge må klare seg uten Kristian Thorstvedt, som ble utvist etter kun elleve minutter på banen mot Tyrkia. Andre Hansen er aktuell fra start etter at Rune Jarstein måtte gå av banen etter første omgang mot Tyrkia. Jonas Svensson og Joshua King er også aktuelle om Solbakken vil gjøre flere endringer på laget.

Trolig Montenegro-lag: Mijatovic; Marusic, Savic, Vujacic, Radunovic; Kosovic, Scekic; Jovovic, Jovetic, Haksabanovic; Beqiraj.

Sannsynlig Norge-lag: Hansen; Ryerson, Gregersen, Ajer, Meling; Midtsjø, Ødegaard, Berg, Elyounoussi; Haaland, Sørloth.

Med Haaland og Sørloth offensivt er det vanskelig å avskrive Norge, uansett hvem motstanderen er. Men problemet er et forsvaret virker sårbart akkurat nå, og vi tror at Montenegro har spillere som kan lage trøbbel for Norge defensivt. Vi tror likevel de norske spillerne vil reise seg i denne kampen, men 1,77 i odds på Norge styrer vi unna.
Vi tror Norge får med seg ett poeng fra Balkan. 1-1 eller 2-2? Oddsen på U er 3,55.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset