Sportspills øvrige lørdagsmeny:
V75 Momarken: Årets beste V75-omgang - du kan vinne 34 millioner
Oddstips EM-Kvalik: Våre norske gutter kan spille jevnt med Spania
Oddstips Toppserien kvinner: Vi tror Sandviken innfrir i serieåpningen
Oddsdobbel England: Beckham sin nye klubb jakter opprykk
Eurojackpot: Vant noen 97 millioner fredag kveld?

Vi har kommet frem til en ny lørdagskupong. Grunnet landskamppausen, er det spillefri i de øverste divisjonene i Europa. Norsk Tipping har derfor måtte gå helt ned til nivå fire i England for å finne objekter. Kupongen starter med EM kvalik mellom Spania og vårt eget landslag. Deretter følger ni kamper fra nivå tre i England (League One) før de to siste kampene er hentet fra League Two på nivå fire. Litt ukjent farvann, men en vanskelig kupong, som fort gir fine penger til de som er heldige og dyktige denne gangen.

NB! Lørdag er det ca 14 millioner kroner i førstepremiepotten i Lotto. Lever kupongen her!

1. Spania – Norge
Vårt eget landslag åpner sin EM kvalik mot selveste Spania på Mestalla i Valencia. Den største og trolig vanskeligste kampen av de 10 som skal spilles kommer altså først for Norges del.

Luiz Enrique, altså den spanske treneren, overrasket en del med laguttaket til Norge-kampen. Sergi Gomez, Sergio Canales og Jaime Mata. er alle tatt opp for første gang i den spanske troppen. Thiago Alcantara, Koke, Diego Costa og Isco var ikke tatt med i troppen. Spania falt ut av fjorårets VM i åttendedelsfinalen mot Russland, og ønsker å revansjere seg i både kvalik og sluttspill når det gjelder EM. Heller ikke i denne Nations League imponerte laget noe særlig, men dette var heller ikke veldig viktig for Spania. De resultatene er egentlig bare å glemme med en eneste gang. Laget slo Bosnia 1-0 hjemme i siste vennskapskamp, men tapte 2-3 borte mot Kroatia nest sist. De røk å på et uvanlig hjemmetap mot England tredje sist. Spania taper veldig sjeldent kamper i Spania. Man velger å legge denne åpningskampen til intime og alltid stemningsfulle Mestalla i Valencia. Spania er naturlig nok store favoritter til å vinne denne gruppen, som også inneholder Sverige, Romania, Malta og Færøyene.

Trener Lars Lagerbäck og hans gutter får en meget tøff start på denne kvaliken mot Spania. De må også greie seg uten Orjan Nyland, Birger Melling og Sander Berge. Det er skadeproblemer på alle disse, men det skal gå an å erstatte dette greit. Men, Birger Meling har gjort en solid figur i de kampene han har spilt for landslaget. Våre gutter har alt å vinne i denne åpningskampen, for det er ikke mange i det lange landet vårt som forventer en trepoenger i Valencia lørdagskveld. Interessant er det jo at vår trener, Lars Lagerbäck, er veldig flink å få lagene han trener til på jobbe godt defensivt. Han har vært trener i 19 kamper, og Norge har sluppet inn 18 mål på disse kampene. Nå ble statistikken bekmørk når Tyskland slo oss 6-0. Glemmer vi det resultatet, så er det ingen tvil om at Norge har tatt steg defensivt under Lagerbäck.

Trolig vil kampen om andreplassen etter Spania, stå mellom Norge, Sverige og Romania. Norge har dog ikke tapt på de siste fire kampene, og tatt visse steg i riktig retning under Lagerbäck. I tillegg har de vunnet åtte av de siste ti kampene, men det skal nevnes at motstanden har vært moderat - i forhold til kveldens! De siste fem gangene når ikke har scoret, så har man spilt på bortebane. Siste kamp endte med seier 2-0 borte mot Kypros. Nest sist 1-1- mot Slovenia, også det på bortebane. Det siste norske tapet kom borte mot Bulgaria (0-1) tilbake i september i fjor.

Norge har vist fremgang, men det skal normalt være klasseforskjell på lagene her. De spanske stjernene er vant med å spille på et høyere nivå enn de fleste av våre menn gjør til daglig. Alt annet enn en spansk seier her vil overraske oss ekstremt mye. H

Vi håper på tre poeng, men tror ingenting på det.

2. Luton – Doncaster
Vi gjør et ganske så stort sprang i kamp to. Fra Valencia og EM kvalik i kupongens første kamp, er vi over på nivå tre i England. Doncaster tar turen til Kenilworth Road og møtet med serieleder Luton. Gjestene inne på kvalikplass med sin sjette posisjon på tabellen.

Luton har hatt en meget sterk sesong så langt. Med åtte kamper igjen å spille styrer skuta mot opprykk. Laget er klar ligaleder fem poeng foran Barnsley. Hjemme er Luton enormt sterke og har ennå ikke tapt. 14-5-0 er opprykkstall alle dager i uken. Siste kamp endte med litt skuffende 2-2 hjemme mot Gillingham. Nest sist 1-0 seier borte mot Bradford. Luton tapte det motsatte oppgjøret 1-2 tilbake i september.

Doncaster ligger på sjette plass så langt. Noe som vil gi spill om den siste plassen i Championship neste sesong om den opprettholdes sesongen ut. Laget har vist sviktende form den siste tiden. I øyeblikket er ingen av de seks siste i ligaen vunnet. Laget må tilbake på vinnersporet skal drømmen om opprykk leve videre inn i serieinnspurten. De to siste kampene har begge endt med poengdeling. Sist 0-0 hjemme mot Barnsley. Nest sist 1-1 borte mot Blackpool.

Vi tror ligaleder Luton tar dette, og at poengene blir igjen i hovedstaden. H

3. Shrewsbury – Portsmouth
I kamp tre tar Portsmouth turen opp til Shrewsbury. Gjestene nummer fire, hjemmelaget dypt forankret i nedrykksstriden.

Shrewsbury som endte helt oppe på tredje plass i League One sist sesong, har ikke klart å følge opp. I øyeblikket er det bare et lite poeng ned til nedrykk. Det er ekstremt jevnt i denne ligaen. Plymouth på plass 12 av de 24 lagene, har faktisk bare tre poeng ned til nedrykk. Det blir veldig mange kamper med nedrykkstanker involvert i innspurten, og meget spennende å følge. Shrewsbury er greie hjemme og står med 8-7-4 på eget gress. Sammen med bare to seire borte blir det samlet noe tynt. Siste kamp endte med 2-1 seier hjemme mot Wycombe. Nest sist tap 1-2 borte mot Plymouth. Uavgjort 1-1 i det motsatte oppgjøret.

Portsmouth lå lenge på direkte opprykksplass. Har falt litt av, og innehar i øyeblikket plass fire på tabellen. Det er fire poeng opp til direkte opprykk, og sjansen er fortsatt til stede i så måte. Portsmouth har vunnet 10 kamper både borte og hjemme, og står med 10-5-4 ute på tur. Siste kamp ga seier 2-0 hjemme mot Scunthorpe. Nest sist ble det også tre poeng med seier 3-2 borte mot Walsall.

Vi tror gjestene tar minst et poeng og prøver UB.

4. Coventry – Oxford
Oxford tar turen fra universitetsbyen til Coventry og en kamp på Ricoh Arena i kupongens fjerde kamp. Hjemmelaget et lite poeng fra kvalikplass (3-6) på tabellen. Gjestene et poeng fra nedrykk.

Fra tippekampenes inntreden på TV husker vi mangt et storoppgjør fra Coventry. Hjemmebanen den gang var Highfield Road, en fryktet arena å komme til. I dag er Coventry nede på nivå tre. Laget er dog på plass sju, og med en mulighet til kvalik for opprykk. Kanskje er klubben på vei tilbake. Laget har åtte seire både borte og hjemme, og står med 8-5-6 på eget gress. Coventry har vunnet de to siste. Sist 2-1 borte mot Peterborough. Nest sist samme sifre mot Fleetwood hjemme. Den tidligere Manchester United spilleren Mark Robbins gjør en fin jobb, med sitt Coventry.

Oxford er sammen med veldig mange lag, involvert i striden om å unngå nedrykk. Ligger i øyeblikket et poeng fra den lite hyggelige streken mellom nedrykk og sikker grund. Universitetslaget har bare vunnet en gang på bortebane, men spiller mye uavgjort. 1-11-7 er en ganske uvanlig statistikk på fremmed gress. Oxford vant 1-0 hjemme mot Bradford i siste kamp. Nest sist 0-0 borte mot svake Rochdale. Laget tapte den motsatte kampen i september med 1-2.

Vi heller mot Coventry. Gjestene spiller dog mye uavgjort borte, og vi tar med en gardering for poengdeling på det store spillet. H (HU på 432 rekker spillet)

5. Bradford – Blackpool
Bunnlaget i League One Bradford ønsker Blackpool på plass ni på tabellen, velkommen i kamp fem på kupongen.

Bradford har hatt en meget tung sesong. Laget endte i midtsjiktet sist sesong, men er helt i bunnen av tabellen denne gangen. Det er seks poeng opp til trygg plass, og tiden begynner å renne ut, med bare åtte kamper igjen å spille av de 46. Laget må nok ha poeng her, for å ha en liten sjanse til å styre skuta til ny kontrakt. Sju av de 10 seirene så langt har kommet på eget gress, hvor tallene lyder på 7-2-10. Bradford har tapt de to siste, og fire av de siste fem. Sist 0-1 borte mot Oxford. Nest sist samme sifre hjemme mot ligaleder Luton.

Blackpool har fire poeng opp til kvalikplass, og alt tyder på en ny sesong i League One, når neste sesong sparker i gang i august. Laget er omtrent like bra borte som hjemme. På eget gress lyder statistikken på 6-7-6. Sist ble det et stygt 0-3 tap borte mot Burton. Nest sist 1-1 hjemme mot Doncaster. Blackpool vant det motsatte oppgjøret 3-2.

Viktig kamp for begge. Vi heller mot gjestene. UB

6. Peterborough – Southend
ABAX Stadium er arena for kupongens kamp nummer seks. Southend i nedrykksstriden tar turen til Peterborough som har en liten sjanse til å nå kvalikspill om opprykk.

Peterborough har hatt en grei sesong. Mangler to poeng opp til plass seks, som er siste plassering som gir kvalikspill om opprykk. Sir Alex Fergusons sønn Darren siter i sjefsstolen på ABAX Stadium og gjør en grei jobb. En noe svak hjemmestatistikk gjør at opprykket fort ryker. 6-6-7 er ikke veldig imponerende i så måte. Formen er heller ikke noe å skrive hjem om. Tre strake tap er fasiten. Sist 1-2 hjemme mot Coventry. Nest sist 0-1 borte mot Wimbledon. Laget vant 3-2 i det motsatte oppgjøret.

Southend har bare fire lag bak seg, og kun målforskjell skiller fra nedrykk. Laget endte på en fin tiende plass sist sesong, men har ikke fulgt opp, og det kan fort bli spill på nivå fire neste sesong. Laget har vunnet seks kamper både borte og hjemme, og står med 6-2-11 på utebane. I likhet med hjemmelaget, har Southend tapt de to siste. Først stygge 1-4 borte mot Scunthorpe, før det i siste kamp ble 0-1 hjemme mot Wimbledon i et viktig oppgjør i nedrykksstriden.

Vi tror hjemmelaget holder liv i sine opprykksmuligheter og vinner dette. H

7. Burton Albion – Accrington Stanley
Pirelli Stadium er arena i kamp sju. Burton i midtsjiktet på tabellen, tar imot Accrington Stanley, som sammen med mange andre er involvert i kampen for å unngå nedrykk.

Burton rykket ned fra Championship sist sesong, og har prestert på det jevne, men ikke mer på trinnet under. Ligger i midtsjiktet av tabellen, og blir nok der sesongen ut. Laget er noe bedre hjemme enn borte, og står med 8-5-6 på eget gress. Burton vant siste kamp 3-0 hjemme mot Blackpool, mens det nest sist ble tap mot Charlton 1-2 borte i London. Den motsatte kampen endte uavgjort 1-1.

Accrington Stanley har bare to poeng ned til nedrykk. Dette til tross for at det er hele ni lag bak på tabellen. League One er utrolig jevn i sjiktet rundt og over nedrykksstreken, og hele 13 lag kan sies å være involvert. Accrington har 6-5-8 borte, og presterer omtrent likt hjemme som på fremmed gress. Siste kamp endte med en fin borteseier med 3-1 over Wycombe. Nest sist tap 0-2 mot sterke Barnsley, også det borte.

Vi heller mot Burton, selv om kampen betyr mye for Accrington. HU

8. AFC Wimbledon – Gillingham
Et Wimbledon på nedrykksplass, tar imot Gillingham i kamp åtte. Gjestene også involvert i kampen for å overleve i divisjonen.

Wimbledon styrte unna nedrykk med tre små poeng sist sesong, Det kan bli vanskeligere denne gangen. I øyeblikket har laget bare Bradford og Rochdale bak seg på tabellen, og en sterk innspurt i de siste åtte kampene kreves for å ha muligheten til ny kontrakt. Det er tre poeng opp til trygg grund med åtte kamper igjen å spille. Hjemme har laget lite imponerende 5-3 11. Formen er dog meget god. Tre strake gevinster er bokført på de tre siste. Southend, Peterborough og Doncaster er alle slått. Laget vant også det motsatte oppgjøret med 1-0.

Gillingham ankommer til denne kampen fem poeng foran vertene på tabellen. Det er således et meget viktig oppgjør i kampen om ny kontrakt. Laget har seks seire både hjemme og borte, og står med 6-5-8 på utebane. Meget sterke 2-2 borte mot ligaleder Luton sist. Nest sist ikke like bra med et 0-1 tap hjemme mot Bristol Rovers.

Svært viktig kamp, med tanke på nedrykk. Vi tar med alle tre tegnene. HUB

9. Plymouth – Bristol Rovers
Gamle og ærverdige Home Park er arena i kamp ni. Bristol Rovers tar turen til Plymouth. Begge lag i midtsjiktet, men allikevel for fult med i nedrykksstriden.

Plymouth har hele 12 lag bak seg på tabellen, men like vel bare tre poeng fra nedrykk, i denne rekordjevne League One. Manager Derek Adams og hans Plymouth kan på ingen måte slappe av. Det kreves flere poeng for å overleve. Laget har prestert noenlunde greit hjemme på Home Park, og står med 8-5-6, med fire hjemmekamper igjen. Siste kamp endte med tap 0-2 borte mot Fleetwood, mens det nest sist ble 2-1 seier hjemme mot Shrewsbury. Motsatt kamp tilbake i september endte målløst 0-0.

Bristol Rovers ankommer fra stålbyen et poeng etter vertene. Forutsetningene er derfor de samme. Poeng trengs for å overleve i divisjonen. Rovers har vunnet 11 og sju av disse er kommet på utebane, hvor tallene er greie 7-5-6. Det er på eget gress det har sviktet. Bare Wimbledon har scoret mindre enn Bristol Rovers etter 38 kamper. Siste kamp endte med poengdeling etter 0-0 hjemme mot Charlton. Fin 1-0 seier borte mot Gillingham nest sist.

Nok en viktig kamp i nedrykksstriden. Vi heller ørlite mot vertene, men dekker fult ut på det store spillet. HU (HUB på 432 rekker spillet)

10. Rochdale – Scunthorpe
Nok en kamp med to lag involvert i nedrykksstriden i kamp ti. Scunthorpe tar turen til møtet med Rochdale på Spotland Stadium i kamp 10.

Rochdale var bare et lite poeng fra nedrykk i fjor. Denne gangen kan det lett gå galt. I øyeblikket er bare Bradford bak på tabellen, og det er fire tunge poeng opp til trygg grund. Med åtte kamper igjen er laget i prekær poengnød, og må virkelig opp i ringene. Hjemme på Spotland har laget tatt halvparten av sine 10 seire, og står med svake 5-4 10. Siste kamp endte målløst hjemme mot Oxford. Nest sis en viktig 2-1 seier hjemme mot Shrewsbury. Før disse to, noterte laget fire strake tap.

Scunthorpe ankommer Spotland seks poeng foran hjemmelaget på tabellen. Det er allikevel bare to poeng ned til nedrykk. Laget har seks seire både borte og hjemme. Statistikken på fremmed gress lyder på 6-2-11. Siste kamp endte med tap 0-2 borte mot Portsmouth på Fratton Park. Nest sist sterke 4-1 hjemme over Scunthorpe. Laget har fire strake tap på utebane. Motsatt kamp var en triller, og endte med poengdeling etter 3-3.

Ny viktig kamp rundt nedrykksstreken. Vi heller mot bortelaget, men dekker fult på det store spillet for tredje kamp på rad. UB (HUB på 432 rekker spillet)

11. Crawley Town – Lincoln
Kupongens to siste kamper bringer oss ned på nivå fire i League Two. Ligaleder Lincoln tar turen til bortemøtet mot Crawley, som ligger i midtsjiktet i kamp 11
Crawley har bare seks lag bak seg på tabellen. I motsetning til League One skiller det mye mer i denne ligaen. Crawley har hele 10 poeng ned til nedrykk, og vil høyst sannsynlig spille i League Two også neste sesong. Laget er bedre hjemme enn borte, og har tatt ni av sine 12 seire på eget gress. Statistikken her lyder på greie 9-4-6. Siste kamp endte med en stygg smell i 1-6 tapet borte mot Crewe. Nest sist målløst hjemme mot Mansfield. Crawley noterte en meget sterk 1-0 seier i det motsatte oppgjøret tilbake i september.

Lincoln er gode. Var i kvalik om opprykk sist sesong men måtte fire ved den anledningen. Denne sesongen er laget i klar ledelse på tabellen, og vil rykke opp når fasiten skrives i mai. Det må man kunne si når laget har 10 poeng å gå på med åtte kamper igjen å spille. Manager Danny Cowley har virkelig fått stil og fasong på sitt Lincoln. Laget er bra både borte og hjemme, og har en statistikk på 10-6-3 på utebane. Siste kamp endte med greie 1-1 borte mot tredjeplasserte Mansfield. Før det to hjemmeseire mot Oldham og Yeovil.

Vi tror serielederen tar dette, og spiller B.

12.Grimsby – Bury
Kupongens siste kamp går av stabelen på Blundell Park. Lag to på tabellen Bury, tar turen fra utkanten av Manchester til bortemøtet med Grimsby. Vertene trygt forankret i midtsjiktet, og lite å spille for i de åtte gjenstående kampene.

Grimsby styrte unna nedrykk med fem poeng sist sesong. Den jobben har vært noe lettere denne sesongen. I øyeblikket ligger laget i midtsjiktet, og vil bli der sesongen ut. Det er langt både til nedrykk og kvalikplasser på tabellen. Grimsby er greie hjemme, og står med 9-3-7. Siste kamp endte målløst hjemme mot Northampton. Nest sist et stygt 1-4 tap borte mot Tranmere. Grimsby har ikke vunnet på de siste fem, og virker litt i transportetappemodus, med lite å spille for.

Bury lever i skyggen av de store fra sitt tilholdsted rett utenfor Manchester. Kan dog fort rykke opp denne sesongen. I øyeblikket ligger laget på direkte opprykk med sin andre plass på tabellen. Det er seks poeng opp til Lincoln på topp, men viktigere er det at laget har fire poeng til gode når det gjelder opprykk til nivå tre. Bury er brukbare borte, og har notert 8-5-6. Siste kamp endte i en sterk seier med 1-0 borte mot Stevenage. Nest sist 1-1 mot Cheltenham, også det på utebane. Bury er i meget god form, og har gått hele 13 ligakamper på rad uten tap.

Vi tror Bury bedrer sine opprykksmuligheter mot et Grimsby som har lite å spille for. Vi avslutter kupongen med. B

96-rekkeren:
1. Spania - Norge H
2. Luton - Doncaster H
3. Shrewsbury - Porsmouth UB
4. Coventry - Oxford H
5. Bradford - Blackpool UB
6. Peterborough - Southend H
7. Burton - Accrington HU
8. AFC Wimbledon - Gillingham HUB
9. Plymouth - Bristol HU
10. Rochdale - Scunthorpe UB
11. Crawley - Lincoln B
12. Grimsby - Bury B


432-rekkeren:
1.
Spania - Norge H
2. Luton - Doncaster H
3. Shrewsbury - Porsmouth UB
4. Coventry - Oxford HU
5. Bradford - Blackpool UB
6. Peterborough - Southend H
7. Burton - Accrington HU
8. AFC Wimbledon - Gillingham HUB
9. Plymouth - Bristol HUB
10. Rochdale - Scunthorpe HUB
11. Crawley - Lincoln B
12. Grimsby - Bury B