Gå til sidens hovedinnhold

Spania har spilt seks ganger i Sverige. Resultatene vil overraske deg.

Spania har aldri vunnet i Sverige. Vi tror ikke de klarer det på torsdag heller.

Sverige spilte 0-0 mot Spania i Sevilla under EM i sommer, og statistikken til svenskene mot Spania på hjemmebane gir grunn til optimisme hos de blå-gule. De har spilt seks kamper mot Spania på svensk jord siden 1950, og aldri tapt.

Ca. 362 millioner i Eurojackpot-potten. Spillefrist er fredag kl. 19.00

Men fire av de seks kampene har endt uavgjort.

Spania har heller ikke imponert på bortebane . De har spilt uavgjort i seks av de siste åtte bortekampene. Det lukter uavgjort lang vei av denne kampen.

Sverige - Spania 4.50 - 3.50 - 1.77 U (spillestopp torsdag kl. 20.44)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Etter 0-0-kampen i EM mente den spanske landslagssjefen Luis Enrique at Sverige bare lå seg bakpå, og senere i mesterskapet sendte han det som bare kan tolkes som et stikk til det svenske landslaget og måten det spiller på.

- Jeg synes det var en tøffere kamp i dag enn mot Sverige. Jeg var imponert. Det var vanskeligere å forsøke å slå dem enn å forsøke å slå Sverige, sa den spanske landslagssjefen etter Polen-kampen senere i mesterskapet.

Ca. 362 millioner i Eurojackpot-potten. Spillefrist er fredag kl. 19.00

Han la også til:

– Jeg liker offensive trenere. Jeg foretrekker trenere som vil gjøre noe fremover på banen.

Torsdag møter Luis Enrique og de spanske landslaget enda en gang et godt organisert svensk landslag. Svenskene vil antakeligvis la spanjolene trille ball, og så vil de blå-gule forsøke å kontre på dem når de får sjansen.

Spania har en gruppe spennende unge spillere, som har potensial til å vinne en ny tittel en gang, men de er sannsynligvis ikke gode nok til å slå Sverige på bortebane for første gang.

Offensivt virket Spania ustoppelige til tider i sommeren EM. De scoret fem mål mot både Slovakia og Kroatia, og de gikk kun målløs av banen i én av de seks kampene. Den eneste gangen de ikke fikk ballen i mål var mot Sverige, som har vært en vanskelig motstander for Spania de siste årene.

Målene renner inn på bortebane

Spania har kun vunnet seks av de 14 kampene mot de blå-gule, men fire av dem kom på hjemmebane, én seier kom i Argentina i 1978 og den siste kom i EM i 2008.

Janne Anderssons lag var heldige som holdt spanjolene til 0-0 i sommer, og vi tror de kan lage problemer for Luis Enriques menn i torsdagens kamp.

Det blir neppe stor underholdning på Friends Arena, men vi tror Sverige har spillere som kan utfordre det spanske forsvaret. Spanjolene kjenner kvalitetene til Alexander Isak fra La Liga, hvor han har spilt bra for Real Sociedad, og Emil Forsberg, som scoret alle de fire målene til Sverige i EM, har fart og dribleferdiger som kan lage kaos i det spanske forsvaret.

Her er hele torsdagens oddsprogram!

Det er i så måte interessant å merke seg at Spania ikke har holdt nullen i de syv siste kampene på bortebane. De har blant annet sluppet inn mål i Georgia, Sveits og Ukraina. Det forteller oss at svenskene kan straffe spanjolene på overganger. At begge lagene scorer i torsdagens kamp kan være et greit spill. Det har nemlig vært tilfelle i åtte av de siste elleve kampene til Spania. Samtidig har begge lag kun scoret i fem av de siste ti kampene til svenskene.

Siden Spania har spilt uavgjort i seks av de siste åtte bortekampene, og de historisk sett har hatt problemer i bortekampene mot Sverige, gjør at vi går for U i denne kampen. 0-0 eller 1-1, virker som sannsynlige utfall.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset