Denne ukens lørdagskupong består av to kamper fra Eliteserien, to fra PostNord-ligaen, to fra Norsk Tipping -ligaen, to fra fotball-EM for kvinner, to fra finsk Veikkausliiga, en fra Allsvenskan og en fra svensk Superettan. Bonuspotten er på ca. 1,9 millioner kroner. Innleveringsfristen er kl. 15.55.

Lørdag er det ca. 14 millioner i Lotto-potten. Legg din kupong her!

1. HamKam - Bodø/Glimt
HamKam har vært utrolig vriene å slå de siste månedene, og siden starten av april har de kun tapt en kamp (1-2 hjemme mot Odd). For raden viser 3-7-1 etter den tid, og da ser man at det store problemet er at de spiller altfor mye uavgjort. Men til gjengjeld kniper de uansett mer enn nok poeng til å holde seg et stykke unna nedrykksstriden. En 10.plass og 17 poeng gir en luke på fire poeng ned til Tromsø på kvalik, og de skjemmer ingen her hjemme hvor de står med ti poeng på sju kamper og kun et tap mot Odd hittil denne sesongen. De kommer fra 0-0 hjemme mot Molde nest sist, mens det også endte uavgjort 1-1 borte mot Haugesund sist. Kommer det enda en poengdeling her mon tro? Bjørlo og Dunn-Johnson er fortsatt ute med skader for de grønne og hvite fra Hamar.

Bodø/Glimt har ikke fått en like enkel og bekymringsløs sesong denne sesongen som de to foregående, noe som kanskje ikke er så rart med tanke på alle salgene de har gjort. Nå ligger de utenfor medalje med en fjerdeplass og 22 poeng, og med åtte poeng opp til lederduoen Molde og Lillestrøm som begge har 30 begynner det å se vrient ut å ta deres tredje seriegull på rad. Formen virker heller ikke å være på topp, selv om de slo Sarpsborg 08 ganske enkelt 4-1 på hjemmebane sist. For de tapte 2-3 borte mot Odd nest sist, og i tillegg har de vært ute i CL-kvalik hvor de slo Klaksvik ganske enkelt 3-0 i hjemmekampen før de var utrolig skuffende i returmøtet denne uken hvor de tapte 1-3 og gjorde det mye mer spennende enn de hadde trengt. Borte i Eliteserien har de heller ikke vært på topp denne sesongen, hvor ni poeng på seks kamper ikke er bedre enn middels pluss. På skadefronten er det noe bedre enn på en stund, hvor Fet og Konradsen er eneste fravær selv om de har en del spillere som kanskje ikke kan spille 90 minutter som feks Solbakken, Sery Larsen, Pellegrino og Moe.

Bodø/Glimt har sett noe kantete ut i det siste, og de er langt ifra noe sikkert kort her. HamKam taper sjelden hjemme, og her ligger en poengdeling nære til hands. Vi spiller UB.

2. Jerv - Sandefjord
Etter den fine starten på sesongen hvor de klarte å holde seg unna nedrykksplassene fikk Jerv seg en skikkelig nedtur med fem strake tap. Dermed havnet de nede under streken, og kanskje var det akkurat det som fikk de til å finne litt form igjen. For i de tre siste kampene har de spilt ganske så bra fotball, og etter seieren 1-0 over Haugesund på hjemmebane har de spilt to riktig fine fotballkamper borte mot Molde (1-1) og Rosenborg (2-3). Med fire poeng på de tre siste har de iallfall ikke tapt særlig terreng til lagene over, og selv om de fortsatt ligger under streken med elleve poeng har de bare poenget opp til Tromsø på kvalik og to poeng opp til Haugesund over streken. De har vært klart best her på eget gress i Grimstad, hvor de har hentet ti av sine elleve poeng på de sju kampene de har spilt på eget gress. Fernandes er eneste fravær.

Sandefjord tok ledelsen 1-0 mot Aalesund sist, men de klarte ikke å holde ledelsen og kampen endte til slutt 2-2. Nest sist ble det en hawaiikamp borte mot Sarpsborg 08, hvor de kjempet bra mot Sarpsborgs ti spillere selv om det likevel endte med null poeng og tap 3-4. Dermed er raden ganske svak med 2-2-4 siste åtte, men de holder seg fortsatt over vannet med 14 poeng, poenget over Tromsø på kvalik. Her på bortebane er de blant de aller beste lagene i Eliteserien, hvor de har hentet hele tolv av sine 14 poeng. Moen Foss og Mørk er langtidsskadet, mens Ordagic og Ayer Boya er usikre.

Sandefjord har levert gode kamper på bortebane denne sesongen hvor de blant andre har slått Viking. Men Jerv er aldri enkle å slå her hjemme i Grimstad, og de kommer fra fine prestasjoner i sine tre siste kamper. Vi tar ingen sjanser og dekker helt opp med HUB.

3. Notodden - Ørn Horten
Notodden har en sesong de nok ønsker å glemme så fort som overhodet mulig. De har kun klart å hente en seier på 13 kamper, og med seks poeng er de det klare bunnlaget på tabellen hvis man tar bort Øygarden som har trukket laget. Nå har de seks-sju poeng opp til streken, og de sju siste viser svake 0-2-5. De klarte 1-1 hjemme mot Ullern i deres siste hjemmekamp, mens de to siste har gitt 1-1 borte mot Vard Haugesund og 0-2 borte mot Arendal. Fem av deres seks poeng er hentet her på hjemmebane.

Ørn Horten har gjort det ganske så bra etter opprykket og ligger på en 6.plass med 17 poeng. De har dog hele ti poeng opp til playoff, og dermed blir det mest sannsynlig en sesong helt på det jevne. De har vært som natt og dag når det kommer til hjemme/borte, hvor de har hentet alle sine 17 poeng på hjemmebane, mens de er det dårligste av alle på bortebane med 0-0-5 og 3-11. De har variert noe enormt i de siste kampene, hvor de først slo Arendal hele 8-1 på hjemmebane, før de har tapt 2-4 borte mot Sotra og 1-5 hjemme mot Flekkerøy i sine to siste.

Denne kampen er utrolig vrien hvor begge lag sliter med sitt. Notodden er bunnlaget, mens Ørn står med fem strake bortetap. Her må vi virkelig dekke opp, og vi prøver UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

4. Kvik Halden - Moss
Kvik Halden må sies å ha vært noe skuffende så langt denne sesongen, for en 9.plass med 14 poeng er langt unna det man kanskje forventet før det hele begynte. Nå er det faktisk bare fire poeng ned til nedrykk. og snart må de begynne å ta noen seire om det ikke skal bli riktig ille. 2-2 borte mot Strømmen sist var et skritt i rett retning, og formen på hjemmebane er helt ok med 2-1-1 på de fire siste og ti poeng på sju kamper totalt.

Moss er stadig i ledelsen med 36 poeng, etter at de har hatt en helt fantastisk sesong. Sist ble det 2-0 hjemme over Sotra, og det var deres fjerde strake seier i serien. Med 12-0-1 er det vrient for lagene bak å knappe innpå, og nå har de ni poeng ned til Flekkerøy på playoffplass. Borte har de ikke gitt bort noen poeng i det hele tatt, hvor de står med seks strake seire og fine 16-4 i målforskjell.

Her er jo så klart Moss den klare favoritten, men Kvik Halden trenger poeng og Moss kan ikke gå vannet resten av sesongen. Det kan fort smelle her, og vi spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren og satser på en liten skrell.

5. Lyn - Frøya
Lyn er på god vei mot opprykk, og etter at den argeste konkurrenten i form av Nordstrand har trøblet noe har de rykket til seg en ledelse på fem poeng. 36 poeng på 14 kamper er meget bra, og de har fortsatt ikke tapt denne sesongen. Tre poengdelinger har det blitt, men alle har kommet på bortebane mens de her hjemme er feilfrie med 6-0-0 og 18-6 i målforskjell. Nå har de fire strake seire, hvor de sist slo Sandviken kontrollert 2-0 på bortebane.

Nå tar de turen til Vestlandet igjen, denne gang for å møte Frøya. Frøya tapte hjemme for et annet Oslo-lag sist når de røk 0-2 for Skeid 2, og med 2-2-2 siste seks ligger de å vaker nede på en niendeplass med sine 16 poeng. De har seks poeng ned til Kjelsås 2 under streken, men en ganske bra hjemmestatistikk (ti poeng på sju kamper) er kanskje nok til at de berger plassen.

Lyn blir en av kupongens sikreste, og H'en her er nok aldri truet.

6. Spjelkavik - Hønefoss
Spjelkavik er sjettelag med 20 poeng, men har langt både opp og ned på tabellen til noe særlig viktig å spille for. For med 13 poeng opp til Molde 2 på topp og ni poeng ned til Lillehammer under streken har de en ganske så rolig tilværelse midt på tabellen for øyeblikket. Helt på det jevne er vel kanskje også hjemmeformen som viser 13 poeng på sju kamper, og begge de siste kampene er tapt mot Førde (0-2) og Molde 2 (1-5) etter at de hadde en fin periode med åtte kamper uten tap.

Hønefoss har nok mer enn pølser fra Leiv Vidar å by på, selv om fotballaget fortsatt sliter med å skape det helt store i Norsk Tipping-ligaen. En 9.plass med 16 poeng er nok litt svakere enn men hadde ønsket, og med fem poeng ned til Lillehammer under streken er de ikke helt sikre. Forrige sesong endte de bare fire poeng bak Ørn Horten som rykket opp, mens denne sesongen går det lengre mellom seirene. 2-3-3 siste åtte er ikke det beste, og begge de to siste kampene er tap mot Aalesund 2 (0-2) og Volda (1-3). Borte har det vært helt ok med åtte poeng på sju kamper.

Ingen av lagene har den beste formen nå hvor begge har tapt de to siste kampene, men Spjelkavik får likevel et noe knepent tips på hjemmebane. HU.

7. Djurgården - Värnamo
Stockholmsklubben Djurgården viser knallform for øyeblikket og står med fire strake seire. Riktignok har tre av de kommet mot bunnlagene Varberg (4-0), Sundsvall (5-2) og Helsingborg (2-0), mens de slo rivalen Hammarby 1-0 i den fjerde. Men tolv av tolv mulige poeng gjør sitt til at Djurgården har tatt steget helt opp i ryggen til ledende Häcken (28p) og nå er de kun poenget bak med 27. Det skiller kun fire poeng mellom de fire øverste lagene i Allsvenskan etter 13-14 kamper, og Djurgården det aller beste laget på hjemmebane hvor de har kruttsterke 6-1-0 etter sju kamper. Hele 20 scoringer har det blitt, mens de kun har sluppet inn fire.

Värnamo er helt nede på 12.plass med 13 poeng, og holder seg akkurat over kvalikplassen som Sundsvall har akkurat nå med ti poeng. Formen etter sommerferien har ikke vært bra med tap for Kalmar (0-1) og Varberg (0-3), samt en poengdeling hjemme mot Sundsvall (1-1). Fire poeng og 14 baklengs på sju bortekamper er ingenting å skryte av, og her får de nok store problemer.

Djurgården er det beste hjemmelaget i serien, og skal kunne ta seg greit av Värnamo som sliter med både form og fasong. H.

8. Östersund - Öster
Östersund har vært et trist syn de siste årene, hvor de har vært forbundet med både rettsaker og annet snusk. De rykket da også ned fra Allsvenskan etter forrige sesong, og det ser ut som det kan bli enda et nedrykk i år. Nå står de med 0-1-8 på de ni siste kampene, og det virker ikke som bunnen er nådd helt enda heller. De ligger dønn sist på tabellen med seks poeng, hvor det har blitt fem poeng opp til Dalkurd på kvalik. De er også det dårligste laget på hjemmebane med 1-1-3 og fire poeng etter fem kamper.

Öster har heller ikke de den beste formen med kun ett poeng på de tre siste kampene, hvor 1-1 borte mot Brommapojkarna, 2-3 hjemme mot Skövde og 1-1 borte mot Utsikten likevel er ok levert mot lag fra den øvre delen av tabellen. Slik motstand møter de ikke nå, og når Öster som regel gjør det meget bra på bortebane (14 poeng på sju kamper) bør de ha ganske gode muligheter her. De er på en 8.plass med 21 poeng, men det er meget jevnt om plassene i Superettan denne sesongen og det er ikke mer enn fem poeng opp til ledende Halmstad.

Östersund er en fallende klubb, og nå har de gitt opp helt virker det som. Öster har dog fortsatt fine muligheter til å klare topp tre, og har vist fin borteform. Vi spiller B.

9. HJK - VPS
HJK var nettopp ute i en tøff CL-kval mot latviske RFS, hvor det måtte straffer til for å skille lagene etter at det endte 2-2 sammenlagt over to kamper. Der gikk HJK til slutt seirende ut, og dermed møter de tsjekkiske Plzen i neste runde allerede neste onsdag. Det noe tøffe kampprogrammet kan ha gått utover spillet i hjemlig serie, for med 0-2-2 på de fire siste (pluss et tap i cupen) har de helt klart hatt fokuset på CL de siste ukene. Først spilte de 0-0 borte mot KuPS, så tapte de 0-1 hjemme for Oulu, før de også tapte 1-2 borte for Mariehamn. Deretter røk de ut av cupen i kvartfinalen etter straffer mot Inter Turku før det ble en ny poengdeling mot KuPS hjemme i den siste seriekampen. Dermed er det ikke noe særlig fin rad de kommer med, selv om de fortsatt ligger oppe på en sølvplass seks poeng bak ledende KuPS. Nå skal de igjen ut i CL-kval, og det gjør oss noe skeptiske. 13 poeng på sju hjemmekamper er også noe under pari for HJK.

VPS er dog ikke den tøffeste motstanden, for de ligger nede på en 8.plass med 16 poeng. De har kun to poeng opp til Inter Turku på sjette og VPS kommer med hit med en klart spesiell rad i bagasjen. For på de åtte siste seriekampene står de med fire seire og fire tap. Det i seg selv er kanskje ikke så sjokkerende, men alle seirene har kommet her på bortebane, mens alle tapene har kommet på eget gress. Det er noe mer spesielt. Og det betyr også at VPS nå er seriens beste bortelag med sterke 15 poeng og 24-8 på sju kamper. 24 scoringer er over dobbelt så mange mål på bortebane som de nest beste (11)!

HJK blir nok store favoritter her, men VPS kan fort klare iallfall ett poeng her. For på bortebane er VPS meget sterke, mens HJK har CL i tankene. HU.

10. Mariehamn - HIFK
Mariehamn er ikke bedre enn på en 10.plass med 14 poeng etter 13 kamper, men har likevel ikke mer enn fire poeng opp til 6.plassen som gir vinnersluttspill. Og formen er så absolutt på rett vei nå med sterke seire over HJK (2-1) og VPS (3-1) pluss uavgjort 1-1 mot Honka på de tre siste. Ni poeng på seks hjemmekamper er også ganske bra.

HIFK befinner seg helt i bunnen, og har kun seks poeng. Allerede har det blitt en luke på seks poeng opp til Lahti på nest siste plass, og det virker som HIFK er det klart dårligste laget i Veikkausliiga denne sesongen. Kun ni scoringer har det blitt på 13 kamper, og fem av de seks siste kampene er tapt hvor det har endt 0-1 og 0-2 i deres to siste mot Ilves og Haka. Man skal dog ta med seg at de har gjort de mye bedre borte kontra hjemme denne sesongen, og fem poeng på fem bortekamper er ikke så ille.

Mariehamn blir klare favoritter her og får et ganske klart tips. Men HIFK har gjort det ganske ok på bortebane og dermed blir det H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

11. Danmark - Spania
Etter en seier og et tap står alt å faller på denne kampen for de danske damene. For selv om det begynte dårlig med hele 0-4 mot Tyskland tok de seg sammen å slo Finland 1-0 i den andre kampen. Dermed har de fortsatt muligheten til å knipe en kvartfinaleplass. De ligger på tre poeng sammen med Spania som står med samme poengsum, men dessverre er målforskjellen dårlige enn hos spanjolene og Danmark trenger en seier og tre poeng her for å ta seg videre.

Spania var blant de store favorittene foran mesterskapet, men skader på to av deres klart beste spillere har forsuret mesterskapet en god del. De slo likevel Finland ganske klart 4-1 i den første kampen, men når de fikk møte høyere kvalitet i form av Tyskland sist så man at de ikke klarte å henge helt med og tapte 0-2 selv de hadde ballen en god del. Og i og med det tapet kan det finne på å ryke ut her om de taper mot Danmark. Men gløtter man litt på statistikken så må man tilbake til 2019 for å finne sist Spania tapte to kamper på rad, og etter det står de med 23-5-2 på 30 kamper.

Det holder med uavgjort for Spania her, mens Danmark må vinne. Det bør kunne gi spanjolene gode kontringsmuligheter utover, og vi spiller en rak B.

12. Finland - Tyskland
Finland er ute av EM etter to strake tap mot Spania (1-4) og Danmark (0-1). De solgte seg dyrt mot danskene sist, men knappe tjue minutter før slutt klarte Danmark å sette 1-0, og dermed er finnene ute av mesterskapet. Og formen er langt ifra bra for Finland som kun har 1-2-8 og en seier på de elleve siste kampene. Med ti poeng på seks kamper i VM-kvaliken er de heller ikke sikre på å klare å kvalifisere seg dit hvor de nå ligger på en 3.plass.

Da går det mye bedre for Tyskland som allerede er klare for kvartfinalen etter at de har gjort to meget sterke prestasjoner mot Danmark (4-0) og Spania (2-0). Det har klaffet bra i begge ender av banen hvor de fortsatt ikke har sluppet inn mål, mens seks mål på to kamper må sies å være meget bra levert. Dermed virker de å ha funnet EM-formen i rett tid etter at de slet litt tidligere i år med en litt laber innsats i Arnold Clark Cup hvor de tapte mot England og Canada mens de spilte uavgjort mot Spania.

Her skal det være stor klasseforskjell og Tyskland blir soleklare favoritter. B.

Sportspills 96-rekker:
1. HamKam - Bodø/Glimt UB

2. Jerv - Sandefjord HUB

3. Notodden - Ørn Horten UB

4. Kvik Halden - Moss UB

5. Lyn - Frøya H

6. Spjelkavik - Hønefoss HU

7. Djurgården - Värnamo H

8. Östersund - Öster B

9. HJK - VPS HU

10. Mariehamn - HIFK H

11. Danmark - Spania B

12. Finland - Tyskland B

Sportspills 432-rekker:
1. HamKam - Bodø/Glimt UB

2. Jerv - Sandefjord HUB

3. Notodden - Ørn Horten HUB

4. Kvik Halden - Moss HUB

5. Lyn - Frøya H

6. Spjelkavik - Hønefoss HU

7. Djurgården - Värnamo H

8. Östersund - Öster B

9. HJK - VPS HU

10. Mariehamn - HIFK HU

11. Danmark - Spania B

12. Finland - Tyskland B