*Nettavisen* Sportspill.

Spania feier over Europa

Foto: RAFA RIVAS (Afp)

Det er duket for mer spansk suksess når kvartfinalene i Europa League avgjøres torsdag. Sjekk våre oddstips.

05.04.12 09:57

Sportspills meny skjærtorsdag:
Trav Bergen: En klink vinner i V5-1
Trav Momarken: Fra Rogaland til Mysen
Tippetips midtuke: Omtale og vurdering av 10 langoddskamper torsdag

Langoddsprogrammet skjærtorsdag består av kun 22 spilleobjekter, men i motsetning til onsdagens program er det flere svært interessante matcher på dagens liste. Foruten de fire returoppgjørene i Europa Leagues kvartfinaler, spilles det fire kamper i den danske superligaen. Det spilles tre kamper i tysk 2. bundesliga og det spilles sluttspillkamper i ishockey i både Sverige og Finland.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
Hansa Rostock - Fortuna Düsseldorf H 3,30
Vi vurderte svært lenge å ta denne med på dagens spill. Hjemmelaget ligger helt sist med sine 20 poeng. Etter 0-2-4 på seks kamper, slo hjemmelaget tilbake med en svært viktig 1-0 seier borte mot 1860 München lørdag. . Vant 1-0 borte mot brukbare 1860 München forrige runde. Ligger likevel sist, men det er kun tre poeng opp til Karlsruhe på kvalikplassen. Svært moderate 2-6-6 på hjemmebane.

Med 2-6-1 på de ni seriekampene som er spilt etter nyttår har Fortuna Düsseldorf sakket akterut i kampen om direkte opprykk. Når seks serierunder gjenstår er det seks poeng opp til Greuther Fürth på andreplass (to lag rykker direkte opp). Fortuna ligger på tredjeplass i øyeblikket (det gir kvalik mot det tredje nederste laget i Bundesliga). Mandag spilte laget 0-0 hjemme mot St. Pauli som innehar fjerdeplassen (to poeng bak). Fra mandagens startoppstilling mot St. Pauli, er forsvarsspilleren Johannes van der Bergh (27 kamper fra start og skadet nå), Thomas Bröker (a) og Sascha Rösler (a)ute. Bröker står med sju seriemål mens Röschler står med tolv seriemål. Hjemmelaget er pisket til å vinne, mens bortelaget sliter både med formen og svært sentrale fravær. 3,30 på hjemmeseier ser ut dagens klart beste langskudd og må nesten testes.

Dagens avslag
FC København - Brøndby
FCK er ikke like suverene denne sesongen som man er vant til fra de siste årene. Leder riktig nok serien, men det er bare tre poeng ned til Nordsjælland. Har faktisk ikke bedre enn 2-3-0 på de fem seriekampene som er spilt etter vinteroppholdet. Kris Stadsgaard og Thomas Delaney er nye på skadelisten. Brøndby har startet vårsesongen forrykende og har meget sterke 4-1-0 på de fem seriekampene som er spilt i vårsesongen. Riktignok er fire av disse kampene spilt hjemme, men Brøndby er klart forbedret. 1,55 på hjemmeseier ser helt håpløst ut. Styr unna.

Dagens spill
Vi vurderte flere kamper denne torsdagen. I det svenske sluttspillet tror vi Skellefteå avgjør semifinalen i kveld, all den AIK's målvakt Viktor Fasth i øyeblikket ikke storspiller (byttet ut nest sist og slapp åtte mål bak seg torsdag). Hansa Rostock vurderte vi som nevnt lenge og også Silkeborg var med i finalefeltet. Men vi retter blikket mot Spania og Ukraina.

Athletic Bilbao - Schalke 04 H 1,65
Etter å ha rundspilt Manchester United over to kamper, kun tatt ett poeng på de fire siste seriekampene, var det mange som trodde at Athletic Bilbao ville få trøbbel i bortemøtet med Schalke for en uke siden. Men trener Bielsa hadde som vanlig gjort hjemmeleksen sin (han så Schalke 42 ganger i forkant av det møtet) og Bilbao vant imponerende 4-2. Etter helgens 0-2 tap borte mot Barcelona er det kun blitt ett poeng på de fem siste seriekampene og baskerne har falt til ellevteplass. Nå er det nok suksess i Europa League som gjelder. Ander Iturraspe (m) må sone karantene.

Hjemmesterke Schalke har altså et fryktelig vrient utgangspunkt her etter 2-4 tapet hjemme. Ettersom Borussia Mönchengladbach har kollapset totalt, har Schalke overtatt den svært viktige tredjeplassen i Bundesliga. Tre lag får direkte plas i Champions League, mens lag nummer fire må spille kvalik. Lå lenge under 0-1 borte mot Hoffenheim søndag, men en sen scoring av Klaas Jan Huntelaar sikret ett poeng.

Hjemmelaget trenger ikke å vinne, men bortesvake Schalke er neppe noen trusel uansett. 1,65 for hjemmeseier er ikke mer enn det må være, men vi tror uansett Athletic også vinner returkampen og spiller denne torsdag.

Metalist Kharkov - Sporting Lisboa H 1,80
En straffescoring på overtid sikret hjemmelaget 1-2 istendenfor 0-2 i det første møtet, og dermed har ukrainerne et flott utgangspunkt før returmøtet. Imponerte ved å slå ut greske Olympiakos i den foregående runden. 1-1 hjemme mot middelhavsfareren Kryvbas i helgen og ligger på tredjeplass i den ukrainske ligaen og hadde nok tankene sine på denne returkampen. Marco Torsiglieri (f) og Papa Gueye (f) må begge sone karantene her. Viktige Edmar er imidlertid tilbake.

Sporting slo Leiria 1-0 borte i helgen og er på femteplass etter en meget svak høstsesong. Tre av de fire siste bortekampene i serien er tapt og det er fremfor alt hjemme i Lisboa at Sporting har sin styrke. Borte har ikke Sporting bedre enn 5-3-5. Forsvarsspilleren Daniel Carrico soner karantene.

Hjemmelaget har imponert i denne turneringen og selv om vi registrerer at laget tapte hjemmemøtet mot Olympiakos i kvartfinalen, tror vi laget har en flott mulighet mot bortesvake Sporting Lisboa og tar med hjemmeseieren til 1,80 i odds på dagens oddsforslag.

Totalodds på vår utvalgte dobbel skjærtorsdag er 2,97 og vår innsats er som vanlig kr 100.

Spilleforslag torsdag (spillefrist kl 21.00):
Kamp 58 Athletic Bilbao - Schalke 04 1,65 3,35 4,10
Kamp 60 Metalist Kharkov - Sporting Lisboa 1,80 3,20 3,55
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.