Gå til sidens hovedinnhold

Southgate har gjort Wembley til et fort

Men vi tror Tsjekkia klarer å gå til pause med uavgjort.

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddsdobbel hockey: Storhamar tar sin tredje strake seier mot Oilers
V65 Eskilstuna: Deilig lunsj fra Sverige
Oddsdobbel fredag: Spenstig fredagsdobbel til 5,50 i odds
V65 Biri: Det kan være duket for helgecash på Biri
V64 Boden: Spennende V64-omgang med banker fra Norge

Fredagens langoddsprogram preges av at EM-kvalifiseringen ruller videre. Det spilles syv kamper fredag, og det definitive høydepunktet er England – Tsjekkia på Wembley. Det spilles også fire NM-kvalikkamper her hjemme, samt en interessant treningskamp mellom erkerivalene Vålerenga og Lillestrøm. Ellers spilles den første semifinalen i NM-sluttspillet i hockey mellom Storhamar og Stavanger. Det er en godbit. Det er også playoff kamper i svensk SHL, og i flere av de andre europeiske hockeyligaene.

NB! Fredag er det ca 97 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

England – Tsjekkia (Pause/fulltid dobbel) – U/H – 3,50 i odds (spillestopp kl. 2040)

Klikk her for å levere dette spillet

Gareth Southgate brukte sist sommer til å spille seg inn i hjerte til England-fansen, da han ledet laget til semifinalen i VM i Russland, men fredag starter England et nytt kapitel.

Da starter EM-kvalifiseringen. England er storfavoritter etter å ha havnet i gruppe med Tsjekkia, Montenegro, Bulgaria og Kosovo.

Tsjekkia er antakeligvis det nest beste laget i gruppen, så vinner Harry Kane & Co. fredagens kamp har de fått en knallbra start på kvalifiseringen.

England har fortsatt spilemessig hvor de slapp i EM. De tapte mot Spania i den første Nations League-matchen i fjor høst, men de vant fire av de fem påfølgende kampene og gikk til topps i sin Nations League-gruppe.

Fredagens match er den tredje mellom England og Tsjekkia. Three Lions har én seier og én uavgjort i de to kampene, som begge var privatlandskamper.

Tsjekkerne har en tøff oppgave på Wembley. Statistikken viser at England er ubeseiret i de siste 18 EM-kvalikkampene. De har 15 seire og to uavgjorte, og de står med ti seire på rad før fredagens kamp.


Etter at Southgate tok over har engelskmennene gjort Wembley til et formidabelt fort. De har kun tapt én av 15 hjemmekamper. Det var 1-2-tapet mot Spania i Nations League sist høst.

Til EM-kvalikkampene mot Tsjekkia og Montenegro har Southgate opplevd at seks spillere har måttet melde forfall på grunn av skader. Southampton-spilleren James Ward-Prowse og Chelsea-talentet Callum Hudson-Odoi er hentet inn som erstattere.

Tsjekkia har vunnet de to siste kampene 1–0. Sist gang de vant tre kamper på rad uten å slippe inn mål var tilbake i oktober 2007. De klarer neppe å gjenta den prestasjon på Wembley.

Tsjekkerne har ikke et ikke stjernespekket lag som England, men de mangler ikke talentfulle spillere. Matej Vydra og Patrik Schick er to farlige spisser, mens Jakub Jankto og Theodor Gebre Selassie vil bidra med solid rutine.

Likevel er det viktig å si at den tsjekkiske troppen ikke holder samme standarden som den engelske, og det har også resultatene vist. De klarte ikke å komme til VM, og de har tapt fem av de siste ti kampene. De tapte blant annet hele 4–0 mot Australia og de tapte 1–5 mot Russland.

Med tanke på den formen England har vist, så forventer jeg at de ska vinne denne kampen. Men jeg går ut fra at tsjekkerne vil gjøre det vanskelig for dem, og jeg tror kanskje de klarer å holde engelskmennene til uavgjort de første 45 minuttene.

England har ledet til pause i seks av de siste ni seirene, og de møter et tsjekkisk lag som har ligget under til pause i seks av de syv siste kampene de har tapt.

Til fredagens kamp må Gareth Southgate komponere et nytt lag. Han vi antakeligvis presentere fem nye ansikter i startoppstillingen fra semifinalen i VM.

Tsjekkerne er likevel underdogs i denne matchen, og de vil trolig legge seg bakpå og forsøke å holde unna lengst mulig. Så vil de kontre når de får sjansen. Men om forsvaret til Tsjekkia er godt nok til å stoppe engelskmennene gjenstår å se.

Jeg tror kanskje tsjekkerne klarer å holde ut en omgang, men engelskmennene vil bryte gjennom forsvarsmuren til slutt. Synes oddsen på mange av alternativene var uinteressante, men et U/H-tips på kampen ga respektable 3,50 i odds. Det mener jeg er spillbart. Spillestopp er klokken 2040.

Klikk her for å levere dette spillet

Kommentarer til denne saken