Denne ukens lørdagskupong består av åtte kamper fra Nations League og fire fra Norsk Tipping-ligaen. Bonuspotten ble utdelt på midtukekupongen og er således på bare ca. 270.000 kroner. Innleveringsfristen er kl. 15.55.

1. Slovenia - Norge
Slovenia har ikke akkurat hatt for vane å vinne landskamper i det siste, for på deres seks kamper i 2022 har det endt med fire uavgjort og to tap. Dermed har de heller ikke særlig store mulighetene her i Nations League, og mest sannsynlig rykker de ned. De ligger nederst på tabellen nå etter 0-2-2 på sine fire kamper i Nations League, men de klarte faktisk å holde Norge til 0-0 på Ullevaal tilbake i juni. Med poenget opp til Sverige på nest siste plass blir fokuset fort på den siste og avgjørende kampen mot Sverige for deres del, og det bør Norge utnytte.

For selv om Norge ikke klarte å kvalifisere seg for VM i Qatar er de favoritter til å rykke opp fra gruppe B4 i Nations League etter å ha vunnet tre av de fire første kampene. De ledet tabellen klart med ti poeng på fire kamper, og deres eneste poengtap kom mot dagens motstander Slovenia når de spilte 0-0 i juni. Norge har scoret seks mål i Nations League-turneringen så langt, og fem av dem er scoret av Manchester City-stjernen Erling Braut Haaland. Haaland har scoret 20 mål på 21 landskamper så langt. Han har også scoret i fem av de siste seks kampene. Det er ikke bare Haaland som er i form, men det er også det norske landslaget. Det er kun Nederland som har klart å slå Norge i de 13 siste kampene.

Lørdag møter Norge et slovensk lag som har sluppet inn åtte mål på de fire første Nations League-kampene, og de har heller ikke vunnet en eneste kamp i 2022. Vi tror Norge vinner i Slovenia og muligens sikrer førsteplassen i gruppa. B.

2. Nord-Irland - Kosovo
Nord-Irland burde kanskje ha klart seg bedre her i starten, men står med 0-2-2 etter fire kamper. Tap for Hellas (0-1) og Kosovo (0-2) samt uavgjort ganger to mot Kypros (0-0 og 2-2) er litt skuffende, og de er helt ute av kampen om å vinne gruppa. Nå handler det hele om å ikke havne nederst, hvor de ligger å kjemper med Kypros som også står med to poeng etter fire kamper. Nord-Irland har ikke hatt noe marginer med seg, for alle kampene har vært meget jevne, og med litt mer flyt hadde tabellen sett meget annerledes ut.

Kosovo har overrasket litt. De ligger på en andreplass med seks poeng, hvor de har tapt begge sine kamper mot Hellas (0-1 og 0-2) men slått både Kypros (2-0) og Nord-Irland (3-2). Det viser at den forholdsvis ferske nasjonen sakte men sikkert begynner å sette avtrykk i fotballverdenen, og det trenger ikke gå så mange årene før de kaprer seg en plass i mesterskap.

Nord-Irland har vært noe uheldige med poengfangsten hittil, men kan klare noe her. Seier er absolutt en mulighet, men kampen er åpen og garderinger er påkrevd. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

3. Spania - Sveits
Nå har spanjolene virkelig funnet formen under trener Jose Enrique. For med 6-2-0 på de åtte siste siden tapet mot Frankrike for nesten et år siden har Spania begynt å bygge opp et nytt vinnerlag etter at de hadde en liten bølgedal. Med 2-2-0 har også Nations League vært en suksess i år, selv om en del ble skeptiske når de startet med poengdelinger mot både Portugal (1-1) og Tsjekkia (2-2). Men med 1-0 og 2-0 over Sveits og Tsjekkia i de to siste har de overtatt ledelsen i gruppa med åtte poeng, hvor det hele nok blir avgjort borte mot Portugal i siste kamp. Her hjemme er Spania enormt gode, hvor de kun har tapt en av sine 22 siste kamper.

Sveits er siste lag i gruppen, og etter at de begynte med tap, tap og tap i de tre første var de allerede ute av dansen før den siste kampen de spilte mot Portugal. Men der slo de faktisk til med en seier 1-0, og dermed har også de klart å fått seg noen poeng før de to avsluttende kampene skal spilles. De ligger fortsatt nederst på tabellen med tre poeng, men de har kun poenget opp til Tsjekkia som de skal møte på hjemmebane i deres siste kamp.

Spania bør ikke ha nevneverdige problemer med å slå Sveits og vi gir de vår fulle tillit. H.

4. Tsjekkia - Portugal
Tsjekkerne begynte bra med seier 2-1 hjemme over Sveits, men så har spiralen gått feil vei med uavgjort mot Spania før de nå har tapt de to siste mot Portugal og Spania. Men Tsjekkia er i en knalltøff gruppe, og 1-1-2 er egentlig ikke så ille når tapene har kommet borte mot begge favorittene i gruppen. Nå er det hjemmekamp, og der trives Tsjekkia enormt mye bedre. For med 4-3-0 på de sju siste hjemmekampene kan man ikke klage, selv om mange av kampene har vært mot relativt svakere motstandere.

Portugal står med sju poeng etter fire kamper, og deres eneste tap kom sist når de noe overaskende tapte 0-1 borte mot Sveits. Det åpnet opp gruppen, og med to kamper igjen er Portugal nummer to, poenget bak ledende Spania. Portugal har vunnet begge sine hjemmekamper, mens de spilte uavgjort borte mot Spania, noe som viser at de også klarer å få resultater på fremmed gress. Og med 7-5-2 på de 14 siste bortekamper viser de at de som regel klarer å få med seg et resultat.

Portugal er favoritten her, men Tsjekkia hjemme er ikke noe enkel oppgave. UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

5. Israel - Albania
I denne noe amputerte gruppen (Russland er utestengt) så er det kun tre lag med. Og etter de første kampene er status ganske klar: Israel vinner gruppa med en seier her over Albania. Med uavgjort kan det også gå, men da er alt avhengig av hvordan den siste kampen i gruppa går da Israel har spilt uavgjort mot Island i begge deres kamper (2-2 og 2-2). Uansett har Israel de beste forutsetningene, og de slo også Albania 2-1 på bortebane. Israel er som regel sterke hjemme, og med et par meget gode spisser i Zahavi, Dabbur og Weissmann bruker de som regel å score et mål eller to.

Albania har spilt to kamper, og etter 1-1 mot Island og tap 1-2 for Israel har de havnet litt skjevt på det. Albania var et av lagene som overrasket i VM-kvaliken hvor de vant hele seks kamper (Andorra, San Marino og Ungarn x2), men etter den tid har de også levert noen mer svake prestasjoner som f.eks 0-0 mot både Georgia og Estland. Nå har de fem kamper uten seier, og vi tror vel heller ikke at det blir tre poeng her.

Israel er sterke hjemme, og bør kunne vinne denne og ta hjem gruppeseieren. Det er kun 0-0 som vi er noe skeptiske på, og vi prøver oss med H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

6. Serbia - Sverige
Serbia og Sverige er i gruppe med Norge, og det er Serbia er Norges største rival i kampen om et opprykk. Serbia fikk den verst tenkelige starten når de tapte 0-1 hjemme for Norge i første kamp, men de har skjerpet seg kraftig etter den tid, vel anført av spydspissen Mitrovic. Først slo de Slovenia 4-1 på hjemmebane, før de dro til Solna og slo svenskene imponerende 1-0 på bortebane. 2-2 borte mot Slovenia sist var ikke mer enn godkjent, og med sju poeng på fire kamper ligger de tre poeng bak Norge i tet. Men Serbia er seige, og de kommer ikke til å gi seg før det hele er over.

Sverige har skuffet skikkelig, De sliter i fraværet til Zlatan, og etter at de slo Slovenia 1-0 borte i første kamp har resten av Nations League vært bare sorgen. For de har tapt to ganger mo Norge (1-2 og 2-3), og i tillegg røk de altså 0-1 hjemme for Serbia. Med kun tre poeng på fire kamper er det fint lite som stemmer for Janne Anderssons Sverige, og med enda et tap her kan det hende at det begynner å brenne litt for hans trenerrolle.

Beograd er en heksegryte, og vi tror svenskene får så hatten passer av poengjaktende serbere. H.

7. Skottland - Irland
Skottland imponerte oss sist når de slo Ukraina ganske greit med 3-0. Det var deres tredje seier i Nations League etter at de også har slått Armenia to ganger, og dermed har skottene nå tatt kommandoen i denne gruppen med ni poeng. Med ni scoringer har de endelig begynt å score mål også, og da kan Skottland bli farlige fremover.

Irland har strevd i flere år når det kommer til landslaget. Det ble kun skuffende ni poeng på åtte kamper i VM-kvaliken, og de fikk den verst tenkelige starten i Nations League når de tapte 0-1 borte for Armenia og 0-1 hjemme for Ukraina. Men de slo sterkt tilbake med 3-0 over Skottland, før de også klarte 1-1 borte mot Ukraina sist. Dermed står de med fire poeng, og trenger et mirakel for å vinne gruppa hvor de har fem poeng opp til Skottland i topp.

Skottland har levert bra, men Irland har kommet smygende mer og mer nå i de siste kampene. Slike britiske oppgjør blir alltid jevne, og vi tar ingen sjanser her. HUB.

8. Kypros - Hellas
Kypros venter fortsatt på sin første seier i sin gruppe, etter at de har spilt to uavgjorte kamper mot Nord-Irland (0-0 og 2-2) samt tapt for Kosovo (0-2) og Hellas (0-3). De avsluttet heller ikke VM-kvaliken nor særlig bra med 0-1-6 på de sju siste, men mellom slagene klarte å de slå Estland 2-0 i en playout for å berge plassen på nivå C i Nations League.

Hellas har dog levert varene å vel så det hittil. Seirene har kommet på rad og rekke, og etter 1-0, 1-0, 3-0 og 2-0 hittil i Nations League leder de gruppen sin klart med tolv poeng og null innslupne mål. Med to kamper igjen har de allerede vunnet sin gruppe, hvor de har seks poeng og bedre H2H ned til Kosovo.

Hellas har virket sterke og trygge i denne turneringen, og selv om de allerede har vunnet gruppen bør de kunne ta seg av svake Kypros. B.

9. Lokomotiv Oslo - Ready
Lokomotiv Oslo er inne i en meget bra periode, selv om begge de to siste kampene har endt med tap for topplagene Lyn (1-2) og Nordstrand (0-2). Med 5-1-2 på de åtte siste har nemlig osloklubben radet opp med fine resultater, og en 6.plass på tabellen med 34 poeng gjør at sesongen har vært en suksess så langt. Her på hjemmebane er det jevnt over bra, med 17 poeng på ti kamper.

Ready sliter desto mer. Med kun 15 poeng etter 21 kamper er de under streken nå, hvor de har fem poeng opp til Stabæk 2 som er første lag over stripa. Etter at de hadde en forferdelig periode med 0-2-10 på tolv kamper har det bedret seg noe i den siste tiden, og med 2-1-2 på de fem siste er ikke alt håp ute. Sist ble det 2-2 hjemme mot Kjelsås 2, men det er her på bortebane Ready har slitt i hele år med kun fire poeng på ti kamper.

Ready er ganske dårlige på bortebane, og selv om de trenger poengene mest blir det en HU her fra oss mtp den fine formen til Lokomotiv Oslo.

10. Lysekloster - Bremnes
Med 8-2-3 på sine 13 siste kamper har Lysekloster fortsatt ikke gitt opp håpet om opprykk helt. De ligger på en 4.plass, men med sju poeng opp til ledende Brann 2 finnes det ørsmå håp med fem kamper igjen å spille. Sist gjorde de en meget bra kamp når de knuste andreplasserte Brodd hele 6-1 på bortebane og endelig tok en trepoenger igjen etter tre litt svakere kamper. De har ikke levert særlig bra her på hjemmebane i år, hvor 16 poeng på ti hjemmekamper er langt nede på lista i divisjonen.

Bremnes er nummer ti på tabellen. Med 26 poeng har de fem poeng ned til Sola som er under streken med sine 21. Det bør kunne holde for å unngå nedrykk, og når Bremnes nå endelig har begynt å vinne igjen (to strake seire) etter en fæl periode med seks strake tap ser det straks lysere ut i tunnelen. Sist slo de nevnte Sola 2-0 hjemme i en uhyre viktig kamp, uken etter at de også slo Viking 2 med samme sifre på bortebane. 13 poeng på ti bortekamper er helt middels.

Skal Lysekloster fortsatt ha noe håp om opprykk må denne kampen vinnes. H.

11. Kolstad - Steinkjer
Kolstad startet første halvdel av sesongen meget bra. Men den andre halvdelen har vært ujevn, og de står med fem tap på sine ti siste kamper. Men det har også blitt fire seire, og hjemmeformen er fortsatt bra med 4-0-0 på de fire siste. Sist tapte de 1-4 borte mot Rosenborg 2, mens de slo Innstranda 1-0 i sin forige kamp her i Parken. Totalt sett ligger de ganske så trygt på en femteplass på tabellen, og med 36 poeng har de ingenting spesielt å spille for resten av sesongen.

Steinkjer har gjort det sterkt etter opprykket deres, og med en 9.plass kan det se ut som at også de klarer å berge plassen. For med 25 poeng har de nå ni poeng ned til Trygg/Lade og Innstranda som begge har 16 poeng under streken, og det taper de nok ikke på de fem gjenstående kampene. De fikk en kanonstart på sesongen, og det får de betalt for nå, for nå er formen lik null med 0-1-6 på de sju siste kampene. De kjempet bra hjemme mot serieleder Junkeren sist, men de tapte til slutt med 0-1. Borte har det vært labert i hele år, hvor seks poeng og hele 38 baklengs på ti kamper er alarmerende.

Kolstad varierer en gode del, men nå møter de Steinkjer som virker helt ferdige for sesongen. H.

12. Byåsen - Nardo
Byåsen har i hele år vært laget som har vært nærmest den klare lederen Junkeren, men selv om Byåsen nå står med knallsterke 8-0-0 på de åtte siste klarer de ikke å ta noe særlig innpå suverene Junkeren. Med fem kamper igjen er avstanden sju poeng, det til tross for at Byåsen er laget som har sluppet inn færrest mål av alle med kun 17 baklengs på 21 kamper. Scoringsformen har også vært bra nylig med 5-0 over Steinkjer og 4-1 over Orkla i de to siste, og med 52 av 63 mulige poeng har sesongen uansett vært meget sterk så langt. Hjemme har de levert varene så det holder med 10-0-1 og 35-6 i målforskjell.

Nardo rykket ned fra PostNord-ligaen foran denne sesongen, men har ikke klart å henge med helt i toppen året etter. Med en 3.plass gjør de det fortsatt greit, men de har hele 18 poeng opp til Junkeren i tet. Nardo er som alltid ganske seige å slå, og med 6-3-1 siste ti har formen vært i stadig bedring gjennom sommeren. På bortebane har Nardo uvanlig nok vært en garantist for mål i år, med sine 16 poeng og 30-20 i målforskjell på ti kamper. (fem mål i snitt pr kamp!).

Byåsen tapte mot lederen Junkeren hjemme, men ellers har de levert full pott på eget gress i hele år. Nardo er dog noe seige å slå, og vi må dekke opp med HU.

Sportspills 96-rekker:
1. Slovenia - Norge UB

2. Nord-Irland - Kosovo HU

3. Spania - Sveits H

4. Tsjekkia - Portugal UB

5. Israel - Albania H

6. Serbia - Sverige H

7. Skottland - Irland HUB

8. Kypros - Hellas B

9. Lokomotiv Oslo - Ready HU

10. Lysekloster - Bremnes H

11. Kolstad - Steinkjer H

12. Byåsen - Nardo HU

Sportspills 432-rekker:
1. Slovenia - Norge UB

2. Nord-Irland - Kosovo HUB

3. Spania - Sveits H

4. Tsjekkia - Portugal HUB

5. Israel - Albania HU

6. Serbia - Sverige H

7. Skottland - Irland HUB

8. Kypros - Hellas B

9. Lokomotiv Oslo - Ready HU

10. Lysekloster - Bremnes H

11. Kolstad - Steinkjer H

12. Byåsen - Nardo HU