Sveits lå under 1-3 mot Frankrike etter 81. minutter, men de franske stjernene trodde kampen var vunnet.

Det var den ikke.

Sveitserne scoret to ganger i løpet av de ni siste minuttene, før de vant åttendedelsfinalen på straffespark mot forhåndsfavoritten.

Spania gikk nesten i samme fellen. De ledet også 3-1, men Kroatia kom tilbake og scoret to ganger. Dermed ble det ekstraomganger. Der var spanjolene best, og de vant 5-3.

- Det er ikke lett å vinne kamper i et EM. Det er ingen enkle motstandere, og alle lag kan slå alle, sa Koke i en video med Adidas.

Ca. 14 millioner i Lotto-potten. Spillefrist lørdag kl. 18.00!

Koke og de spanske spillerne vet at de får en tøff oppgave fredag. Atletico Madrid-spilleren påpeker at det er viktig å være fokusert gjennom hele kampen mot Sveits.

- Vi så det i kampen til Frankrike mot Sveits. Frankrike trodde kampen var vunnet, og plutselig kom Sveits tilbake. Det samme holdt på til å skje med oss, sa Koke.

Historien taler til Spanias fordel. De har kun tapt én av de 22 kampene de har spilt mot Sveits, hvorav 16 av kampene er vunnet. Den ene sveitsiske seieren kom sist de to mannskapene møttes i et mesterskap - i VM i 2010. Denne gangen tror vi spanjolene får revansj.

Sveits - Spania (Halvtid/Fulltid) - Uavgjort-Spania - 4,40 (spillestopp fredag kl. 17.59. Kampen vises på NRK1)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Sveits imponerte ikke i gruppespillet, hvor de endte på tredjeplass bak Italia og Wales. Derfor var det ikke mange som trodde at de skulle klare å slå ut forhåndsfavorittene Frankrike i åttendedelsfinalen.

Men Vladimir Petkovics mannskap pekte nese til alle ekspertene, og viste fra start i kampen mot Frankrike at de ikke ville bli noen walkover for de regjerende verdensmesterne.

Sveits gikk til pause med ledelse, men Frankrike slo brutalt tilbake i starten av andre omgang og etter ti skrekkelige minutter var kampen snudd. Med et kvarter igjen av kampen ledet franskmennene 3-1, og det virket som seieren var i boks.

Det var den ikke.

Haris Seferovic og innbytter Mario Gavranovic ville det annerledes. De scoret en gang hver i sluttminuttene, og Sveits gikk til kvartfinalen etter at Kylian Mbappe bommet fra straffemerket.

Gjør Spania endringer på laget?

Nå venter en ny tøff oppgave på sveitserne, som for første gang i historien har tatt seg til en kvartfinale i et EM. De møter et spansk lag som har scoret ti mål på de to siste kampene.

Kaptein Granit Xhaka må stå over kvartfinalen på grunn av gule kort. Arsenal-spilleren har vært god for Sveits, og det blir en utfordring å erstatte ham.

Her kan du skrape Flax-lodd

Spania var i likhet med Frankrike i ferd med å rote vekk seieren. De ledet 3-1, men kroatene scoret 3-3 to minutter på overtid. I ekstraomgangene giret spanjolene opp, og de slo Kroatia 5-3.

Det har sett bra ut offensivt hos Spania i de siste kampene, men forsvarsspillet i kampen mot kroatene ga grunn til bekymring. Det er ingen skader hos det spanske laget, men Luis Enrique vil antakeligvis endre på laget likevel. Han har ikke spilt med det samme laget i to kamper på rad i dette mesterskapet.

En av dem som trolig kommer inn i laget er Jordi Alba. Venstrebacken startet på benken mot Kroatia.

Sveits gir Spania kamp

Spania har spilt uavgjort etter ordinær tid i tre av de fire EM-kampene sine. De har faktisk spilt uavgjort i fem av de ni siste kampene totalt. Sveitserne på sin side har kun tapt én av de siste elleve kampene. Den rekken med kamper startet med en 1-1-kamp mot Spania.

Ca. 14 millioner i Lotto-potten. Spillefrist lørdag kl. 18.00!

Det ville være dumt å undervurdere Sveits etter deres imponerende seier mot Frankrike, men når det er sagt, bør Spania være klare favoritter til å vinne i St. Petersburg og gå videre til semifinalen.

Selv om det ble en thriller for spanjolene mot Kroatia, har spanjolene vist et meget høyt nivå i de to siste kampene. Det er interessant å merke seg at det har stått uavgjort til pause i to av de fire EM-kampene til Spania. Vi tror også at det blir en tett og jevnspilt første omgang mot Sveits.

At det står uavgjort etter de første 45 minuttene, og at Spania avgjør kampen i andre omgang gir 4,40 i odds. Klikk her for å levere dette tipset