*Nettavisen* Sportspill.

Southampton vinner igjen

Foto: AFP/Scanpix

Laget fra sør er i storform og styrer mot opprykk. Her er dagens oddstips.

22.03.11 18:51

Les også: Lesernes oddstips tirsdag

Langoddsen byr på semifinaleseriene i NM i ishockey og svensk hockey, et fint utvalg objekter fra engelsk fotball fra League One og lavere, og skotsk fotball samt NHL natt til onsdag.

Kveldens norske hockeymatcher tror vi blir jevne, igjen, og spill på U er som vanlig aktuelt, men det finnes mye spennende engelsk fotball også, og vi henter dagens anbefaling herfra.

Charlton - Southampton
League One. Det var mye ungt og nytt hos Charlton før sesongstart, og blandede forventninger til hvordan den tidligere storklubben skulle klare seg. Det er ikke mer enn fire år siden Charlton spilte i Premier League, men så gikk det relativt bratt utforbakke. Man klarte en play-off plass i League One i fjor, men måtte gi tapt for Millwall. Etter det forsvant en rekke spillere, og man shoppet rundt etter erstattere og fikk spillere av varierende kvalitet. Likevel åpnet man årets sesong brukbart. I februar møtte man imidlertid veggen, og siden 3-2 seieren over Peterborough 12. februar har man 0-1-7 og følgelig rast nedover tabellen. Charlton har nå 8-4-6 totalt på hjemmebane og sist ble det 0-1 for Brentford.

Manager Chris Powell har nå gått så langt som til å si at laget hans mangler mental styrke. "Selvtillit er en skjør ting, at vi tapte for Dagenham & Redbridge var mentalt, ikke fysisk". Andre igjen mener spillerstallen og taktikken helt enkelt ikke er god nok, og at Powell ikke ønsker se realitetene i øynene.

Doherty (f) er tilbake fra skade, Bessone (f) kan muligens også rekke kampen. Jackson (m), Elliot (k) og Youga (f) er skadet.

Southampton er i kjempeform og med seier i dag kan man legge beslag på 2. plass, som gir direkte opprykk. På bortebane har man 8-3-6 totalt. Southamptons fire siste er alle vunnet med klar margin.

19.03.2011 Southampton - Sheff. Wednesday 2 - 0
12.03.2011 Bournemouth - Southampton 1 - 3
08.03.2011 Southampton - Yeovil 3 - 0
05.03.2011 Colchester - Southampton 0 - 2

Dette er imponerende, for det er habile lag i mer eller mindre brukbar form som er slått. Stemningsrapportene fra Southampton går alle i én retning: Laget er "on fire" og spiller glimrende, offensiv fotball. Manager Nigel Adkins har ingen nye skader eller suspensjoner i laget, men Oscar Gobern (m) er suspendert igjen, for direkte rødt kort. Fra før er Schneiderlin (m), Holmes (m) og Connolly (a) ute.

Tidligere oppgjør på The Valley på 2000-tallet har gitt 2-6-0, en faktor som definitivt taler mot et spill på B. Men slik situasjonen er per i dag er dette bunn mot topp på selvtillit-tabellen og nummer 22 mot nummer 3 på formtabellen. Charlton-fansen er skeptiske til treneren og redd de blir slaktet av Southampton i kveld. Vi tror, dessverre for hjemmelaget, at så skjer. B kan spilles som single til 1,80 hos Norsk Tipping. Vi tror nederlaget kan bli stygt hvis Southampton først scorer, og går for borteseier med minst to mål til brukbare 3,25 i odds. Dette objektet må kombineres, og vi mener å ha funnet et kurant kombinasjonsobjekt.

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Torquay - Cheltenham
League Two. Torquay ligger på den siste play-off plassen, de har 8-5-5 på hjemmebane. Poeng trengs, for flere lag er like bak og har kamper tilgode på laget fra badebyen i sør. Formen er god og man scorer mye mål. De tre siste har gitt 3-3 borte mot Macclesfield, 2-1 borteseier i Bury, og forrige hjemmekamp ga 5-0 over topplaget Shrewsbury. Torquay har 4-2-0 på sine seks siste hjemmekamper, og formen ser stabilt god ut.

Manager Paul Buckle får tilbake vingen Stevens fra sykdom og Kee (a) fra skade. Sistnevnte starter trolig på benken, for de tre på topp, Zebroski, Tomlin og Robinson, har virkelig fått øyne i nakken og spilt opp hverandre etter tur de siste kampene. 10 scoringer på de tre siste er pent, Robinson har scoret 4 av disse. Derfor er det all grunn til å tro at dette trekløveret spiller fra start igjen. Laget er skadefritt og det er ingen suspensjoner.

Cheltenham gikk åtte kamper uten en seier, men nå har de i det minste 2-0-2 på sine fire siste. De lykkes hjemme mot jumboen Stockport, som de slo 2-1, og i likhet med Torquay vant de bortekampen mot Bury, 3-2 nå på lørdag. Sterkt resultat, men 2. plass-laget Bury ser ut til å mistet formen. Cheltenham ligger litt kjedelig til på 15. plass, med onde 6-6-6 på bortebane. De har spilt 37 kamper, mer enn mange av de andre, og med 9 runder igjen blir det etter all sannsynlighet hverken opprykk eller nedrykk.

Cheltenham-manager Mark Yates mangler stadig Riley (f), men har ellers ingen problemer med mannskapet.

Torquay vant tilsvarende oppgjør forrige sesong 3-0. De fleste bookmakere setter i skrivende stund ned sine odds på hjemmelaget, og det er ikke sikkert at Norsk Tippings 1,60 er så ille, det synes hvertfall ikke vi, så får tiden vise hvor andre legger seg. Hjemmelaget har motivasjon, de scorer mange mål for tiden og de har fullt lag. Bortelaget har fått til ganske lite i år, og uten noe akutt behovet for poeng tror vi de senker innsatsen et par prosent og taper denne bortekampen. Hjemmeseier her spilles i kombinasjon med en klar borteseier til Southampton, og vi får en dobbel til 5,20 i odds. 100 kroner innsats, spillefrist klokken 20.40.

16.Charlton - Southampton (1-0) 1,70 3,55 3,25
28.Torquay - Cheltenham 1,60 3,20 4,20

Total odds 5,20

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.