*Nettavisen* Sportspill.

Southampton sjokkerer England

Morgan Schneiderlin er aktuell til søndagens hjemmekamp mot Liverpool. Foto: Nigel French (Pa Photos / NTB scanpix)

Southampton overtar 3. plassen i Premier league dersom laget vinner søndagens hjemmekamp tøffe hjemmekamp mot Liverpool. Sjekk våre tippetips.

22.02.15 15:56

Sportspills meny søndag:
Trav: Lerum sopte inn 800 000 kr i V75 lørdag
Oddsdobbel 1: På tide for Everton nå
Oddsdobbel 2: Fiorentina har fått opp dampen
VM på ski: Endelig dags for svensk gull?
VM-konkurranse: Har du peiling på femmila?
V64 Østersund:
Lerum i superslag byr på superjackpot

Søndagens tippekupong består av en kamp fra Premier League, tre kamper fra La Liga, en kamp fra Bundesliga, to kamper fra dansk superliga, en kamp fra belgisk toppserie, tre kamper fra Ligue 1 i Frankrike og avsluttes med en kamp fra Serie A. Bonuspotten vokser og er nå kommet opp i ca 3,2 mill. Innleveringsfristen på søndagskupongen er kl 16.55

1. Southampton - Liverpool
Vi starter med et høyinteressant oppgjør fra Premier League mellom to lag som er med i kampen om den viktige 4. plassen. 4-1-1 på de siste seks for Southampton som før denne runden lå på 4. plass. Hjemme på St. Marys har laget pene 7-3-3. Viktige Morgan Schneiderlin er tilbake for Southampton , det samme er Shane Long og Matt Target. Men Ryan Bertrand, Toby Alderweireld, Jay Rodriquez og Emmanuel Mayuka er alle ute med skader. Ettersom manchester United tapte borte mot Swansea lørdag, overtar Southampton 3. plassen med seier i dag.

Liverpool har 6-2-0 på de åtte siste seriekampene og er dermed best på formtabellen i Premier League. Måtte slite for å slå Besiktas hjemme i Europa League torsdag kveld, og tok seg videre i FA-cupen sist helg. 6-1-5 på bortebane er ikke allverden. Steven Gerrard spiller definitivt ikke i ettermiddag, ellers er det ikke rapportert om nye fravær for Liverpool.

Denne er vidåpen og her må vi ty til alle tegn. HUB.

2. Elche - Real Madrid
De tre neste kampene er alle hentet fra La Liga. Fire seirer på de seks siste seriekampene har ført Elche over nedrykksstreken og opp i 23 poeng. Før denne runden har laget fire poeng ned til streken. Motstanden har dog ikke vært allverden i disse seierskampene og søndag venter helt annen motstand. Kun Pedro Mosquera av de normalt startende er ute.

Real Madrid har det lugget litt for på slutten, men utover tapet borte mot byrival Atletico Madrid, har det faktisk bare blitt seire. Kontrollert 2-0 seier borte mot Schalke i Champions League onsdag kveld. Luka Modric, Sergio Ramos, James Rodríguez, Fábio Coentrão og Sami Khedira er alle fortsatt skadet. Barcelona røk meget overraskende 0-1 mot Malaga lørdag og tre poeng i kveld vil bety at Real Madrid får fire poengs luke på toppen med seier i kveld.

Et forbedret hjemmelag er normalt flere hakk for små mot Real Madrid. B.

3. Villarreal - Eibar
Hjemmelaget fikk ikke med seg mer enn en 2-1 ledelse hjemme mot Salzburg i Europa League torsdag kveld, og tapte da også borte mot Rayo Vallecano i serien sist helg. Hjemme står dog laget med seks strake serieseire og laget ligger på 6. plass før denne runden, kun seks poeng bak Valencia på den viktige 4. plassen. Bruno Soriano og Mario Gaspar er ute med skade.

Nyopprykkede Eibar har "fått" det nå, men er fortsatt godt klar av nedrykksstreken med sine 27 poeng. Fire strake tap nå og det kan bli en forventet kamp for å overleve. Borte er likevel tallene gode 4-3-5. Toppscorer Federico Piovaccari må sone karantene i kveld.

Hjemmesterke Villarreal skal uansett ikke ha problemer med å vinne denne. H.

4. Athletic Bilbao - Rayo Vallecano
Til tross for flere sentrale fravær overrasket hjemmelaget med 2-2 borte for Torino i Europa League torsdag kveld. I hjemlig liga har det en svært så skuffende sesong og laget har kun 24 poeng. Selv ikke hjemme er tallene spesielt bra (3-3-5). Ander Iturraspe er fortsatt skadet, mens Xabier Etxeita er tilbake fra karantene i midtforsvaret.

Rayo Vallecano har to poeng mer og tok en fin hjemmeseier mot Villarreal sist helg. Har faktisk tatt 16 av 26 poeng på bortebane og vant også her i forfjor. Ingen endringer fra sist helg.

Hjemmelaget har ikke fått opp farten denne sesongen og ganske så bortesterke Rayo Vallecano kan få med seg poeng her. HUB.

5. Wolfsburg - Hertha Berlin
Nederlenderen Bas Dost fortsetter å pøse inn mål for Wolfsburg og scoret begge målene i 2-0 seieren hjemme mot Sporting Lisboa i Europa League torsdag kveld. Åtte mål på de fem siste kampene for Dost nå. Hjemmesterke Wolfsburg står med 9-2-0 på eget gress denne sesongen og har innledet vårsesongen med 3-1-0. Ingen nye skader i følge Kicker.

Da er det verre stilt for Hertha Berlin som har 1-0-3 på sine fire første seriekamper etter vinterpausen. Ligger nest sist på tabellen og mye tyder på at det blir en kamp for å overleve for hovedstadslaget som står med 2-2-6 på fremmed gress. Per Ciljan Skjelbred er i førstelleveren, i følge Kicker.

Det bør være en solid sjanse for ny hjemmeseier for Wolfsburg dette. H.

6. FC København - Vestsjælland
Ny stor hjemmefavoritt i denne kampen. Den danske superligaen starter opp igjen etter vinterpausen denne helgen og FCK avsluttet høstsesongen med å slå serieleder Midtjylland 3-0 og har åtte poeng opp når serien er halvveis. 6-1-2 hjemme i Parken. Bortimot skadefri tropp for FCK som blant annet har forsterket med velkjente Bjørn Sigurdarson i pausen.

1-0-8 på bortebane for Vestsjælland i høstsesongen og laget er heller ikke spesielt styrket nå. Eggert Jonsson, Apostolos Vellios, Osama Akharraz og Jukka Raitala er alle kommet til i vinterpausen, men Henrik Madsen, Thomas Villadsen, Anders Randrup og Michael Lumb er alle ute med skader.

Det må være en topp sjanse for Ståle Solbakkens FCK dette. H.

7. Aalborg - Brøndby
Hjemmelaget tapte ikke uventet 1-3 hjemme for Club Brügge i Europa League torsdag kveld, men har i det minste fått matchtrening. 22 poeng i høstsesongen for Aalborg som er hele 18 poeng bak serieleder Midtjylland og hadde en skuffende høst. Hjemme viste fasiten 4-3-2. Jakob Ahlmann, Donny Gorter og Lukas Spalvis er alle langtidsskadd.

Brøndby var litt bedre i høst og skaffet seg 27 poeng, men har et stykke opp til topp tre. Tok 22 av 27 poeng hjemme i København, borte var tallene meget svake 1-2-5. Ingen spesielle mannskapsproblemer for Brøndby.

4-1-0 på de fem siste tilsvarende og all den tid Brøndby har underprestert så voldsomt på bortebane, tror vi ikke hjemmelaget taper denne. HU.

8. Genk - Anderlecht
Hjemmelaget med to ettmålsseirer på rad og holder den viktige 6. plassen i Belgia. Solide 7-5-1 på eget gress hittil.

Anderlecht holder 2. plass, men har kun en seier på de fire siste seriekampene.

Ingen enkel kamp dette, men hjemmelaget har kun ett hjemmetap hittil denne sesongen. HU.

9. Lyon - Nantes
Alle tre topplagene i Frankrike spilte uavgjort sist helg og dermed beholdt Lyon sin tabelltopp, to poeng foran Marseille og PSG. All den tid Lyon var det eneste av de tre topplagene som spilte borte sist helg, var nok Lyon klart mest fornøyd med det utfallet. Hjemme står laget med knallsterke 11-1-1. Ettersom PSG vant sin hjemmekamp lørdag, holder det med uavgjort for Lyon for å overta tabellteten igjen.

Total formsvikt for Nantes som står med 0-3-3 på sine seks siste seriekamper og kun scoret ett mål i denne perioden. Det har sendt laget ned på 10. plass med 33 poeng.

8-1-0 på de ni siste tilsvarende og Lyon fikser normalt tre poeng her. H.

10. Reims - Metz
Seks på rad uten seier for Reims, men uansett sterke 2-2 borte mot Marseille sist helg. Med 30 poeng ligger laget på 14. plass før denne runden og har fire poeng ned til streken. Hjemme viser tallene brukbare 6-2-5.

Totalt formløse Metz ligger helt sist med sine 21 poeng. 0-3-10 på de tretten siste ligakampene og laget scorer heller ikke mål for tiden. Borte viser tallene meget svake 1-2-10.

Også Reims blir stor favoritt, men før eller siden lyktes vel Metz med å ta poeng. HU.

11. Saint-Etienne - Marseille
Møte mellom to lag som har mistet den fine førjulsformen. Hjemmelaget med svake 1-2-3 på de siste seks seriekampene, og bortelaget med variable 2-2-2 på de siste seks seriekampene.

Saint-Etienne er på 5.plass før denne serierunden med 41 poeng og står med 6-4-2 på eget gress.

Marseille har tross formsvikten fortsatt bare to poeng opp til serieleder Lyon før denne runden. Borte er dog tallene svake 4-3-5.

Åpen affære dette og helgardering synes fornuftig. HUB.

12. Fiorentina - Torino
Solid resultat for Fiorentina i bortemøtet med Tottenham i Europa League torsdag kveld og 1-1 gir Firenze-laget et godt utgangspunkt før returmøtet hjemme. I serien ligger laget på 4. plass, kun fire poeng bak Napoil på den viktige 3. plassen. Overraskende middelmådige 4-5-2 på eget gress. Ingen nye skader og søndag er gode Diamanti tilbake i startoppstillingen.

Vi trodde hardt på Torino hjemme mot Athletic Bilbao i Europa League, men formsterke Torino måtte nøye seg med 2-2. Skuffet også litt helg i serien hjemme mot Cagliari med 1-1. Før den kampen stod laget med fire strake seire. Heller ikke Torino har nevneverdige fravær.

5-1-0 på de seks siste tilsvarende, men Fiorentina har ikke levert veldig bra på hjemmebane denne sesongen og vi har svært mange sikker-alternativer på tippekupongen. HU.

96-rekker

1. Southampton — Liverpool U

2. Elche — Real Madrid B

3. Villarreal — SD Eibar H

4. Athletic Bilbao — Rayo Vallecano HU

5. VfL Wolfsburg — Hertha Berlin H

6. FC København — FC Vestsjælland H

7. AaB — Brøndby HU

8. KRC Genk — RSC Anderlecht HU

9. Lyon — Nantes H

10. Reims — Metz HU

11. Saint-Etienne — Marseille HUB

12. Fiorentina — Torino HU

Klikk her for å levere 96-rekkeren

432-rekker

1. Southampton — Liverpool HUB

2. Elche — Real Madrid B

3. Villarreal — SD Eibar H

4. Athletic Bilbao — Rayo Vallecano HUB

5. VfL Wolfsburg — Hertha Berlin H

6. FC København — FC Vestsjælland H

7. AaB — Brøndby HU

8. KRC Genk — RSC Anderlecht HU

9. Lyon — Nantes H

10. Reims — Metz HU

11. Saint-Etienne — Marseille HUB

12. Fiorentina — Torino HU

Klikk her for å levere 432-rekkeren


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag